Erikslust, Malmö

Torupsgatan 1B

På förhand
Utgångspris
1 795 000 kr
Avgift
3 400 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
2 av 3
Boarea
66 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

 • Ansvarig mäklare

  Ola Petersson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 62

Bilder

Planlösning. Torupsgatan 1B - Bjurfors
På Förhand. Torupsgatan 1B - Bjurfors
På Förhand

Planskiss

Planlösning

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Erikslust
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
411
Antal lokaler
18
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Erikslust är en äkta bostadsrättsförening som registrerades 1956 och består av 411 lägenheter och 18 lokaler. Föreningen består av ett sammanhängande bostadshus med totalt 45 trapphus som fördelar sig över adresserna Torupsgatan 1, Erikslustvägen 30, 32, 34, 36, 38, 40, 42, 44 och 46 samt Mellanhedsgatan 22. Marken är upplåten med tomträtt vars avtal löper t.o.m. 2024-12-31. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Malmö.

Ekonomi:
I dagsläget finns det inga beslutade avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsen 2018-04-17). Styrelsens utgångspunkt är att införa mindre avgiftshöjningar varje år för att undvika stora höjningar enskilda år. Styrelsens anser att föreningen har låg belåninggrad (2094 kr/kvm enligt årsredovisning 2017) i förhållande till fastighetens värde och omsättning. Man har som ambition att finansiera kommande underhåll med till största delen egna medel och lite med lånade medel.

Överlåtelse/Medlemskap:
I samband med överlåtelse tar HSB ut en medlemsavgift på 500 kr/medlem. Denna betalas tillbaka vid utträde från HSB. Föreningen tillåter s.k. delat ägande. Det betyder att en förälder kan stå som delägare av bostaden trots att det endast är barnet som är boende i lägenheten. Juridisk person accepteras inte som medlem. I samband med överlåtelse vill föreningen utföra en standardiserad tillsyn. Denna utförs med representant från föreningen/förvaltningen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1992 Vattenstammar, el i offentliga utrymmen, trappuppgångar och balkonger.
1992 Fönsterbyte.
2005 Fasad.
2009 Omläggning av tak.
2009 Uppfräschning av tvättstugor.
2012 Byggnation av miljöhus samt nya entrépartier
2012 Ombyggnad av Torupsgården
2014 Dränering och renovering
2014 Ombyggnad av Mellanhedsgården
2015 Totalrenovering av samtliga källarutrymmen och nya förråd
2016 OVK och underhållsspolning av avlopp
2016 Underhåll av skyddsrummet
2016 Byte av värmeväxlare och injustering av radiatorer
2016 Slipning och oljning av ytterdörrar
2017 Delvis utbyte av maskiner i tvättstugorna, nya utemöbler på gårdarna

Styrelsen uppdaterar årligen underhållsplanen. De närmsta åren planeras följande:
- 2018 Nytt passagesystem och tvättbokningssystem, byte av tvättmaskiner
- 2018/19 Infodring av avlopp, byte tvättmaskiner
- 2020/22 Trapphus, fasader och byte tvättmaskiner
Planerade åtgärder ska finansieras med egna medel upp till 80-90%, resterande med hjälp av lån.

Parkering

Föreningen erbjuder parkeringsplatser längs Erikslustvägen och på Torupsgatan samt ett garage under gården på Mellanhedsgatan. Parkeringsplatserna är onumrerade och kostnadsfria för samtliga medlemmar men det krävs ett parkeringstillstånd som kan hämtas på fastighetskontoret (ett tillstånd per lägenhet). Tillstånden är allmänna och gäller inte för en specifik parkeringsplats. Garageplatserna är personliga och går att hyra för 460 kr/mån. Kontakta fastighetskontoret för mer information.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem. Grundutbudet ingår i avgiften. Internetuppkoppling är möjlig till två olika fastighetsnät (ComHems nät och ett fibernät från HSB Bolina). HSB Bolina är ett öppet nät där man själv väljer leverantör och vilka tjänster som önskas.

Från och med 2018-06-01 har föreningen ett kollektivt bredbandsavtal med Bahnhof. Samtliga lägenheter får bredband med 100/100 Mbit/s som inkluderas i månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningens huskroppar omges av välskötta gårdsmiljöer med lummig växtlighet, utemöbler, grillplatser och möjlighet till lek för de små.

