Högt upp i huset med västerbalkong

Ellstorp, Malmö

Idaborgsgatan 57C

Budgivning pågår
Utgångspris
1 195 000 kr
Avgift
3 105 kr
Antal rum
2
Boarea
43,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 1 160 000 kr

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Högt upp i huset med västerbalkong

Välplanerad 2:a i modernt och fräscht skick högt upp i huset med västerbalkong. Allt detta i en mycket stabil och uppdaterad förening!

 • Ansvarig mäklare

  Patrik Tegnhammar

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 50

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Utsikt över lummiga Ellstorp!. Idaborgsgatan 57C - Bjurfors
Utsikt över lummiga Ellstorp!
Rymlig västerbalkong med härlig eftermiddags/kvällssol. Idaborgsgatan 57C - Bjurfors
Rymlig västerbalkong med härlig eftermiddags/kvällssol
. Idaborgsgatan 57C - Bjurfors
. Idaborgsgatan 57C - Bjurfors
. Idaborgsgatan 57C - Bjurfors
. Idaborgsgatan 57C - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med cykelavstånd till City och Centralstationen ligger Ellstorp. Här ståtar pastellfärgade funkishus med Ellstorpsparken som närmsta granne. Detta läge har under de senaste 10 åren genomgått en livfull förändring. Det tidigare stillsamma Värnhemstorget tillhör idag en av Malmös största knytpunkter med goda pendlingsmöjligheter och ett rikt utbud av restauranger och dagligvaruhandel. Kommunen satsar hårt, både Malmö Plaza, Sorgenfris nybyggnationsområde och Rörsjöstaden förstärker attraktionen för såväl gammal som ung. Nu finns även nyöppnade Östervärns tågstation på kort promenadavstånd som tar dig direkt ut på järnvägsringen runt Malmö och vidare.

Bostaden som presenteras är 43,5 kvm och bjuder på en väl genomtänkt planlösning där inte en kvadratmeter går till spillo. Tack vare de kringliggande byggnaderna bildas den stora lummiga gårdsparken som i sig skapar en vindstilla oas (under en inte allt för blåsig dag i Malmö) där vi från balkongen njuter av både utsikten och eftermiddags/kvällssolen. Hela lägenheten präglas av en stilren interiör med rejäl takhöjd, vita släta väggar och enhetligt parkettgolv i alla rum. Bostaden bjuder också på separat kök med plats för matbord, praktisk klädkammare i anslutning till sovrum, ytterligare förvaringsutrymme i vardagsrum, och ett fullstort badrum som renoverades av föreningen i samband med stambyte. En perfekt bostad för såväl singeln som paret som önskar bo på populär adress ett expansivt område, omgiven av idyllisk parkmiljö.

Förutom läge och funktionalitet är bostadsrättsföreningen viktig. Brf Vidar är en stabil HSB-förening som funnits sedan huset byggdes. De äger sin tomt och har utfört flera av de stora renoveringar som 40-talshus behöver göra. De senaste renoveringarna har bidragit till bekvämligheter som bland annat ny fräsch utemiljö med grillplats, nya hissar, nya säkerhetsdörrar, digital bokning av tvättstuga och mobilanslutna porttelefoner. För den som vill ha lugn och ro har föreningen en gemensam takterrass högst upp.

Varmt välkommen på visning!

Fakta

Uteplats/balkong

Rymlig västerbalkong med eftermiddags och kvällssol.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett källarförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 105 kr

I månadsavgiften ingår bostadsrättstillägg och kabel-tv. Värme och vatten ingår, avräkning sker efter faktiskt förbrukning 1 gång per år.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,65171%
Andel av årsavgiften är
0,65171%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 195 000 kr
Lägenhetsnummer
116
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
43,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Utöver månadsavgiften tillkommer kostnad för el och hemförsäkring. Kostnaden varierar beroende på förbrukningsvanor och försäkrings/el-avtal.

