Genomgående trea med inglasad balkong i soligt söderläge

Pildammsparken, Malmö

John Ericssons väg 53C

Utgångspris
2 095 000 kr
Avgift
3 686 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Boarea
74 kvm

Visning

 • söndag 22/7, KL 14:00 - 14:30

  Bokad visning.

 • tisdag 24/7, KL 16:30 - 17:00

  Bokad visning.

Boka visning

Genomgående trea med inglasad balkong i soligt söderläge

Trivsam trea med genomgående planlösning och inglasad balkong i soligt söderläge. Här bor man ett stenkast från vackra Pildammsparken.

 • Ansvarig mäklare

  Charlotte Andersson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 17

Bilder

I vardagsrummet ryms både stor soffgrupp.... John Ericssons väg 53C - Bjurfors
I vardagsrummet ryms både stor soffgrupp...
...och stor matgrupp. John Ericssons väg 53C - Bjurfors
...och stor matgrupp
Från vardagsrummet nås den soliga balkongen. John Ericssons väg 53C - Bjurfors
Från vardagsrummet nås den soliga balkongen
Vacker fiskbensparkett pryder golvet i vardagsrummet. John Ericssons väg 53C - Bjurfors
Vacker fiskbensparkett pryder golvet i vardagsrummet
Härlig inglasad balkong i söderläge. John Ericssons väg 53C - Bjurfors
Härlig inglasad balkong i söderläge
Kök från Marbodal. John Ericssons väg 53C - Bjurfors
Kök från Marbodal
I köket finns gott om skåp och lådor för kökets alla redskap. John Ericssons väg 53C - Bjurfors
I köket finns gott om skåp och lådor för kökets alla redskap
Smart lösning av matbord i köket. John Ericssons väg 53C - Bjurfors
Smart lösning av matbord i köket
. John Ericssons väg 53C - Bjurfors
Stilfullt renoverat badrum. John Ericssons väg 53C - Bjurfors
Stilfullt renoverat badrum
Generösa ytor i sovrum 1. John Ericssons väg 53C - Bjurfors
Generösa ytor i sovrum 1
WC i direkt anslutning till sovrum 1. John Ericssons väg 53C - Bjurfors
WC i direkt anslutning till sovrum 1
Sovrum 2. John Ericssons väg 53C - Bjurfors
Sovrum 2
Välkommen till John Ericssons väg 53C. John Ericssons väg 53C - Bjurfors
Välkommen till John Ericssons väg 53C

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Ett stenkast från vackra Pildammsparken finner vi denna trivsamma trea. Den genomgående planlösningen skapar en tilltalande boendemiljö med behagligt ljusflöde. Bostaden erbjuder ett välbehållet Marbodals kök, renoverat badrum och gäst-wc, två bra sovrum och ett rymligt vardagsrum med plats för både matgrupp och soffgrupp. Lägenhetens pärla är den inglasade balkongen i soligt söderläge.

Här bor du i attraktivt område med närhet till grönskande parker och mysiga restauranger. Genom de goda kommunikationsmöjligheterna med buss eller genom smarta cykelvägar kan man dessutom snabbt ta sig till Ribersborgs strand, Triangeln och Malmö centrum.

Varmt välkommen på visning!

Interiör

Hall
Välkommen in genom säkerhetsdörr. Den rymliga hallen erbjuder avhängnings möjlighet till vänster samt förvaring i garderob längre in. Här är tapetserade väggar och på golvet ligger parkett.

Kök
Välbehållet Marbodals kök med stommar och luckor i björk. Bänkskiva i gråblå kulör och kakel som stänkskydd. Här finns gott om arbetsyta och förvaring för kökets alla redskap. På kökets ena sida finns extra bänkyta vilken används som matplats. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, mikro, kyl/frys, fläkt och integrerad diskmaskin. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger laminat.

Vardagsrum
Vardagsrummet öppnar upp till stor social samvaro då det både finns plats för soffgrupp och matplats. Det stora fönstret släpper in mycket ljus och bidrar till den luftiga känslan i rummet. Här når man även bostadens härliga balkong. Golvet pryds av vacker fiskbensparkett och väggarna är ljust tapetserade.

Badrum
Badrummet renoverades 2016 och går i klassiska färger. Vitt kakel möter grå klinkers. Här finns dusch, wc, handfatskommod, handdukstork(vattenburen), väggfast spegel och väggfast skåp.

Sovrum 1
Till höger om hallen finner vi ett stort sovrum som med lätthet rymmer både dubbelsäng och tillhörande möblemang. En hel rad med garderober längs rummets ena sida ger bra med förvaring. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger parkett.

Gäst-wc
I direkt anslutning till sovrum 1 ligger ett helkaklat wc som renoverades 2016. Här finns wc, handfatskommod och vägghängt skåp med spegel.

Sovrum 2
Sovrum 2 ligger vägg i vägg med köket och har fönster in mot innergården. Väggarna är tapetserade och under fötterna vilar ett laminatgolv.

