På bästa läge med havet runt hörnet!

Ribersborg, Malmö

Nicoloviusgatan 5A

Utgångspris
2 995 000 kr
Avgift
4 735 kr
Antal rum
3
Boarea
98 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 9
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

 • tisdag 29/5, KL 17:45 - 18:15

  Bokad visning.

Boka visning

På bästa läge med havet runt hörnet!

På populära Ribersborg finner vi denna renoverade hörntrea om hela 98 m² i välskött förening. Balkong i solsäkert söderläge och havet runt hörnet!

 • Ansvarig mäklare

  Karin Bergkvist

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 67

Bilder

Interiörbild. Nicoloviusgatan 5A - Bjurfors
Interiörbild. Nicoloviusgatan 5A - Bjurfors
Interiörbild. Nicoloviusgatan 5A - Bjurfors
Interiörbild. Nicoloviusgatan 5A - Bjurfors
Interiörbild. Nicoloviusgatan 5A - Bjurfors
Interiörbild. Nicoloviusgatan 5A - Bjurfors
Interiörbild. Nicoloviusgatan 5A - Bjurfors
Interiörbild. Nicoloviusgatan 5A - Bjurfors
Interiörbild. Nicoloviusgatan 5A - Bjurfors
Interiörbild. Nicoloviusgatan 5A - Bjurfors
Interiörbild. Nicoloviusgatan 5A - Bjurfors
Interiörbild. Nicoloviusgatan 5A - Bjurfors
Interiörbild. Nicoloviusgatan 5A - Bjurfors
Interiörbild. Nicoloviusgatan 5A - Bjurfors
Interiörbild. Nicoloviusgatan 5A - Bjurfors
Trevliga omgivningar med innergård. Nicoloviusgatan 5A - Bjurfors
Trevliga omgivningar med innergård
Mysiga miljöer. Nicoloviusgatan 5A - Bjurfors
Mysiga miljöer
Interiörbild. Nicoloviusgatan 5A - Bjurfors
Turning Torso. Nicoloviusgatan 5A - Bjurfors
Turning Torso
Havet runt hörnet. Nicoloviusgatan 5A - Bjurfors
Havet runt hörnet
. Nicoloviusgatan 5A - Bjurfors

Beskrivning

Beskrivning

Parallellt med Limhamnsvägen löper Nicoloviusgatan, tillsammans bildar de några av Malmös absolut främsta bostadsadresser. Här har välkända arkitekter och byggherrar låtit upprätta vad som anses vara något av stadens absolut bästa boende med utsikt över Ribersborgsstranden och det böljande Öresund.

I dessa rofyllda omgivningar bor du granne med Ribersborgs vidsträckta grönområden och stränder. Denna attraktiva adress ligger på första parkett på efterfrågade Ribersborgs havssida med stranden och populära Kallbadhuset som granne.

Bostaden är väldisponerad om tre rum och kök disponerade över ca 98 kvm. Karakteristiska drag från byggnadsåret 1959 med vackert fiskbensparkett och rymliga ytor där det sociala umgänget ligger i fokus. Kök och badrum är renoverat i stilfullt utförande.

Bostad är belägen på hörna med rymlig balkong i söderläge. Lägenheten har fantastiska sällskapsrum med klassisk fiskbensparkett i ek, varav matsal eller (sovrum) delger ett stort vackert burspråk.

Här bor vi i välrenoverad fastighet med garage och hiss från markplan.
I närområdet finns god service i form av Ribersborgs och Slottsstadens utbud av butiker. Ribersborgsstranden, Malmö C och vackra Slottsparken ligger inom behändigt gångavstånd.

Varmt välkommen på visning!

Interiör

Hall - Välkomnande praktisk entré med plats för avhängningsmöjligheter till vänster. Det finns även förvaring i form av två inbyggda stora garderob där vi kan förvara våra kläder. Vitt klinker på golvet. Väggarna är vitmålade. I taket finner vi infällda spotlights.

Badrum - Stilfullt helkaklat badrum med vita väggar och stora klinkerplattor i mörknyans som kombineras med klinkermosaik vid duschen. Badrumsutrustning: wc, commod med låda, handdukstork, spegel och dusch med två glasdörrar. Infällda spotlights i taket.

Kök - Till höger om hallen ligger bostadens kök. Praktisk stilfullt kök med gott om arbetsytor. Svart skåpsinredning med både över och underskåp, arbetsbänk i massiv ek och kaklet ovan bänkskivan i matchande gråmosaik. Köket erbjuder gott om förvaring och här finns plats för matbord för minst 2-4 personer. Köksutrustningen består av kyl/frys, induktionshäll, integrerad mikro, integrerad varmluftsugn, fläkt och tvättmaskin.
Vitmålade väggar och det vita klinkergolvet från hallen löper vidare in i köket. I taket finner vi infällda spotlights

Vardagsrum - Längre in i bostaden når vi det fantastiska vardagsrum med stora fönsterpartier. Direkt känner vi att här är det luftigt och rymligt. Här finns plats för soffmöblemang och matplats om så önskas. Vitmålade väggar och vi står på vackert fiskbensparkett. Infällda spotlights i taket.

