Rörsjöstaden när det är som bäst!

Rörsjöstaden, Malmö

Döbelnsgatan 3C

På förhand
Utgångspris
1 495 000 kr
Avgift
2 046 kr
Antal rum
1
Typ
Andelsrätt
Våningsplan
2 av 4
Boarea
47,4 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Rörsjöstaden när det är som bäst!

Bostaden som presenteras bjuder på ljuvliga 20-talsattribut i kombination med luftiga ytor och smakfullt kök och bad.

 • Ansvarig mäklare

  Filip Ericsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 84

Bilder

. Döbelnsgatan 3C - Bjurfors
. Döbelnsgatan 3C - Bjurfors
. Döbelnsgatan 3C - Bjurfors
. Döbelnsgatan 3C - Bjurfors
. Döbelnsgatan 3C - Bjurfors
. Döbelnsgatan 3C - Bjurfors
. Döbelnsgatan 3C - Bjurfors
. Döbelnsgatan 3C - Bjurfors
. Döbelnsgatan 3C - Bjurfors
. Döbelnsgatan 3C - Bjurfors
. Döbelnsgatan 3C - Bjurfors
. Döbelnsgatan 3C - Bjurfors
Interiörbild. Döbelnsgatan 3C - Bjurfors
Interiörbild. Döbelnsgatan 3C - Bjurfors
Interiörbild. Döbelnsgatan 3C - Bjurfors
Underbar innergård. Döbelnsgatan 3C - Bjurfors
Underbar innergård
Trevligt promenadstråk in till city. Döbelnsgatan 3C - Bjurfors
Trevligt promenadstråk in till city
Ett stenkast från S:t Paulikyrkan. Döbelnsgatan 3C - Bjurfors
Ett stenkast från S:t Paulikyrkan

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Bostaden som presenteras bjuder på ljuvliga 20-talsattribut i kombination med luftiga ytor och smakfullt kök och bad.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Åsa 15

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden ingår både ett vind- och källarförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 046 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

Inkl värme vatten och kabel-tv. Det tillkommer ett obligatoriskt avseende bredband på 85kr/mån samt bostadsrättstillägg 25kr/mån.

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
0,86034%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Andelsrätt
Upplåtelseform
Andel i bostadsförening
Utgångspris
1 495 000 kr
Lägenhetsnummer
23
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
47,4 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsförening.

Byggnadssätt

Byggår
1928

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
114

Bostadsrättsförening

Namn
Bf Åsa upa
Organisationsform/typ
Bostadsförening
Antal lägenheter
83
Antal lokaler
1
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bf Åsa upa är en anrik bostadsförening från 1926. Föreningen upplåter 83 lägenheter med nyttjanderätt och 1 affärslokal med nyttjanderätt samt 4 mc-platser med hyresrätt. Fastigheten fördelar sig över adresserna Döbelnsgatan 3, Föreningsgatan 77-79 och Celsiusgatan 4. Bredablick handhar föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningens tomt är friköpt.

Bostadsförening är en äldre boendeföreningsform som existerade innan bostadsrättslagen introducerades 1930. Föreningen lyder under föreningslagen och föreningens stadgar, men inte automatiskt under bostadsrättslagen, om inte delar av lagen finns medtagna i dess stadgar.

Ekonomi/Medlemskap:
I dagsläget finns det inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat med ordförande 2018-05-31).
Föreningen tillåter inte att en förälder köper lägenheten i syftet att låta ett barn bo i den, utan att själv bo i bostaden.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
I samband med överlåtelsen kommer köparen att få betala en namnskyltsavgift som avser en graverad skylt på dörr och i trapphus. Kostnaden är i storleksordningen ca 500-700 kr (beroende på namnets längd och leverantörens eventuella prishöjning).

Utförda renoveringar:
2017 Reparation av de stora portarna.
2017 Målning av vägg och tak i cykelportar samt ny belysning.
2016 Algtvätt miljöhus.
2016 Upprustning av lekplats.
2016 OVK-besiktning.
2015 Omläggning av tak.
2015 Renovering av skorsstenar.
2015 Omfogning av tegelfasad.
2014 Byte av tappvattenstammar.
2014 Indragning av fiber.
2013 Relining av avloppsstammar.
2010 Balkongrenovering, fönstermålning.
2007 Trapphusrenovering.
2004 Upprustning av innergård.
2003 Takrenovering.
2002 Fönsterrenovering.

Kommande renoveringar:
Föreningen planerar en fönsterrenovering/målning som troligtvis kommer att påbörjas under 2018. Utöver detta planeras endast mindre åtgärder och löpande underhåll. (Kontrollerat med ordförande 2018-05-31.)

För att öka säkerheten har alla lås på ytter-, vinds- och källardörrar bytts ut till lås med säkerhetsnycklar som inte går att kopiera. Portkod finns endast till husets två portar mot innergården. Koden byts regelbundet. Vidare har majoriteten av lägenheterna mot Föreningsgatan utrustats med ljudisolerande glas för att stänga ute trafikbullret.

Aktiviteter:
Föreningen har ett antal återkommande aktiviteter varje år. Någon gång efter semestern arrangeras en sommarfest som brukar vara mycket uppskattad av medlemmarna. Två gånger per år (under vår och höst) anordnar föreningen gemensamma städdagar som avslutas med lunch på innergården. I samband med städdagarna brukar en container finnas tillgänglig. Runt första advent görs en gemensam insats för att julgranen ska komma på plats. De senaste åren har det arrangerats loppis på innergården för medlemmar och utomstående.

