Inflyttningsklar två i toppskick

Håkanstorp, Malmö

Fylkinggatan 25D

Utgångspris
1 195 000 kr
Avgift
2 725 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Boarea
51 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Inflyttningsklar två i toppskick

Välkommen till en mycket trevlig, fräsch och välplanerad lägenhet på populära Håkanstorp. En perfekt renovering!!

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04

Bilder

. Fylkinggatan 25D - Bjurfors
. Fylkinggatan 25D - Bjurfors
. Fylkinggatan 25D - Bjurfors
. Fylkinggatan 25D - Bjurfors
. Fylkinggatan 25D - Bjurfors
. Fylkinggatan 25D - Bjurfors
. Fylkinggatan 25D - Bjurfors
. Fylkinggatan 25D - Bjurfors
. Fylkinggatan 25D - Bjurfors
. Fylkinggatan 25D - Bjurfors
Bild GC. Fylkinggatan 25D - Bjurfors
Bild GC

Beskrivning

Beskrivning

Bjurfors har än en gång fått äran att presentera en fin och välrenoverad bostad och den så omtyckta Riksbyggens Brf Malmöhus 10, populära lägenheter med balkong mot solsäkra söder. Denna gång erbjuds perfektionistiskt totalrenoverad bostadsyta om 52 kvm.

Redan när dörren öppnas finner vi en känsla av nyrenoverade ytor. Vi erbjuds öppen planlösning med genomgående ljusinsläpp, fint helkaklat badrum i stilfullt utförande, nytt kök med alla tänkbara bekvämligheter, ett bra och tilltaget sovrum och ett rejält vardagsrum.

Allt detta i stabil Riksbyggen-förening som erbjuder mycket fint grönskande innergård och vackra omgivningar kring husen. I föreningen finns gott om aktiviteter och tillgång till bl.a. boulebana, motionslokal och fritidslokal/ festlokal för upp mot 50 gäster. Ett fint läge med närhet till bra skola/förskola, ringvägen, bussförbindelser och matbutiker.
Ett boende som verkligen bör ses på plats, välkommen på visning!

Interiör

Interiör: Lägenheten har en mycket välkomnade hall med vita väggar och snygga genomgående ljusa klinkerplattor i inbjudande ton. Golvet pryder hela hallen. I hallen finns bra med förvaringsutrymmen

Stilrent och snyggt IKEA kök från 2012 med luckor i vitt utförande och matchande beslag. Ovan pryder en vacker bänkskiva i exklusiv granit. Ovanför sitter fint fasat vitt kakel. Samtliga väggarna är bredspacklade och vitmålade. Rostfri frihängande fläktkåpa och öppna hyllbeslag ger en modern och tidlös look. Utrustat med inbyggnadsugn i god arbetshöjd, induktionshäll och kyl och frys och smarta förvaringsmöjligheter. Påkostad maskinpark från IKEA. Matplatsen är generös och det ryms 4-6 personer. Ett stort fönster ger ett bra ljus ut över matplatsen och hallen. Utsikten är trevlig mot den lugna innergården. Utrustat med spishäll, ugn, mikro, kyl/frys, fläkt, diskmaskin och tvättmaskin.

Rymligt och ljust vardagsrum med fint genomgående parkettgolv. Fina vitmålade väggar som dessutom är helt släta och en fondvägg. Fönstren är riktade in mot innergårdens grönskande oas. Utrymme för både soffgrupp och lyxig extra möblering. Här finns också utgången till den fina balkongen. Här kommer ni uppleva fantastiska solnedgångar.

Sovrummet är välplanerat med plats för dubbelsäng och garderob. På golvet vilar parkett. Väggarna är målade tillsammans med en häftig fondvägg. I sovrummet finns garderober med skjutdörrar.

Badrummet är helkaklat i sobra och klassiska toner och utger en hotellkänsla. Exklusiva och påkostade val i harmoni med dusch och tvättställ samt fint förvaringsskåp. Utrustat med toalett Gustavsbergs, handfat, dusch, badrumsskåp. Det finns kvalitetsdokument på utfört arbete.

Inflyttningsklar lägenhet med skön känsla!

Fakta

Fastighetsbeteckning

BRF Malmöhus 10

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggens Brf Malmöhus nr 10
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
337
Antal lokaler
15
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Riksbyggens Brf Malmöhus nr 10 omfattar 337 lägenheter och 15 lokaler (bl.a tobaksbutik, konditori, pizzeria, blomsteraffär, frisör). Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna Kungsliljan 1 och Kattfoten 1.

Fastigheternas adress är Scheelegatan, Klubbegatan, Sallerupsvägen, Sköldgatan och Fylkinggatan.

Fastigheten är upplåten med tomträtt, omförhandling av tomträttsavgälden sker 2020-12-31.

Föreningen kommer att höja grundavgiften med 10% 2018-07-01 och med 7% 2019-01-01. Grundavgiften är 2192 kr/månad. Detta pga av reliningen som kommer utföras. Kontroll 2018-04-17.

Föreningen har tecknat kollektivt bostadsrättstillägg, vilket innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg i sin hemförsäkring.

Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

Föreningen tillåter sk. delat ägande. Det betyder att en förälder kan stå som delägare av bostaden, trots att det endast är barnet som är boende i lägenheten.

I samband med överlåtelse önskar föreningen utföra en tillsyn tillsammans med säljare och köpare. Kontakta fastighetskontoret för bokning, 040-939798, mån-fre 8-11.

Riksbyggen har hand om föreningens ekonomiska förvaltning. www.riksbyggen.se

Spekulanter uppmanas att kontrollera ovanstående information med föreningen.

