Alla bilder

Folkets Park, Malmö

Helsingborgsgatan 14

Utgångspris
2 495 000 kr
Avgift
4 522 kr
Antal rum
3
Boarea
79 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

22 okt

22 okt

Kl 12:00-12:30

Öppen visning, välkommen! Föranmäl gärna ditt intresse.

Mäklare

 • Ansvarig mäklare

  Filip Ericsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 040-608 30 55

Alla bilder

. Helsingborgsgatan 14 - Bjurfors
. Helsingborgsgatan 14 - Bjurfors
. Helsingborgsgatan 14 - Bjurfors
. Helsingborgsgatan 14 - Bjurfors
. Helsingborgsgatan 14 - Bjurfors
. Helsingborgsgatan 14 - Bjurfors
. Helsingborgsgatan 14 - Bjurfors
. Helsingborgsgatan 14 - Bjurfors
. Helsingborgsgatan 14 - Bjurfors
. Helsingborgsgatan 14 - Bjurfors
Underbara Folkets park. Helsingborgsgatan 14 - Bjurfors
Underbara Folkets park
. Helsingborgsgatan 14 - Bjurfors
. Helsingborgsgatan 14 - Bjurfors
. Helsingborgsgatan 14 - Bjurfors
. Helsingborgsgatan 14 - Bjurfors
. Helsingborgsgatan 14 - Bjurfors
Interiörbild. Helsingborgsgatan 14 - Bjurfors
Vacker omgivning. Helsingborgsgatan 14 - Bjurfors
Vacker omgivning
Citytunneln tar oss till Köpenhamn och Lund. Helsingborgsgatan 14 - Bjurfors
Citytunneln tar oss till Köpenhamn och Lund
Granne med kulturella Folkets park. Helsingborgsgatan 14 - Bjurfors
Granne med kulturella Folkets park
S:t Knuts torg ligger ett stenkast bort. Helsingborgsgatan 14 - Bjurfors
S:t Knuts torg ligger ett stenkast bort
Planlösning. Helsingborgsgatan 14 - Bjurfors

Beskrivning

Med alla bekvämligheter

Beskrivning

Välkommen till Helsingborgsgatan 14!

På undangömt innergårdsläge, bakom Folkets park och S:t Knut hittar vi Brf Bageriet 2. Bostaden stod klar 2014 men erbjuder idag en på snudd till nyproducerad känsla, här har flera trevliga tillval gjorts med enhetliga material och social disponering. Detta är det perfekta boendet för paret, familjen eller singeln i behov av ett bekvämt boende.

Här bor man i anslutning till Malmös gedigna utbud av nöjen, shopping och restauranger, men samtidigt med direkt närhet till mysiga kaféer på S:t Knut och det breda restaurangutbudet kring Möllan. Stadsbussar avgår bl.a. från Bergsgatan och Amiralsgatan, och för pendlaren nås Citytunneln vid nya Triangeln.

Så fort vi äntrar föreningens innergård lämnar vi vimlet i Folkets Park och alla andra cityljud bakom oss. Från markplan tar hissen hela sällskapet och barnvagnen upp till bostaden. Vi ges kök, matplats och sällskapsrum i en ljus, öppen disponering vilket gör bostaden till en naturlig samlingsplats för umgänge, något som så ofta efterfrågas. Härifrån nås en ca 7 kvm stor balkong. Denna är placerad i väster och inbjuder till avkoppling i absolut tystnad med utsikt över innergården. Två stora sovrum med plats för fullsize säng och förvaring, varav Master Bedroom har tillhörande walk-in closet invid. Köket bjuder på stilrena, vita luckor från Vedum, vitt kakel och bänkskiva i massiv ek. Komplett maskinpark från Siemens och fläkt från Franke. Härtill ges ett stort badrum med gott om svängyta för paret med bekvämligheter som tvättmaskin, torktumlare och rejäl duschyta. Allt helkaklat i modernt utförande med stora vita kakelplattor och grått klinkers. Detta är bostaden för dig som inte vill tumma på några detaljer och som vill ha alla bekvämligheter inom räckhåll - både i och utanför bostaden.

Därtill de stora fördelarna med nyproduktion där garanti gäller på fastigheten till 2019. Eventuella fel och problem som uppstår i lägenheten åtgärdas av ansvarige PEAB eller föreningsservice vid anmälan. 5 års garanti gäller för hiss och invändigt i lägenheten, och 10 års garanti på tex stammar och fasad. Föreningen står för fastighetsförsäkring så bostadsrättsinnehavaren behöver ej teckna eget bostadsrättstillägg.

