Vackert hem på Bellmansgatan

Rörsjöstaden, Malmö

Bellmansgatan 2

Utgångspris
1 425 000 kr
Avgift
2 404 kr
Antal rum
1
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Boarea
38,9 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Vackert hem på Bellmansgatan

En alldeles ljuvlig 1920-talslägenhet som är perfekt belägen på våningsplan två i ett av de populära brunteglade fyravåningshusen i Rörsjöstaden.

 • Ansvarig mäklare

  Karin Bergkvist

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 67

Bilder

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

En alldeles ljuvlig 1920-talslägenhet som är perfekt belägen på våningsplan två i ett av de populära brunteglade fyravåningshusen i Rörsjöstaden. Lägenheten har vackra spröjsade fönster mot grönskande Bellsmansgatan och mot den charmiga innergården. Den genomgående planlösningen ger en härlig känsla och ljusinsläpp både om för- och eftermiddagen. Bostaden erbjuder vackra attribut som brädgolv, spegeldörrar, takrosett, höga fotlister, ett bevarat köksskåp och skafferi. Den väl tilltagna takhöjden vittnar även om 1920-talet.

Det är dessutom en välplanerad lägenhet disponerad på 38,9 m² med bra klädkammare i sovrummet. Ett underbart lantkök med stor matplats är något som många drömmer om, här kan man bjuda in alla vännerna på middag. Fint, helkaklat badrum med dusch som totalrenoverades så sent som 2015/2016.

I föreningen finns det tillgång till en härlig innergård med egen kryddträdgård och perfekt sittplats för sommarens grillkvällar. Det är en mycket välskött förening där man senast har gjort relining av avloppsstammarna och satt in nya, tidsenliga säkerhetsdörrar.

Varmt välkomna på visning!

Interiör

Rumsbeskrivning: Hall - brädgolv, ljusa väggar och ny, tidsenlig säkerhetsdörr. Fina detaljer som innerdörrar i original. Plats för avhänging av ytterkläder och byrå.

Badrum - helkaklat badrum från 2015/2016 med mörkt klinker, vitt kakel och dusch med vikbara väggar. Handfat med vit kommod, spegelskåp och wc.

Kök - brädgolv, ljusa väggar och spröjsat fönster mot innergården. Vit köksinredning, bänkskiva i trä och ljust mosaikkakel. Rostfri fläkt, spis med ugn och vit kyl/frys samt diskmaskin. I köket finns ett bevarat skafferi och köksskåp. Härlig rymd i köket med matplats för flera personer. Härlig utsikt mot föreningens innergård med sol om förmiddagen.

Vardagsrum - brädgolv, ljusa väggar och två vackra spröjsade fönster mot lugna Bellmansgatan (återvändsgata). Fin trädallé på gatan utanför som ger en fin känsla åt lägenheten. I vardagsrummet finns plats för både soffhörna och sovdel. Här finns även tillgång till en bra klädkammare.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Bf Viktoria upa
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
62
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

BF Viktoria Upa bildades 1927 i samband med att huset mot Föreningsgatan byggdes. Två år senare, 1929, var föreningens båda hus färdigställda och arkitekt var Fritz Österlind som var en av dåtidens mest produktiva arkitekter i Malmö. Föreningen äger fastigheten Viktoria 17 (friköpt tomt) med därpå uppförd byggnad. Föreningens verksamhet omfattar 62 lägenheter på adresserna Fredmansgatan 5, Föreningsgatan 73 och Bellmansgatan 2-4. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

Föreningen är en bostadsförening vilket är en äldre boendeföreningsform som existerade innan bostadsrättslagen introducerades 1930. Föreningen lyder under föreningslagen och föreningens stadgar, men inte automatiskt under bostadsrättslagen, om inte delar av lagen finns medtagna i dess stadgar. I denna förening är stadgarna omskrivna år 2002 och registrerade hos Bolagsverket. Föreningen beskattas som ett privatbostadsföretag enligt Inkomstskattelagen.

Ekonomi:
I dagsläget finns det ingen avgiftsförändring planerad. Under hösten kommer föreningen att ha budgetmöte med Riksbyggen, då fastställs om någon eventuell avgiftsförändring kommer göras. Historiskt sett håller föreningen höjningarna under 3%. (Kontrollerat med styrelsen 2018-07-05)

Medlemskap/överlåtelse:
Föreningen tillåter så kallat delat ägande. Det betyder att en förälder kan stå som delägare av bostaden, trots att det endast är barnet som är boende i lägenheten.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare. I samband med överlåtelse önskar föreningen utföra en tillsyn med säljare och köpare närvarande. Denna bokas oftast av säljaren genom styrelsen.

Föreningsinformationen är inhämtad via föreningens hemsida, årsredovisning och kontakt med styrelsen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Besök gärna föreningens hemsida, www.bfviktoria.se, eller kontakta styrelsen via info@bfviktoria.se. För direktuppgifter till ordföranden, vänligen kontakta ansvarig mäklare.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2018 installation säkerhetsdörrar (med tidsenligt utseende) till samtliga lägenheter.
2016: Relining av avloppsstammar.
2016: Obligatorisk ventilationskontroll (OVK)
2013: Fönster- och fasadrenovering mot gatusidan. Total omfogning av hela fasaden.
2012: Målning av portdörrar utåt gården
2010: Samtliga trapphus renoverades
2010: Postboxar installeras i portgången för enklare posthantering.
2008: Ytterdörrar och stora porten målades om.
2006: Gården förnyades.
2006: Samtliga trapphusbalkonger lagades och smidesräcken målades.
2005: Tak- samt skorstensrenovering.
2004-2005: Nya maskiner i tvättstugorna.
2001: Byte av tappvattenstammar.
2000: Byte av elsystem; nya elkablar, centraler, stigarledningar och strömbrytare i samtliga gemensamma utrymmen.
2000: Fönsterrenovering; samtliga fönster i lägenheterna har försetts med ISOLOCK-glas (treglas).