Föreningen nås mån-fre 08:00-11:00, 040-939798.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1993/94 fönsterbyte (3 glas)
1996 säkerhetsdörrar installerades i föreningen.
1997/98 byte av kall/varmvattenledningar
2000 tak omlagt
2008 spolning av avlopsstammar
2009 nya grindar till innergården
2015 gemensamma utrymmen, fasadunderhåll, installationer, ventilation samt fasadunderhåll.
2017 fönsterbyte och fasadrenovering höghuset

Föreningen kommer att relina avloppsstammarna med start i augusti 2018. Då det blir en stor kostnad, måste föreningen ta lån på 45 miljoner kronor och avgiften kommer höjas med 10% från och med 1 juli 2018, och med 7% från den 1/1 2019.

Parkering

I föreningen finns 160 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om ca 60 kr/månad samt 11 garageplatser som kan hyras till en kostnad om ca 375 kr/månad. Kösystem tillämpas.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Bredbandbolaget och bredband via Ownit.

Gårdsplats/innergård

I föreningen finns en trivsam innergård med tillgång till utemöbler och grill.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns 11 tvättstugor som samtliga är utrustade med två eller tre tvättmaskiner, en torktumlare och torkrum eller torkskåp. Föreningen har en övernattningslägenhet som kan hyras till en kostnad om 250 kr/dygn samt en festlokal som kan hyras till en kostnad om 500 kr/tillfälle.

Uteplats/balkong

Stor balkong i soligt och skönt läge! Njut av vackra solnedgångar

Ombyggnad, Renoveringar

2012 Totalrenovering badrum
2012 Totalrenovering av kök
2012 Totalrenovering sovrum
2012 Totalrenovering hall
2012 Totalrenovering vardagsrum
2012 Totalrenovering av elen, ny elcentral.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns barnvagnsförråd, cykelförråd, källarförråd och tvättstuga att tillgå. Festlokal för ca 50 personer kan hyras för 500:- (Gratis för barnkalas). Det finns även en övernattningslägenhet som är utrustad med kokvrå och dusch - kostnad ca 200 kr/natt.

TV/bredband

Via Ownit

Ingår i avgiften via Ownit, 100Mbit/s.

Parkering

11 garageplatser. Går att hyra för 375 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.
160 parkeringsplatser. Går att hyra för 60 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Bra parkeringsmöjligheter i området för boendeparkering.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 725 kr

I avgiften ingår, värme, vatten, kabel-tv, bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,24472%
Andel av årsavgiften är
0,24479%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 195 000 kr
Lägenhetsnummer
1302
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
51 kvm

Byggnadssätt

Byggår
1960
Ventilation
Självdrag

Underbar och mycket stor privat gård med stora gräsytor, lekplats och uteplatser samt grillplats under tak.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
140
Energideklarationsdatum
2009-07-28

Länkar

Området

Att bo i Östra Malmö

I Östra Malmö hittar du både idylliska äldre villor i Västra Kattarp och mångkulturella områden som Rosengård och Fosie med flerbostadshus. Här finns också industrier och landsbygd samt Östra kyrkogården som är en av Malmös allra vackraste kyrkogårdar.

Johanneslust har fått sitt namn från ett gammalt värdshus som låg längs med Sallerupsvägen. Områdena Johanneslust och Håkanstorp skapades under tidigt 1900-tal som en del i egnahems-rörelsen, därför hittar du mest villor, radhus och kedjehus här. Idag tillhör områdena i stadsdelen Kirseberg.

Rosengård byggdes som en del av miljonprogrammet i slutet av 1960-talet. Tidigare utgjordes platsen av ett jordbruksområde med lantegendomen Rosengårds herrgård från 1817. Rosengård är uppdelat i fem delområden med namnen Törnrosen, Apelgården, Herrgården, Örtgården och Kryddgården. Mitt i området finns ett centrum som har det mesta du behöver vad gäller service.

Västra Kattarp har en historia som går tillbaka ända till 1500-talet, när området kallades för Västra Kattarps by. Det finns tyvärr ingen bevarad bebyggelse kvar från denna tiden. Idag är Västra Kattarp ett av få villaområden i stadsdelen, vilket ökar attraktionsvärdet. Flertalet av husen är byggda runt 1960-talet. I närheten finns även Persborg och Hindby med flerbostadshus, radhus och egnahem. Här ligger också Pågens bageri som sprider frestande dofter av nybakade bullar i området.

I lugna Gullvik är det lätt att trivas. Här bor du på bekvämt avstånd från centrala Malmö samtidigt som du har allt du söker vad det gäller vardagsshopping på nära håll. Området består till största del av villor men det finns även enstaka bostadsrättsradhus. Här finner du både hus från 1920-talet till helt nybyggda hus i modern stil. Gullvik är perfekt att bo i för den som pendlar till Danmark. På bara några minuter är du ute på motorvägen för vidare färd över Öresundsbron. Du tar dig även ut till Malmö flygplats på kort tid.

I mångkulturella Fosie finns företagsamhet, flera vackra grönområden, hus med gamla anor och charmig herrgårdsmiljö. Fosie kyrka och runstenen påminner om det förflutna medan Augustenborgs Ekostad och industrierna i Fosie företagarby symboliserar framtiden.

Köpa eller sälja bostad på Håkanstorp? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Öster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Östra Malmös 3 bästa

3
 • Zlatan court
  Fotbollsplanen som Malmöprofilen är intiativtagar till
 • Bennets bazaar
  Färgsprakande butiker längs Rosengårdsstråket.
 • FC Rosengård
  Malmös Damlag i Allsvenskan

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Håkanstorp, Malmö

  Nyproduktion
  Adress
  Sallerupsvägen 87
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 443 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Håkanstorp, Malmö

  På förhand
  Adress
  Sköldgatan 4C
  Utgångspris
  1 295 000 kr
  Månadsavgift
  4 670 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  69 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!