Renoverad 20-talspärla med bevarad charm

Rörsjöstaden, Malmö

Föreningsgatan 73B

Utgångspris
2 195 000 kr
Avgift
3 843 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1,5 av 4
Boarea
62,2 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Renoverad 20-talspärla med bevarad charm

Trivsam 20-talspärla med tidstypiska attribut och fina karaktärsdrag. Renoverad standard men med välbevarad charm. Väldisponerad planlösning!

 • Ansvarig mäklare

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

Bilder

. Föreningsgatan 73B - Bjurfors
Utvald detaljbild. Föreningsgatan 73B - Bjurfors
Utvald detaljbild. Föreningsgatan 73B - Bjurfors
. Föreningsgatan 73B - Bjurfors
Utvald detaljbild. Föreningsgatan 73B - Bjurfors
. Föreningsgatan 73B - Bjurfors
. Föreningsgatan 73B - Bjurfors
. Föreningsgatan 73B - Bjurfors
. Föreningsgatan 73B - Bjurfors
. Föreningsgatan 73B - Bjurfors
. Föreningsgatan 73B - Bjurfors
. Föreningsgatan 73B - Bjurfors
. Föreningsgatan 73B - Bjurfors
En grön oas gömmer sig på innergården. Föreningsgatan 73B - Bjurfors
En grön oas gömmer sig på innergården
Grönskande och rogivande miljö. Föreningsgatan 73B - Bjurfors
Grönskande och rogivande miljö
Plats för stora sällskap. Föreningsgatan 73B - Bjurfors
Plats för stora sällskap
. Föreningsgatan 73B - Bjurfors
Kungsallén precis intill - Malmös kanske vackraste promenadstråk. Föreningsgatan 73B - Bjurfors
Kungsallén precis intill - Malmös kanske vackraste promenadstråk
Rörsjöparken. Föreningsgatan 73B - Bjurfors
Rörsjöparken
Storslagna Sankt Pauli kyrkan i närområdet. Föreningsgatan 73B - Bjurfors
Storslagna Sankt Pauli kyrkan i närområdet
. Föreningsgatan 73B - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Föreningsgatan 73B!

Här presenterar vi en 20-talspärla i renoverad standard men med välbevarad charm. Precis som det ska vara! På bekvämt våningsplan, en halvtrappa upp, äntrar vi vår nyfunna bostadsdröm. Här välkomnas du till en klassisk Rörsjödröm som förenar tidstypiska attribut med karaktärsdrag på rätt ställen. Allt i omåttligt populära och gemytliga Rörsjöstaden, ett av Malmös mest attraktiva områden. Bostaden tillhandahåller väldisponerad ytor som tillsammans bildar en effektiv trerummare perfekt för singeln, paret eller den mindre familjen. Allt med generös takhöjd, vackra trägolv och djupa & höga fönster med fin spröjs. Attribut som genererar charm till en bostad som är svår att inte fatta tycke för.

På Föreningsgatan 73 bor du i en välskött förening med vacker och sällan skådad gårdsmiljö. På innergården finner du en lummig och grönskande oas gömd bakom föreningens gedigna huskropp. Här kan du omringad av nära och kära njuta av grillkvällar eller bara koppla av i den trivsamma miljön. På behändigt gångavstånd når du stadskärnans stora utbud av butiker och restauranger och vill du istället avnjuta en rykande het kaffe så går du runt hörnet och söker upp något av Rörsjöstadens mysiga fik.

Rumsbeskrivningar

Hall

Välkommen in i öppen och luftig hall där man direkt slås av den generösa takhöjden och den charmiga levnadsmiljön. Hallen utgör bostadens knutpunkt och härifrån når man samtliga rum. I hallen finns avhängningsmöjligheter på hatthylla bredvid ingången till badrummet samt ytterligare förvaringsmöjligheter i en fin och rymlig klädkammare. På golvet vilar en vacker fiskbenparkett och väggarna är vitmålade.

Vardagsrum

Bostaden stoltserar med ett helmysigt sällskapsrum där takrosett och djupa spröjsade fönster ger rummet en härlig karaktär. Här ryms förslagsvis soffgrupp, mediamöbler, bokhylla och ytterligare möblemang om så önskas. Den vackra fiskbensparketten från hallen löper snyggt vidare in i rummet, väggarna är enhetligt vita.

Kök

Bostadens charmiga kök är beläget till vänster om hallen. Skåpsinredningen löper i vitt med kontrasterande mörk bänkskiva och vitt kakel. På golvet vilar parkett och väggarna är vitmålade. Här kan du möblera med matplats för upp till ca 4-5 personer. Maskinparken är från 2016 och består av: gashäll, ugn, mikro, kyl/frys, fläkt och diskmaskin.

