Topprenoverad trerummare med underbart läge!

Rörsjöstaden, Malmö

Kommendörsgatan 9a

På förhand
Avgift
4 876 kr
Antal rum
3
Boarea
80 kvm
Balkong
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Topprenoverad trerummare med underbart läge!

Boende i toppklass med hiss och två balkonger på ett attraktivt läge i rörsjöstaden!

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Bilder

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till ett fantastisk boende i fantastiska Rörsjöstaden! Malmös kanske mest attraktiva område! När vi kommer in i entrén möts vi av typiska sekelskiftsdetaljer såsom höga kantlister och vackra stuckaturer i taket tillsammans med vacker fiskbensparkett som är genomgående för hela lägenheten. Denna pärla på 80 kvm är totalt renoverad med alla lyxiga detaljer som man kan tänka sig. Köket är renoverat med smakfulla materialval. Maskinparken är från Siemens, tvätt och tork är från Smeg samt installerade högtalare i taket från Bose. Ett komplett kök i toppklass för den som gillar matlagning och umgänge! Här finns även två stycken generösa balkonger varav balkongen som vetter mot den lugna innergården är utrustad med värmare och belysning. Även badrummet är totalrenoverat med tilltalande och lyxiga materialval såsom dusch från Axor collection, toalett från Alesso design och vask från Duravit tillsammans med golv och väggar i lyxig marmor. Med caféer runt hörnet och den lugna allén samt nära till allt blir detta ett boende som skapar en trivsam miljö som man vill bo i! Välkommen till en lyxigt renoverad lägenhet med alla attribut som man kan önska sig! Välkommen på visning!

Interiör

Hall
I hallen möts vi av tidtypiska sekelskifts detaljer med höga kantlister och vacker fiskbensparkett tillsammans med en säkerhetsdörr från Dooryale med kodlås och bricka. Här finns även en stor garderob för förvaring.

Badrum
Efter hallen kommer man in till badrummet som är lyxigt renoverat med toalett från Alesso design, vask från Duravit och dusch från Axor collection tillsammans med väggar och golv i marmor.

Vardagsrum
Från höger i hallen kommer man i det generösa vardagsrummet med vackra detaljer som stora vackra fönster med ett fantastiskt ljusinsläpp samt takstuckaturer, vacker fiskbensparkett och höga kantlister. Här har vi utgången till den ena balkongen som vetter ut mot gatan.

Sovrum 1
Från vardagsrummet kommer vi in i det första sovrummet som bjuder på vackra, stora dörrar i tidsenligt sekelskiftesstil. Sovrummet har en generös garderob som är från HTH med vackra koppardetaljer. Här finns plats för en stor säng och ett skrivbord.

Sovrum 2
Från köket kommer vi in i det andra sovrummet som vetter in mot den lugna innergården.

Kök
Från hallen på vänster sida kommer vi in i köket som är totalrenoverat med lyxiga material och maskin val. Maskinparken är från Siemens och är utrustad med kyl/frys, induktionshäll, ugn samt diskmaskin. Tvättmaskin/ torktumlare från Smeg. Samt ett ljudsystem som är installerat i taket från Bose.

Balkong
Från köket kommer man ut på den stora balkongen som är försedd med värme och lampor. Här finns plats för bord och stolar och växter.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong, läge öster.

Övriga byggnader/utrymmen

Samtliga bostäder har ett tillhörande förråd i källaren.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 876 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

Inkl värme, vatten och kabel-tv.

Ekonomi

Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
10
Våningsplan
4 av 5*
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
80 kvm

* Våningsplan 4 av 5.

Byggnadssätt

Byggår
1896

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
154

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kommendörsnian
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
13
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Kommendörsnian är en äkta förening och består av 13 lägenheter samtliga är bostadsrätter som bildades år 1990. Byggnaden uppfördes 1896. Föreningen bildades år 1990 och förvärvade fastigheten 2004. Föreningens tomt är friköpt. Bredablick handhar den ekonomiska förvaltningen.

Avgiftshöjningar
Det skedde en avgiftshöjning med 1,5% i årsskiftet 17/18. Föreningens plan är att göra en höjning varje år men 1,5%. (kollat 2018-02-13).

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening, årsredovisning samt en representant i föreningen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen har en underhållsplan som togs fram i samband med förvärvet.
Tappvattenstammarna och avloppsstammarna byttes under en omfattande renovering under 80-talet.
2012 taket lades om i samband med att vinden inreddes
2013 Fönsterarbeten
2013 Gårdsarbeten
2014 Värmeväxlare
2014 Ventilationsarbeten
2014 Trapphusrenovering
2015 Byte ståldörrar
2015 Balkongbygge (bygget finansierades av repsektive lägenhetsinnehavare som valt att ha balkong)
Föreningen har sålt ut råvinden till ett byggföretag som har byggt lägenheter där. I samband med detta lades taket om.

