Huskänsla i bra förening!

Oxie, Malmö

Fajansvägen 45

På förhand
Utgångspris
1 495 000 kr
Avgift
5 838 kr
Antal rum
5
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 1
Boarea
114 kvm

Visning

 • söndag 26/1, KL 12:30 - 13:00

  Bokad visning.

 • tisdag 28/1, KL 17:30 - 18:00

  Bokad visning.

Boka visning

Huskänsla i bra förening!

Trevligt bostadsrättsradhus i en av Oxies mest populära föreningar! Här erbjuds vi välplanerade kvadratmeter i två plan med två uteplatser!

 • Ansvarig mäklare

  Patrik Sawicki

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 85

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Övre plan

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till lugna och natursköna Oxie!

Området erbjuder massvis med mataffärer och dagligvarubutiker samt närhet till förskolor, grundskolor och idrottsplatser som får familjen att trivas. Vi har även 15 minuter till Torup med motionsslingor, utegym och vacker fauna. För den som pendlar finns utmärkta allmänna kommunikationer med både buss och tåg såväl som eget fordon in till Malmö. En lantlig känsla men med Malmö storstadsutbud inom räckhåll helt enkelt.

Precis här på Fajansvägen erbjuds detta trevliga och lugna bostadsrättsradhusområde med bilfria och barnvänliga omgivningar i en av Oxies mest populära föreningar - Brf Oxiden, där så gott som allt ingår i avgiften t.o.m. garageplats! Bostaden på Fajansvägen 45 erbjuder optimal planlösning som fördelar sig på två plan om 114 kvm. Entréplanet erbjuder rymligt vardagsrum som samspelar med köket i en semi-öppen lösning. Härifrån når vi även en av bostadens uteplatser (andra uteplatsen ligger i anslutning till entrén). I anslutning till vardagsrummet och köket finns även ett separat rum som kan användas som arbetsrum eller öppnas upp och skapa en stärre sällskapsyta. Ovanvåningen erbjuder fyra ordentliga sovrum som lämpar sig perfekt om vi är en större familj. Dessutom erbjuds vi två badrum och grovkök med egna tvättmöjligheter.

Ett perfekt boende för oss som vill uppnå villakänsla i kombination med gemenskapen en bostadsrättsförening ger.

Varmt välkommen på visning!

Interiör

hall: h

Fakta

Uteplats/balkong

Två uteplatser på både fram och baksida

Övriga byggnader/utrymmen

2 st förråd hör till bostaden.

Parkering

Egen garageplats ingår i avgiften och hör till bostaden.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 838 kr

I avgiften ingår vatten och Br-tillägg. Obligatoriskt tillägg på 1025 kr avseende värme, internet, garage samt kabel-TV.

Totalt: 6863 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
1,13070872291333%
Andel av årsavgiften är
1,133%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 495 000 kr
Lägenhetsnummer
041
Våningsplan
1 av 1*
Hiss
Nej
Rum
5
Sovrum
4
Boarea
114 kvm**
Trädgård
Ja

* Bostadsrättsradhus i två plan

** Areauppgifter enligt säljaren och föreningen.

Byggnadssätt

Byggår
1982
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Fönster
3-glas

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2010-03-30

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Oxiden
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
99
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningens fastighet som byggdes 1982 består av radhuslägenheter i 1-2 plan. Föreningen bildades 1978 och i fastigheten finns 99 bostadsrätter, en föreningslokal finns. Marken innehas med tomträtt, tomträttsavtalet löper t.o.m. 2021. Ekonomisk förvaltare är Örehus. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg.

Avgiften har varit oförändrad sedan 2013. I dagsläget finns inga planerade avgiftsändringar. (Kontroll 2020-01-20)

Föreningen accepterar delat ägande mellan förälder och barn, ingen speciell uppdelning krävs, men den som ska bo i lägenheten ska också äga en del.
Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem.

