Smart enrummare med stor inglasad balkong

Limhamn, Malmö

Älggatan 20B

På förhand
Utgångspris
895 000 kr
Avgift
2 591 kr
Antal rum
1
Boarea
40 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Smart enrummare med stor inglasad balkong

På bekvämt våningsplan med smart planlösning presenteras en trivsam enrummare. Ytorna är välplanerade och bostadens ess är en stor inglasad balkong.

 • Ansvarig mäklare

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Älgatan 20B!

På behändigt första plan, en trappa upp över markplan, presenterar vi en mycket funktionell och hemtrevlig enrumslägenhet med stor inglasad balkong. Här fördelas hela 40 kvm i en smart planlösning som lämpar sig väl för såväl singeln, övernattaren som det yngre paret.

Brf Kanariefågeln har utfört många av de stora renoveringar som alla föreningar för eller senare måste utföra. Stammar, el, tak, värme, dränering, fönster och tvättstuga är renoverade. Därtill har föreningen ett förmånligt gemensamt elavtal där elnätsavgiften bekostas av föreningen.

Området är för dig som uppskattar natursköna omgivningar, men ändå närhet till centrum och hav. Bland klassiska gatstråk mitt i gamla Limhamn bor vi här med promenadavstånd till Limhamns centrum. Här växlas mindre kommers med mysiga caféer och restauranger. För den som önskar ges goda bussförbindelser till Malmö innerstad och för pendlare nås farlederna till nya Hyllie, Emporia liksom till Danmark.

Interiör

Ett rum och kök fördelat över 40 välplanerade kvadratmeter. Bostaden är väldigt funktionell och nedan följer en konkret beskrivning av bostadens samtliga rum med materialval och attribut.

Hall
Säkerhetsdörr, klinkergolv med golvvärme och vitmålade väggar. Förvaringsmöjligheter i rymlig klädkammare.

Allrum
Nyligen slipat och vaxat parkettgolv kombineras med vitmålade väggar. Rummet är stort nog att rymma en större säng, soffgrupp och mediamöbler. Härifrån nås den inglasade balkongen.

Kök
Bostadens kök är utrustat med häll, ugn, kyl/frys och fläkt. Skåpsinredningen löper i ek och det matchas med mörkgrå bänkskiva och kakel i gråa nyanser. På golvet vilar parkett och väggarna är i övrigt ljusgrå. Köket rymmer matplats för ca 4 personer.

Badrum
Helkaklat badrum i stilren kombination när svart möter vitt. Renoverat 2013 (dokumentation finns). Här finns wc-stol, badkar, tvättställ med underskåp och spegelskåp.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Kanariefåglen 3

Om föreningen

Namn
Brf Kanariefågeln
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
149
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Kanariefågeln är en gammal förening som bildades när huset byggdes 1947. Föreningen består av 149 st lägenheter och 2 st lokaler som har adresser på Älggatan 16-20 och Västanväg 43-49.

HSB har hand om föreningens ekonomiska förvaltning. I föreningen finns ett gemensamt elavtal som är väldigt förmånligt för föreningens medlemmar. Avläsning sker i december. Den månatliga schablonavgiften för el är 150kr.

Föreningen äger sin tomt och kommer därför inte att påverkas av några eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Avgiftsförändringar
Gällande framtida avgiftshöjningar för 2020 så finns där inget beslutat fattat (kontrollerat 2019-03-06). Dock anser styrelsen att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år.

Överlåtelse/Medlemskap
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Vad gäller så kallat delat ägande så är föreningen restriktiva och tar ställning till de enskilda fallen. Oavsett vad så ska den boende vara majoritetsägare.
Vid överlåtelse av bostadsrätt vill föreningen utföra en standardiserad tillsyn för att kontrollera skick och eventuella brister gällande de saker som föreningen har intresse och ansvar för.