Sovrum 1 - Från vardagsrummet når vi det stora sovrummet. Här får vi plats med dubbelsäng och förvaringsmöbel får plats utan att det känns trångt. På höger långsida hittar vi flertalet inbyggda garderober. Sovrummet ligger mot den lugna innergården. Här står vi på fiskbensparkett och väggarna är vitmålade. I taket finns infällda spotlights. Här finner vi en skjutdörr mellan vardagsrummet och sovrummet.

Sovrum 2 - Det andra sovrummet är rymligt med fönster i två väderstreck. Här får vi plats med en dubbelsäng om så önskas. Detta rum kan även användas som kontor. Sovrummet är också beläget mot den lugna innergården
Vackert fiskbensparkett och vitmålade väggar. I taket finner vi infällda spotlights. Här finner vi också en skjutdörr mellan vardagsrummet och sovrummet.

Balkong - Mysig balkong som ligger mot föreningens grönska och söderläge. Njut av solen hela dagen. Här får vi plats med utemöbler.

Varmt välkommen på visning!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Örehus 2

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Örehus 2
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
108
Antal hyresrätter
12
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Örehus 2 bildades 2002 och köpte fastigheten Malmö Örehus 2 2008. Föreningens verksamhet omfattar förvaltningen av två lokaler och 108 lägenheter varav 11 hyresrätter som säljs av allteftersom och ger bra kapitaltillskott till föreningen, som bland annat kommer att finansiera kommande underhåll. Det finns 10 hyresrätter kvar. Fastigheten byggdes 1959 och är belägen mellan Limhamnsvägen och Nicoloviusgatan i omedelbar närhet till Öresundsparken och Ribersborgsstranden. Den ekonomiska förvaltningen sker via Örehus fastighetsförvaltning. Föreningens tomt är friköpt.

Gjorda renoveringar:
2011 Tak (byte av takpapp samt nya takpannor)

2011 Byte av ventilation
2011 Renovering av trappuppgångar samt byte av ytterportar
2013 Nyanläggning gård (samt nytt ytskikt över garagens betongbjälklag)
2014 Renovering av hissar
2015-2016 Nya vattenstammar
2016 Nya taggstyrda dörrlås och fjärrkontrollerade garageportar
2017 Prognosstyrd värme

Kommande renoveringar (kontrollerat med styrelsen 2018-05-13):
2018 Balkongrenovering. Räckena höjs, klart i hela fastigheten augusti 2018.
2019 Planerar man att relina avloppsstammarna. Föreningen hänvisar till deras underhållsplan som ligger på hemsidan.
I samband med reliningen kommer avloppen tidvis att stängas av. Under tiden som man inte kan använda sina badrum kommer det att installeras toaletter och duschar på gården.

Se bifogad underhållsplan på föreningens hemsida https://www.brforehus2.se/ för mer information om föreningens planerade underhåll framöver samt deras finansieringsplan för detta.

Ekonomi:

Månadsavgiften sänktes med 3% 2018-01-01. Det finns inga planerade höjningar i dagsläget. (Kontrollerat med styrelsen 2018-05-21).
Debitering av varmvattenförbrukning sker kvartalsvis i efterskott i samband med avisering av avgift.

Föreningen tillåter delat ägande.
Föreningen tillåter inte juridisk person.

Slutgiltig köpare uppmanas att kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1959

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
129

Uteplats/balkong

Balkong, läge söder.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd samt ett källarförråd. I källaren finns det tre gemensamma tvättstugor. I varje tvättstuga finns två tvättmaskiner med tillhörande torktumlare och torkrum. På den östra gården finns två cykelhus med sammanlagt 90 cykelplatser varav 60 är bakom låsta dörrar. Det finns även låsbart cykelförråd i källaren.

TV/bredband

Kabel-TV via ComHem (obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 99 kr/månad)

Internetleverantör: Com Hem samt Ownit.
Kostnaden för en anslutning via Ownit om 100/100 Mbit/s är 209 kr/månad. Router inkluderas inte automatiskt utan detta måste man beställa till en extra kostnad (329 kr).

