Här kan man njuta av det härliga läget med havsglimtar.

Limhamn - Ön, Malmö

Sundholmsgatan 38

Utgångspris
2 795 000 kr
Avgift
6 153 kr
Antal rum
3
Boarea
103,5 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
1 av 7
Hiss
Ja

Visning

 • onsdag 24/10, KL 17:00 - 17:30

  Öppen visning - välkommen!

 • söndag 28/10, KL 12:00 - 12:30

  Öppen visning - välkommen!

Boka visning

Här kan man njuta av det härliga läget med havsglimtar.

På ett populärt läge på Ön välkomnas ni in i detta hem som har både trädgårdstäppa, isolerat inglasat uterum och insynsskyddad mysig uteplats.

 • Ansvarig mäklare

  Anette Andersson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-73 83 63

Bilder

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På ett populärt läge på Ön välkomnas ni in i detta hem som har både trädgårdstäppa, isolerat inglasat uterum samt insynsskyddad mysig stensatt uteplats i soligt sydväst läge. Här kan man njuta av det härliga läget med havsglimtar. Bostaden har en optimal planlösning och hörnläget gör att ljuset flödar in från tre väderstreck. Bostaden har stor klädkammare och gott om förvaringsmöjligheter som dagens krav ställer på ett modernt boende. Vardagsrummet utgör en härlig sällskapsyta med trevligt burspråk där familjen kan umgås. Från vardagsrummet nås det härliga uterummet, uteplatsen och täppan. Praktiskt kök med goda förvaringsmöjligheter. Invid fönsterpartiet erbjud generös matplats. Det finns även två fina sovrum och två hygienutrymmen. Här är man omgiven av havsnära natur, perfekt för både löprundor, cykling och fiske. Här har man också närhet till småbåtshamnen, fiskrökeri, mysiga fiskehytter och fina kvarterskrogar.

Interiör

Entré och hall: På första våningen välkomnas ni in i detta hem. I hallen finns 2 st. skjutdörrs garderober direkt till vänster. Väggarna är vita och på golvet ligger terracottafärgat klinkergolv som löper vidare ut i köket.

Vardagsrum: Vardagsrummet är ljust och luftigt tack vare stora fönsterpartier. Plats finns för soffa med tillhörande möblemang, tv-möbel samt matplats om så önskas. Det charmiga burspråket ger rummet karaktär. Väggarna är vita och på golvet ligger parkett. Från vardagsrummet nås hemmets härliga uterum, täppa och uteplatsen. Njut av havsnaturen antingen i uterummet eller på den skyddade uteplatsen.

Sovrum 1 och 2: Sovrummen har havsutsikt. Här sover ni lugnt och ostört. Plats finns för dubbelsäng med möblemang och arbets- eller läshörna. Gott om garderober tar hand om klädförvaringen. Väggarna är vita och på golvet ligger plastmatta.

Kök: I det ljusa köket finns gott om skåp och lådor till kökets alla redskap. Skåpsluckor i Björk och ljus kakel kontrasteras snyggt med en mörk bänkskiva. Invid fönsterpartiet erbjuds en generös matplats. Den maskinella utrustningen består av spis, fläkt, micro, kyl, frys med ismaskin och diskmaskin.

Badrum 1: Badrum 1 har badkar. Ljus kakel med grön bård möter ljus våtrumsmatta. Här finns wc, handfat, väggfast spegelskåp, bänk med spegel och förvaring.

Badrum 2: Badrum 2 har dusch. Ljus kakel med blommig bård möter ljus våtrumsmatta. Här finns wc, handfat, handdukstork, väggfast spegel och väggfast skåp.

Fakta

Uteplats/balkong

Isolerat inglasat uterum och stensatt uteplats i sydväst.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten tillhör ett källarförråd. I föreningen finns även 12 st. tvättstugor, cykelrum och barnvagnsrum. På Sundholmsgatan 44 finna ett övernattningsrum som medlemmarna kan hyra för ca 300:-/natt. På Sundholmsgatan 36 finns en bastu som är fri att nyttja för medlemmarna.

TV/bredband

Kabel-tv

ComHem

Parkering

Antal parkeringsplatser som bostadsrättsförening förfogar över är 35 st. Priset är f.n. 200 kr per plats och månad.
Bilgarage består av 120 platser varav 60 st platser tillhör förening. I garaget finns spolplatta med varmvatten för bilvård. Priset för garageplats är f.n. 536 kr per plats och månad. Föreningen tillämpar kösystem. Det finns även avgiftsbelagd parkering i området.

?

