Tvårummare med renoverat badrum. Perfekt bostad för såväl förstagångsköparen som studenten.

Ellstorp, Malmö

Nobelvägen 147F

Utgångspris
995 000 kr
Avgift
3 227 kr
Antal rum
2
Boarea
50 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
1 av 6
Hiss
Ja

Visning

 • onsdag 15/8, KL 17:30 - 18:00

  Bokad visning.

Boka visning

Tvårummare med renoverat badrum. Perfekt bostad för såväl förstagångsköparen som studenten.

Tvårummare med renoverat badrum, genomgående fiskbensparkett. Perfekt bostad för såväl förstagångsköparen som studenten. Inflyttningsklar!

 • Ansvarig mäklare

  Ola Petersson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 62

Bilder

. Nobelvägen 147F - Bjurfors
. Nobelvägen 147F - Bjurfors
. Nobelvägen 147F - Bjurfors
. Nobelvägen 147F - Bjurfors
. Nobelvägen 147F - Bjurfors
. Nobelvägen 147F - Bjurfors
. Nobelvägen 147F - Bjurfors
. Nobelvägen 147F - Bjurfors
. Nobelvägen 147F - Bjurfors
. Nobelvägen 147F - Bjurfors
Ola Peterson. Nobelvägen 147F - Bjurfors
Ola Peterson

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Mysig och fräsch tvårummare med trevlig planlösning ger oss ett ypperligt boende. Fin lägenhet med genomgående planlösning med helt nyrenoverat badrum i modern tappning (2018). Vidare erbjuder bostaden även ett kök med plats för mindre matplats, ett rymligt sovrum samt ett lättmöblerat vardagsrum. Genomgående i bostaden ligger det ett oerhört fint fiskbensparkettgolv.
På lugna Ellstorp bor du intill grönområden, mataffärer, köpcenter och gym. Här har du cykelavstånd till city, Malmö univeristet (f.d högskolan) och Centralstationen. Två kvarter bort ligger Värnhemstorget som blivit en av Malmös största knutpunkter med väldigt goda pendlingsmöjligheter och ett rikt utbud av restauranger och dagligvaruhandel. Ett stenkast från bostaden ska även Östervärns Tågstation troligen åter tas i bruk i framtiden. Läs mer på: http://malmo.se/Stadsplanering--trafik/Stadsplanering--visioner/Framtidens-kollektivtrafik/Persontrafik-pa-Kontinentalbanan.html

Varmt välkommen på visning!

Interiör

Hall
Fiskbensparkettgolv och vitmålade väggar. I hallen finns det två platsbyggda garderober. Härifrån nås de övriga sociala ytorna i bostaden.

Sovrum
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, garderob, skrivbord om så önskas. Även här ligger parkett på golvet och målade väggar.

Kök
Praktiskt kök med plats för mindre matbord 2 personer. Köket består av luckor i mörk ek, laminatbänkskiva samt kakel ovan diskbänk. Köket är vidare utrustat med spis, ugn, kyl, frys, fläk samt diskmaskin.

Vardagsrum
Ljust vardagsrum med plats för soffgrupp och matbord. Parkettgolv (fiskbensparkett) och målade väggar.

Badrum
Helkaklat badrum som renoverades av föreningen 2018 i samband med stambytet, ljusgrått golv och vita väggar. Utrustat med dusch, wc-stol, handfat, handdukstork samt badrumsskåp. Allt från 2018.

Välkommen på visning!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Ellstorp
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
404
Antal lokaler
15
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

I HSB Brf Ellstorp finns 4 bostadshus med totalt 29 trapphus fördelat på adresserna Nobelvägen 145, 147 samt Ellstorpsgatan 2 och 4. Totalt består föreningen av 404 lägenheter och 15 lokaler. Föreningen bildades i samband med att huset byggdes 1938. Föreningens tomt är friköpt.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Föreningen planerar att höja avgifterna med 4% 2019-2022. Detta p.g.a. renoveringar och för att följa index. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

Föreningen är en certifierad HSB-förening och visar framtidsprognoser i sin årsredovisning över både underhåll/reparationer och månadsavgifter.

För mer info se föreningens hemsida www.ellstorp.com.

Föreningen tillåter sk. delat ägande, dvs. när det finns två ägare till lägenheten, varav endast den ena bor i lägenheten. Dock måste båda parter äga minst endera 10%. Andrahandsuthyrning är tillåtet med styrelsens godkännande. Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem.

Styrelsen har beslutat att det i samband med varje överlåtelse skall göras en tillsyn, med mäklaren, köpare, säljare och vicevärd. På tillsynen informeras alla parter om vad som gäller i föreningen, samt går igenom lägenheten från bostadsrättsföreningens perspektiv. Denna bokas av säljaren med styrelsemedlem.

Slutgiltig köpare uppmanas att kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse.

Renoveringar - Utförda och planerade

1980 byte av fönster.
1991 vattenstammar i kök och badrum byttes
I slutet av 1990 talet drogs elen i fastigheterna om. Man installerade även nya elcentraler i lägenheterna
2001 renoverades taken.
2008 spolning av avloppsstammar i kök och badrum.
2009 nya miljöhus.
2011 nya postlådor i trapphusen.
2014 garage- och gårdsrenovering.
2015-2016 renovering av utemiljön färdigställdes.

Tvättstugorna renoveras löpande och får löpande nya maskiner.