Parkering

Längs båda sidor av byggnaden finns underjordiska garage. Det finns två garage som tillhör föreningen som har 45 respektive 35 platser. Det ena har en kostnad på ca 620 kr/mån det andra ca 490 kr/mån. MC-plats kostar ca 300 kr/mån. Separat kö till garageplatserna, i dagsläget är det ett fåtal i kö till båda garagen. I övrigt råder boendeparkering i området. För mer information se: www.malmo.se

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 735 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja

I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstilläggsförsäkring. Värmekostnaden för varmvatten debiteras separat. Obligatorisk tilläggsavgift tillkommer: 99 kr avser kabel-TV och 98 kr avser avbetalning för säkerhetsdörr.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,093%
Andel av årsavgiften är
1,189%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 995 000 kr
Lägenhetsnummer
310-1002
Våningsplan
1 av 9*
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
98 kvm**

* Våningsplan 1 av 9.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Området

Att bo på Ribersborg

Malmö är en av få storstäder som har en strand mitt i stan och Ribersborgsstranden, kallad för ”Ribban” eller ”Malmös Copacabana”, är mycket populär. Hit kommer människor för att sola, bada och umgås. Ribersborg är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden, mycket tack vare sitt lugna välordnade läge mellan innerstaden och havet. Och årstidernas växlingar hindrar inte de boende här från att doppa sig; vinterbad är stärkande.

Vackra Ribersborg ligger i Västra Innerstaden och avgränsas av Regementsgatan och Limhamnsvägen. Området får mycket av sin karaktär genom närheten till stranden och livet där, men det erbjuder också en mycket trevlig stadsmiljö. Särskilt längs Regementsgatan ligger kaféer, restauranger och mysiga inredningsbutiker tätt. I Ribersborg finns också full service vad gäller skolor, äldre- och barnomsorg.

Precis vid Limhamnsvägen ligger ett av områdets mest kända bostadskvarter, Ribershus, som är ett fint exempel på stilen funktionalism. Det första huset uppfördes redan 1937-1938 men området bebyggdes ända fram till 1950-talet. I Ribersborg finns även högre hus med utsikt mot Öresund. Lägenheterna är i spännande utföranden, vissa är i 2,5 plan byggda med snedställda väggar, rundade hörn och halvcirkelformade matplatser.

Ribersborgsstranden är verkligen speciell och under sommarhalvåret samlas många av Malmös invånare här. Det är lätt att hitta en avskild plats vid vattenbrynet, på gräset eller i skuggan då bad- och fritidsområdet är mycket stort. Längs helastranden löper en 2 km lång gång- och cykelbana som utnyttjas flitigt av både inlines-åkare och löpare. Den som vill bada på grunt vatten håller sig invid strandkanten, men den som vill svalka sig på djupt vatten direkt kan gå ut på någon av de tio bryggor som sträcker sig ut i Öresund. Det finns även ett handikappanpassat bad. På kvällarna byts badning ut mot grillning, salsadans och kubbspel.

Längst ut på en av bryggorna finns också det välkända Ribersborgs Kallbadhus. Den vackra träbyggnaden uppfördes 1898 och var som populärast under 40-talet med ca 5000 besökare per dag under varma sommardagar. ’Kallis’ erbjuder havsbad, soldäck, vedbastu, massage, ansiktsbehandling och har också en restaurang. Att doppa sig i Öresund en vinterdag och sedan värma sig i bastun är livskvalitet i sann Ribersborg-stil.

Detta är en miljö som erbjuder en plats för alla, oavsett om man är en vattenälskande hund, en beachvolleybollspelare eller om man älskar att bada näck!

Köpa eller sälja bostad på Ribersborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ribersborg 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Njut av bad, bastu och god mat året runt
 • Via Napoli
  Populär Neapolitansk krog
 • Ribersborgsstranden
  Malmös Copacabana

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Genom att klicka på "Skicka" godkänner du Bjurfors användarvillkor.

 • Ansvarig mäklare

  Karin Bergkvist

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 67

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  Adress
  Limhamnsvägen 10B
  Utgångspris
  2 875 000 kr
  Månadsavgift
  4 269 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  74 kvm

  Visning: 2018-05-29 16.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Sergels väg 5A
  Pris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  5 690 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  98 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  Adress
  Kilian Zollsgatan 27D
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  4 462 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  73 kvm

  Visning: 2018-05-27 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  Adress
  Limhamnsvägen 10A
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 594 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  Adress
  Tessins väg 14
  Utgångspris
  3 400 000 kr
  Månadsavgift
  5 711 kr
  Antal rum
  5
  Boarea
  108 kvm

  Visning: 2018-05-27 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  Adress
  Ribersborgsvägen 15A
  Utgångspris
  3 795 000 kr
  Månadsavgift
  4 370 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  92,5 kvm

  Visning: 2018-05-27 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Regementsgatan 19
  Prisidé
  4 295 000 kr
  Månadsavgift
  5 544 kr
  Antal rum
  4,5
  Boarea
  135 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kilian Zollsgatan 21A
  Pris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 969 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!