Planerat underhåll:
Nya portar 2017
Ytskiktrenovera hissar 2018

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2013 och 2032.

Parkering

Boendeparkering råder i området.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via Comhem, basutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Comhem, tecknas själv, ingår ej.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en gemensam innergård med utemöbler och grill.

Gemensamma utrymmen

Samtliga bostäder har ett tillhörande förråd i källaren. På bottenplan finns även en gemensam tvättstuga med tvättmaskin, torkskåp och torktumlare. (renovering pågår med installation av ytligare en tvättmaskin (2017-11-20).

Länkar

Området

Att bo i Rörsjöstaden

Oavsett hur mycket kunskap man har om arkitektur bjuder Rörsjöstaden in till en inspirerande livsmiljö. Området skapades med de franska boulevarderna som förebild och idag, nästan 200 år efter byggstart, är det ett av Malmös mest uppskattade bostadsområden. Ett kännetecken är de välskötta trädgårdarna kring bostadsrättsföreningarna, här gäller puts och studs. Vackra S:t Pauli Kyrkogata, aktiviteter i Rörsjöparken och ett rikt utbud av kaféer och restauranger gör också sitt.

Det vackra området Rörsjöstaden var en av de första stadsdelarna i Malmö som uppfördes bortom kanalen. Byggnadsnämnden, som inrättades 1862, var landets första och de fick i uppgift att upprätta en rutnätsplan för Rörsjöstaden med kontinental inspiration hämtad från Paris boulevarder. Nämnden tog sitt jobb på största allvar och byggnationen varade ett halvt sekel. Hela området planerades utifrån den imponerande boulevarden Kungsgatan. Idag är den ett populärt joggingstråk!

I området ligger även S:t Pauli Kyrka som invigdes 1882. Det är en centralkyrka byggd efter principen att det heliga ordet skulle höras av hela församlingen och att alla skulle se prästen under gudstjänsten. Kvarteren kring den tårtformade kyrkan är mycket eleganta med höga flerfamiljshus putsade i nyanser av crème och toppade med tegelröda tak.

Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Husen är fina exempel på hur man ville bo förr och det är uppenbart att den här typen av boende är lika populär idag. Det var vanligt att byggherren själv bestämde utsmyckning på fastigheten och från sent 1800-tal blandade man gärna detaljer från olika epoker. En nymodighet var till exempel balkongen, som inte användes som uteplats, utan främst fungerade som en markör av bostadens viktigaste rum mot omgivningen.

Stadsdelen är stor till ytan där den sträcker ut sig längs kanalen med Drottninggatan i linje. Den boulevardliknande Kungsgatan löper från Värnhemstorget, där Malmö Plaza erbjuder shopping och nöjen, ner till Amiralsgatan. Rörsjöstadens läge gör den attraktiv för den som pendlar till jobb eller skola. Här finns flera viktiga kommunikationsmöjligheter på bara minuters avstånd.

Runt omkring Rörsjöstaden ligger flera fina parker och grönområden men närmast är den egna parken, Rörsjöparken. På sommaren är det många som njuter av solen från en filt. I parken finns också en temalekpark med vattenspel, klätterväggar samt en plaskdamm som är den största i Malmö och sedan något år finns även ett utegym.

Köpa eller sälja bostad i Rörsjöstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Rörsjöstadens 3 bästa

3
 • Bouchon
  Charmig kaffebar med uteservering på gården.
 • Astrid och aporna
  Malmös största ekobutik med stort vegetariskt sortiment av livsmedel samt hygienartiklar.
 • Rörsjöparken
  Njut av en promenad genom den vackra allén, ha picknick i gräset eller stanna till på lekplatsen med barnen.

Karta

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Föreningsgatan 70
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  6 788 kr
  Antal rum
  3,5
  Sovrum
  2
  Boarea
  101 kvm

  Visning: 2018-09-23 13.00 Boka här

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Föreningsgatan 54B
  Utgångspris
  1 825 000 kr
  Månadsavgift
  3 305 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55,5 kvm

  Visning: 2018-09-23 12.40 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Kungsgatan 7 / Amiralsgatan 11
  Utgångspris
  3 695 000 kr
  Månadsavgift
  5 855 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  113 kvm
 • Andel i bostadsförening

  Rörsjöstaden, Malmö

  Budgivning pågår
  Adress
  Celsiusgatan 13B
  Pris
  1 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 068 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50,5 kvm

  Visning: 2018-09-24 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Föreningsgatan 54A
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  5 644 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  105,5 kvm

  Visning: 2018-09-23 12.00 Boka här

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Stenbocksgatan 4C
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  4 983 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  81 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Majorsgatan 6
  Pris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  5 989 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  109 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Föreningsgatan 37
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 975 kr
  Antal rum
  1,5
  Sovrum
  1
  Boarea
  61 kvm

  Visning: 2018-09-24 19.10 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 73B
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 843 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  62,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!