Månadsavgift

Avgift/hyra
6 153 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv samt obligatoriskt tillägg för bredband 138:-/mån. Föreningen införde efter stämmobeslut år 2017 gemensam el med individuell mätning.
Denna debitering sker kvartalsvis 4 gånger per år i samband med utskicken av nya avgiftstalonger under mars, juni, sept och december.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,96143%
Andel av årsavgiften är
0,96805%
Pantsatt
Ja

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
400 kr
Summa
400 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1992
Uppvärmning
Fjärrvärme

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Mästerlotsen 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
110
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1120*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Mästerlotsen 1 bildades 1993 i samband med att fastigheterna färdigställdes. Föreningen består av 110 lägenheter och fördelar sig över adresserna Sundholmsgatan 34-44. Föreningens tomt är friköpt.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Utförda renoveringar:
2008 Översyn yttertak.
2009 Tätning av fönster och nya fönsterlister och renovering hissar.
2010 Avloppspumpar kök och OVK-besiktning.
2011 Stamspolning och omläggning el.
2012 Omläggning av värmesystem från gas till fjärrvärme.
2014 Sopsortering och miljöhus.
2015 Byte av rökluckor.
2016 OVK-besiktning utfördes och kommer att följas upp med ombesiktning i december 2017.
2017 Fasadtvätt.
2018 Nya portelefoner och målning av dekorationslinje på fasad.

Planerade renoveringar:
2017 Förändring av elcentralen.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2012 och 2042.

Avgiftsförändringar:
I dagsläget finns det inga beslutade avgiftsförändringar, nytt budgetmöte den 21/11-18 (kontrollerat med ordförande 2018-10-11). Månadsavgifterna har sänkts med 5% två år i rad. Den senaste avgiftssänkningen infördes den 1/1-2017.

Föreningen är medlem i Mästerlotsens Samfällighetsförening som förvaltar garage, parkering och utemiljö.

Föreningen accepterar inte juridiska personer som ägare.
Föreningen accepterar delat ägandeskap men kan neka medlemskap om det kan antas att förvärvaren för egen del inte ska bosätta sig i bostadsrättslägenheten.

För mer information om föreningen besök: http://www.masterlotsen.se/

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 795 000 kr
Lägenhetsnummer
701
Våningsplan
1 av 7
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
103,5 kvm

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
107
Energideklarationsdatum
2016-11-16

Området

Att bo på Limhamn

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. På många sätt känns Limhamn mer som en egen liten stad än en del av Malmö. Här finns flera butiker, restauranger, delikatessbutiker och bibliotek. I småbåtshamnen finns Limhamns Fiskrökeri där du kan köpa färsk och rökt fisk med dig eller äta i restaurangdelen.

Gamla Limhamn kännetecknas av charmiga gatuhus från slutet av 1800-talet på små, ibland kullerstensbelagda, gator. Mittpunkten här är Limhamns Torg som har en stor gräsplätt, populär lekplats, boulebana och flera bänkar att koppla av på. Torget fylls med folk när det arrangeras julmarknad, skördemarknad och loppmarknad här varje år. I centrala Limhamn finns flerbostadshus medan utkanterna till största delen består av villaområden. Ön på Limhamn kom ursprungligen till av produktrester ifrån Limhamns kalkbrott. Här finns en mycket populär fiskeplats som lockar många fiskare varje dag. När det gäller kultur kan Limhamn visa upp Soldattorpet som är ett museum med idyllisk trädgård och populärt midsommarfirande.

Vid Kalkbrottet, norra Europas största dagbrott, ligger det omtalade Victoria Park – Sveriges första så kallade ”livsstilsboende”. Områdets grundare ville integrera servicetänkandet från bland annat hotellvärlden i en ny typ av boendeform. Här kan du bo och leva i exklusiv miljö med tillgång till golfbanor, tennisplaner, vinkällare, spa, gym och mycket annat. En reception är alltid bemannad för de boende här.

Sibbarp ligger vid Öresundsbrons brofäste nära Limhamn. I området finns många bostadshus men det är också ett fritidsområde med en fyrstjärnig camping. En mycket populär restaurang med havsutsikt och egen minigolfbana i retrostil har öppet somnmartid.

Annetorp är ett bostads- och industriområde mellan Annetorpsvägen och Linnégatan väster om Limhamns kyrka. Området har en blandad bebyggelse med villor, radhus och flerfamiljshus. Här finns också Folkets Hus, skolor, förskolor, ishall och idrottsplats. I den södra delen ligger industriområdet med flera hundra verksamma företag. Övriga bostadsområden är Hyllieby och Djupadal. Hyllieby ligger mellan Lorensborgsgatan och Elinelundsvägen, och Djupadal mellan Rudbecksgatan och Inre ringvägen väster om Elinelundsvägen. Båda områdena består till största delen av villor och radhus. I närheten finns Elinelunds fina koloniområde och Hyllie Park folkhögskola. På folkhögskolan kombinerar eleverna teoretiska studier med skapande verksamhet.

Köpa eller sälja bostad på Limhamn - Ön? Kontakta Bjurfors mäklare på Limhamn! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Limhamns 3 bästa

3
 • Kaka på Kaka
  Lite charmigt och prisbelönat kafé, där det läggs stor kärlek på att baka och laga mat från grunden.
 • Limhamns kött & vilt
  Förstklassig butik med kött utan tillsatser som kommer från lokala bönder och jägare.
 • Mastio
  Tidigare mästerkocksvinnaren Sandra Mastio serverar stenugnsbakade gourmetpizzor med lokala råvaror.

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Anette Andersson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-73 83 63

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Limhamn - Ön, Malmö

  Adress
  Sundskajen 6B
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  5 836 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  85 kvm