Klagshamnsvolym

Malmö

Lars Ols Väg 2

Exklusiv
Pris
9 195 000 kr
Antal rum
7
Tomtarea
1179 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
346 kvm / 36 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Klagshamnsvolym

Det formrena stenhuset tronar högst upp på gatan som sluttar ner mot strandängarna. Ytterligare hundratalet meter ner slår sundets vågor mot stranden.

 • Ansvarig mäklare

  Liselott Åström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-26 37 01

Bilder

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Denna privatvilla om 346 kvm är helt ensam i sitt slag. Den ritades av arkitekt Ingeborg Kildetoft och stod klar 2004. Mot gatan är arkitekturen till synes traditionell, med två höga slätputsade flygelgavlar. Ryggåstaken stupar brant och flyglarna är sammanbundna av en något lägre huskropp där entrén är placerad. Arkitekturlinjerna är rena och framför huset har det skapats en gårdsmiljö med stenläggningar och en lägre mur mot gatan.

När du väl kommer in i huset är dock kontrasten lika dramatisk som överraskande. Med rena naturmaterial som sten, trä och vitputs, öppnar sig här stora och ljusa ytor och omfattande rumsvolymer. Arkitekten tycks ha hämtat sin inspiration från såväl moderna galleribyggnader som antikens basilikor med mittskepp och sidoskepp. Via stora glaspartier faller dagsljuset in från flera håll över vidsträckta stengolv, takhöjden är på sina ställen över sex meter.

Den till stor del insynsskyddade tomten är om 1179 och friköpt. Trädgården domineras av grönytor, planteringar och stensättningar. I vinkeln mellan huset och garaget uppstår en stark gårdskänsla. Här finns en murad grill för sommarens alla fester. Kvällssolen bäddar in trädgården och strandängarna i ett mjukt ljus. Och en stjärnklar natt ryker det varma vattnet i trädgårdens stora jacuzzi.

Från husets övre plan har du fri havsutsikt. En varm junikväll har du parkettplats i solnedgången. En sådan kväll stillnar allt längs den lilla gatan ner mot havet. Havsdoften blandas med doften av syrén och nyklippt gräs i de prydliga trädgårdarna. Kvällssolen släpar sitt röda ljus över strandängarna och när solen försvunnit tänds de glittrande ljusen längs den danska kusten. Det enda som hörs är en och annan koltrast och rasslet av ungarnas inlines på gatan. En sådan kväll är det svårt att tro att du bara befinner dig en dryg mil från folklivet på Lilla Torg.

I Klagshamn kretsar en stor del av livet kring närheten till havet. Längst ut på udden ligger den gamla fiske- och småbåtshamnen. Här finns en sandstrand och udden är populär för båt- och vattensport eller bara en lugn promenad längs stranden. Klagshamn har natursköna omgivningar med en rik fauna och på udden finns ett välkänt fågelreservat. Skolorna i närheten har gott renommé och tar hand om dina barn och ungdomar från åk 0–9. Kommunikationerna är väl utbyggda och med bil har du cirka tio minuter till Malmö city. Efter en kvart kan du checka in på Copenhagen Airport.

Interiör

Entrén är något indragen mellan de två gavelflyglarna. Bakom den traditionsrika spegeldörren breder ett stengolv ut sig. Känslan av rumsvolym och stora ytor slår emot dig direkt i dörren. Det första intrycket är lika dramatiskt som överraskande – den mellersta huskroppen är ett enda stort rum med imponerande takhöjd upp till knock. Tankarna går till ljusa, moderna galleribyggnader. Kortväggen ut mot havet är täckta av glaspartier, där är takhöjden mer normal för att sedan försvinna i en brant takvinkel upp till nock. Intrycket förstärks av de rena, vitputsade väggarna med stora öppningar rakt igenom muren till de angränsande huskropparna. Detta är ett rum för allt från fest och mingel till familjens lugna vardagskvällar med plats för aktivitet och lek.

Låt dina gäster hänga av sig i en platsbyggd garderob till vänster. Stengolvet har vattenburen värme om de vill ta av sig skorna. Till höger om entrén ligger ett helkaklat gäst-wc med toalett, handfat och dusch bakom glasvägg.

Till vänster fortsätter det vackra stengolvet in i det stora köket med platsbyggd inredning i massiv ask. Ett stort glasparti ger ljus och utsikt över trädgården och strandängarna. Köket är inrett med arbetsytor och stänkskydd i granit. Köket är utrustat med stekhäll, fläkt samt inbyggd kyl, frys, mikro och ugn i rostfritt utförande. Det lätt rustika köket går en tidlös fransk ton med plats för många kockar och många vänner runt bordet.

Bakom köket finns utgång till trädgården i en större groventré. Här är finns villans stora tvättstuga med bra arbetsytor och förvaring samt tvättmaskin och torktumlare. Rummet får ljus från två håll via fönster ut mot gatan och glasdörr ut till trädgården och garaget. Detta är stort och välutrustat med plats för både bil, verkstad och allt från flytvästar och vattenskidor till skateboards och cyklar.