Fakta

Uteplats/balkong

Inglasad balkong i söder

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 686 kr

Angiven månadsavgift inkluderar:
- värme
- vatten
- kabel-Tv

Ekonomi

Andel i föreningen
4,14574%
Andel av årsavgiften är
4,14705%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 095 000 kr
Lägenhetsnummer
3
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
74 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
350 kr
Försäkring
200 kr
Summa
550 kr

Tre personer i hushållet var av ett är barn. Kostnad varierar beroende på avtal och förbrukning.

Byggnadssätt

Byggår
1949

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
134
Energideklarationsdatum
2009-05-07

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Lannet
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
24
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Lannet bildades 1949. Föreningen innehar fastigheten Falster 4. Fastigheten är uppförd 1949 och innehåller 24 lägenheter. Marken innehas med tomträtt och avtalet gäller oförändrat i 20 år med omförhandling 2022-12-31.

Ekonomi:
Ekonomisk förvaltning via Riksbyggen. Välskött förening med god ekonomi och låg skuldsättning.
Bostadsrättstillägget till hemförsäkringen ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Föreningen har de senaste åren höjt avgiften med 3% årligen.

Överlåtelse/Medlemskap:
Om föreningen accepterar delat ägande avgörs från fall till fall. I det fall delat ägande accepteras delas andelarna upp efter behov. Föreningen accepterar inte juridisk person som köpare.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utfört underhåll och renoveringar:
- 2009 trapphusen
- 2010 fönsterbyte
- 2012 renovering av balkonger
- 2012 åtgärder självdragsventilation
- 2012 trädgårdsrenovering
- 2012 måsbekämpning
- 2013 tvättstugeutrustning
- 2016 relining av avlopp

Planerade renoveringar:
Föreningen har planer på att renovera källare samt porttelefoner.

Parkering

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser eller garageplatser. För övrigt råder boendeparkering i området samt p-skiva och fri parkering kvällar och helger ute på John Ericssons väg.

TV/bredband

Basutbudet för Kabel- Tv ingår i den fasta avgiften och levereras från Comhem. Bredband tecknas separat och kan nås från Comhem.

Gårdsplats/innergård

Föreningen delar gård med fyra andra föreningar som ligger i anslutning till gården.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns ett hobbyrum och cykelkällare. I källaren finns en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel.

Övrigt

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisning 2016. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Kontakta ordförande Gunnar Larsson 040-917401.

Länkar

Området

Att bo i Västra Innerstaden

Det är snudd på omöjligt att tänka sig Malmö utan Ribersborgsstranden. Att leva i storstaden vid Öresund definieras lätt med sommardagar i sanden där. I Västra Innerstaden finns flera exklusiva bostadsområden som ligger precis invid eller med närhet till Ribersborgsstrandens vatten men ändå lugnt och ostört. Här finns bostäder med både citys och naturens alla möjligheter utanför porten året om. Det signalerar livskvalitet på Malmö-vis.

I västra innerstaden är det lätt att finna ro även om citypulsen slår bara några kvarter bort. Något som verkligen kännetecknar området är parkerna. I Malmös största, Pildammsparken, utnyttjas varje meter fullt ut. Mellan dammarna, vars innehåll en gång betydde skillnad mellan liv och död för stadens folk, ringlar motionsspår. Nu spelas här utomhusteater och man kan både ta en fika och träna på utegymmet i parken. Malmö stad har i flera områden byggt upp temalekplatser åt barnen, här ligger Spindellekplatsen tänkt för de minsta.

Fridhem, som ligger i Slottsstaden, är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Husen är eleganta och skolorna i närområdet utmärkta. Ribersborgsstranden och det vackra Kallbadhuset, som uppfördes 1898 och är klassat som byggnadsminne, ligger bara ett stenkast bort. Att ta ett vinterdopp från bryggan och sedan värma sig i bastun är tradition för många.

Västra Innerstaden är stor till ytan och rymmer många bostadsområden som alla har sin karaktär. Västervång ligger söderut längs Ribersborgstranden. Flera områden följer sedan inåt Malmö Centrum och Kronprinsen där kvarteren idag är mycket livliga. Skyskrapan skulle bli en stad i staden med butiker och service för de boende. Bostadsområden som Rönneholm, Dammfri, Lorensborg och Nya Bellevue ligger alla med närhet till Pildammsparken och Stadionparken.

Om man vill bo centralt i villa eller småhus i Malmö är Solbacken ett givet val. I charmiga Solbacken spänner stilarna över de senaste hundra åren då förtätning skett. Det var här som de första funkisvillorna Malmö byggdes och hela området är inbäddat i lummig grönska. Området länkas ut mot kusten till Mellanheden där flerfamiljshusen byggdes efter idén om ’hus i park med tillgång till ljus och luft’.

Populära Friluftsstaden var länge ett av Malmös mest välkända områden. Det tog form under 1940-talet och radhusens nyskapande finesser som sopnedkast direkt vid köksbänken och inbyggda skohyllor gjorde att det fick stor internationell uppmärksamhet.

Köpa eller sälja bostad vid Pildammsparken? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Innerstadens 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Vackert och välbevarat badhus som erbjuder bad, bastu, SPA samt fika och middag året om.
 • Teaterlekplatsen i Pildammsparken
  En dröm för de små med sagoslott, kulisser och scen.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Charlotte Andersson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 17