Sovrum

Väl tilltaget sovrum som med enkelhet rymmer dubbelsäng, sängmöbler och mer därtill vid behov. Precis som i övriga bostaden återfinns här de charmiga fönsterna som ger rummet karaktär. Golvet pryds av parkett vitmålade väggar.

Sovrum

Bostadens andra sovrum ligger intill köket med fönster mot den härliga gården. Den fina fiskbensparketten från hallen löper enhetligt in i rummet och väggarna är vita. Möblera med enkel- eller dubbelsäng samt valfritt möblemang om så önskas. Från rummet nås en generös klädkammare.

Badrum

Helkaklat badrum i smakfull kombination där klinkergolv i gråa nyanser möter vita kakelväggar. Badrummet är utrustat med wc-stol, tvättställ, badrumsskåp, handdukstork samt badkar. Badrummet är dessutom utrustat med med golvvärme.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Bf Viktoria upa
Organisationsform/typ
Bostadsförening
Antal lägenheter
62
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

BF Viktoria Upa bildades 1927 i samband med att huset mot Föreningsgatan byggdes. Två år senare, 1929, var föreningens båda hus färdigställda och arkitekt var Fritz Österlind som var en av dåtidens mest produktiva arkitekter i Malmö. Föreningen äger fastigheten Viktoria 17 (friköpt tomt) med därpå uppförd byggnad. Föreningens verksamhet omfattar 62 lägenheter på adresserna Fredmansgatan 5, Föreningsgatan 73 och Bellmansgatan 2-4. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

Föreningen är en bostadsförening vilket är en äldre boendeföreningsform som existerade innan bostadsrättslagen introducerades 1930. Föreningen lyder under föreningslagen och föreningens stadgar, men inte automatiskt under bostadsrättslagen, om inte delar av lagen finns medtagna i dess stadgar. I denna förening är stadgarna omskrivna år 2002 och registrerade hos Bolagsverket. Föreningen beskattas som ett privatbostadsföretag enligt Inkomstskattelagen.

Ekonomi:
I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. Beslut tas i samband med budgetmöte på hösten 2019 tillsammans med Riksbyggen om någon ändring kommer ske 2020.

Föreningen står för bostadsrättstillägget via föreningens försäkring hos Folksam. Därför behöver inte medlemmen ha med denna del i sin privata hemförsäkring.

Medlemskap/överlåtelse:
Föreningen tillåter så kallat delat ägande. Det betyder att en förälder kan stå som delägare av bostaden, trots att det endast är barnet som är boende i lägenheten.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare. I samband med överlåtelse önskar föreningen utföra en tillsyn med säljare och köpare närvarande. Denna bokas oftast av säljaren genom styrelsen.

Föreningens ekonomi

I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. Beslut tas i samband med budgetmöte på hösten 2019 tillsammans med Riksbyggen om någon ändring kommer ske 2020.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2018 installation säkerhetsdörrar (med tidsenligt utseende) till samtliga lägenheter.
2016: Relining av avloppsstammar.
2016: Obligatorisk ventilationskontroll (OVK)
2013: Fönster- och fasadrenovering mot gatusidan. Total omfogning av hela fasaden.
2012: Målning av portdörrar utåt gården
2010: Samtliga trapphus renoverades
2010: Postboxar installeras i portgången för enklare posthantering.
2008: Ytterdörrar och stora porten målades om.
2006: Gården förnyades.
2006: Samtliga trapphusbalkonger lagades och smidesräcken målades.
2005: Tak- samt skorstensrenovering.
2004-2005: Nya maskiner i tvättstugorna.
2001: Byte av tappvattenstammar.
2000: Byte av elsystem; nya elkablar, centraler, stigarledningar och strömbrytare i samtliga gemensamma utrymmen.
2000: Fönsterrenovering; samtliga fönster i lägenheterna har försetts med ISOLOCK-glas (treglas).

Kommande renoveringar:
2020 kommer fasaden och fönster renoveras inåt gården. Man kommer också måla fönster utåt gatan. (Kontrollerat med styrelsen 2019-02-11)

Parkering

Boendeparkering råder i området. För mer information besök: http://malmo.se/boendeparkering.

TV/bredband

Föreningen har tecknat en gruppanslutning via Telenor (som tidigare var Bredbandsbolaget) som debiteras extra utöver avgiften till föreningen, men är obligatorisk. I den avgiften (254 kr/mån) ingår bredband 100/100 Mbit, IP-telefoni samt basutbud kabel-TV.

Gårdsplats/innergård

Trevlig, grönskande innergård med möblemang.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns två tvättstugor, en på vinden mellan ingång 1 och 2 samt en i källaren mellan ingång 5 och 6. Båda tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner och torktumlare. I tvättstugan i källaren finns ett torkskåp och i närheten av tvättstugan på vinden finns ett torkrum. Barnvagnsrum finns i källaren. Cykelparkering och miljöhus för sopsortering finns på gården. I föreningen finns även en separat festlokal som kan hyras av medlemmarna.

