En sann representationsvåning med karaktär

Rörsjöstaden, Malmö

Föreningsgatan 61

Utgångspris
4 195 000 kr
Avgift
4 584 kr
Antal rum
4
Boarea
122 kvm
Typ
Andel i bostadsförening
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 25/8, KL 14:40 - 15:00

  Bokad visning.

Boka visning

En sann representationsvåning med karaktär

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I ett vackert 20-talshus som ligger på hörnet av självaste S:t Pauli Kyrkogata och Föreningsgatan 61, finns nu denna ljuvliga fyrarummare om hela 122 kvm. Storslagen utsikt över den grönskande kyrkogårdens trädtoppar. En sann representationsvåning med stuckatur, mängder av tidsenliga attribut, tre vackra salonger i fil och ett sovrum mot den lugna innergården.
Takhöjden är slående och de stora spröjsade fönstren bidrar till ett stort ljusinsläpp in till våningen. Utsikten är magisk! Lägenheten bjuder dessutom på en balkong som vetter ut mot den trevliga innergården där det finns utemöbler och grill att tillgå.
Ett mycket elegant och stiligt boende på bästa adressen i hjärtat av Rörsjöstaden med hiss från markplan. Rörsjöstaden erbjuder flera mysiga caféer och restauranger och på några minuters promenad längs med Kungsgatans allé så når man gågatan och allt vad den har att erbjuda. Att föreningen är mycket välskött med låg avgift är ännu en bonus. Ett genuint hem med otroliga attribut på A-läge! Varmt välkomna på visning!

Interiör

Hall
Genom vackra spegeldörrar hälsar bostaden dig välkommen med en rymlig hall. Väggarna är vita och på golvet ligger ett mörkbetsat ekgolv. Takhöjden och de vackra snickerier sätter prägel på hela våningen. Takhöjden på tre meter är genomgående i hela lägenheten. Från hallen får du en direkt blick in till de fina salongerna där ljuset flödar in och den fria utsikten med kyrkogårdens trädtoppar som bakgrund.
Tre salonger i fil
Från hallen stiger du in i de tre pampiga salongerna i fil som utgör den perfekta samlingspunkten för att samla vänner och familj. Här finns originaldetaljer såsom stuckatur, skjutdörrar, bröstpaneler, burspråk och parkettgolv. Det som gör rummen till något utöver det vanliga är de fantastiska fönsterna med kulturglas varifrån du har fri utsikt över kyrkogården vilket ger rummet rikligt med ljus. Att det är insynsskyddat är ännu en bonus. Väggarna är målade i vitt.
Kök
Renoverat kök med ljusa luckor och vitrinskåp som överskåp vilket skapar en luftig känsla.
Köket som vetter mot den lugna innergården är klassiskt och bjuder på bra förvaring- och arbetsytor. Ljusa väggar och rutigt golv i svart och vitt. De vita fasadkaklet ovanför bänkskivan i ek i kombination med den vita inredningen utgör en klassisk bas till köket. Köket är fullt utrustat med varmluftsugn, mikrovågsugn, kyl, frys, gashäll samt fläkt och integrerad diskmaskin.
Sovrum
Mot gården ligger det stora sovrummet. Här har vi målade väggar och mörkbetsad parkett. Från sovrummet nås våningens fina balkong som ligger mot den lugna innergården. Stor garderobsvägg för förvaring.
Badrum
Badrummet har golvvärme och är helkaklat i ljusa toner med vitt kakel på väggarna och grå klinkers på golvet. Badkar på fot, handfat med kommod. Vägg i vägg med badrummet finns gästtoalett.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong mot innergården

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 584 kr

I avgiften ingår vatten, värme, kabel-TV och bredband

Ekonomi

Andel i föreningen
5,01253%
Andel av årsavgiften är
5,25506%

Information

Typ
Andel i bostadsförening
Upplåtelseform
Andel i bostadsförening
Utgångspris
4 195 000 kr
Lägenhetsnummer
10
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja*
Rum
4
Sovrum
1
Max antal sovrum
3
Boarea
122 kvm**

* Hiss från markplan

** Enligt uppmätning (mätbevis finns) 122kvm. Enligt bostadsföreningen 109,6 kvm

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1923
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Fönster
2-glasfönster

Till lägenheten tillhör ett stort vindsförråd samt ett källarförråd med frysbox garderobsvägg och fönster i markplan.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
125

Bostadsrättsförening

Namn
Bf Paula upa
Organisationsform/typ
Bostadsförening
Antal lägenheter
20
Antal hyresrätter
1
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsföreningen Bf Paula upa är en äkta förening. Föreningen består av 20 lägenheter varav 1 upplåts med hyresrätt. Föreningen upplåter även 2 lokaler. Riksbyggen sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Tomten är friköpt. Byggnaden är uppförd 1923.

I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar. Kontrollerat 2019-08-15

Föreningen är en bostadsförening vilket är en äldre boendeföreningsform som existerade innan bostadsrättslagen introducerades 1930. Föreningen lyder under föreningslagen och föreningens stadgar, men inte automatiskt under bostadsrättslagen, om inte delar av lagen finns medtagna i stadgarna. I en bostadsförening bestämmer medlemmarna vid stämman om bland annat renoveringar, investeringar, underhåll och avgiftshöjningar. Medlemmarna lämnar motioner med förslag till förändringar. Bostadsrättsföreningar och bostadsföreningar kan skilja sig åt när det gäller medlemmens ansvar och skyldigheter. Var därför extra noga med att läsa igenom stadgarna om du planerar att flytta till en bostadsförening.