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera ovanstående information med representant förening. Besök gärna föreningens hemsida: www.bf-asa.se

Parkering

Föreningen har två mc-platser på innergården som går att hyra för 600 kr/år. Parkeringen är tillåten under perioden 1 mars till 30 november. I dagsläget är det en medlem i kö (kontrollerat med ordförande 2018-05-31). Kommunal boendeparkering råder i området. För mer info besök: https://malmo.se/boendeparkering

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-tv via ComHem. Ett basutbud tv-kanaler ingår i månadsavgiften.
Fiber är indraget i samtliga lägenheter via Ownit. Hastighet: 100/100 Mbit/s. En obligatorisk kostnad för bredband tillkommer utöver avgiften om 85 kr/mån. Högre hastighet samt IP-telefoni kan köpas till.

Gårdsplats/innergård

Föreningens erbjuder en parkliknande innergård som omsluts av föreningens fastigheter. Gården är som gjord för umgänge med stora gräsytor, träd, buskar och rabatter. Sommartid används den murade grillplatsen flitigt och det finns ett stort antal utemöbler tillgängliga. För de allra minsta finns en lekplats med sandlåda och rutschkana.

Gemensamma utrymmen

Till samtliga lägenheter hör vinds- och källarförråd. I föreningen finns ett gästrum som kan hyras för 100 kr/dygn. På vinden finns ett duschrum och två badrum med badkar. Föreningen erbjuder tre tvättstugor som är belägna på vinden. Varje tvättstuga består av två maskiner och en torktumlare. På vinden finns dessutom två torkskåp och nio torkvindar. I källaren finns en klassisk stenmangel. I föreningen finns fyra vindskontor med hyresrätt i varierande storlek som medlemmarna kan hyra. Cyklar kan parkeras i cykelställ på innergården eller i cykelkällaren. I anslutning till cykelkällaren finns ett hobbyrum som kan utnyttjas för exempelvis målningar som inte passar att utföra i lägenheten. Till hobbyrummet medtages egna verktyg.

Länkar

Området

Att bo i Rörsjöstaden

Oavsett hur mycket kunskap man har om arkitektur bjuder Rörsjöstaden in till en inspirerande livsmiljö. Området skapades med de franska boulevarderna som förebild och idag, nästan 200 år efter byggstart, är det ett av Malmös mest uppskattade bostadsområden. Ett kännetecken är de välskötta trädgårdarna kring bostadsrättsföreningarna, här gäller puts och studs. Vackra S:t Pauli Kyrkogata, aktiviteter i Rörsjöparken och ett rikt utbud av kaféer och restauranger gör också sitt.

Det vackra området Rörsjöstaden var en av de första stadsdelarna i Malmö som uppfördes bortom kanalen. Byggnadsnämnden, som inrättades 1862, var landets första och de fick i uppgift att upprätta en rutnätsplan för Rörsjöstaden med kontinental inspiration hämtad från Paris boulevarder. Nämnden tog sitt jobb på största allvar och byggnationen varade ett halvt sekel. Hela området planerades utifrån den imponerande boulevarden Kungsgatan. Idag är den ett populärt joggingstråk!

I området ligger även S:t Pauli Kyrka som invigdes 1882. Det är en centralkyrka byggd efter principen att det heliga ordet skulle höras av hela församlingen och att alla skulle se prästen under gudstjänsten. Kvarteren kring den tårtformade kyrkan är mycket eleganta med höga flerfamiljshus putsade i nyanser av crème och toppade med tegelröda tak.

Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Husen är fina exempel på hur man ville bo förr och det är uppenbart att den här typen av boende är lika populär idag. Det var vanligt att byggherren själv bestämde utsmyckning på fastigheten och från sent 1800-tal blandade man gärna detaljer från olika epoker. En nymodighet var till exempel balkongen, som inte användes som uteplats, utan främst fungerade som en markör av bostadens viktigaste rum mot omgivningen.

Stadsdelen är stor till ytan där den sträcker ut sig längs kanalen med Drottninggatan i linje. Den boulevardliknande Kungsgatan löper från Värnhemstorget, där Malmö Plaza erbjuder shopping och nöjen, ner till Amiralsgatan. Rörsjöstadens läge gör den attraktiv för den som pendlar till jobb eller skola. Här finns flera viktiga kommunikationsmöjligheter på bara minuters avstånd.

Runt omkring Rörsjöstaden ligger flera fina parker och grönområden men närmast är den egna parken, Rörsjöparken. På sommaren är det många som njuter av solen från en filt. I parken finns också en temalekpark med vattenspel, klätterväggar samt en plaskdamm som är den största i Malmö och sedan något år finns även ett utegym.

Köpa eller sälja bostad i Rörsjöstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Rörsjöstadens 3 bästa

3
 • Bouchon
  Charmig kaffebar med uteservering på gården.
 • Astrid och aporna
  Malmös största ekobutik med stort vegetariskt sortiment av livsmedel samt hygienartiklar.
 • Rörsjöparken
  Njut av en promenad genom den vackra allén, ha picknick i gräset eller stanna till på lekplatsen med barnen.

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Filip Ericsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 84

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Föreningsgatan 54B
  Utgångspris
  1 825 000 kr
  Månadsavgift
  3 305 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55,5 kvm

  Visning: 2018-09-23 16.10 Boka här

 • Andel i bostadsförening

  Rörsjöstaden, Malmö

  Budgivning pågår
  Adress
  Celsiusgatan 13B
  Pris
  1 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 068 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50,5 kvm

  Visning: 2018-09-24 Boka här

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Föreningsgatan 37
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 975 kr
  Antal rum
  1,5
  Sovrum
  1
  Boarea
  61 kvm

  Visning: 2018-09-24 19.10 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 73B
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 843 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  62,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!