Kirseberg, Malmö

Gerlachsgatan 6B

Såld, 2017-07-20
Slutpris
1 600 000 kr
Avgift
2 201 kr
Antal rum
1,5
Typ
Andel i bostadsförening
Våningsplan
4 av 4
Boarea
43,1 kvm

  • Ansvarig mäklare

    Ola Petersson

    Fastighetsmäklare

    :
    Telefon: 040-608 30 75

Bilder

Området

Att bo på Kirseberg

På Kirseberg bor du på landet och i stan på samma gång. Här blandas äldre lantlig egnahemsbebyggelse med flerfamiljshus, vilket ger området en unik karaktär. Stadsdelen omges av stora grönytor och här finns flera koloniområden. Längs den norra stadsdelsgränsen slingrar sig Segeå i det natursköna landskapet.

Kirseberg kallas även ”Backarna” och är en av Malmös äldsta arbetarförstäder. Mitt i området finns en tydligt markerad kulle och vackra Kirsebergs kyrka. Stadsdelen består av nio delområden. Namnet tros härstamma från de stora fruktträdsplanteringar som länge fanns på området.

I Kirsebergsstaden blandas flerfamiljshus med småhus, som byggdes när landsortsbor flyttade in till Malmö i början av 1900-talet. Kirseberg är välbevarat och undgick de rivningsplaner som fanns från 1930-talet och fram till 1980-talet. Även det gamla vattentornet från 1879 hyser bostäder. Att bo på Kirseberg är lite som att bo på landet men ändå i stan, med bekvämt cykelavstånd till centralstationen och Malmö City. På bara några minuter med cykel befinner du dig på Värnhemstorget där stadens köpcentra Entré med affärer och restauranger. Här finns även biograf och träningscenter. Skånetrafiken har en av sina pendelstationer vid torgets utkant vilket gör att det är lätt att pendla både till Lund och andra orter.

Bulltofta bjuder på den vackra Bulltoftaparken på en del av det gamla flygfältet. Här finns stora möjligheter till rekreation och friluftsliv. Malmö strävar efter att Bulltofta ska bli en så kallad miljöskuldfri park. Bland annat genom att bedriva en ekologiskt uthållig parkskötsel. Varje år släpps till exempel ett antal kor ut på grönbete i parken. Att hela området präglas av grönområden är lätt att se. På nära håll finns Sperlings hage och Garnisonsplanteringen, även kallad ”Tjyvaparken”, samt Gröningen i Segevång.

Segevång är ett stort delområde i Kirseberg. Här finns mycket att göra då det i området återfinns både friluftsbad, hotell och golfbana. Områdets karaktär är speciell med sin långa bostadslänga men den unika planeringen av området gör att det får en intim känsla trots sin stora skala.

Köpa eller sälja bostad på Kirseberg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.