I populärt område med närhet till hav och grönska

Ribersborg, Malmö

Sergels väg 2

På förhand
Prisidé
1 450 000 kr
Avgift
1 875 kr
Antal rum
1,5
Boarea
46 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

I populärt område med närhet till hav och grönska

 • Ansvarig mäklare

  Thim Falk

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 19

Bilder

Planskiss

Planlösning

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB brf Vadsbo
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
121
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Vadsbo är en äkta förening som bildades år 1943 och består av 121 lägenheter samt 1 lokal upplåtna med bostadsrätt. Fastigheten är u-vinklad med adresserna Regementsgatan 29 A - C, Erikstorpsgatan 26 A - B samt Sergels väg 2. Föreningen bildades år 1943. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Tomten är friköpt.

Avgiftshöjningar
Inga planerade i dagsläget (2018-08-10).

El
Föreningen har gemensam el och medlemmarna debiteras månadsvis efter faktisk förbrukning.

Medlemskap
Föreningen tillåter inte delat ägande, det innebär att den boende ska äga bostaden. Att en förälder äger lägenheten varpå ett barn bor i den är alltså inte tillåtet. Juridiska personer accepteras ej som medlemmar. Innan inflytt vill styrelsen utföra en tillsyn av bostaden. Vid inträde i en HSB-förvaltad förening tar HSB ut en medlemsavgift om 500 kr, som återfås vid utträde ur HSB.

Hemsida
www.vadsbo.nu

Renoveringar - Utförda och planerade

Renoveringar
På 1990-talet renoverades hissen och vattenstammar samt el-stigare byttes ut.
1998-1999 målades fasad och trappuppgång. Balkonger och fönster renoverades.
2002 färdigställdes ett miljöhus.
2002-2003 installerades nya maskiner i tvättstugan.
2004 renoverades taket samt terrasserna på taket. I samband med detta så byttes även häng- och stuprännor.
Ca 2004/2005 spolades avloppsstammarna.
2005 målades källaren om.
2006 installerades nya maskiner i en av föreningens tvättstugor.
2007 byggdes ett gemensamt gym.
2011 byggdes en ny tvättstuga, pannrummet byggdes om och det gamla styrelserummet byggdes om till övernattningslägenhet. Samma år fräschades innergården upp.
2012 färdigställdes grillsalongen.
2013 genomfördes nyanläggning av trädgården på innergården.
2015 renoverades skorstenen.
2017 Installerat nya porttelefoner.

Kommande renoveringar
Styrelsen uppdaterar årligen underhållsplanen. De närmsta åren planerar styrelsen för följande större åtgärder: Planerna för 2018 är att byta ut belysningen mot ledlampor och det inkluderar ny belysning i källaren (påbörjat). Dessutom finns det planer på att uppdatera alla el-centraler som inte är utbytta till moderna med automatsäkringar och jordfelsbrytare (detta kommer att ske längre fram).

Efter sommaren kommer föreningen att dra igång ett projekt för att göra en energikartläggning av fastigheten för att i förlängningen se vad vi kan göra för att effektivisera deras användning av energi och vilka alternativ till uppvärmning som är mest fördelaktiga för föreningen. Föreningen kommer även att gå igenom beläggningen på takterrassema som delvis är utsliten och även se över vindskydd och blomlådor till terrasser och balkonger.

Parkering

I området råder boendeparkering, för mer information se www.malmo.se.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och fiberoptiskt bredband via Ownit. Möjlighet finns att välja annan leverantör av bredband.

Gårdsplats/innergård

I föreningen finns en mysig innergård med flera uteplatser och en vinterbonad grillsalong som kan nyttjas året om. Salongen är utrustad med gasgrill och plats för ca 10-12 personer.

