Smakfullt renoverad med ljuvlig balkong i sydväst läge

Limhamn, Malmö

Grönalundsgatan 7C

Utgångspris
2 285 000 kr
Avgift
5 060 kr
Antal rum
4
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Boarea
89 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Smakfullt renoverad med ljuvlig balkong i sydväst läge

På populärt läge finns denna fina gavellägenhet som är smakfullt renoverad i stilrena materialval. Belägen på 3:e våningen med en ljuvlig balkong

 • Ansvarig mäklare

  Anette Andersson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-73 83 63

Bilder

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På populärt läge finns denna fina gavellägenhet som är smakfullt renoverad i stilrena materialval. Lägenheten är belägen på 3:e våningen med en stor härlig inglasad balkong i sydväst läge. I det ljusa köket finns gott om skåp och lådor till kökets alla redskap. Invid fönsterpartiet erbjuds trevlig matplats för 4 personer. Vardagsrummet går i vinkel och utgör en härlig sällskapsyta där familjen kan umgås. Från vardagsrummet nås den ljuvliga balkongen. Ett fritt läge med utsikt över den gemensamma gården. Här kan man njuta tidig vår och sen höst på loungemöblemang som ryms här. Ljust fräscht helkaklat badrum med dusch och tre mycket fina sovrum. Här bor ni lugnt med grönskande omgivningar och närhet till förskola, skola, idrottshall, Limhamns centrum med sitt utbud av kaféer, restauranger och småbutiker.

Rumsbeskrivningar

Entré och hall

På 3:e våningen välkomnas ni in i detta hem. I hallen finns avhängning direkt till vänster. Här finns även väggfasta skåp till förvaring. Väggarna är vita och på golvet ligger keramiska plattor i entrén som övergår till stavparkett som löper längs hela hallen.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ljust och luftigt tack vare det går i vinkel och med fönsterpartier i motsatt väderstreck. Plats finns för soffa med tillhörande möblemang , tv-möbel samt stor matplats om så önskas. Som en förlängning till vardagsrummet nås hemmets ljuvliga inglasade balkong. Här kan man njuta tidig vår och sen höst på loungemöblemang som ryms här. Väggarna är målade i ljus färg samt fondtapet och på golvet ligger vackert ekparkettgolv.

Kök

Köket renoverades smakfullt 2005 och fick nya köksluckor som går i vitt 2015. Vita skåpsluckor och vitt kakel kontrasteras snyggt med en mörk bänkskiva i laminat. Matbord för fyra personer ryms med enkelhet här. Den maskinella utrustningen består av spishäll, varmluftsugn, fläkt, kyl/frys och diskmaskin från 2015. Spotlights i taket skänker belysning. Väggarna är målade med ljus färg och på golvet ligger parkettgolv.

Sovrum 1

Ljust trevligt sovrum 1 ligger sidan om köket. Plats finns för säng och arbets- eller läshörna vid fönstret. Tre garderober tar hand om klädförvaringen. Väggarna är målade med ljus färg och på golvet ligger ljust laminatgolv.

Sovrum 2

Master bedroom ligger till vänster om vardagsrummet. Plats finns för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Väggarna är målade med ljus färg och på golvet ligger ljust laminatgolv.

Sovrum 3

Sovrum 3 nås från från vardagsrummet. Plats finns för säng med tillhörande möblemang och arbets- eller läshörna. Väggarna är målade med ljus färg och på golvet ligger parketgolv.

Badrum

Badrummet renoverades 2005 och går i klassiska färger. Vitt kakel möter ljus beige klinkers. Här finns dusch, wc, handfat, handdukstork, väggfast spegel och väggfast högskåp till förvaring.

Fakta

Uteplats/balkong

Stor härlig inglasad balkong i sydväst läge.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns gemensam tvättstuga och cykelförråd i källaren. Till lägenheten tillhör 2 st förråd i källaren.

TV/bredband

Comhem

Ownit, 100/110 mbits/s. Kostnad 150:-/månad.

Parkering

Föreningen har 11 st parkeringsplatser till uthyrning. Kostnad 175:-/månad. Föreningen tillämpar kösystem. Grannföreningen har garageplats till uthyrning i mån av plats.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 060 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
2,32507%
Andel av årsavgiften är
2,59881%

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
300 kr
Summa
300 kr

Byggnadssätt

Byggår
1956
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Sälgen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
54
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1108*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Sälgen äger fastigheten Pelaren 3 vilken innehåller 54 lägenheter, 2 lokaler och 11 p-platser. Fastighetens adresser är Hyllie Kyrkoväg 53 och Grönalundsgatan 7. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen. Marken är friköpt.

Utförda renoveringar/underhåll:
1998 Tak
1998 Fönster
1998 Inglasning av balkonger
2001 Tvättstugor renoverades
2009 Fönster
2011 Värmesystem
2012 Målning
2012 Upprustning av trädgård
2013-2014 Fasadrenovering
2015 Installation brandlarm
2016 Fjärrvärmeundercentral
2017 Relining
2017 Huskroppar utvändigt
2017 Ventilation

Framtida planerade renoveringar:
Inga kända.