Ett källar- och ett vindsförråd hör till lägenheten, markerat med lägenhetens nummer.

Övrigt

Föreningsinformationen är inhämtad via föreningens hemsida, årsredovisning och kontakt med styrelsen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Besök gärna föreningens hemsida, www.bfviktoria.se, eller kontakta styrelsen via info@bfviktoria.se. För direktuppgifter till ordföranden, vänligen kontakta ansvarig mäklare.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör källarförråd (ca 15 kvm) och vindsförråd (ca 16 kvm). Areauppgift är en uppskattning från säljaren.

Övrigt

Säljaren upplyser inte om några kända fel och brister.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 843 kr

Angiven månadsavgift inkluderar:
- värme
- vatten
- bostadsrättstillägget till hemförsäkringen

Ett obligatoriskt tillägg om 254 kr/mån tillkommer. Kostnaden avser bredband, TV och telefoni som debiteras separat på avgiftsavierna.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,28168%
Andel av årsavgiften är
1,99511%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 195 000 kr
Lägenhetsnummer
1
Våningsplan
1,5 av 4*
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
62,2 kvm**

* Våningsplan 1,5 av 4. (Halvtrapp över markplan)

** Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Driftskostnad tillkommer i form av exempelvis hushållsström och hemförsäkring. Kostnad kan variera beroende på exempelvis avtal och förbrukningsvanor.

Byggnadssätt

Byggår
1927-1929

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
160

Området

Att bo i Rörsjöstaden

Oavsett hur mycket kunskap man har om arkitektur bjuder Rörsjöstaden in till en inspirerande livsmiljö. Området skapades med de franska boulevarderna som förebild och idag, nästan 200 år efter byggstart, är det ett av Malmös mest uppskattade bostadsområden. Ett kännetecken är de välskötta trädgårdarna kring bostadsrättsföreningarna, här gäller puts och studs. Vackra S:t Pauli Kyrkogata, aktiviteter i Rörsjöparken och ett rikt utbud av kaféer och restauranger gör också sitt.

Det vackra området Rörsjöstaden var en av de första stadsdelarna i Malmö som uppfördes bortom kanalen. Byggnadsnämnden, som inrättades 1862, var landets första och de fick i uppgift att upprätta en rutnätsplan för Rörsjöstaden med kontinental inspiration hämtad från Paris boulevarder. Nämnden tog sitt jobb på största allvar och byggnationen varade ett halvt sekel. Hela området planerades utifrån den imponerande boulevarden Kungsgatan. Idag är den ett populärt joggingstråk!

I området ligger även S:t Pauli Kyrka som invigdes 1882. Det är en centralkyrka byggd efter principen att det heliga ordet skulle höras av hela församlingen och att alla skulle se prästen under gudstjänsten. Kvarteren kring den tårtformade kyrkan är mycket eleganta med höga flerfamiljshus putsade i nyanser av crème och toppade med tegelröda tak.

Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Husen är fina exempel på hur man ville bo förr och det är uppenbart att den här typen av boende är lika populär idag. Det var vanligt att byggherren själv bestämde utsmyckning på fastigheten och från sent 1800-tal blandade man gärna detaljer från olika epoker. En nymodighet var till exempel balkongen, som inte användes som uteplats, utan främst fungerade som en markör av bostadens viktigaste rum mot omgivningen.

Stadsdelen är stor till ytan där den sträcker ut sig längs kanalen med Drottninggatan i linje. Den boulevardliknande Kungsgatan löper från Värnhemstorget, där Malmö Plaza erbjuder shopping och nöjen, ner till Amiralsgatan. Rörsjöstadens läge gör den attraktiv för den som pendlar till jobb eller skola. Här finns flera viktiga kommunikationsmöjligheter på bara minuters avstånd.

Runt omkring Rörsjöstaden ligger flera fina parker och grönområden men närmast är den egna parken, Rörsjöparken. På sommaren är det många som njuter av solen från en filt. I parken finns också en temalekpark med vattenspel, klätterväggar samt en plaskdamm som är den största i Malmö och sedan något år finns även ett utegym.

Köpa eller sälja bostad i Rörsjöstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Rörsjöstadens 3 bästa

3
 • Bouchon
  Charmig kaffebar med uteservering på gården.
 • Astrid och aporna
  Malmös största ekobutik med stort vegetariskt sortiment av livsmedel samt hygienartiklar.
 • Rörsjöparken
  Njut av en promenad genom den vackra allén, ha picknick i gräset eller stanna till på lekplatsen med barnen.

Karta

Föreningsgatan 73B

Föreningsgatan 73B,
21214 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Exercisgatan 30B
  Utgångspris
  1 800 000 kr
  Månadsavgift
  2 688 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Fredmansgatan 5B
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 322 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58 kvm

  Visning: 2019-02-24 12.00 Boka här