Föreningen tillåter inte juridisk person som medlem.

Slutgiltig köpare ombeds att själv bekräfta ovanstående uppgifter från föreningen.

Föreningens ekonomi

I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar. Kontrollerat 2019-08-15

Renoveringar - Utförda och planerade

2003 El-stammar: Hela elsystemet bytte.
2003 Gården renoverades.
2005 Fönster renoverades med ljudisolerande glas.
2005 Balkonger renoverade.
2012 Trapphus: Kökstrappor renoverade.
2012 Uppvärmning: Fjärrvärme, värmeväxlare byttes.
2012/2014 Tak.
2013/2014 Fasad.
2014/2015 Indraget varmvatten till samtliga lägenheter.
2016 Totalrenovering av tvättstugan.
2019 Målning av fönster utvändigt.

Kommande/pågående renoveringar: Kontrollerat 2019-08-15
Relining av avloppsstammarna påbörjades i augusti och förväntas pågå under hela hösten 2019.

Parkering

I området råder boendeparkering. För mer information se www.malmo.se.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till TV och bredband via ComHem.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har ett hobbyrum som medlemmar kan låna för målning av möbler etc.
På femte våningen finns en gemensam tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torktummlare samt ett torkskåp.

Länkar

Området

Att bo i Rörsjöstaden

Oavsett hur mycket kunskap man har om arkitektur bjuder Rörsjöstaden in till en inspirerande livsmiljö. Området skapades med de franska boulevarderna som förebild och idag, nästan 200 år efter byggstart, är det ett av Malmös mest uppskattade bostadsområden. Ett kännetecken är de välskötta trädgårdarna kring bostadsrättsföreningarna, här gäller puts och studs. Vackra S:t Pauli Kyrkogata, aktiviteter i Rörsjöparken och ett rikt utbud av kaféer och restauranger gör också sitt.

Det vackra området Rörsjöstaden var en av de första stadsdelarna i Malmö som uppfördes bortom kanalen. Byggnadsnämnden, som inrättades 1862, var landets första och de fick i uppgift att upprätta en rutnätsplan för Rörsjöstaden med kontinental inspiration hämtad från Paris boulevarder. Nämnden tog sitt jobb på största allvar och byggnationen varade ett halvt sekel. Hela området planerades utifrån den imponerande boulevarden Kungsgatan. Idag är den ett populärt joggingstråk!

I området ligger även S:t Pauli Kyrka som invigdes 1882. Det är en centralkyrka byggd efter principen att det heliga ordet skulle höras av hela församlingen och att alla skulle se prästen under gudstjänsten. Kvarteren kring den tårtformade kyrkan är mycket eleganta med höga flerfamiljshus putsade i nyanser av crème och toppade med tegelröda tak.

Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Husen är fina exempel på hur man ville bo förr och det är uppenbart att den här typen av boende är lika populär idag. Det var vanligt att byggherren själv bestämde utsmyckning på fastigheten och från sent 1800-tal blandade man gärna detaljer från olika epoker. En nymodighet var till exempel balkongen, som inte användes som uteplats, utan främst fungerade som en markör av bostadens viktigaste rum mot omgivningen.

Stadsdelen är stor till ytan där den sträcker ut sig längs kanalen med Drottninggatan i linje. Den boulevardliknande Kungsgatan löper från Värnhemstorget, där Malmö Plaza erbjuder shopping och nöjen, ner till Amiralsgatan. Rörsjöstadens läge gör den attraktiv för den som pendlar till jobb eller skola. Här finns flera viktiga kommunikationsmöjligheter på bara minuters avstånd.

Runt omkring Rörsjöstaden ligger flera fina parker och grönområden men närmast är den egna parken, Rörsjöparken. På sommaren är det många som njuter av solen från en filt. I parken finns också en temalekpark med vattenspel, klätterväggar samt en plaskdamm som är den största i Malmö och sedan något år finns även ett utegym.

Köpa eller sälja bostad i Rörsjöstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Rörsjöstadens 3 bästa

3
 • Bouchon
  Charmig kaffebar med uteservering på gården.
 • Astrid och aporna
  Malmös största ekobutik med stort vegetariskt sortiment av livsmedel samt hygienartiklar.
 • Rörsjöparken
  Njut av en promenad genom den vackra allén, ha picknick i gräset eller stanna till på lekplatsen med barnen.

Karta

Föreningsgatan 61

Föreningsgatan 61,
211 52 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Föreningsgatan 51
  Utgångspris
  5 395 000 kr
  Månadsavgift
  5 763 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  127 kvm

  Visning: 2019-08-25 16.40 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Kungsgatan 30 B
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  5 192 kr
  Antal rum
  3,5
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  100 kvm

  Visning: 2019-08-25 16.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  S:t Pauli Kyrkogata 10
  Utgångspris
  3 895 000 kr
  Månadsavgift
  4 619 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  101 kvm
 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Exercisgatan 13
  Utgångspris
  4 295 000 kr
  Månadsavgift
  5 753 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  118 kvm

  Visning: 2019-08-25 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Majorsgatan 6
  Pris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  5 989 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  109 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  S:t Pauli Kyrkogata 12
  Utgångspris
  5 195 000 kr
  Månadsavgift
  5 244 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  110 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2019-08-25 15.20 Boka här