På riktigt stark adress nära havet & city erbjuds denna pärla!

Ribersborg, Malmö

Tessins väg 8A

På förhand
Utgångspris eller Högstbjudande
1 295 000 kr
Avgift
2 562 kr
Antal rum
1,5
Boarea
32 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

På riktigt stark adress nära havet & city erbjuds denna pärla!

På Ribersborgs bästa läge erbjuds denna fantastiskt välplanerade 1.5:a med dörr in till sovalkoven, öppen planlösning samt renoverat kök och bad!

 • Ansvarig mäklare

  Daniel Lundstam

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 19 22

Beskrivning

Beskrivning

På Ribersborgs bästa läge erbjuds denna fantastiskt välplanerade 1.5:a med dörr in till sovalkoven, öppen planlösning samt renoverat kök och bad!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Hanaholm 789
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
126
Antal hyresrätter
9
Antal lokaler
19
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Hanaholm 789 bildades 2007 och består av 136 lägenheter på adresserna Roslins väg 14, Kilian Zollsgatan 15 samt Tessins väg 8. Husen byggdes etappvis, de två lägre lamellhusen stod färdiga 1954 och det högre punkthuset 1956. 126 lägenheter är upplåtna som bostadsrätt och 9 med hyresrätt. Det finns dessutom 19 lokaler upplåtna med hyresrätt i föreningen. Föreningens tomt är friköpt.

Tidigare åtgärder/underhåll/renoveringar:
- 2012/2013: Tak, fasad, fönster och balkonger har renoverats på alla föreningens huskroppar under 2012/2013. Alla fönster har bytts ut, balkonger har reparerats och balkongräcken har även höjts.
- Ca 2013: Fiber har dragits in i fastigheterna så de boende får möjlighet att teckna förmånliga avtal för bredband, telefoni och tv.
- 2014: 2 nya tvättmaskiner har installerats på Kilian Zollsgatan,
- 2014: Trapphusen har löpandes under åren restaurerats och år 2014 var sista trapphuset (Tessins väg) färdigt.
- 2014: Relining av avloppstammar
- 2017: Matavfallssortering infört. Sopnedkasten stängda.
Kommande åtgärder/underhåll/renoveringar:
Underhållsplan uppdaterad 2017. Det som ligger närmast i tiden är översyn av värmesystem, nya tappvattenstammar och renovering av innergård och garage. Föreningen hoppas kunna starta ett eller flera av dessa projekt under 2018 men inget är idag beslutat. Kommande renoveringar beräknas att till stor del bekostas av intäkter från de upplåtna hyresrätterna.

Ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Föreningen bedömer att de har en stabil ekonomi med gott kassaflöde. Årsredovisningarna visar på ett negativt resultat, men detta pga avskrivningar (bokförs som en kostnad men är ingen utgift). Styrelsen arbetar kontinuerligt för att optimera kostnaderna och avsättningar görs till en underhållsfond. Avgiften höjdes med ca 2% januari 2018, föreningens ideologi är att löpande göra små succesiva höjningar. Detta för att korrigera för inflation i relation till driftskostnader, leverantörer och ändringar på lånemarknaden.

Medlemskap/Överlåtelse
Föreningen accepterar delat ägande såvida den som avser att bosätta sig i lägenheten är delägare. Juridiska personer beviljas inte.

Övrigt
Föreningen bekostar byte av golvbrunn i badrummet vid renovering under förutsättning att kvitto och våtrumsintyg från behörig firma kan uppvisas. Ett takbelopp för ersättning finns.

Föreningsinformationen är uppdaterad 2017-09-04 och inhämtades via årsredovisning, hemsida och kontakt med styrelsen. Spekulanter uppmanas av säljare och mäklare att själva kontrollera all information som berör föreningen och fastigheten, framförallt om något är av väsentlig betydelse för dig som köpare. Föreningen har en hemsida www.brfhanaholm.se och styrelsen är kontaktbar genom hanaholm@gmail.com.

TV/bredband

Kabel-tv via ComHem

Bredband via Bredbandsbolaget samt även via ComHem.

