Trerummare i bra förening med inglasad balkong!

Högaholm, Malmö

Serenadgatan 61

Budgivning pågår
Utgångspris
1 095 000 kr
Avgift
4 468 kr
Antal rum
3
Boarea
81,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 8
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Trerummare i bra förening med inglasad balkong!

Återigen finns möjligheten att förvärva en rymlig och ljus lägenhet med tre rum och härlig inglasad balkong!

 • Ansvarig mäklare

  Ola Petersson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 040-608 30 75

Bilder

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna härliga trea om 81,5 kvadratmeter med helkaklat badrum och stor inglasad balkong. Efter att ha tagit hissen upp till tredje våning och väl tar steget in i denna bostad kan du redan här känna av en rymlig och härlig atmosfär. Här bjuds du på väl tilltagna sällskapsytor och gott om yta för matplats såväl i kök som i vardagsrum. I vardagsrummet finner vi även en stilfull tegelvägg med eldstad som går på lampolja och är rökfri. Den stora inglasade balkongen ger möjligheten att avnjuta soliga dagar med vänner och familj. I övrigt ett boende med hög trivselfaktor, stora ytor och dubbla toaletter. Tack vare lägenhetens placering med en genomgående planlösning är ljusinsläppet ett stort plus. Perfekt för paret eller den lilla familjen.

Här kan du bostätta dig i en trevlig förening med gott om grönytor, dagis och skola finns i området samt närhet till goda kommunikationer. Precis runt hörnet finns påfarten till Inre Ringvägen och då är varken staden eller vidare förbindelser över Öresundsbron inte långt borta. För dig som gillar shopping ligger Emporia och Hyllie bara fem minuter bort.

Välkommen på visning till en trivsam bostad belägen i ett familje- och pendlarvänligt område!

Interiör

Hall
Med hiss från markplan nås bostaden på tredje våningen. Välkomnande och rymlig hall med avhängning innanför dörren och garderober. Hallen leder oss vidare till övriga social ytor i bostaden.

Kök
Kök i vinkel med plats för matplats. Bra med förvaring i kök. Ljusbruna träluckor som kombineras med en granitgrå laminatbänkskiva och grå/brun kakel ovan.
Utrustat med spis, ugn, mikro, kyl och frys, samt fläkt. Köksmaskiner från Electrolux och Siemens.

Vardagsrum
Ljust vardagsrum med plats för soffgruppen och matbordet om så önskas.

Gäst-wc
Direkt till höger i hallen har vi en mindre toalett som är utrustad med wc-stol, handfat samt spegel ovan.

Badrum
Stort helkaklat badrum som renoverade 2010 med dusch och stort handfat. Tak med infällda spotlights, handdukstork samt vattenburen golvvärme förhöjer lyxfaktorn här. Vidare utrustning dusch (2018), duschväggar (2018), toalett, handfat samt badrumsskåp.

Sovrum
Sovrum med plats för säng, skrivbord och övrig möblering. Utgång till balkongen.

Sovrum
Sovrum med plats för dubbelsäng och garderober. Även här har man utgång mot balkongen.

Inglasad balkong
Stor inglasad balkong som kan användas från tidig vår fram till sensommaren som ett extra rum. Ger plats för möblering efter eget tycka och smak.

Bostaden har genomgående ett mörkare laminatgolv och ljusa väggar. Vid matplatsen och vardagsrum har ägarna satt upp en stilren tegelvägg som förhöjer stämningen i rummen.

Renoveringar:
2018
Nya dörrar och karmar
Ny dusch och duschdörrar
2012
Spotlights hall
Rökfri kamin
Tegelvägg x2
Nya lister, ommålning av hela lägenheten samt nya golv genomgående.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Högaholm
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
994
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningens verksamhet omfattar förvaltningen av fastighetema Balladen 1-5, Kvintetten 1 och Serenaden 1-8 vilka innehâller 994 lägenheter och 1 lokal. Byggnaderna färdigställdes 1971. I föreningen finns 17 bostadshus med tillsammans 68 trapphus med adresserna Balladgatan och Serenadgatan.

Föreningens mark är upplåten med tomträtt och omförhandling kommer ske år 2030.

Föreningen accepterar juridisk person.
Föreningen accepterar delat ägande.
Avräkning värme och vatten görs hos Minol 040-608 32 31. Elavräkningen gör vaktmästaren som nås på fastighetskontorets telefonnr: 040-966022. Måndag-fredag 9.00-12.30.

Föreningen utför tillsyn när köparen är godkänd medlem.
Besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/hogaholm.

Framtida köpare uppmanas att kontrollera ovanstående information med föreningen. Denna kontakt kan tas med Brf Högaholms fastighetskontor, tfn: 040- 96 60 22.

Renoveringar - Utförda och planerade

2014 elektroniska bokningstavlor till tvättstugan
2014 3 nya miljöhus
2009 Byttes takpappen
2009 Balkongerna renoverades
2008 Infördes passagesystem med tag och kod
2006 Spolades avloppsstammar

Övriga renoveringar:
Installation postboxar
Fjärravlästa individuella mätare avs värme, vatten och el
Ny asfaltbeläggning på garagedäck (Serenadgatan)
OVK-besiktning (Ventilation)
Sotning och rensning av samtliga ventilationskanaler och don
Nyanläggning av vissa gårdar (Hus 5 och 17)
Översyn/renovering av hissar, klart under 2016.

