Totalrenoverad med milsvid utsikt

Kroksbäck, Malmö

Norrbäcksgatan 15

Utgångspris
1 495 000 kr
Avgift
4 947 kr
Antal rum
3
Boarea
87 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
7 av 8
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

 • tisdag 21/1, KL 17:30 - 18:00

  Bokad visning.

Boka visning

Totalrenoverad med milsvid utsikt

På högt våningsplan med hiss och balkong erbjuds vi denna totalrenoverade trea. Välrenommerad HSB-förening med bra avgift och närhet till Hyllie.

 • Ansvarig mäklare

  Patrik Sawicki

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 85

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Norrbäcksgatan 15 - Bjurfors
. Norrbäcksgatan 15 - Bjurfors
Vy från vardagsrummet och köket. Norrbäcksgatan 15 - Bjurfors
Vy från vardagsrummet och köket
. Norrbäcksgatan 15 - Bjurfors
. Norrbäcksgatan 15 - Bjurfors
Klicka nedan för att se alla bilder. Norrbäcksgatan 15 - Bjurfors
Klicka nedan för att se alla bilder

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till Norrbäcksgatan 15!

Ombonat av lugna grönområden med många trevliga promenadstråk runt hörnet finner vi HSB Brf Kroksbäcks välskötta fastigheter. Läget utgör idag en perfekt plats för oss som vill ha närhet till Hyllieområdet och dess utsökta kommunikationsmöjligheter som bara nås på några minuter. För oss som är ute efter det något mer lugna vardagslivet finns här massvis med grönområden och promenadstråk längst med trevliga villaområden. Vi erbjuds också omedelbar närhet till allt du behöver för en fungerande vardag såsom vårdcentral, apotek, bibliotek, stora matbutiker, bensinmack samt idrottsfaciliteter med Stadionområdet bara ett stenkast bort.

Bostaden som presenteras är en totalrenoverad trea på högt våningsplan 7 av 8 med milsvid utsikt i både öst och väst. Här har samtliga kostsamma renoveringar blivit fackmannamässigt utförda. Utöver klanderfritt renoverade ytor erbjuds vi en otroligt välplanerad bostad med två bra sovrum varifrån vi når den stora inglasade balkongen i väst. Vardagsrummet är semi-öppet mot köket/matplatsen och bostaden är utrustat med både badrum och WC. Grovkök finns i anslutning till köket. Bara att flytta rakt in!

Allt detta i en välrenommerad HSB-förening med välskött ekonomi såväl som välskötta fastigheter och innergårdar.

Varmt välkommen på visning!

Interiör

Hall: Bakom säkerhetsdörren finner vi en avlång och rymlig hall med gott om förvaringsmöjligheter i form av skjutdörrsgarderober. Från hallen når vi samtliga utrymmen. I slutet av hallen finner vi en gedigen klädkammare. På golvet ligger ljusnyanserar klinker och väggarna är bredspacklade och vitmålade.

Badrum / WC: Direkt till höger om hallen erbjuds både badrum och WC vilket är väldigt praktiskt om vi är en större familj eller har gäster på besök.

Badrummet är stilrent renoverat i helkaklad miljö med sobra och tidlösa färgval på både de kaklade väggarna och klinkergolvet. Badrummet är utrustat med lyxig jacuzzi, handfat, badrumsskåp, vägghängd toalett samt vattenburen handdukstork.

Bostadens WC är även den fint renoverat med klinkergolv och delvis kaklade väggar. Utrustning: Vägghängd toalett och handfat.

Både badrummet och WC:n erbjuder spotlights i taket och kvalitetsdokument finns på allt utfört arbete.

Kök / Matplats: Vidare genom hallen och till höger hittar vi det renoverade och rymliga köket med goda förvaringsmöjligheter och beredningsytor. Högblanka köksluckor och kakel över diskbänken. Köksutrustning: induktionshäll, ugn, fläkt, kyl/frys och diskmaskin. Köket erbjuder utöver detta plats för större matbord intill fönsterpartierna med fin vy över Malmö. Köket är öppet mot vardagsrummet i en semi-öppen och social lösning. Spotlights i taket och på golvet ligger samma ljusa klinker som i hallen.