Gemensamma utrymmen

- Till varje gård hör tvättstuga, bastu, cykel- och barnvagnsförråd. Förbokning krävs för bastu och de större tvättrummen.
- Föreningens medlemmar har tillgång till en gemensam fritids-/samlingslokal på Erikslustvägen 42E som är utrustad med pentrykök och toalett. Lokalen kan hyras för 200 kr. Depositionsavgift om 500 kr utgår.
- I källaren under Erikslustvägen 42G finns en hobbylokal för snickeri- och måleriarbeten. Lokalen kan hyras för 200 kr.
- På gården vid Erikslustvägen 42 finns en landhockeybana. Banorna står fria att nyttja för alla medlemmar.

Övrigt

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisning, hemsida och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Besök gärna föreningens mycket informativa hemsida: www.hsb.se/malmo/erikslust, och/eller kontakta styrelsen via följande e-post: ordf@brferikslust.se eller styrelse@brferikslust.se. Fastighetskontoret nås på tel 040-980160.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 400 kr

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 795 000 kr
Lägenhetsnummer
11
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
66 kvm

Området

Att bo i Västra Innerstaden

Det är snudd på omöjligt att tänka sig Malmö utan Ribersborgsstranden. Att leva i storstaden vid Öresund definieras lätt med sommardagar i sanden där. I Västra Innerstaden finns flera exklusiva bostadsområden som ligger precis invid eller med närhet till Ribersborgsstrandens vatten men ändå lugnt och ostört. Här finns bostäder med både citys och naturens alla möjligheter utanför porten året om. Det signalerar livskvalitet på Malmö-vis.

I västra innerstaden är det lätt att finna ro även om citypulsen slår bara några kvarter bort. Något som verkligen kännetecknar området är parkerna. I Malmös största, Pildammsparken, utnyttjas varje meter fullt ut. Mellan dammarna, vars innehåll en gång betydde skillnad mellan liv och död för stadens folk, ringlar motionsspår. Nu spelas här utomhusteater och man kan både ta en fika och träna på utegymmet i parken. Malmö stad har i flera områden byggt upp temalekplatser åt barnen, här ligger Spindellekplatsen tänkt för de minsta.

Fridhem, som ligger i Slottsstaden, är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Husen är eleganta och skolorna i närområdet utmärkta. Ribersborgsstranden och det vackra Kallbadhuset, som uppfördes 1898 och är klassat som byggnadsminne, ligger bara ett stenkast bort. Att ta ett vinterdopp från bryggan och sedan värma sig i bastun är tradition för många.

Västra Innerstaden är stor till ytan och rymmer många bostadsområden som alla har sin karaktär. Västervång ligger söderut längs Ribersborgstranden. Flera områden följer sedan inåt Malmö Centrum och Kronprinsen där kvarteren idag är mycket livliga. Skyskrapan skulle bli en stad i staden med butiker och service för de boende. Bostadsområden som Rönneholm, Dammfri, Lorensborg och Nya Bellevue ligger alla med närhet till Pildammsparken och Stadionparken.

Om man vill bo centralt i villa eller småhus i Malmö är Solbacken ett givet val. I charmiga Solbacken spänner stilarna över de senaste hundra åren då förtätning skett. Det var här som de första funkisvillorna Malmö byggdes och hela området är inbäddat i lummig grönska. Området länkas ut mot kusten till Mellanheden där flerfamiljshusen byggdes efter idén om ’hus i park med tillgång till ljus och luft’.

Populära Friluftsstaden var länge ett av Malmös mest välkända områden. Det tog form under 1940-talet och radhusens nyskapande finesser som sopnedkast direkt vid köksbänken och inbyggda skohyllor gjorde att det fick stor internationell uppmärksamhet.

Köpa eller sälja bostad på Erikslust? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Innerstadens 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Vackert och välbevarat badhus som erbjuder bad, bastu, SPA samt fika och middag året om.
 • Teaterlekplatsen i Pildammsparken
  En dröm för de små med sagoslott, kulisser och scen.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Ola Petersson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 62

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Erikslust, Malmö

  På förhand
  Adress
  Mellanhedsgatan 22A
  Utgångspris
  1 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 198 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!