Byggnadssätt

Byggår
1940

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
143

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Vidar
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
166
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades 1940. Föreningen består av 166 lägenheter samt 3 lokaler på adresserna Idaborgsgatan 57A-F samt Sallerupsvägen 30. HSB har hand om den ekonomiska förvaltningen. Föreningens tomt är friköpt.

Avgiften kommer höjas med ca 3% i oktober 2019. Kontrollerat med Brf 2019-06-31. Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år

I föreningen tillämpas individuell mätning av värme och vatten. Element och varmvattenledning är utrustade med mätare från Minol som mäter hur mycket värme och varmvatten just du förbrukar. På så vis kan föreningen räkna ut hur mycket av föreningens totala värme- och vattenförbrukning du står för. I månadsavgiften ingår en normalförbrukning av värme och vatten. Varje år stäms din faktiska förbrukning av mot normalförbrukningen. Den som förbrukat mer värme och varmvatten än normalförbrukningen får betala extra för detta, den som förbrukat mindre än normalförbrukningen får pengar tillbaka.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad Länsförsäkringar. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter

Medlemskap
Föreningen tillåter sk. delat ägande, dvs. när det finns två ägare till lägenheten, varav endast den ena bor i lägenheten. Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare. I samband med överlåtelse önskar föreningen utföra en tillsyn. Denna bokas av säljaren med fastighetsskötaren.

Föreningens ekonomi

Avgiften kommer höjas med ca 3% i oktober 2019. Kontrollerat med Brf 2019-06-31. Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år

Renoveringar - Utförda och planerade

Genomförda renoveringar:
1990 Byte av samtliga fönster
1993 Byte av vattenstammar för kall- och varmvatten
1994 Byte av elsystem
2000 Omläggning av tak, renovering av balkonger, omputsning och målning av fasader
2001 Upprustning av utemiljö, installation av fastighetsnät HSB Bolina (fibernät för bredband/tv/telefoni)
2003 Byte av avloppsstammar, byte av ledningar för kall- och varmvatten inkl. varmvattencirkulation samt byte av ventiler, totalrenovering av badrum i samtliga lägenheter
2006 Byte av radiatorventiler och termostater, installation av system för individuell mätning och debitering av värme- och varmvattenförbrukning.
2007 Ombyggnad av sophanteringen (från sopnedkast och sopsug till miljöhus)
2010 Ombyggnad av cykelgarage
2011 Renovering av samtliga tvättstugor inkl. nya maskiner, automatisk tvättmedelsdosering, elektroniskt bokningssystem.
2015 Stamspolades hela fastighens avloppsnät.
2016 Byte av stigarledningar till samtliga lägenheter
2016 Byte av samtliga vattenmätare i alla lägenheter.
2017 Lägenhetsdörrar bytes.
2018 Renovering av hissar.
2019 Ommålning av trapphus genomfört, nya entrédörrar och porttelefoner, utemiljö med grillplatser och cykelställ.

Planerade renoveringar:
Underhållsplanen uppdateras löpande av styrelsen tillsammans med teknisk expertis för att behålla en god standard på föreningens fastighet.
2019 - 2020 Undercentral (pumpar för värme och varmvattencirkulation i fastigheten)

Parkering

I området gäller boendeparkering. Läs mer om detta på Malmö Stads hemsida, malmö.se.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Bredband via HSB Bolina/Com hem.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en gårdsplats utanför med sitt och grillmöjligheter. Ellstorpsparken är ett stort grönområde med lekplats och hundrastgård precis intill föreningen.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har fyra tvättstugor vilka är utrustade med tre tvättmaskiner , en torktumlare och torkrum. Tvättmaskinerna är självdoserade med tvättmedel och mjukmedel så inget eget tvättmedel behöver användas. Tvättstugorna 1 & 2 finns i huskropp Idaborgsgatan 57F-57D och tvättstugorna 3 & 4 finns i huskropp Idaborgsgatan 57A-C. Tvätttid kan bokas via en hemsida eller med taggen.