Kommande renoveringar:
Ca 2019: Fasaden ska fogas om och fönsterna ska renoveras (inte bytas). Förmodligen kommer man samtidigt att fräscha upp bl.a. trapphusbalkonger och andra detaljer. (Kontrollerat med styrelsen 2018-07-05)

Parkering

Boendeparkering råder i området. För mer information besök: http://malmo.se/boendeparkering.

TV/bredband

Föreningen har tecknat en gruppanslutning via Telenor (som tidigare var Bredbandsbolaget) som debiteras extra utöver avgiften till föreningen, men är obligatorisk. I den avgiften (254 kr/mån) ingår bredband 100/100 Mbit, IP-telefoni samt basutbud kabel-TV.

Gårdsplats/innergård

Trevlig, grönskande innergård med möblemang.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns två tvättstugor, en på vinden mellan ingång 1 och 2 samt en i källaren mellan ingång 5 och 6. Båda tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner och torktumlare. I nära anslutning till tvättstugorna finns också torkrum. Cykelparkering och miljöhus för sopsortering finns på gården. I föreningen finns även en separat festlokal som kan hyras av medlemmarna.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns både källarförråd och vindsförråd tillhörande lägenheten.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 404 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja

Inkl. värme, vatten och bostadsrättstillägg. Det tillkommer en obligatorisk tilläggsavgift om 254 kr/mån som avser kabel-TV, bredband och telefoni.

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
1,24827%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 425 000 kr
Lägenhetsnummer
39
Våningsplan
2 av 4*
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
38,9 kvm**

* Våningsplan 2 av 4.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1929

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
160

Området

Att bo i Rörsjöstaden

Oavsett hur mycket kunskap man har om arkitektur bjuder Rörsjöstaden in till en inspirerande livsmiljö. Området skapades med de franska boulevarderna som förebild och idag, nästan 200 år efter byggstart, är det ett av Malmös mest uppskattade bostadsområden. Ett kännetecken är de välskötta trädgårdarna kring bostadsrättsföreningarna, här gäller puts och studs. Vackra S:t Pauli Kyrkogata, aktiviteter i Rörsjöparken och ett rikt utbud av kaféer och restauranger gör också sitt.

Det vackra området Rörsjöstaden var en av de första stadsdelarna i Malmö som uppfördes bortom kanalen. Byggnadsnämnden, som inrättades 1862, var landets första och de fick i uppgift att upprätta en rutnätsplan för Rörsjöstaden med kontinental inspiration hämtad från Paris boulevarder. Nämnden tog sitt jobb på största allvar och byggnationen varade ett halvt sekel. Hela området planerades utifrån den imponerande boulevarden Kungsgatan. Idag är den ett populärt joggingstråk!

I området ligger även S:t Pauli Kyrka som invigdes 1882. Det är en centralkyrka byggd efter principen att det heliga ordet skulle höras av hela församlingen och att alla skulle se prästen under gudstjänsten. Kvarteren kring den tårtformade kyrkan är mycket eleganta med höga flerfamiljshus putsade i nyanser av crème och toppade med tegelröda tak.

Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Husen är fina exempel på hur man ville bo förr och det är uppenbart att den här typen av boende är lika populär idag. Det var vanligt att byggherren själv bestämde utsmyckning på fastigheten och från sent 1800-tal blandade man gärna detaljer från olika epoker. En nymodighet var till exempel balkongen, som inte användes som uteplats, utan främst fungerade som en markör av bostadens viktigaste rum mot omgivningen.

Stadsdelen är stor till ytan där den sträcker ut sig längs kanalen med Drottninggatan i linje. Den boulevardliknande Kungsgatan löper från Värnhemstorget, där Malmö Plaza erbjuder shopping och nöjen, ner till Amiralsgatan. Rörsjöstadens läge gör den attraktiv för den som pendlar till jobb eller skola. Här finns flera viktiga kommunikationsmöjligheter på bara minuters avstånd.

Runt omkring Rörsjöstaden ligger flera fina parker och grönområden men närmast är den egna parken, Rörsjöparken. På sommaren är det många som njuter av solen från en filt. I parken finns också en temalekpark med vattenspel, klätterväggar samt en plaskdamm som är den största i Malmö och sedan något år finns även ett utegym.

Köpa eller sälja bostad i Rörsjöstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Rörsjöstadens 3 bästa

3
 • Bouchon
  Charmig kaffebar med uteservering på gården.
 • Astrid och aporna
  Malmös största ekobutik med stort vegetariskt sortiment av livsmedel samt hygienartiklar.
 • Rörsjöparken
  Njut av en promenad genom den vackra allén, ha picknick i gräset eller stanna till på lekplatsen med barnen.

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Karin Bergkvist

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 67

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Föreningsgatan 69C
  Utgångspris
  1 595 000 kr
  Månadsavgift
  1 792 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  39 kvm

  Visning: 2018-07-22 16.30 Boka här

 • Andelsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Döbelnsgatan 3C
  Utgångspris
  1 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 046 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  47,4 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 37
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 975 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 73B
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 843 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  62,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!