Grovkök: I anslutning till köket finns ett grovkök med egen tvättmaskin.

Vardagsrum: Rymligt vardagsrum med bra ytor för både soffgrupp och TV-möbler. Om vi önskar ha ett matbord i vardagsrummet finns det plats även för detta. På golvet ligger ljus parkett och väggarna är bredspacklade och vitmålade. Spotlights i taket och milsvid utsikt från de generösa fönsterpartierna.

Sovrum: Två bra sovrum i andra änden av bostaden. Båda sovrummen erbjuder bra med plats för sängmöbler. Från sovrummen når vi den stora inglasade balkongen som vetter i väst. På golvet ligger ljus ekparkett och väggarna är även här bredspacklade och vitmålade.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Kroksbäck 4

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Kroksbäck
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
459
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningens verksamhet omfattar förvaltningen av fastigheterna Kroksbäck 1, 2, 3 och 4 i kvarteret 453 Kroksbäck i Malmö. Föreningens byggnader består av fyra åttavåningshus och fem trevåningshus som totalt innehåller 459 lägenheter och två lokaler. Tomten är upplåten med tomträtt. Ny tomträttsavtal omförhandlades 2019-12-31.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Föreningen kan tillåta juridisk person som köpare. Detta diskuteras från fall till fall.
Föreningen tillåter i undantagsfall delat ägande med barn och i så fall med fördelningen 50/50.

Avgiften höjdes med 4 % i årskiftet (inräknad i nuvarande avgift). Inga avgiftsjöjningar planerad i dagsläget men man pratar om att ev. höja med 2 % 2021-01-01.

Besök gärna föreningens hemsida: http://www.hsb.se/malmo/kroksback

I samband med överlåtelse önskar föreningen göra en lägenhetstillsyn med köpare och säljare på plats. Denna bokas av säljaren med styrelsen. Kontakta vicevärden 0706-222831 eller på vicevard@kroksback.com

Spekulanter uppmanas att själva kontakta föreningen och stämma av med eventuella frågor, renoveringar, avgiftshöjningar.

Renoveringar - Utförda och planerade

Nyligen renoverat är bland annat:
2010-2011 fasad, fönsterbyte och nya cykel- och miljörum. Balkongerna är breddade och inglasade. Taken har setts över och renoverats
2013. Låssystemet har setts över och bytts ut mot taggsystem. Även tvättstugarna har renoverats.
2014 - Underhåll av markytor, renovering av garage
2015 -16 - Renovering av fönster och värmesystemet.
2015 -16 - Målades källarna i låghusen.
2017 - sattes staket upp och parkeringen hägnades in.

Varje år besiktigas: Hissar, kontroll av brandsäkerhet, kontroll av brandluckor och kontroll av lekplatser. Beroende på de stora förbättringarna och renoveringarna som gjorts de senaste åren visar planen ett betydligt mindre behov de närmsta åren.

Kommande renoveringar
Pågående: Relining av avlopp och byta av radiatorer i samtliga lägenheter. Beräknas vara klart sommaren 2022.

Parkering

I föreningen finns ca 217 parkeringsplatser, ca 219 garageplatser samt ca 16 MC-platser belägna i garaget. Kösystem tillämpas. I övrigt råder fri parkering och boendeparkering i området. För mer information se: www.malmo.se.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Telenor. Byte till Comhem sker 2020-07-01.

Gårdsplats/innergård

Fin och lummig innergård utrustad med grill- och sittmöjligheter, boulebana samt lekplatser.

Gemensamma utrymmen

Föreningens gemensamma tvättstugor är belägna i källaren och vardera utrustade med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp, 1 torkrum och tillgång till mangelrum. I föreningen finns en festlokal som medlemmarna kan nyttja mot en depositionsavgift om cirka 700 kr. I föreningen finns även en hobbylokal och en fritidslokal med bland annat biljard som medlemmarna kan nyttja kostnadsfritt. Cykelrum finns i källaren, barnvagnsrum finns i trapphuset och cykelställ samt cykelhus finns på gården.

