Fin marklägenhet med stort trädäck i skönt läge

Husie, Malmö

Småfolksgatan 8

På förhand
Utgångspris
1 395 000 kr
Avgift
5 659 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 2
Boarea
81,5 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Fin marklägenhet med stort trädäck i skönt läge

Hemtrevlig lägenhet med gott om plats! Riktigt bra 1-plans lägenhet i Husie med egen uteplats.

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04

Bilder

. Småfolksgatan 8 - Bjurfors
. Småfolksgatan 8 - Bjurfors
. Småfolksgatan 8 - Bjurfors
. Småfolksgatan 8 - Bjurfors
. Småfolksgatan 8 - Bjurfors
. Småfolksgatan 8 - Bjurfors
. Småfolksgatan 8 - Bjurfors
. Småfolksgatan 8 - Bjurfors
. Småfolksgatan 8 - Bjurfors
. Småfolksgatan 8 - Bjurfors
. Småfolksgatan 8 - Bjurfors
. Småfolksgatan 8 - Bjurfors
. Småfolksgatan 8 - Bjurfors
Bild GC. Småfolksgatan 8 - Bjurfors
Bild GC

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Hemtrevlig lägenhet med gott om plats! Detta blir verklighet i ett härligt och riktigt bra beläget 1-plans lägenhet i Husie. Lugnt läge omgivet av gårdar och villakvarter. Tre rum och renoverat kök med generösa ytor. Mysig egen trädgård med stort trädäck i söder förhöjer hela intrycket. Närhet till både grönområde, rekreation, bra skolor samt inre och yttre ringvägen.

I denna östra del av staden är du nära naturen och har ett bekvämt avstånd till city men även Jägersro Travbana, Kvarnbys golfbana och motorvägen som tar dig bl.a till Malmö Airport och Öresundsbron. Perfekt för dig som pendlar! För barnen finns bra skolor så som den eftertraktade Bäckagårdsskolan i ett lugnt område av staden där många andra barnfamiljer och äldre personer bor. Näraliggande Toftanäs kompletterar den pulserande cityhandeln inne i Malmös stadskärna.

Varmt välkomna

Interiör

Välkommen till denna smart planerade marklägenhet. Lägenhetens kärna består av vardagsrummet som är i direkt anslutning både den fina uteplatsen och det funktionella köket. Vardagsrummet består av fina materialval med vita tapeter med en svart fondvägg och snyggt parkettgolv. Köket är modernt och funktionellt. I köket finns det gott om plats för ett matbord med fyra platser. Vitvarorna är i rostfritt stål och köket har gott om förvaring för råvaror. I anslutning till köket finns grovköket som har både nyare tvättmaskin och torktumlare. Badrummet i lägenheten är smakfullt med helkaklade väggar i vitt med svart klinker. Infällbar duschkabin i glas och handdukstork finns i badrummet. I lägenheten finns två sovrum. Båda två är ljusa och erbjuder gott om plats.

Uteplatsen består av ett stort trädäck. Trädäcket passar perfekt för middagsbjudningar eller varför inte en avkopplande grillning under strålande sol. Runt hela uteplatsen finns också ett fint staket.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Spåtisteln 1

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Siktet
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
78
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen har 78 st lägenheter och 1 lokal med adresserna; Pysslinggatan, Ellennborgsvägen, Tomtegatan och Småfolksgatan.

Ekonomi:
Föreningen för avsikt att höja avgifterna med 1,25% per år för att följa inflationen.

Föreningen tillåter inte delat ägande. De som bor i lägenheten ska äga 100%.
Föreningen accepterar inte juridiska person som medlemmar.

Information om föreningen är inhämtad från tidigare försäljningar samt årsredovisning. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera ovanstående uppgifter.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningens byggnader färdigställdes 1993.
Föreningen följer löpande underhåll enligt planen som är upprättad tillsammans med HSB - föreningen har i dagsläget inga stora planerade renoveringar framför sig.

Inom de fyra senaste åren har samtliga gaspannor i föreningen bytts ut till nya och föreningen har gjort detta utan att behöva ta upp nya lån.
2017-Fasad renovering har påbörjats på gård 1-4 och kommer ske med en gård om året.
2017-Målning av Carportar på gård 3 samt ordinarie löpande underhåll av fastigheterna.

Parkering

Till varje lägenhet disponeras idag en parkeringsplats i carport, vilket ingår i månadsavgiften. I området råder fri parkering.

