Anno 1898 med sydvästbalkong och hiss

Rörsjöstaden, Malmö

Kornettsgatan 7A

Utgångspris
3 895 000 kr
Avgift
5 552 kr
Antal rum
3
Boarea
100 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Anno 1898 med sydvästbalkong och hiss

Bostaden för er som söker efter en rymlig och charmig lägenhet på central men lugn adress som dessutom har hiss från markplan och en sydvästbalkong!

 • Ansvarig mäklare

  Karin Bergkvist

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 67

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Bostaden för er som söker efter en rymlig och charmig lägenhet på central men lugn adress som dessutom har hiss från markplan och en stor sydvästbalkong. Att lägenheten sedan ligger i ett vackert hus från 1898 gör ju inte saken sämre. Här har man förmånen att bo högst upp på våningsplan 4/4 med genomgående planlösning åt nordost och sydväst. Tursamt nog ligger balkongen in mot gårdsplanen i sydväst, tack vare det höga läget ges många sköna soltimmar och vyer mot grannskapets takåsar. Lägenheten består idag av tre rum och kök men vardagsrummet kan göras om så som det en gång i tiden såg ut, till en fyrarumslägenhet. Ytterligare en positiv faktor är det rymliga, gårdsvända köket från vilken balkongen nås, att kunna sitta i självaste köket i goda vänners lag är alltid extra trevligt. Det vackert dovt pastellgröna köket gör vem som helst glad och här bjuds på full maskinell utrustning.

Idag har vi två bra sovrum, ett mot Kornettsgatan och ett in mot gården, men som tidigare nämnts kan vi skapa ett tredje rum som med fördel kan disponeras som sovrum. En charmig vit kakelugn finns bevarad i vardagsrummet (ej i bruk) vilket förhöjer charmfaktorn ytterligare. Vidare har vi bevarade brädgolv, takrosetter, stuckaturer och vackra fönsterpartier. En väl tilltagen takhöjd vittnar även om byggnadsåret. Det helkaklade badrummet har ett eget fönster och tvättmaskin.

Den stora gårdsvända balkongen är som en riktig oas om sommarhalvåret. Här njuter man av eftermiddagens och kvällens sköna solstrålar på ostört läge högst upp i huset. Välfungerande förening där man senast i år har renoverat fasader och satt in nya portar samt installerat nytt passersystem.

Att Rörsjöstaden är ett av stadskärnans mest populära områden råder det inget tvivel om, på fem minuters promenadavstånd nås gågatan och Kungsgatans trädallé fungerar som ett naturligt stråk för områdets flanörer och barnfamiljerna möts upp på lekplatsen. Kvarteren är levande med ett rikt utbud av caféer, frisörsalonger och småbutiker. På Kornettsgatan har vi dessutom en egen närbutik Coop Konsum. Området delas upp av S:t Pauli Kyrkogata där den södra delen i vilken Kornettsgatan ligger, bjuder på lite äldre fastigheter byggda runt sekelskiftet.

Detta är en lägenhet som måste ses på plats. Ljusinsläppet, den ljuvliga balkongen, köket och sekelskiftescharmen gör detta till en rörsjöpärla ni sent vill lämna.

Välkomna på visning!

Interiör

Nuvarande ägare har gjort följande renoveringar i lägenheten:

Nya innerdörrar 2015
Alla väggar, tak och snickerier målade vita 2015
Slipning golv i kök och sovrum. Målat golv i ett sovrum 2015
Nya garderober 2015
Trall på balkong 2015
Nytt hallgolv och trösklar 2015
Nya stickkontakter och strömbrytare Renova 2015
Nya hyllor i klädkammaren 2015
Ny tvättmaskin kombinerad torktumlare 2018
Nytt badrumsskåp, kommod och tvättställsblandare 2018
Ny lucka till kakelugn 2018
Ny kyl/frys, diskmaskin, ugn, spishäll och köksfläkt 2017
Nya köksluckor från Picky Living och handtag från Byggfabriken, samt tillagda köksstommar över skåp och bredvid skafferi 2019