I fil med köket ligger ett rum som nästan är än mer imponerande än den stora entréytan. Idag används det som vardagsrum men är också tänkbart som stor matsal för att inte säga festsal. Här är intrycket närmast sakralt tack vare branta takvinklar, helt öppna upp till nock. Takhöjden är drygt sex meter och stora glaspartier ger kaskader av ljus över de vitputsade väggarna och den vidsträckta ekparketten. Kortväggens två högsmala fönster ger rummet en stark karaktär. En kall vinterkväll möts dina gäster av doften av glögg och brinnande björkved i kaminen. Ett halvår senare står glaspartiet öppet ut mot grönskan och strandängarna. Låt gästerna på sommarfesten mingla ut i solnedgången på den stensatta terrassen där den murade grillen väntar.

Passera det stora entrérummet in ett lite mer privat del av villan, inhyst i den högra flygeln. En inre hall, som får ljus och kontakt via en hög öppning i väggen, förbinder till två stora sovrum på varsin sida om villans största badrum. I hallen finns ett ansenligt förråd och in till höger ligger ett stort och ljust sov-, gäst- eller arbetsrum med fönster i två väderstreck. Rummet har en rejäl klädkammare.

Husets badrum är stort och går i en sobert ljus ton. Det domineras av ett stort hörnbubbelbad och får ljus från två fönster. I den mestadels mosaikklädda bastun kan du pusta ut efter löpturen längs havet. Badrummet är utrustat med handfatskommod, toalett och duschhörna.

Nästa rum är lämpligt som husets master bedroom. Två mindre, högt placerade fönster ger ljus och insynsskydd. Ett högt glasparti i gavelväggen släpper in dagsljus och trädgårdens grönska. Rummet känns skyddat och harmoniskt, med fönstret på glänt kan du ana vågornas brus på avstånd. Enda risken är att du vaknar strax efter morgonens första grönsångare.

Tillbaka i det stora entrérummet, längs ena väggen. löper en stilrent designad ståltrappa upp till huset övre plan. Du kommer upp till en brygga med brett glasparti. Här kan du titta ut över fälten, eller ner över det stora rummet. Men framförallt öppnar sig en fri havsutsikt här uppifrån.

In till höger ligger ett stort allrum eller arbetsrum för den egna företagaren vänt ut mot gatan. På rummets kortsida är väggen helt öppen ner över vardagsrummet. Åt andra hållet öppnar sig fälten på andra sidan gatan.

Följ bryggan över till den andra flygelns övervåning. Här överraskar det stora huset ytterligare en gång med stora ytor och fler rum. I husets gavlar ligger två härliga sovrum med snedtak. I rummet mot havet är utsikten fri över solnedgången.

Mellan de två rummen finns ett allrum med snedtak, perfekt för tevespel eller större legobyggen. Här ligger också ett badrum med mosaikklinker och vitt kakel. Det är utrustat med med dusch, toalett och handfat.

Sammantaget är denna stora villa skapad för ett bekvämt liv vid havet. Arkitekturen är bitvis storslagen utan att tappa den starka och ombonade atmosfären.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Slättmarken 60

Ombyggnad, Renoveringar

2009 Luft/luft värmepump matrum
2010 tillbyggnad
2012 Ny diskmaskin
2015 Luft/luft värmepump entré

TV/bredband

Via Sydantenn.

Fiber via Sydantenn.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Malmö Slättmarken GA:2, Malmö Slättmarken S:4

Vägbeskrivning

Följ Borrebackevägen igenom den charmiga byn Klagshamn. Där vägen tar slut svänger du vänster på Klagshamnsvägen som löper längs med havet. Här öppnar sig fälten och strandängarna med milsvid utsikt. Efter 400 meter ligger villan till vänster, högst upp på Lars Ols väg. Parkera på den stenlagda uppfarten med plats även för gästernas bilar.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
9 195 000 kr
Rum
7
Sovrum
4
Max antal sovrum
5
Boarea
346 kvm*
Tomtarea
1179 kvm
Biarea
36 kvm

* Areauppgifter enligt taxerings

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggår
2004
Fasad
Puts
Grund
Platta på mark
Stomme
Siporex
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Vattenburen/elgolvvärme på BV/ samt direktel på OV
Takbeklädnad
Tegel
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft me
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Fönster
3-glas

Uteplats/balkong

Stor trädgårdstomt med möjlighet till flera uteplatser. Spaa ingår.

Övriga byggnader/utrymmen

Garage/förråd.

Tomt

Tomtarea 1 179 m² (friköpt).

Planbestämmelser

Detaljplan (1995-02-02) , Fastighetsplan (1994-05-17)

Parkering

Carport och garage.