Övrigt

Vinds- och källarförråd medföljer.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 562 kr

inkl värme, VA, kabeltv, bostadsrättstillägg

Ekonomi

Andel i föreningen
0,3289%
Andel av årsavgiften är
0,54538%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris eller Högstbjudande
1 295 000 kr
Lägenhetsnummer
741
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja
Rum
1,5
Boarea
32 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
137 kr
Försäkring
150 kr
Summa
287 kr

I angiven driftskostnad för 1 persons hushåll ingår hushållsel 1655 kr/år och hemförsäkring 1800 kr/år. Observera att driftskostnad är uträknat enligt schablon.

Byggnadssätt

Byggår
1953
Fönster
Nyare

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
142
Energideklarationsdatum
2010-04-08

Länkar

Området

Att bo på Ribersborg

Malmö är en av få storstäder som har en strand mitt i stan och Ribersborgsstranden, kallad för ”Ribban” eller ”Malmös Copacabana”, är mycket populär. Hit kommer människor för att sola, bada och umgås. Ribersborg är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden, mycket tack vare sitt lugna välordnade läge mellan innerstaden och havet. Och årstidernas växlingar hindrar inte de boende här från att doppa sig; vinterbad är stärkande.

Vackra Ribersborg ligger i Västra Innerstaden och avgränsas av Regementsgatan och Limhamnsvägen. Området får mycket av sin karaktär genom närheten till stranden och livet där, men det erbjuder också en mycket trevlig stadsmiljö. Särskilt längs Regementsgatan ligger kaféer, restauranger och mysiga inredningsbutiker tätt. I Ribersborg finns också full service vad gäller skolor, äldre- och barnomsorg.

Precis vid Limhamnsvägen ligger ett av områdets mest kända bostadskvarter, Ribershus, som är ett fint exempel på stilen funktionalism. Det första huset uppfördes redan 1937-1938 men området bebyggdes ända fram till 1950-talet. I Ribersborg finns även högre hus med utsikt mot Öresund. Lägenheterna är i spännande utföranden, vissa är i 2,5 plan byggda med snedställda väggar, rundade hörn och halvcirkelformade matplatser.

Ribersborgsstranden är verkligen speciell och under sommarhalvåret samlas många av Malmös invånare här. Det är lätt att hitta en avskild plats vid vattenbrynet, på gräset eller i skuggan då bad- och fritidsområdet är mycket stort. Längs helastranden löper en 2 km lång gång- och cykelbana som utnyttjas flitigt av både inlines-åkare och löpare. Den som vill bada på grunt vatten håller sig invid strandkanten, men den som vill svalka sig på djupt vatten direkt kan gå ut på någon av de tio bryggor som sträcker sig ut i Öresund. Det finns även ett handikappanpassat bad. På kvällarna byts badning ut mot grillning, salsadans och kubbspel.

Längst ut på en av bryggorna finns också det välkända Ribersborgs Kallbadhus. Den vackra träbyggnaden uppfördes 1898 och var som populärast under 40-talet med ca 5000 besökare per dag under varma sommardagar. ’Kallis’ erbjuder havsbad, soldäck, vedbastu, massage, ansiktsbehandling och har också en restaurang. Att doppa sig i Öresund en vinterdag och sedan värma sig i bastun är livskvalitet i sann Ribersborg-stil.

Detta är en miljö som erbjuder en plats för alla, oavsett om man är en vattenälskande hund, en beachvolleybollspelare eller om man älskar att bada näck!

Köpa eller sälja bostad på Ribersborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ribersborgs 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Njut av bad, bastu och god mat året runt
 • Via Napoli
  Populär Neapolitansk krog
 • Ribersborgsstranden
  Malmös Copacabana

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Daniel Lundstam

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 19 22

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kilian Zollsgatan 7D
  Prisidé
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 569 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  44 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Nils Forsbergsgatan 12
  Prisidé
  1 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 762 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kilian Zollsgatan 30B
  Prisidé
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 342 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  44 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!