Säljaren informerar om:

Badrummet renoverades 2013, dokument på renoveringen finns.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Judith 13

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Officeren
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
21
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Officeren är en äkta bostadsrättsförening som består av 21 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningens verksamhet omfattar förvaltningen av fastigheten Judith 13 med adresserna Kornettsgatan 7 och Löjtnantsgatan 8. Fastigheten byggdes 1898 och består av tre bostadshus med fem trapphus. Ekonomiska förvaltare är Örehus. Friköpt tomt.

Föreningen tillåter delat ägande men accepterar inte juridisk person som medlem.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar AB. Bostadstillägg ingår i fastighetens fullvärdesförsäkring.

Föreningens ekonomi

Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar. (Kontrollerat 2019-11-19)

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2019 Renoverat delar av trapphusen i gårdshuset och C-trapp på Kornettsgatan
2019 Renoverat fasader och satt in nya portar och källarfönster på Kornettgatan och Löjtnantsgatan. Installationen av ny belysning, dörrautomatik, taggsystem och ny porttelefoni.
2019 Spolat alla avloppsrör och stick
2017 Målat om trapphus på Löjtnantsgatan
2016 Omfogning av gårdsfasaden - Löjtnantsgatan
2016 Inspektion av avloppsstammar samt spolning
2016 Relining av avlopp - Löjtnantsgatan (Kornettsgatans stammar bedöms vara i bra skick för sin ålder)
2015 OVK genomförd
2012 Renovering av fönster
2012 2013 Dränering av gårdshuset. Fogade om kortsida på gårdshuset.
2012 Takbyte
2011 Balkong- och altanbygge
2010 - 2011 Trapphusen målades om.
2010 Värmeanläggningen renoverades då värmeväxlaren, tryckkärlet och all annan kringutrustning byttes ut. Samtidigt byttes samtliga värmereglage i fastigheten och lägenheterna blev justerade för att kunna hålla jämna temperaturer.
2008 Nya maskiner i tvättstugan.
1980 Byte av vatten- och avloppsstammar.

Planerade renoveringar:
2020 Målning fönster (utvändigt)

Parkering

Fri boendeparkering genom Malmö stad på gatan. Är boendeparkering måndag till fredag kl 9-20 samt lördag kl 9-16 för 25 kr/dygn, övrig tid är det fri parkering. Det finns även ett externt garage på Disponentgatan 7 för 780 kr/månad för en fast plats. Platserna handhålls av Xpert parkering.

TV/bredband

Fastigheten är ansluten till kabel-TV och bredband via ComHem. Basutbudet för kabel-tv ingår i månadsavgiften. Eget avtal gällande bredband tecknas att medlemmen själv.

Gårdsplats/innergård

Mysig gårdsplan med gemensam gräsyta, rabatter och odlingslådor. På innergården finns möjlighet att ställa cyklar.

Gemensamma utrymmen

Den gemensamma tvättstugan är belägen en trappa upp i gårdshuset. I gårdshusets källare finns cykel- och barnvagnsrum.

Övrigt

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Uteplats/balkong

Markyta som ingår
9

Stor sydvästvänd balkong. Belägen mot innergården.

Storleken på balkongen är en uppskattning av nuvarande ägare, för exakta mått bör egen uppmätning göras.