Ekonomi
Årsavgifterna höjdes den 1/1-2017
med 5 %. 1/1-2018 höjdes årsavgiften med 1,95%.

Föreningen vill att den boende i lägenheten ska vara ägare till bostaden.

Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

Ovanstående information är inhämtad av föreningen. Spekulanter uppmanas att själva bekräfta ovanstående uppgifter med representant från föreningen.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 285 000 kr
Lägenhetsnummer
33
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Nej
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
89 kvm

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
123
Energideklarationsdatum
2010-06-08

Länkar

Området

Att bo på Limhamn

En pittoresk ”stad i staden”. Den gamla fiskeorten Limhamn känns allt mindre som en del av Malmö och mer som en egen liten stad. Den genuina småskaliga känslan som råder här samt läget vid havet attraherar många. I centrum finns ett rikt utbud av restauranger och butiker. Det finns bland annat köttaffär, ostbutik, fiskrökeri, chocolaterie, tehandel och karamellkokeri.

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. Gamla Limhamn kännetecknas av charmiga gatuhus från slutet av 1800-talet på små, ibland kullerstensbelagda, gator. En populär samlingspunkt är Limhamns torg som har en stor gräsplätt, lekplats, boulebana, vattenfontän och flera bänkar att koppla av på. Torget fylls med folk när det arrangeras julmarknad och loppmarknad här varje år.

I centrala Limhamn finns flerbostadshus medan utkanterna till största delen består av villaområden. Ön på Limhamn kom ursprungligen till av produktrester ifrån Limhamns kalkbrott. Här finns en mycket populär fiskeplats som lockar många fiskare varje dag. När det gäller kultur kan Limhamn visa upp soldattorpet, som härstammar från 1800-talet. Här finns det ett stort bildarkiv och varierande utställningar. Varje år arrangeras det ett traditionsenligt midsommarfirande där familjer breder ut sina filtar med picknick och dansar runt midsommarstången. Hamnfestivalen är ett också ett populärt evenemang som äger rum under tre dagar i augusti. Då vimlar hamnen av mataktörer, musik, nöjen och vattenaktiviteter.

Vid kalkbrottet, norra Europas största dagbrott, ligger Victoria park – Sveriges första så kallade ”livsstilsboende”. Här kan du bo och leva i exklusiv miljö med tillgång till golfbanor, tennisplaner, vinkällare, spa, gym och mycket annat. En reception är alltid bemannad för de boende här.

Sibbarp ligger vid Öresundsbrons brofäste nära Limhamn. I området finns många bostadshus men det är också ett fritidsområde med en fyrstjärnig camping. Strandhuset är en populär restaurang med havsutsikt och egen minigolfbana i retrostil som har öppet sommartid.

Annetorp är ett bostads- och industriområde mellan Annetorpsvägen och Linnégatan väster om Limhamns kyrka. Området har en blandad bebyggelse med villor, radhus och flerfamiljshus. Här finns också Folkets hus, skolor, förskolor, ishall och idrottsplats. I den södra delen ligger industriområdet med flera hundra verksamma företag. Övriga bostadsområden är Hyllie by och Djupadal. Hyllie by ligger mellan Lorensborgsgatan och Elinelundsvägen, och Djupadal mellan Rudbecksgatan och Inre Ringvägen väster om Elinelundsvägen. Båda områdena består till största delen av villor och radhus. I närheten finns Elinelunds fina koloniområde och Hyllie park folkhögskola. På folkhögskolan kombinerar eleverna teoretiska studier med skapande verksamhet.

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. Här finns glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. En ny skola för årskurs 7-9 öppnar hösten 2018 vid Limhamnsvägen.

Köpa eller sälja bostad på Limhamn? Kontakta Bjurfors mäklare på Limhamn! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Limhamns 3 bästa

3
 • Kaka på Kaka
  Lite charmigt och prisbelönat kafé, där det läggs stor kärlek på att baka och laga mat från grunden.
 • Limhamns kött & vilt
  Förstklassig butik med kött utan tillsatser som kommer från lokala bönder och jägare.
 • Mastio
  Tidigare mästerkocksvinnaren Sandra Mastio serverar stenugnsbakade gourmetpizzor med lokala råvaror.

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Anette Andersson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-73 83 63

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Limhamn, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kalkstensvägen 19
  Utgångspris eller Högstbjudande
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 657 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  64 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Limhamn, Malmö

  Adress
  Kalkstensvägen 17
  Utgångspris eller Högstbjudande
  2 750 000 kr
  Månadsavgift
  3 657 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  64 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Limhamn, Malmö

  Adress
  Stora Högestensgatan 2
  Utgångspris eller Högstbjudande
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  1 186 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Limhamn, Malmö

  Adress
  Kalkstensvägen 21
  Utgångspris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  3 485 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  61 kvm

  Visning: 2018-07-17 16.20 Boka här