Rymlig etta med söderbalkong

Limhamn, Malmö

Västanväg 49B

På förhand
Utgångspris
995 000 kr
Avgift
2 720 kr
Antal rum
1
Boarea
45 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
3 av 3
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Rymlig etta med söderbalkong

På bra läge har vi nöjet att presentera denna rymliga ettrummare med inglasad balkong i söderläge

 • Ansvarig mäklare

  Mikael Green

  Fastighetsmäklare
  Projektledare Nyproduktion

  :
  Telefon: 0708-35 34 80

Bilder

Västanväg 49B. Västanväg 49B - Bjurfors
Västanväg 49B
Välkomna in i en rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter. Västanväg 49B - Bjurfors
Välkomna in i en rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter
Vardagsrum med utgång till balkong.... Västanväg 49B - Bjurfors
Vardagsrum med utgång till balkong...
...och praktisk sovalkov. Västanväg 49B - Bjurfors
...och praktisk sovalkov
Inglasad balkong i soligt söderläge.... Västanväg 49B - Bjurfors
Inglasad balkong i soligt söderläge...
...och fri utsikt. Västanväg 49B - Bjurfors
...och fri utsikt
Mikael Green. Västanväg 49B - Bjurfors
Mikael Green
Kök med plats för matbord. Västanväg 49B - Bjurfors
Kök med plats för matbord
Helkaklat badrum. Västanväg 49B - Bjurfors
Helkaklat badrum

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Högst upp i huset på fritt läge finner vi denna rymliga ettrumslägenhet med stor inglasad balkong i soligt söderläge. 45 välplanerade kvadratmeter fördelat på vardagsrum med sovalkov, kök med plats för matbord, badrum samt rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter.

Här bor du i mysiga kvarter med närhet till shopping, restauranger och matvarubutiker. Hav och strand ligger på kort cykelavstånd från bostaden. Med goda bussförbindelser till Malmö city är detta ett drömboende för dig som söker en bostad på lugnt läge men ändå vill ha alla bekvämligheter inom räckhåll.

Varmt välkommen på visning!

Interiör

Välkomna in i en rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter i två garderober och hatthylla. Klinkers på golvet och vita tapetserade väggar.

Rakt fram öppnar sig vardagsrummet som har plats för soffgrupp. Här finns även en praktisk sovalkov med plats för enkelsäng. Ekparkett på golvet och tapetserade väggar. Från vardagsrummet når vi den stora inglasade balkongen i soligt söderläge.

Trevligt kök med bra förvaringsmöjligheter. Vita skåp och luckor, rostfri bänkskiva med kakel ovan. Här finns plats för matbord för cirka fyra personer. Utrustning: spis (Husqvarna, 1998) och kombinerad kyl/frys (Electrolux, 2006).

Från hallen når vi det helkaklade badrummet med turkos klinkers och vit kakel med bård. Utrustning: toalett, badkar med dusch, tvättställ samt spegelskåp.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Malmö Kanariefågeln 3

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kanariefågeln
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
149
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Kanariefågeln bildades 1947 och äger fastigheten Kanariefågeln 3, uppförd med 7 st byggnader med 149 st lägenheter och 2 st lokaler i markplan, med adress Älggatan 16-20 och Västanväg 43-49.

Ekonomi/Avgiftsförändringar
HSB har hand om föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningens tomt är friköpt. Gällande framtida avgiftshöjningar så finns där inget beslutat fattat (kontrollerat 2018-09-24). Dock anser styrelsen att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år. Den 1 januari höjdes avgifterna med 2%. Föreningen har ett gemensamt elavtal som är väldigt förmånligt för föreningens medlemmar. Avläsning sker vartannat år. Den månatliga schablonavgiften för el är 150 kr från 1 januari 2016.

Överlåtelse/Medlemskap
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare. Vad gäller så kallat delat ägande så är föreningen restriktiva och tar ställning till de enskilda fallen. Oavsett vad så ska den boende vara majoritetsägare. Vid överlåtelse av bostadsrätt vill föreningen utföra en standardiserad tillsyn för att kontrollera skick och eventuella brister gällande de saker som föreningen har intresse och ansvar för.