Interiör

Säljarna har gjort följande tillval:
- Rostfria vitvaror i kök
- Fullsize kyl och frys istället för kombinerat
- Bänkskiva i massiv ek
- Infällda spotlights under skåp i kök
- Bättre och snyggare fläkt i kök
- Spegeldörrar i hall istället för vita
- Bättre tvättmaskin och torktumlare med större kapacitet
- Egna hyllor bakom spegeldörrarna i hall samt i walk-in-closet.

Hall
Hissen i markplan transporterar dig upp till andra våningen där du möts av en inflyttningsklar hörnlägenhet med väldisponerad bostadsyta. Samtliga väggarna är släta och målade i tidlöst vitt. Hallen välkomnar med stora skjutdörrsgarderober direkt till vänster och speglar. På golvet ligger ekparkettgolv som flyter i alla rum.

Badrum
Rakt fram i entrén ligger bostadens stora badrum. Här är väggarna helkaklade i vitt och grå klinkers klär golvytan. Badrummet är utrustat med wc, handfat och 3 badrumsskåp. Stor duschhörna med modern vägg i klarglas. Utöver detta erbjuds en praktisk tvättavdelning med förvaringsskåp och bänkskiva i grå laminat. Tvättutrustningen består av tvättmaskin och torktumlare från Siemens.

Sällskapsrum
Vidare in i bostaden öppnar de härliga sällskapsytorna upp sig. Kök och vardagsrum förenas i en social, öppen planlösning. Köksinredningen består av vita luckor från Vedum med vitt kakel och bänkskiva i massiv ek. Goda förvaringsmöjligheter ges i under- och överskåp och köket känns enhetligt och påkostat med rostfria vitvaror och fullsize kyl och frys. Kyl, frys, diskmaskin, fläkt, spishäll, varmluftsugn och micro. Samtliga från Siemens utom köksfläkt som är från Franke.

Den öppna planlösningen gör att bostaden med lätthet rymmer en rejäl soffgrupp och matplats för det större middagssällskapet. Från vardagsrummet nås den stora balkongen som ligger i väster. Balkongen fördelar sig över drygt 7 kvadratmeter och utgör den naturliga förlängningen på vardagsrummet.

Sovrum
Båda bostadens sovrum ligger mot innergården. Här erbjuds en rofylld miljö skyddad från tät trafik och cityljud. Båda rummen är väl tilltagna med plats för dubbelsäng och sängbord. Master bedroom har egen walk in closet, och det andra sovrummet har 2 garderober längs väggen för förvaring. Golvytan i kök, vardagsrum och sovrum kläs av klassisk ekparkett.

Varmt välkommen.

Fakta

Uteplats/balkong

Stor ljuvlig balkong i direkt anslutning till kök och matplatsen.

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Bageriet 2
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
75
Överlåtelseavgift
1120*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Bageriet 2 ligger på tomten där det gamla Solidarbageriet låg, i korsningen Monbijougatan och Helsingborgsgatan, intill Folkets Park. Föreningen bildades 2008 och 2013 förvärvades fastigheten Oket 23 i Malmö.
Föreningen består av 75 lägenheter fördelade på två hus, 40 garageplatser och 11 parkeringsplatser. BoNea sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningens tomt är friköpt.

Avgiftshöjningar
I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat med ordförande 2017-08-30).

Föreningen har tecknat ett gemensamt elavtal och kostnaden för den egna hushållselen läggs på månadsavgiften var tredje månad.

Kommande renoveringar
Då huset är nybyggt (2014) föreligger det inget behov av renoveringar de närmaste åren (kontrollerat med ordförande 2017-08-30).

Föreningen accepterar delat ägande mellan förälder och barn.

Uppgifterna är hämtade från senaste årsredovisning och ordförande. För mer information besök föreningens hemsida www.bageriet2.se. Det går även bra att kontakta ordförande på ordforande@bageriet2.se.

Den slutlige köparen uppmanas att kontrollera uppgifterna med föreningen.

Parkering

40 garageplatser. Går att hyra för 1 000 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.
11 parkeringsplatser. Går att hyra för 700 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
Kön administreras av styrelsen (i dagsläget finns det ingen kö varken till garageplatserna eller parkeringsplatserna).
I övrigt råder kommunal boendeparkering i området.