2016-2018 pågår ett stambyte i föreningen. I samband med detta kommer föreningen att stå för ett nytt badrum i standardutförande. Tidsplan och statusinfo för samtliga lägenheter finns på föreningens hemsida.

Enligt föreningens underhållsplan planeras följande:

2018 fasader/yttertak/balkonger (del av investering), tvätt
2018 invändig målning trapphus, entréer och tvättstugor, tvätt, fasader/yttertak
2019 tvätt, invändig målning trapphus samt fönster invändigt, fasader/yttertak.
2020 tvätt, fasader, lekytor/mark, entrépartier
2021 tvätt, VVS, värmeanläggning, styrsystem

Parkering

I föreningen finns ca 95 garageplatser och 13 MC-platser belägna under gården. Garageplats kan hyras till en kostnad om ca 400 kr/månad för bil och ca 200 kr/månad för MC. Kösystem tillämpas. I övrigt råder boendeparkering i området. För mer information se: www.malmo.se

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Comhem och bredband via Bredband2. Föreningen har ett förmånligt avtal med Bredband2, 100/100 Mbit/s mot en kostnad om ca 89 kr/månad samt 1000/1000 Mbit/s mot en kostnad om ca 99 kr/månad.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en stor och grönskande gård med gemensamma utemöbler, grillplats, lekplats och gräsmatta.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns totalt 12 tvättstugor som är utrustade med vardera 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkrum. Det finns ett gallerförråd under tak för cyklar att tillgå mot en kostnad om 20 kr/månad, samt ett cykelförråd i miljöhus som kan disponeras mot en kostnad av ca 40 kr/månad.

Övrigt

Två förråd hör till varje lägenhet; ett på vinden och ett i källaren.

Övriga byggnader/utrymmen

2 stycken förråd tillhör lägenheten. Ett i källaren och ett på vinden.

TV/bredband

Tv: Com-hem

Bredband: Com-hem

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 227 kr

I Avgiften ingår: vatten, värme samt kabel-tv.

Ekonomi

Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
995 000 kr
Lägenhetsnummer
113
Våningsplan
1 av 6
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
50 kvm

Byggnadssätt

Byggår
1938
Ventilation
Självdrag

Området

Att bo på Värnhem

Värnhem är ett område i centrala Malmö som är i ständig förändring, här står varken tid eller människor still. I de livliga kvarter, som för några år sedan kanske mest definierades utifrån närheten till infartsleden vidare in mot Malmö city, tronar det nu ett stort köpcenter och nybyggnation av fler bostäder och service är planerad.

Värnhem ligger i de östra delarna av centrala Malmö. Platsen för Värnhemstorget var en viktig vägkorsning redan på medeltiden och har fortsatt att vara så. Idag är torget en livlig knutpunkt för pendlare till och från Malmö med möjlighet att lätt ta sig vidare med tåg från Centralstationen eller buss till orterna som kringgärdar staden.

Malmö Plaza är namnet på det köpcentrum som ligger vid östra infarten till Malmö. Byggnaden präglas av stora glasfasader som ger känsla av ljus och rymd vid shopping av heminredning, elektronik eller kläder från de stora kedjorna. Här kan man också gå på bio, gymma eller bowla i laserljusmiljö.

Östervärn är ett område som ligger nära Värnhemstorget. De flesta husen är uppförda innan 1940-talet och är tydligt formade av industrialiserings genombrott. Flerbostadshus på 4-5 våningar byggda i ljus sten och rött tegel kantar oregelbundna kvarter och krökta gator. Malmö var länge en av Sveriges största industristäder. Idag är Malmö den stad i Sverige som växer snabbast.

Ellstorp är området, som när det byggdes på 1940-talet, var ett av de första storskaliga bostadsområdena i Malmö med sina 1 100 lägenheter. Idag är det populärt bland de som vill bo bland gröna ytor och med cykelavstånd till centrum. Flera av husen står som friliggande längor samlade kring skyddade innergårdar, i närheten ligger Ellstorpsparkens promenadstråk.

Författaren Björn Ranelid växte upp i området och hyllar ofta sina barndomskvarter. Han är troligen den mest kända person som bott i Ellstorp och menar att eftersom parken inte har något specifikt namn skulle det vara fint om den som en hyllning efter hans död döptes om till Björn Ranelid-parken. Det kanske blir så.

Om hundar och deras ägare månar man redan då de har en alldeles egen park kallad Ellstorps Hundgård.

Köpa eller sälja bostad på Värnhem? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Värnhems 3 bästa

3
 • Que
  Kökschefen Quan Pham står bakom den vietnamesiska fine dining restaurangen Que
 • Rörsjöparken
  Populär allépark och promenadgenomfart med flera lekplatser och populär plaskdamm.
 • Bagaren & bonden
  Genuint, ekologiskt bageri.

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Ola Petersson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 62

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Ellstorp, Malmö

  På förhand
  Adress
  Sallerupsvägen 32M
  Utgångspris
  995 000 kr
  Månadsavgift
  2 410 kr
  Boarea
  35 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Ellstorp, Malmö

  Adress
  Ellstorpsgatan 4D
  Utgångspris
  1 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 333 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  47 kvm

  Visning: 2018-08-15 18.30 Boka här

 • Bostadsrättslokal

  Ellstorp, Malmö

  Adress
  Sallerupsvägen 24
  Utgångspris
  695 000 kr
  Månadsavgift
  5 359 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  60 kvm