Totalrenoverad poolvilla på attraktiv adress på Limhamn. Fyra-fem sovrum, fräsch inredd källare

Limhamn, Malmö

Västanväg 99

Utgångspris
7 975 000 kr
Antal rum
7
Tomtarea
1050 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
180 kvm / 85 kvm

Visning

 • söndag 26/5, KL 15:00 - 16:00

  Bokad visning.

 • måndag 27/5, KL 17:30 - 18:15

  Bokad visning.

Boka visning

Totalrenoverad poolvilla på attraktiv adress på Limhamn. Fyra-fem sovrum, fräsch inredd källare

Totalrenoverad 1-plansvilla med superfräsch källare. Renoveringar gjorda 15/16. Insynsskyddad trädgård i sydvästligt läge med stort trädäck och pool.

 • Ansvarig mäklare

  Annika Nessvold

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0739-20 66 71

Bilder

Västanväg 99. Västanväg 99 - Bjurfors
Västanväg 99
Trivsamt Vedum kök.... Västanväg 99 - Bjurfors
Trivsamt Vedum kök...
...med köksö. Västanväg 99 - Bjurfors
...med köksö
Entré/hall med gästtoalett. Västanväg 99 - Bjurfors
Entré/hall med gästtoalett
I anslutning till köket ligger matplatsen och.... Västanväg 99 - Bjurfors
I anslutning till köket ligger matplatsen och...

Planskiss

Planlösning
Planskiss entréplan
Planlösning
Källarplan

Beskrivning

Beskrivning

Påkostad enplansvilla med underbart poolområde samt superfräsch inredd källare. Ett hus som måste upplevas på plats, bara att flytta rakt in i! Huset ligger belägen mitt i hjärtat av Limhamn. Promenadavstånd till Berga skolan, Limhamns centrum och havet! Här ges möjlighet till fyra-fem sovrum, två fräscha badrum samt gästtoalett. Underbara sociala ytor på entréplan med stort vardagsrum/matplats och en läcker tillbyggnad med ett nersänkt vardagsrum med stora fönsterpartier, härifrån når man det underbara poolområdet med stort trädäck och uppvärmd pool i härligt sydvästligt läge. Fin insynsskyddad trädgårdstomt. Missa inte chansen att förvärva ett drömboende! Varmt välkommen på visning!

Interiör

Välkommen in i denna totalrenoerade enplansvilla med inredd källare. Nuvarande ägare har smakfull gått över varenda yta i hela huset och gjort detta med finess. Kvardratsmarta ytor med genomgående fina materialval med hög trivselfaktor. Allt är minutiöst planerat, både själva planlösningen men även alla inredningsval. Detta är absolut ett hus för den kräsne och för dig som är kvalitetsmedveten, inget har lämnats åt slumpen. Parkettgolv och vitmålade väggar, vilket är genomgående i hela huset. Samspelet mellan kök, matplats och vardagsrum och den öppna planlösningen tillsammans med de stora fönsterpartier ger ett ljus som slår det mesta. Här kan man med lätthet umgås med stora sällskap. I vardagsrummet finns en ac installerad. (luft/luft) Det praktiska och stilrena Vedum köket med vita köksluckor har en öppen planlösning med trivsam köksö. Maskinpark består av; induktionshäll, varmluftsugn, micro, kul och frys, fläkt och diskmaskin alla maskiner från Electrolux från 2016. I anslutning till det läckra nersänkta vardagsrummet når du det underbara poolområdet med stort trädäck och den uppvärmda poolen. Huset erbjuder även fyra-fem sovrum, två helkaklade badrum, gästtoalett, trivsamt Vedum kök och inglasat uterum (med golvvärme) i anslutning till trädäcket. Lägg där till en superfräsch källare med allrum, sovrum/arbetsrum, tvättstuga och badrum med dusch och en förberedd bastun (ej agreggat installerat). Lättskött, insynskyddad trädgård med gräsmatta, häck och stort trädäck i sydvästligt läge. Biluppställningsplats framför huset med plats för flera bilar. En kort cykeltur/promenad ner till havet; limhamns centrum och med närhet till Emporia och Hyllie station vilket bäddar för livskvalitet och tidlös trivsel.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Berga 8

Ombyggnad, Renoveringar

2016 - Totalrenovering och tillbyggnad (vardagsrum och uterum) gjord av fackmän. Såsom el, dränering, VA, ventilation, delvis fönster, Vedum-kök, två badrum och gästtoalett, ytskikt, innertak, väggar, värme och hela källaren, golvvärme i hela källaren.
Takpannor - original
Delsvis vissa fönster från sent 80-tal. Två nya fönster till källaren finns, ej monterade men ingår i köpet.
Bastu är förberedd med ej installerad. Aggregat och belysning saknas.
Uppvärmd pool, byggd 2016, 8 x4 m samt 1,5 m djup.
I vardagsrummet finns en luft/luftvärmepump installerad som används både för uppvärmning och nerkylning av rummet.

Planbestämmelser

Tomtindelning (1951-05-19) Stadsplan (1938-10-06)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
7 975 000 kr
Rum
7
Sovrum
4
Max antal sovrum
5
Boarea
180 kvm*
Tomtarea
1050 kvm
Biarea
85 kvm

* Areauppgifter enligt ritning(ar)

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
3
Hushållsström
30 000 kr
Värme
20 000 kr
Renhållning
3 500 kr
Vatten/Avlopp
3 500 kr
Summa
57 000 kr

I uppvärmningskostnaden ingår även uppvärmning av poolen, vilket innebär 29 grader i poolen (maj-sept). Samt uppvärmning av hela källaren.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uteplats/balkong

Stort trädäck byggt i samband med pool 2016.