Cykelförråd finns och cykelställ utanför varje trappuppgång.

Det finns tre takterrasser på föreningens tak för medlemmarna.

Till majoriteten av lägenheterna medföljer både källar - samt vindsförråd, bortsett från de minsta lägenheterna som enbart har vindsförråd.

Övrigt

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisningar, hemsida och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. För mer information om föreningen besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/1568385/ eller kontakta föreningen: styrelsen@brfvidar.se

Området

Att bo på Värnhem

Värnhem är ett område i centrala Malmö som är i ständig förändring, här står varken tid eller människor still. I de livliga kvarter, som för några år sedan kanske mest definierades utifrån närheten till infartsleden vidare in mot Malmö city, tronar det nu ett stort köpcenter och nybyggnation av fler bostäder och service är planerad.

Värnhem ligger i de östra delarna av centrala Malmö. Platsen för Värnhemstorget var en viktig vägkorsning redan på medeltiden och har fortsatt att vara så. Idag är torget en livlig knutpunkt för pendlare till och från Malmö med möjlighet att lätt ta sig vidare med tåg från Centralstationen eller buss till orterna som kringgärdar staden.

Malmö Plaza är namnet på det köpcentrum som ligger vid östra infarten till Malmö. Byggnaden präglas av stora glasfasader som ger känsla av ljus och rymd vid shopping av heminredning, elektronik eller kläder från de stora kedjorna. Här kan man också gå på bio, gymma eller bowla i laserljusmiljö.

Östervärn är ett område som ligger nära Värnhemstorget. De flesta husen är uppförda innan 1940-talet och är tydligt formade av industrialiserings genombrott. Flerbostadshus på 4-5 våningar byggda i ljus sten och rött tegel kantar oregelbundna kvarter och krökta gator. Malmö var länge en av Sveriges största industristäder. Idag är Malmö den stad i Sverige som växer snabbast.

Ellstorp är området, som när det byggdes på 1940-talet, var ett av de första storskaliga bostadsområdena i Malmö med sina 1 100 lägenheter. Idag är det populärt bland de som vill bo bland gröna ytor och med cykelavstånd till centrum. Flera av husen står som friliggande längor samlade kring skyddade innergårdar, i närheten ligger Ellstorpsparkens promenadstråk.

Författaren Björn Ranelid växte upp i området och hyllar ofta sina barndomskvarter. Han är troligen den mest kända person som bott i Ellstorp och menar att eftersom parken inte har något specifikt namn skulle det vara fint om den som en hyllning efter hans död döptes om till Björn Ranelid-parken. Det kanske blir så.

Om hundar och deras ägare månar man redan då de har en alldeles egen park kallad Ellstorps Hundgård.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Ellstorp? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Värnhems 3 bästa

3
 • Que
  Kökschefen Quan Pham står bakom den vietnamesiska fine dining restaurangen Que
 • Rörsjöparken
  Populär allépark och promenadgenomfart med flera lekplatser och populär plaskdamm.
 • Bagaren & bonden
  Genuint, ekologiskt bageri.

Karta

Idaborgsgatan 57C

Idaborgsgatan 57C,
212 17 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Patrik Tegnhammar

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 50

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Ellstorp, Malmö

  På förhand
  Adress
  Ellstorpsgatan 3C
  Pris
  1 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 165 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  42 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ellstorp, Malmö

  Adress
  Ellstorpsgatan 5D
  Utgångspris
  1 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 881 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Visning: 2019-10-20 12.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Ellstorp, Malmö

  På förhand
  Adress
  Sofierogatan 3b
  Pris
  1 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 204 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  57,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ellstorp, Malmö

  Budgivning pågår
  Adress
  Ellstorpsgatan 2A
  Utgångspris
  1 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 997 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  54 kvm

  Visning: 2019-10-20 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Ellstorp, Malmö

  På förhand
  Adress
  Idaborgsgatan 57C
  Pris
  1 050 000 kr
  Månadsavgift
  3 037 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  43,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!