Parkering

406 garageplatser. Går att hyra för 200 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.
560 parkeringsplatser. Går att hyra för 75 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem. För utbud och aktuella priser hänvisar vi till deras egen hemsida: www.comhem.se.
Internet: Föreningen är ansluten till ComHem och du kan få Internetanslutning via uttag i väggen. För aktuella priser och övrig information se: www.comhem.se. Föreningen är även ansluten till HSB Bolina. För aktuella priser och övrig information se: www.hsb.se

Gårdsplats/innergård

Trevliga innergårdar med lekplatser, cykelställ samt lite grönytor.

Gemensamma utrymmen

Tvättstugan finns i källaren i respektive trapphus och samtliga tvättstugor är utrustade med elektroniska bokningssystem. För större tvätt ex. mattor, täcken, överkast, finns det två stycken stortvättstugor. Dessa är belägna på gaveln Balladgatan 33 samt Serenadgatan 60.

TV/bredband

Comhem

Comhem 100 mbit.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 468 kr

Avgiften fördelas enligt följande:
Årsavgift bostad: 3551 kr
Vatten fast avgift: 169 kr
Värmeleverans 734 kr
Diverse tillägg 14 kr
Föreningen har ett gemensamt elavtal vilket innebär att det tillkommer en schablon för elen man gör av med. Faktureras i månadsavin och betalas i efterskott.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,10904%
Andel av årsavgiften är
0,10904%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 095 000 kr
Lägenhetsnummer
955
Våningsplan
3 av 8
Hiss
Ja*
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
81,5 kvm**

* Hiss från markplan

** Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Länkar

Området

Att bo i södra Malmö

Södra malmö växer. Bara under de senaste åren har nya stadsdelar vuxit fram. Hyllievång är ett exempel på detta. Stadsdelen fortsätter att växa och stora planer står runt knuten. På plats finns redan Malmö Arena som bjuder på allt från ishockey till förstklassiga konserter med världskända artister, musikaler och andra föreställningar. I området hittar du också det fina koloniområdet Ärtholmen som anlades redan på 1940-talet. Här finns flera hundra kolonilotter och även en minigolfbana och en dansbana. Den gamla Ärtholmsgården finns kvar och är idag restaurang och samlingslokal.

I Hyllie finns också bostadsområdet Södertorp med motions– och serviceanläggningar. Här finns också en fin boulebana. Strax intill ligger Bellevuegården, ett område med en bra blandning av villor och radhus. I området Lindeborg finns förutom trevliga bostäder ett fint odlingsområde med kolonilotter.

I området Svågertorp blomstrar företagarandan och här växer ständigt nya butiker fram. Det är enkelt att ta sig hit från Malmös centrala delar. 2015 flyttade IKEA sitt huvudkontor hit, mittemot varuhuset.

Gröndal har fått sitt namn efter smeden Ola Gröndal från Fosie. Området har sina rötter i 1960-talet då några av husen började byggas. Idag finner man till största del flerfamiljshus i området.

Populära Kulladal är ett bostadsområde i södra delen av Malmö. Kulladal uppstod redan på 1800-talet utmed den då viktiga landsväg som gick från Malmö till Trelleborg. Idag kantas området av vackra villor och grönområden. Det var också i Kulladal, eller Fosie som det kallades på den tiden, som Per Albin Hansson föddes den 28 oktober 1885. Det sägs att det är Statsministern och folkledaren Per Albin som har satt Kulladal på kartan.

I stadsdelen Fosie finns området Augustenborg. Det sägs ha fått sitt namn från det danska slottet Augustenborg men därom tvistas det fortfarande. Området började byggas 1948 med tanken om att bygga en ”stad i staden”. 1998 startades projektet Ekostaden Augustenborg som går ut på att göra området till ett mer socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbart bostadsområde.

Utmed trelleborgsvägen låg tidigare Malmö strumpfabrik. Grosshandlare Kurt Levin grundade företaget redan 1926 och fabriken blev snabbt en stor arbetsgivare i Malmö.

Köpa eller sälja bostad i södra Malmö? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Genom att klicka på "Skicka" godkänner du Bjurfors användarvillkor.

 • Ansvarig mäklare

  Ola Petersson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 040-608 30 75

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Högaholm, Malmö

  Adress
  Balladgatan 51
  Utgångspris
  895 000 kr
  Månadsavgift
  3 720 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  64,5 kvm

  Visning: 2018-03-25 14.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Högaholm, Malmö

  På förhand
  Adress
  Serenadgatan 38
  Utgångspris
  1 750 000 kr
  Månadsavgift
  5 164 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  99,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Högaholm, Malmö

  På förhand
  Adress
  Serenadgatan 28
  Utgångspris
  975 000 kr
  Månadsavgift
  4 759 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Högaholm, Malmö

  På förhand
  Adress
  Balladgatan 47
  Utgångspris
  795 000 kr
  Månadsavgift
  3 623 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  64,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!