Uteplats/balkong

Stor inglasad balkong!

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten ingår källarförråd.

TV/bredband

Föreningen är gemensamt ansluten till Telenor men byter till Comhem 250/250 från 2020-07-01.
Föreningen är gemensamt ansluten till Telenor Kabel-tv grundutbud som ingår i avgiften.

Bredbandet ingår i avgiften.

Parkering

Inom föreningen finns 461 st garage & parkeringsplatser samt 16 st MC-platser.
Parkeringsplats - 135kr/mån
Garageplats - 325kr/mån
I övrigt finns fri parkering i området

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 947 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bostadsrättstillägg. Föreningen har gemensam el och medlemmen debiteras månadsvis med fyra månaders eftersläpning utefter faktisk förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,22765%
Andel av årsavgiften är
0,22765%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 495 000 kr
Lägenhetsnummer
194
Våningsplan
7 av 8
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
87 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och föreningen.

Driftskostnad (per månad)

Försäkring
322 kr
Summa
322 kr

Byggnadssätt

Byggår
1967
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2019-04-18

Området

Att bo i Södra Malmö

Puls och utveckling bildar tillsammans ett stort plus i södra delarna av Malmö. Sedan länge etablerade bostadsområden möter framtidens kvarter bland koloniområden och grönska. I Södra Malmö ökar hela tiden utbudet av aktiviteter och shoppingmöjligheter genom satsningar på Hylliebadet, Malmö Arena och Emporia. Här står man inte still.

Fosie, Hyllie och Oxie är exempel på sedan länge etablerade socknar som idag ingår i vad vi kallar Södra Malmö. Stadsdelen Hyllievång, som etablerades i mitten på 2000-talet med satsningen på Citytunneln, visar vägen. Här finns flera nya områden med flerfamiljshus. Här ligger också Emporia, ett köpcentrum med 230 butiker, samt Malmö Arena där Malmö Redhawks spelar ishockeymatcher och stora konserter äger rum. Hylliebadet är ett modernt badhus för hela familjen.

I Hyllie har man bevarat värdefull mark som t ex koloniområdet Ärtholmen som anlades på 1940-talet. I Bellevuegården och Bellevueparken blandas villor och radhus trevligt med parkers gröna rum. Bostadsområdet Lindeborg erbjuder också ett fint odlingsområde med kolonilotter. I närheten ligger Bergdala med byggnader från 1920-talet.

Nydala samt Kroksbäck etablerades samtidigt som intilliggande Hermodsdal på 1960-talet och domineras av flerfamiljshus. På kullarna i Kroksbäcksparken finns en av Malmö stads uppskattade temalekplatser, Äventyrslekplatsen. Precis invid ligger Holma som tog form under 1970-talet. Kulladal är ett stort och välkänt område med service och skolor vars historia går tillbaka till 1800-talet.

I Fosie har folk levt sedan vikingatiden och området visar på historiens utveckling med sin blandning av äldre bebyggelse och den folkhemssatsning som gjordes under 1950- och 1960-talet då flerfamiljshus uppfördes. Exempel på sådana stadsdelar är Almvik, Gröndal, Heleneholm och Hermodsdal. I Eriksfält finns flera villor och radhus som uppfördes redan tidigt 1900-tal och även i Gullviksborg varierar boendeformerna. I Kastanjegårdens lugna kvarter ligger villor byggda på 1970-talet. Augustenborg är ett område med låga flerfamiljshus som uppfördes under 1940-talet och som nu är känt som ’ekostad’.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Kroksbäck? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra Malmös 3 bästa

3
 • Katrinetorp
  Vacker gård där restaurangen Klein’s mat huserar
 • Tycho Brahe observatoriet
  Ett måste för den rymdintresserade
 • Trädgårdspaletten
  Botanisk trädgård och handelsträdgård

Karta

Norrbäcksgatan 15

Norrbäcksgatan 15,
216 24 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Patrik Sawicki

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 85