TV/bredband

Brf Siktet har tillgång till Com Hem grundutbud av tv & radio-kanaler. ComHem erbjuder också bredband och telefoni. Grundutbudet sänds analogt. Det innebär att du ser kanalerna i alla dina tv - apparater utan digitalbox. För att ge er möjlighet att upptäcka fördelarna med Digital-tv får ni även tillgång till ett antal fria digitala kanaler som kan ses utan abonnemang. Det enda som krävs är en Com Hem-godkänd digital mottagare (separat box eller inbyggd i platt-tv:n).

Föreningen har inga avtal med bredband eller telefonoperatör.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en festlokal de hyr ut. Det finns tallrikar, bestick och glas att låna, spis med två plattor (ingen ugn) och en liten kyl med frysfack. Max antal personer som får vistas i lokalen är 16 st.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
95
Energideklarationsdatum
2010-06-03

Uteplats/balkong

Uteplats, läge söder. sol mellan 7-15

Mark i anslutning till bostadsrätten: Uteplats.
Upplåten med annan nyttjanderätt än bostadsrätt

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns ett isolerat förråd som tillhör lägenheten samt en gemensam samlingslokal som går att hyra för 100 kr.

Mysig innergård med gräsytor, lekplats, sandlåda och utemöbler.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Via kabel-TV.

Parkering

Carportplats ingår i månadsavgiften. Fri parkering i området.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 659 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
1,20756%
Andel av årsavgiften är
1,20756%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 395 000 kr
Lägenhetsnummer
17
Våningsplan
1 av 2*
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
81,5 kvm

* Bottenvåning. Våningsplan 1 av 2.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
300 kr
Värme
500 kr
Försäkring
150 kr
Summa
950 kr

Värme 500-800 kr i månaden (vinter)
Värme 300-500 kr i månaden (sommar)

Byggnadssätt

Byggår
1991
Uppvärmning
Gaspanna

Länkar

Området

Att bo i Husie

I Husie bor du på bekvämt avstånd från centrala Malmö samtidigt som du är nära natur och grönområden. Här finner du områden som Jägersro med travbana och stort köpcenter och gemytliga Kvarnby med vackra hus och golfbana med 18 hål. Området är perfekt för pendlare då du på kort tid tar dig ut på motorvägen och vidare över Öresundsbron till Köpenhamn.

Östra Malmö är populärt att bosätta sig för dem som vill bo lite utanför stan men med direkt närhet till centrala delarna och service och kommunikationer. Tack vare Östra Malmös läge är området perfekt att bo på för den som pendlar. På bara några minuter befinner du dig både på ringvägen för vidare färd in mot stan eller ut på motorvägen. Detta gör att många som pendlar till Köpenhamn väljer att bosätta sig här. Även Malmö City Airport finns på pendelavstånd.

Bosätter du dig i Kvarnby får du verkligen njuta av naturen på nära håll. I direkt anslutning till bostadsområdet finns Kvarnby GK. En 18-hålsgolfbana som är väldigt populär bland Malmöborna. I gamla Kvarnby by finns också Kvarnby folkhögskola. Området är barnvänligt, lugnt, behagligt och nära till kommunikationer. Med närheten till såväl förskola som grundskola, blir det enkelt för barnfamiljen.

I stadsdelen Husie ligger områdena Röda Höja, Vita Höja och Gula Höja. Här bor du högt över havet eftersom Höja är Malmös högsta naturliga punkt. Här finns både småhus och flerfamiljshus. Södra Sallerup som ligger öster om yttre ringvägen består till största delen av landsbygd och gårdar. Här finns också Wowragården, en gammal korsvirkesgård som numera är museum, samt Södra Sallerups kyrka från 1100-talet.

Riseberga och Virentofta är två populära bostadsområden. Här finner du bra skolor i ett lungt och skönt område. Dina grannar består av barnfamiljer blandat med äldre personer. Från Riseberga och Virentofta kan du utan problem cykla till jobbet i centrala Malmö.

Jägersro är inte bara en trav- och galoppbana. Strax intill finns ett idylliskt villaområde samt en del nyare småindustrier och kontorslokaler. Jägersro Center erbjuder omväxlande shopping med en mängd olika butiker under samma tak. Precis intill Jägersro ligger villaområdet Stenkällan. Området består i huvudsak av friliggande villor från 1960–1970-talen. Området är döpt efter en äng på Västra Skrävlinge bys mark.

Köpa eller sälja bostad i Östra Malmö? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Öster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Husies 3 bästa

3
 • Kvarnby GK
  En av Malmös populära golfbanor.
 • Jägersro trav och galopp
  Sveriges äldsta stationära tävlingsbana för hästsport.
 • Perfekt för bilpendlare
  På bara några minuter når du motorvägen mot tex Köpenhamn

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Husie, Malmö

  Adress
  Pysslinggatan 46
  Pris
  1 145 000 kr
  Månadsavgift
  4 786 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1
  Boarea
  79 kvm