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisning, hemsida och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Besök gärna föreningens informativa hemsida: www.kanariefageln.se, och/eller kontakta styrelsen via följande e-post: info@kanariefageln.se.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar/åtgärder:
2017 Husgrunderna dräneras, gamla soprum har satts igen och nya markrör och brunnar anlagts. Även vissa andra äldre plattbelagda ytor är förnyade.
2017 Entresidorna på hus Västanväg 43 och 45 får nya planteringar och plattbelagda gångar. Husgrunderna dräneras, gamla soprum sätts igen och nya markrör och brunnar anläggs. Även vissa andra äldre plattbelagda ytor kommer att förnyas.
2016 OVK genomförd
2016 Ny styr- och reglerutrustning för värmesystemet.
2016 Uppgradering av tv-nätet (Com Hem) för digital/HD/bredbandsmöjligheter.
2016 Nya tvättmaskiner och torktumlare plus en fjärde tvättstation.
2014 Installation av bredbandsnät via fiber från Bredbandsbolaget.
2014 Renovering av källartrappor/cykelnedfarter på samtliga sju hus.
2013-2015 Yttertaken nya på samtliga hus.
2012 Nya gångar, planteringar, gatubrunnar och plattläggning längs Älggatan.
2011 Inglasade balkonger.
2009-2013 Relining av avlopp.
2009 Ny el även i de utrymmen som ligger utanför lägenheterna.
2009 Renovering av skorstenar
2009 Dränering av grunder (ej framsidan på Västanvägshusen)
2008-2011 Totalt 146st inglasade balkonger byggs
2008 Nya värmeväxlare för fjärrvärmen
2005 Bastuutrymmet renoveras
2005 Ny el i lägenheterna
2004 Genomgående renovering av de två kommersiella lokalerna på Rabyplan
2003 Nya ventiler och injustering av värmesystemet
2001 Säkerhetsdörrar och stålkarmar installeras
2000 Byte av ytterbågar på samtliga fönster

Pågående renoveringar/åtgärder:
Ett större markarbete runt omkring husen längs Västanväg är i princip klart. Entresidorna på hus Västanväg 47 och 49 får nya planteringar de kommande veckorna och plattbelagda gångar är klart. (kollat 2018-09-24).

Framtida renoveringar/åtgärder:
Vad gäller kommande renoveringar så har föreningen inga större renoveringar planerade men brukar alltid försöka göra ett eller två ”synliga” projekt varje år så att de boende känner att det händer något förutom det sedvanliga underhållet och annat som kanske inte märks så mycket. Föreningens ekonomi är justerad så att dessa projekt ryms inom budgeten.

Parkering

Föreningen har sju parkeringsplatser vid Älggatan. Dessa kan hyras för ca 300 kr per månad och det är separat kö via föreningen (inga platser ledia i dagsläget ca 10-15pers i kö, 2018-09-24). I övrigt hänvisas till gatuparkering.

Bilpoolen Sunfleet har två platser på parkeringen vid Rabyplan. Har du ingen bil eller bara behöver köra ibland kan du hyra bil per timme här.
Mer info på www.sunfleet.se

TV/bredband

TV-leverantör är ComHem (basutbudet ingår i avgiften). Det går att få bredband via Bredbandsbolaget och ComHem (teckna och bekosta eget abonnemang). För bredbandsbolaget sitter uttaget i hallen och det är draget fiber in till fastigheten. För ComHem sitter uttaget i vardagsrummet.

Gårdsplats/innergård

Det finns en innergård med grillplats och utemöbler. Även sopstationen ligger på innergården.

Gemensamma utrymmen

Det finns en stor tvättstuga (separat ingång) mellan Älggatan 18 och 20 med fyra tvättstationer och torkrum. Tvättmaskiner, torktumlare och avfuktare är nya 2016. I föreningen finns även bastu och duschrum i källarplanet på Västanväg 49A.

Uteplats/balkong

Inglasad balkong i soligt söderläge

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns två st källarförråd som hör till lägenheten, cykelförråd, MC-garage och stor tvättstuga i angränsande fastighet med 8 tvättmaskiner, 4 torktumlare samt 3 torkrum. Miljöhus för sopsortering finns. Föreningen innehar också en bastu på Västan 49 A som är tillgänglig för föreningens medlemmar.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 720 kr

inkl. värme, vatten och kabel-TV. 150 kr/mån tillkommer på avgiften för gemensamt elabonnemang.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,54054%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
995 000 kr
Lägenhetsnummer
5-14
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
45 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
150 kr
Summa
150 kr

Driftkostnaden är baserad på 1 person och kan variera beroende på antalet personer i hushållet samt beteendemönster. Föreningen har ett gemensamt elabonnemang och en schablonkostnad om 150 kr/mån läggs på avgiften. Avläsning jämfört med verklig förbrukning sker i december månad. Eventuellt överskjutande förbrukning debiteras i mars/april kommande år.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1947
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
178
Energideklarationsdatum
2009-02-28

Länkar

Området

Att bo på Limhamn

En pittoresk ”stad i staden”. Den gamla fiskeorten Limhamn känns allt mindre som en del av Malmö och mer som en egen liten stad. Den genuina småskaliga känslan som råder här samt läget vid havet attraherar många. I centrum finns ett rikt utbud av restauranger och butiker. Det finns bland annat köttaffär, ostbutik, fiskrökeri, chocolaterie, tehandel och karamellkokeri.