Ovanstående uppgifter är hämtade från senaste årsredovisningen samt representant från styrelsen. En slutlig köpare uppmanas kontrollera uppgifterna med föreningen.
Besök gärna föreningens hemsida på www.oxiden.se

Renoveringar - Utförda och planerade

De har bytt ut samtliga fläktar i alla lägenheter.
Föreningen har lite mindre renoveringar som är pågående, målning av förråd samt garage.
Föreningen följer en underhållsplan som de har upprättad.

Parkering

I föreningens fastigheter finns det 99 garageplatser, till varje lägenhet tillhör ett garage. Det finns 36 parkeringsplatser som hyrs ut till föreningens medlemmar. 15 parkeringsplatser som används som gästparkering. Extra parkering finns att hyra utomhus, kösystem.

TV/bredband

Kabel-tv via Canal Digital, analogt grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Ownit. Internet 100 Mbit samt IP-telefoni ingår. Kan uppgraderas till 1000 mbit, på egen bekostnad.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en renoverad och fräsch gemensamhetslokal som medlemmarna kan hyra. Dygnshyra fredagar och lördagar 700 kr (Från kl.12.00 till kl.12.00 nästa dag)
Övriga dagar 200 kr. Varje lägenhet har två st förråd.

Området

Att bo i Oxie

Oxie ligger på bekvämt avstånd från Malmös innerstad. Här består bostäderna till mesta dels av villor som är byggda runt 1970- och 1980-talet. Ett annat landmärke är Oxie vattentorn som byggdes 1972. Byggnaden är 31 meter hög och ligger centralt på en kulle i Oxie, 56 meter över havsytan.

Oxie är en perfekt plats att bo på för den som älskar golf och vill ha närhet till naturen. I området finns totalt tre golfbanor. Den senaste i raden är Oxie Golfklubb med 12 hål. Här finns det alltid grönt gräs på greenen, i form av konstgräs. För den som vill gå 18 hål finns både Rönnebäck Golf club och Sofiedals GK som två alternativ. Samtliga banor ligger med naturliga grönområden runt omkring. För den som efter golfrundan vill fortsätta ut i naturen ligger den vackra Bokskogen på kort avstånd från Oxie.

Bor du i Oxie finns möjlighet till att bara vara i naturen eller motionera då bokskogen erbjuder flera olika motionsspår. Bokskogen vid Torup har i 200 år varit ett av Malmöbornas käraste utflyktsmål. Ett unikt rekreationsområde där du kan uppleva kultur och natur på samma gång. Torups slott erbjuder slottsvisningar och vandringar i den vackra slottsträdgården. I grannorten Toarp finns en populär ekoby där man har som mål att göra odling, kompostering och återvinning till en självklar del i allas vardag.

Här hittar du också Oxievångsbadet ett litet bad fullt av aktiviteter för alla åldrar. Här bjuds det på allt från babysim till relaxkvällar och motionssim. Här finns också ett gym med instruktörer. Badet ligger precis i anslutning till Oxievångsskolan.

I Oxie finns även Tycho Brahe-observatoriet, ett amatörobservatorium som håller öppet för allmänheten och skolklasser. Under stjärnklara måndagar håller observatoriet öppet för allmänheten och du kan titta på stjärnorna genom deras teleskop.

I Käglinge finns en mängd vackra platser för avkoppling och rekreation. Käglinge naturområde har vackra mjuka kullar, skog, vattenytor, ängar och hagmarker.

Från Oxie tar du dig snabbt och smidigt med tåg till Malmö eller Ystad. Pågatågen stannar i Oxie och trafikerar sträckan Malmö-Ystad. Från Käglinge går det direktbuss till bland annat Malmö.

Köpa eller sälja bostad i Oxie? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Öster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Oxies 3 bästa

3
 • Tycho Brahe-observatoriet
  Titta på stjärnor genom deras teleskop
 • Pågatågsstation
  Ta tåget till Malmö på en kvart
 • Bokskogen
  Rekreationsområdet i Torup är ett populärt utflyktsmål

Karta

Fajansvägen 45

Fajansvägen 45,
238 42 Oxie

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Patrik Sawicki

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 85