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisning, hemsida och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Besök gärna föreningens informativa hemsida: www.kanariefageln.se, och/eller kontakta styrelsen via följande e-post: info@kanariefageln.se.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar/åtgärder:
2018 Ett större markarbete runt omkring husen längs Västanväg. Entresidorna på hus Västanväg 47 och 49 har fått nya planteringar och plattbelagda gångar är klart.
2017 Husgrunderna dräneras, gamla soprum har satts igen och nya markrör och brunnar anlagts. Även vissa andra äldre plattbelagda ytor är förnyade.
2017 Entresidorna på hus Västanväg 43 och 45 får nya planteringar och plattbelagda gångar. Husgrunderna dräneras, gamla soprum sätts igen och nya markrör och brunnar anläggs. Även vissa andra äldre plattbelagda ytor kommer att förnyas.
2016 OVK genomförd
2016 Ny styr- och reglerutrustning för värmesystemet.
2016 Uppgradering av tv-nätet (Com Hem) för digital/HD/bredbandsmöjligheter.
2016 Nya tvättmaskiner och torktumlare plus en fjärde tvättstation.
2014 Installation av bredbandsnät via fiber från Bredbandsbolaget.
2014 Renovering av källartrappor/cykelnedfarter på samtliga sju hus.
2013-2015 Yttertaken nya på samtliga hus.
2012 Nya gångar, planteringar, gatubrunnar och plattläggning längs Älggatan.
2011 Inglasade balkonger.
2009-2013 Relining av avlopp.
2009 Ny el även i de utrymmen som ligger utanför lägenheterna.
2009 Renovering av skorstenar
2009 Dränering av grunder (ej framsidan på Västanvägshusen)
2008-2011 Totalt 146st inglasade balkonger byggs
2008 Nya värmeväxlare för fjärrvärmen
2005 Bastuutrymmet renoveras
2005 Ny el i lägenheterna
2004 Genomgående renovering av de två kommersiella lokalerna på Rabyplan
2003 Nya ventiler och injustering av värmesystemet
2001 Säkerhetsdörrar och stålkarmar installeras
2000 Byte av ytterbågar på samtliga fönster

Framtida renoveringar/åtgärder:
Föreningen har inga större renoveringar planerade men brukar alltid försöka göra ett eller två ”synliga” projekt varje år så att de boende känner att det händer något förutom det sedvanliga underhållet och annat som kanske inte märks så mycket. Föreningens ekonomi är justerad så att dessa projekt ryms inom budgeten.

Parkering

Föreningen har sju parkeringsplatser vid Älggatan. Dessa kan hyras för ca 300 kr per månad och det är separat kö via föreningen (inga platser ledia i dagsläget ca 10-15pers i kö, 2019-01-14). I övrigt hänvisas till gatuparkering.

Bilpoolen Sunfleet har två platser på parkeringen vid Rabyplan. Har du ingen bil eller bara behöver köra ibland kan du hyra bil per timme här.
Mer info på www.sunfleet.se

TV/bredband

TV-leverantör är ComHem (basutbudet ingår i avgiften).
Det går att få bredband via Bredbandsbolaget och ComHem (teckna och bekosta eget abonnemang). För bredbandsbolaget sitter uttaget i hallen och det är draget fiber in till fastigheten. För ComHem sitter uttaget i vardagsrummet.

Gårdsplats/innergård

Det finns en innergård med grillplats och utemöbler. Även sopstationen ligger på innergården.

Gemensamma utrymmen

Det finns en stor tvättstuga (separat ingång) mellan Älggatan 18 och 20 med fyra tvättstationer och torkrum. Tvättmaskiner, torktumlare och avfuktare är nya 2016. I föreningen finns även bastu och duschrum i källarplanet på Västanväg 49A.

Uteplats/balkong

Inglasad balkong i öster. Ca 6,6 kvm stor. Areauppgift från säljaren.

Övriga byggnader/utrymmen

2st källarförråd hör till. Det ena ca 3,3 kvm och det andra ca 2 kvm. Areauppgift från säljaren.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 591 kr

I månadsavgiften ingår:
- Värme
- Vatten
- Kabel-TV
- Avgift till elnätsleverantören

Föreningen har gemensam el och det tillkommer 150 kr/mån som schablonkostnad. Avläsning jämfört med verklig förbrukning sker i december månad.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,49263%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
895 000 kr
Lägenhetsnummer
610
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
40 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadrättsföreningen.