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 683 000 kr
Byggnadsvärde
4 447 000 kr
Fastställt
2015
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
1
Värme
32 000 kr
Renhållning
2 300 kr
Vatten/Avlopp
2 500 kr
Summa
36 800 kr

I uppvärmningskostnaden ingår även hushållsström.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
59

Länkar

Området

Hitta din nya bostad i Malmö kommun

Malmö är Sveriges tredje största stad, med över 300 000 invånare. Tillväxten märks också på bostadsmarknaden, då nya hus hela tiden byggs upp runt om i staden. På några ställen har före detta industriområden gjorts om till mycket attraktiva platser att bo på. Ett exempel på detta är Dockan och Västra Hamnen.

I Malmö finns också ett stort utbud av kultur – och fritidsaktiviteter. Runt staden kan du hitta flera fina badplatser och på knappt femton minuter tar du dig till Köpenhamn via Öresundsbron. Sturups flygplats har många internationella avgångar varje dag. Den som vill shoppa kan välja mellan flera stora köpcentra eller uppsöka de lite mer exklusiva butikerna inne i staden. Du kan också hitta lugn och avkoppling i de grönskande parkerna, eller uppleva pulserande stadsliv och alla nöjen du kan önska dig.

Vill du köpa eller sälja bostad i Malmö? Välkommen att kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City, Malmö Väster, Malmö Öster eller på Limhamn. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Liselott Åström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-26 37 01

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Askim, Göteborg

  Besiktigad
  Adress
  Askims ängsväg 3
  Pris
  7 450 000 kr
  Antal rum
  9
  Sovrum
  6
  Boarea / Biarea
  222 kvm / 156 kvm
  Tomtarea
  1026 kvm

  Visning: 2018-11-18 12.00 Boka här

 • Friliggande villa

  Kullavik, Kungsbacka

  Besiktigad
  Adress
  Dalbergavägen 33
  Utgångspris
  9 850 000 kr
  Antal rum
  7
  Sovrum
  5
  Boarea / Biarea
  228 kvm / 14 kvm
  Tomtarea
  718 kvm
 • Adress
  Himmelsbacken 15
  Utgångspris
  14 500 000 kr
  Antal rum
  9
  Sovrum
  6
  Boarea / Biarea
  300 kvm / 27 kvm
  Tomtarea
  3095 kvm
 • Friliggande villa

  Lomma, Lomma

  Exklusiv
  Besiktigad
  Adress
  Smålandsgatan 5
  Utgångspris
  13 950 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  3-4
  Boarea / Biarea
  235 kvm / 157 kvm
  Tomtarea
  4316 kvm
 • Friliggande villa

  Billdal, Göteborg

  Besiktigad
  Budgivning pågår
  Adress
  Rörflatsvägen 3
  Pris
  5 795 000 kr
  Antal rum
  8
  Sovrum
  4
  Boarea / Biarea
  213 kvm / 85 kvm
  Tomtarea
  1119 kvm
 • Friliggande villa

  Mellanheden, Malmö

  Adress
  Geijersgatan 80
  Utgångspris
  7 695 000 kr
  Antal rum
  8
  Sovrum
  4
  Boarea / Biarea
  217 kvm / 27 kvm
  Tomtarea
  804 kvm

  Visning: 2018-11-18 12.00 Boka här

 • Friliggande villa

  Habo Ljung, Lomma

  Exklusiv
  Adress
  Ljunghustorget 18
  Utgångspris
  11 400 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  3
  Boarea / Biarea
  210 kvm / 65 kvm
  Tomtarea
  1192 kvm

  Visning: 2018-11-18 15.15 Boka här

 • Friliggande villa

  Torslanda - Hjuvik, Göteborg

  Besiktigad
  Budgivning pågår
  Adress
  Läsö fyrs väg 9
  Utgångspris
  8 995 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  4
  Boarea / Biarea
  230 kvm / 60 kvm
  Tomtarea
  1266 kvm
 • Friliggande villa

  Blentarp, Sjöbo

  Adress
  Korrarpsvägen 30-14
  Utgångspris
  6 995 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  3-4
  Boarea
  250 kvm
  Tomtarea
  123800 kvm
 • Hyresfastighet

  Södermalm, Sundsvall

  Adress
  Albäcksgatan 3
  Utgångspris
  6 200 000 kr
  Antal rum
  8
  Boarea
  366 kvm
  Tomtarea
  832 kvm
 • Friliggande villa

  Marielund, Uppsala

  På förhand
  Adress
  Marielund 513 Rödgrind
  Pris
  5 995 000 kr
  Antal rum
  9
  Sovrum
  6
  Boarea / Biarea
  260 kvm / 40 kvm
  Tomtarea
  1775 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Friliggande villa

  Åkesholm, Ystad

  Adress
  Knut Lavards Väg 7
  Utgångspris
  6 495 000 kr
  Antal rum
  8
  Sovrum
  6
  Boarea
  230 kvm
  Tomtarea
  1336 kvm