Gemensamma utrymmen

Till bostaden ingår 2 källarförråd, ca 6,5 kvm tillsammans.
Föreningen har fyra tvättstugor, 2 med 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare, mangel och separat torkrum. 1 med två tvättmaskiner, 1 torktumlare, mangel och ett torkskåp.
1 snabbtvättstuga med en mindre tvättmaskin och torktumlare som inte kan bokas i förväg. Föreningen har även ett mangelrum med en stenmangel för hög finish på mangelresultatet.

För medlemmarna finns snickarrum, cykelrum, bibliotek och ett gym i källaren samt övernattningslägenhet med pentry, dusch och toalett. Övernattningslägenheten kostar ca 200 kr/natt. Föreningen har en heltidsanställd fastighetsskötare.

Månadsavgift

Avgift/hyra
1 875 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
0,52469%
Andel av årsavgiften är
0,52469%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Prisidé
1 450 000 kr
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja
Rum
1,5
Boarea
46 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1943

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
126

Länkar

Området

Att bo på Ribersborg

Malmö är en av få storstäder som har en strand mitt i stan och Ribersborgsstranden, kallad för ”Ribban” eller ”Malmös Copacabana”, är mycket populär. Hit kommer människor för att sola, bada och umgås. Ribersborg är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden, mycket tack vare sitt lugna välordnade läge mellan innerstaden och havet. Och årstidernas växlingar hindrar inte de boende här från att doppa sig; vinterbad är stärkande.

Vackra Ribersborg ligger i Västra Innerstaden och avgränsas av Regementsgatan och Limhamnsvägen. Området får mycket av sin karaktär genom närheten till stranden och livet där, men det erbjuder också en mycket trevlig stadsmiljö. Särskilt längs Regementsgatan ligger kaféer, restauranger och mysiga inredningsbutiker tätt. I Ribersborg finns också full service vad gäller skolor, äldre- och barnomsorg.

Precis vid Limhamnsvägen ligger ett av områdets mest kända bostadskvarter, Ribershus, som är ett fint exempel på stilen funktionalism. Det första huset uppfördes redan 1937-1938 men området bebyggdes ända fram till 1950-talet. I Ribersborg finns även högre hus med utsikt mot Öresund. Lägenheterna är i spännande utföranden, vissa är i 2,5 plan byggda med snedställda väggar, rundade hörn och halvcirkelformade matplatser.

Ribersborgsstranden är verkligen speciell och under sommarhalvåret samlas många av Malmös invånare här. Det är lätt att hitta en avskild plats vid vattenbrynet, på gräset eller i skuggan då bad- och fritidsområdet är mycket stort. Längs helastranden löper en 2 km lång gång- och cykelbana som utnyttjas flitigt av både inlines-åkare och löpare. Den som vill bada på grunt vatten håller sig invid strandkanten, men den som vill svalka sig på djupt vatten direkt kan gå ut på någon av de tio bryggor som sträcker sig ut i Öresund. Det finns även ett handikappanpassat bad. På kvällarna byts badning ut mot grillning, salsadans och kubbspel.

Längst ut på en av bryggorna finns också det välkända Ribersborgs Kallbadhus. Den vackra träbyggnaden uppfördes 1898 och var som populärast under 40-talet med ca 5000 besökare per dag under varma sommardagar. ’Kallis’ erbjuder havsbad, soldäck, vedbastu, massage, ansiktsbehandling och har också en restaurang. Att doppa sig i Öresund en vinterdag och sedan värma sig i bastun är livskvalitet i sann Ribersborg-stil.

Detta är en miljö som erbjuder en plats för alla, oavsett om man är en vattenälskande hund, en beachvolleybollspelare eller om man älskar att bada näck!

Köpa eller sälja bostad på Ribersborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ribersborgs 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Njut av bad, bastu och god mat året runt
 • Via Napoli
  Populär Neapolitansk krog
 • Ribersborgsstranden
  Malmös Copacabana

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thim Falk

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 19

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kilian Zollsgatan 30B
  Prisidé
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 342 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  44 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!