Driftskostnad (per månad)

Driftskostnad tillkommer i form av exempelvis hushållsström och hemförsäkring. Föreningen har så kallad gemensam el vilket innebär att den fasta kostnaden till elnätsleverantören bekostas av förening (ingår i avgiften) och elförbrukningen faktureras som en schablonkostnad om 150 kr/mån och faktiskt avräkning sker i december varje år.

Byggnadssätt

Byggår
1947

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
178

Länkar

Området

Att bo på Limhamn

En pittoresk ”stad i staden”. Den gamla fiskeorten Limhamn känns allt mindre som en del av Malmö och mer som en egen liten stad. Den genuina småskaliga känslan som råder här samt läget vid havet attraherar många. I centrum finns ett rikt utbud av restauranger och butiker. Det finns bland annat köttaffär, ostbutik, fiskrökeri, chocolaterie, tehandel och karamellkokeri.

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. Gamla Limhamn kännetecknas av charmiga gatuhus från slutet av 1800-talet på små, ibland kullerstensbelagda, gator. En populär samlingspunkt är Limhamns torg som har en stor gräsplätt, lekplats, boulebana, vattenfontän och flera bänkar att koppla av på. Torget fylls med folk när det arrangeras julmarknad och loppmarknad här varje år.

I centrala Limhamn finns flerbostadshus medan utkanterna till största delen består av villaområden. Ön på Limhamn kom ursprungligen till av produktrester ifrån Limhamns kalkbrott. Här finns en mycket populär fiskeplats som lockar många fiskare varje dag. När det gäller kultur kan Limhamn visa upp soldattorpet, som härstammar från 1800-talet. Här finns det ett stort bildarkiv och varierande utställningar. Varje år arrangeras det ett traditionsenligt midsommarfirande där familjer breder ut sina filtar med picknick och dansar runt midsommarstången. Hamnfestivalen är ett också ett populärt evenemang som äger rum under tre dagar i augusti. Då vimlar hamnen av mataktörer, musik, nöjen och vattenaktiviteter.

Vid kalkbrottet, norra Europas största dagbrott, ligger Four Garden – Sveriges första så kallade ”livsstilsboende”. Här kan du bo och leva i exklusiv miljö med tillgång till golfbanor, tennisplaner, vinkällare, spa, gym och mycket annat. En reception är alltid bemannad för de boende här.

Sibbarp ligger vid Öresundsbrons brofäste nära Limhamn. I området finns många bostadshus men det är också ett fritidsområde med en fyrstjärnig camping. Strandhuset är en populär restaurang med havsutsikt och egen minigolfbana i retrostil som har öppet sommartid.

Annetorp är ett bostads- och industriområde mellan Annetorpsvägen och Linnégatan väster om Limhamns kyrka. Området har en blandad bebyggelse med villor, radhus och flerfamiljshus. Här finns också Folkets hus, skolor, förskolor, ishall och idrottsplats. I den södra delen ligger industriområdet med flera hundra verksamma företag. Övriga bostadsområden är Hyllie by och Djupadal. Hyllie by ligger mellan Lorensborgsgatan och Elinelundsvägen, och Djupadal mellan Rudbecksgatan och Inre Ringvägen väster om Elinelundsvägen. Båda områdena består till största delen av villor och radhus. I närheten finns Elinelunds fina koloniområde och Hyllie park folkhögskola. På folkhögskolan kombinerar eleverna teoretiska studier med skapande verksamhet.

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. Här finns Glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. Limhamnsskolan är en ny skola som preliminärt kommer att öppna läsåret 2023/2024. Skolan är planerad för fem parallella klasser i årskurs 7-9 vilket ger plats för cirka 450 elever.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Limhamn? Kontakta Bjurfors mäklare på Limhamn! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Limhamns 3 bästa

3
 • Kaka på Kaka
  Lite charmigt och prisbelönat kafé, där det läggs stor kärlek på att baka och laga mat från grunden.
 • Limhamns kött & vilt
  Förstklassig butik med kött utan tillsatser som kommer från lokala bönder och jägare.
 • Mastio
  Tidigare mästerkocksvinnaren Sandra Mastio serverar stenugnsbakade gourmetpizzor med lokala råvaror.

Karta

Älggatan 20B

Älggatan 20B,
216 13 Limhamn

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24