Övriga byggnader/utrymmen

Förråd ca 10 kvm.
Inglasat uterum med golvvärme.

Tomt

Stor insynsskydda trädgårdstomt med gräsmatta, häckar, staket, frukträd och bärbuskar.

TV/bredband

Kabel-tv, tv-antenn

Ej fiber installerad i huset men finns framdragen till tomtgränsen.

Parkering

Stor biluppställningsplats framför huset. Plats för flera bilar.

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 516 000 kr
Byggnadsvärde
3 492 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan med källare
Byggår
1986*
Fasad
Tegel och panel
Grund
Betongplatta och källare
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä/betong (betong i tillbyggnaden)
Uppvärmning
Fjärrvärme från -16
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
FTX-system, installerat i hela huset
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Fönster
3-glasfönster
Grundmur
Betong

* Totalrenoverat 2015/2016

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
90
Energideklarationsdatum
2014-05-09

Länkar

Området

Att bo på Limhamn

En pittoresk ”stad i staden”. Den gamla fiskeorten Limhamn känns allt mindre som en del av Malmö och mer som en egen liten stad. Den genuina småskaliga känslan som råder här samt läget vid havet attraherar många. I centrum finns ett rikt utbud av restauranger och butiker. Det finns bland annat köttaffär, ostbutik, fiskrökeri, chocolaterie, tehandel och karamellkokeri.

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. Gamla Limhamn kännetecknas av charmiga gatuhus från slutet av 1800-talet på små, ibland kullerstensbelagda, gator. En populär samlingspunkt är Limhamns torg som har en stor gräsplätt, lekplats, boulebana, vattenfontän och flera bänkar att koppla av på. Torget fylls med folk när det arrangeras julmarknad och loppmarknad här varje år.

I centrala Limhamn finns flerbostadshus medan utkanterna till största delen består av villaområden. Ön på Limhamn kom ursprungligen till av produktrester ifrån Limhamns kalkbrott. Här finns en mycket populär fiskeplats som lockar många fiskare varje dag. När det gäller kultur kan Limhamn visa upp soldattorpet, som härstammar från 1800-talet. Här finns det ett stort bildarkiv och varierande utställningar. Varje år arrangeras det ett traditionsenligt midsommarfirande där familjer breder ut sina filtar med picknick och dansar runt midsommarstången. Hamnfestivalen är ett också ett populärt evenemang som äger rum under tre dagar i augusti. Då vimlar hamnen av mataktörer, musik, nöjen och vattenaktiviteter.

Vid kalkbrottet, norra Europas största dagbrott, ligger Four Garden – Sveriges första så kallade ”livsstilsboende”. Här kan du bo och leva i exklusiv miljö med tillgång till golfbanor, tennisplaner, vinkällare, spa, gym och mycket annat. En reception är alltid bemannad för de boende här.

Sibbarp ligger vid Öresundsbrons brofäste nära Limhamn. I området finns många bostadshus men det är också ett fritidsområde med en fyrstjärnig camping. Strandhuset är en populär restaurang med havsutsikt och egen minigolfbana i retrostil som har öppet sommartid.

Annetorp är ett bostads- och industriområde mellan Annetorpsvägen och Linnégatan väster om Limhamns kyrka. Området har en blandad bebyggelse med villor, radhus och flerfamiljshus. Här finns också Folkets hus, skolor, förskolor, ishall och idrottsplats. I den södra delen ligger industriområdet med flera hundra verksamma företag. Övriga bostadsområden är Hyllie by och Djupadal. Hyllie by ligger mellan Lorensborgsgatan och Elinelundsvägen, och Djupadal mellan Rudbecksgatan och Inre Ringvägen väster om Elinelundsvägen. Båda områdena består till största delen av villor och radhus. I närheten finns Elinelunds fina koloniområde och Hyllie park folkhögskola. På folkhögskolan kombinerar eleverna teoretiska studier med skapande verksamhet.

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. Här finns Glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. Limhamnsskolan är en ny skola som preliminärt kommer att öppna läsåret 2023/2024. Skolan är planerad för fem parallella klasser i årskurs 7-9 vilket ger plats för cirka 450 elever.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Limhamn? Kontakta Bjurfors mäklare på Limhamn! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Limhamns 3 bästa

3
 • Kaka på Kaka
  Lite charmigt och prisbelönat kafé, där det läggs stor kärlek på att baka och laga mat från grunden.
 • Limhamns kött & vilt
  Förstklassig butik med kött utan tillsatser som kommer från lokala bönder och jägare.
 • Mastio
  Tidigare mästerkocksvinnaren Sandra Mastio serverar stenugnsbakade gourmetpizzor med lokala råvaror.

Karta

Västanväg 99

Västanväg 99,
216 16 Limhamn

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Annika Nessvold

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0739-20 66 71

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Limhamn, Malmö

  Budgivning pågår
  Adress
  Cementgatan 42
  Utgångspris
  9 000 000 kr
  Antal rum
  8
  Sovrum
  5
  Boarea / Biarea
  192 kvm / 142 kvm
  Tomtarea
  1263 kvm

  Visning: 2019-05-26 13.30