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. Gamla Limhamn kännetecknas av charmiga gatuhus från slutet av 1800-talet på små, ibland kullerstensbelagda, gator. En populär samlingspunkt är Limhamns torg som har en stor gräsplätt, lekplats, boulebana, vattenfontän och flera bänkar att koppla av på. Torget fylls med folk när det arrangeras julmarknad och loppmarknad här varje år.

I centrala Limhamn finns flerbostadshus medan utkanterna till största delen består av villaområden. Ön på Limhamn kom ursprungligen till av produktrester ifrån Limhamns kalkbrott. Här finns en mycket populär fiskeplats som lockar många fiskare varje dag. När det gäller kultur kan Limhamn visa upp soldattorpet, som härstammar från 1800-talet. Här finns det ett stort bildarkiv och varierande utställningar. Varje år arrangeras det ett traditionsenligt midsommarfirande där familjer breder ut sina filtar med picknick och dansar runt midsommarstången. Hamnfestivalen är ett också ett populärt evenemang som äger rum under tre dagar i augusti. Då vimlar hamnen av mataktörer, musik, nöjen och vattenaktiviteter.

Vid kalkbrottet, norra Europas största dagbrott, ligger Victoria park – Sveriges första så kallade ”livsstilsboende”. Här kan du bo och leva i exklusiv miljö med tillgång till golfbanor, tennisplaner, vinkällare, spa, gym och mycket annat. En reception är alltid bemannad för de boende här.

Sibbarp ligger vid Öresundsbrons brofäste nära Limhamn. I området finns många bostadshus men det är också ett fritidsområde med en fyrstjärnig camping. Strandhuset är en populär restaurang med havsutsikt och egen minigolfbana i retrostil som har öppet sommartid.

Annetorp är ett bostads- och industriområde mellan Annetorpsvägen och Linnégatan väster om Limhamns kyrka. Området har en blandad bebyggelse med villor, radhus och flerfamiljshus. Här finns också Folkets hus, skolor, förskolor, ishall och idrottsplats. I den södra delen ligger industriområdet med flera hundra verksamma företag. Övriga bostadsområden är Hyllie by och Djupadal. Hyllie by ligger mellan Lorensborgsgatan och Elinelundsvägen, och Djupadal mellan Rudbecksgatan och Inre Ringvägen väster om Elinelundsvägen. Båda områdena består till största delen av villor och radhus. I närheten finns Elinelunds fina koloniområde och Hyllie park folkhögskola. På folkhögskolan kombinerar eleverna teoretiska studier med skapande verksamhet.

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. Här finns glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. En ny skola för årskurs 7-9 öppnar hösten 2018 vid Limhamnsvägen.

Köpa eller sälja bostad på Limhamn? Kontakta Bjurfors mäklare på Limhamn! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Limhamns 3 bästa

3
 • Kaka på Kaka
  Lite charmigt och prisbelönat kafé, där det läggs stor kärlek på att baka och laga mat från grunden.
 • Limhamns kött & vilt
  Förstklassig butik med kött utan tillsatser som kommer från lokala bönder och jägare.
 • Mastio
  Tidigare mästerkocksvinnaren Sandra Mastio serverar stenugnsbakade gourmetpizzor med lokala råvaror.

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Mikael Green

  Fastighetsmäklare
  Projektledare Nyproduktion

  :
  Telefon: 0708-35 34 80

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Limhamn, Malmö

  Adress
  Rabygatan 69
  Utgångspris
  1 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 390 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  53 kvm

  Visning: 2018-10-25 17.00 Boka här

 • Bostadsrätt

  Limhamn, Malmö

  Adress
  Storabackegatan 15A
  Utgångspris
  1 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 606 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  48 kvm

  Visning: 2018-10-23 17.30 Boka här

 • Bostadsrätt

  Limhamn, Malmö

  Adress
  Glasbruksgatan 2A
  Utgångspris
  985 000 kr
  Månadsavgift
  2 276 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  31 kvm
 • Bostadsrätt

  Limhamn, Malmö

  Adress
  Prinsgatan 8
  Utgångspris
  1 145 000 kr
  Månadsavgift
  2 939 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  44 kvm
 • Bostadsrätt

  Limhamn, Malmö

  På förhand
  Adress
  Hyllie Kyrkoväg 53A
  Utgångspris
  1 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 650 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  61,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!