Övriga byggnader/utrymmen

Tillhörande lägenheten finns ett stort källarförråd.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 552 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bostadstillägg

Ekonomi

Andel i föreningen
5,405%
Andel av årsavgiften är
5,405%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 895 000 kr
Lägenhetsnummer
15
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja*
Rum
3
Sovrum
2
Max antal sovrum
3
Boarea
100 kvm**

* Hissen går från markplan

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1898

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
160

Länkar

Området

Att bo i Rörsjöstaden

Oavsett hur mycket kunskap man har om arkitektur bjuder Rörsjöstaden in till en inspirerande livsmiljö. Området skapades med de franska boulevarderna som förebild och idag, nästan 200 år efter byggstart, är det ett av Malmös mest uppskattade bostadsområden. Ett kännetecken är de välskötta trädgårdarna kring bostadsrättsföreningarna, här gäller puts och studs. Vackra S:t Pauli Kyrkogata, aktiviteter i Rörsjöparken och ett rikt utbud av kaféer och restauranger gör också sitt.

Det vackra området Rörsjöstaden var en av de första stadsdelarna i Malmö som uppfördes bortom kanalen. Byggnadsnämnden, som inrättades 1862, var landets första och de fick i uppgift att upprätta en rutnätsplan för Rörsjöstaden med kontinental inspiration hämtad från Paris boulevarder. Nämnden tog sitt jobb på största allvar och byggnationen varade ett halvt sekel. Hela området planerades utifrån den imponerande boulevarden Kungsgatan. Idag är den ett populärt joggingstråk!

I området ligger även S:t Pauli Kyrka som invigdes 1882. Det är en centralkyrka byggd efter principen att det heliga ordet skulle höras av hela församlingen och att alla skulle se prästen under gudstjänsten. Kvarteren kring den tårtformade kyrkan är mycket eleganta med höga flerfamiljshus putsade i nyanser av crème och toppade med tegelröda tak.

Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Husen är fina exempel på hur man ville bo förr och det är uppenbart att den här typen av boende är lika populär idag. Det var vanligt att byggherren själv bestämde utsmyckning på fastigheten och från sent 1800-tal blandade man gärna detaljer från olika epoker. En nymodighet var till exempel balkongen, som inte användes som uteplats, utan främst fungerade som en markör av bostadens viktigaste rum mot omgivningen.

Stadsdelen är stor till ytan där den sträcker ut sig längs kanalen med Drottninggatan i linje. Den boulevardliknande Kungsgatan löper från Värnhemstorget, där Malmö Plaza erbjuder shopping och nöjen, ner till Amiralsgatan. Rörsjöstadens läge gör den attraktiv för den som pendlar till jobb eller skola. Här finns flera viktiga kommunikationsmöjligheter på bara minuters avstånd.

Runt omkring Rörsjöstaden ligger flera fina parker och grönområden men närmast är den egna parken, Rörsjöparken. På sommaren är det många som njuter av solen från en filt. I parken finns också en temalekpark med vattenspel, klätterväggar samt en plaskdamm som är den största i Malmö och sedan något år finns även ett utegym.

Köpa eller sälja bostad i Rörsjöstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Rörsjöstadens 3 bästa

3
 • Bouchon
  En gemytlig fransk bistro med naturvinsbar.
 • Café Element
  På bästa läge serveras både fika, dagens lunch och middag.
 • Rörsjöparken
  Njut av en promenad genom den vackra allén, ha picknick i gräset eller stanna till på lekplatsen med barnen.

Karta

Kornettsgatan 7A

Kornettsgatan 7A,
211 50 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Karin Bergkvist

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 67

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kungsgatan 28
  Utgångspris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 299 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  80 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 63B
  Utgångspris eller Högstbjudande
  4 100 000 kr
  Månadsavgift
  5 099 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  113 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Andel i bostadsförening

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Andréegatan 6
  Utgångspris
  3 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 548 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  72,53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Drottninggatan 5A
  Pris
  4 495 000 kr
  Månadsavgift
  5 369 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  113 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Stenbocksgatan 4D
  Pris
  5 495 000 kr
  Månadsavgift
  7 381 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2
  Boarea
  141 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Majorsgatan 6
  Pris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  5 989 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  109 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  S:t Pauli Kyrkogata 12
  Utgångspris
  5 195 000 kr
  Månadsavgift
  5 297 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  110 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-01-06 14.15 Boka här