Gemensamma utrymmen

Samtliga lägenheter i föreningen har ett tillhörande källarförråd. Cykelförråd finns att tillgå. Samtliga lägenheter innehar egen tvättpelare, en gemensam tvättstuga finns därför inte.

Övrigt

Föreningen har ett gemensamt elavtal, de boende behöver inte (och kan inte) ha sitt eget avtal. Kostnaden för detta kommer på avgiftsfakturorna och är baserat på individuellt användande.

Övriga byggnader/utrymmen

Källarförråd finns tillhörande lägenheten. Det finns cykelförråd samt barnvagnsrum. Miljöhus finns. Samtliga lägenheter är utrustade med tvättpelare eller tvättmaskin och torktumlare.

TV/bredband

TV, bredband och Ip-telefoni via Telia Triple play. 208 kr/månad tillkommer på månadsavierna.

Parkering

Garageplats finns att hyra i föreningen för 1 000 kr/mån. Kösystem tillämpas. 2 lediga platser i dagsläget (2017-05-18).
Parkeringsplats finns att hyra i föreningen för 700 kr/mån. Kösystem tillämpas. 4-5 lediga platser i dagsläget (2017-05-18).

Q-park har 10 utomhusplatser under tak att hyra för 500 kr/mån, precis bakom grannföreningens (Brf Bageriets 1) miljöhus. Kösystem tillämpas.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 522 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja

Inkl. värme, vatten samt bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg om 208 kr tillkommer för bredband, TV och telefoni.

Ekonomi

Årsavgift i föreningen
54 264 kr
Andel av årsavgiften är
1,43%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 495 000 kr
Lägenhetsnummer
C25
Våningsplan
2 av 6*
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
79 kvm**

* Våningsplan 2 av 6.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsförening

Byggnadssätt

Byggår
2014

Energideklaration

Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
77

Planskiss

Planlösning

Karta

Helsingborgsgatan 14

Området

Att bo i Södra InnerstadenAtt bo i Södra Innerstaden, Malmö – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

Södra Innerstaden i Malmö är en sprudlande stadsdel som fylls av vacker arkitektur, Sveriges äldsta folkpark och Malmös matmecka Möllevången. Här bor det många yngre, vilket givetvis har satt sin prägel på området. I stadsdelen finner du mängder av kaféer, restauranger och andra mötesplatser samt ett rikt kulturutbud med konst, film, teater och musik.

Det mest kända området i Södra Innerstaden är utan tvekan Möllevången som i folkmun kallas Möllan. Detta är Malmös matmecka och mest färgstarka kvarter med restauranger och butiker som representerar alla världens hörn. Möllevångstorget är hjärtat i stadsdelen med en livlig och populär torghandel.

En av Malmös viktigaste mötesplatser är Folkets Park som faktiskt är Sveriges äldsta folkpark. Parken anlades redan i början av 1800-talet. Här finns numera många nöjen som karuseller, terrarium, minibondgård, plaskdamm, minigolf, barnteater, danskvällar och konserter. Mat och dryck och dans finner du på flera olika klubbar och restauranger. Själva parken är lummig och grön med flera exotiska träd, stora gräsytor, en vacker fontän och en populär lekplats. På vintern är det en väldigt populär aktivitet för barnen att åka skridskor på den anlagda isbanan.

Vackra Rörsjöstaden är en av de första stadsdelarna utanför kanalen. Den nya byggnadsnämnden, som inrättades 1862 var landets första och de fick i uppgift att upprätta den stora rutnätsplanen för Rörsjöstaden med de nya franska boulevarderna som förebild. Hela utbyggandet av Rörsjöplanen tog ett halvt sekel. Idag präglas området av spännande arkitektur med inslag av allt från nationalromantik, jugend och nyklassicism. Väl omhändertagna bostadsföreningen med exemplariskt skötta innergårdar är också ett kännetecken för Rörsjöstaden.

Som boende i Södra Innerstaden har du gång- eller cykelavstånd till det mesta i Malmö. Ska du resa längre tar du dig enkelt med buss från Södervärns busstation som har förbindelser till hela regionen.

Köpa eller sälja bostad i Södra Innerstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Folkets Park, Malmö

  Adress
  Helsingborgsgatan 16
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 699 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  53 kvm

  Visning: 2017-10-24 12.00 Boka här