Extravagans i Miljonpalatset

Drottningtorget, Malmö

Östergatan 1

Exklusiv
Utgångspris
10 450 000 kr
Avgift
9 177 kr
Antal rum
6
Boarea
328 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

 • torsdag 20/6, KL 19:00 - 20:00

  Vernissagevisning med start på Boulebaren! Föranmälan via hemsidan krävs.

 • söndag 30/6, KL 11:30 - 12:30

  Bokad visning.

Boka visning

Extravagans i Miljonpalatset

Bjurfors Exklusiv presenterar en magnifik jugendvåning på 328 kvadratmeter i anrika Miljonpalatset vid Drottningtorget

 • Ansvarig mäklare

  Robert Hjalmarsson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0703-114 115

 • Extra kontaktperson

  Axel Karlsson Pacheco

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 15

Bilder

Miljonpalatset. Östergatan 1 - Bjurfors
Miljonpalatset
. Östergatan 1 - Bjurfors
. Östergatan 1 - Bjurfors
. Östergatan 1 - Bjurfors
. Östergatan 1 - Bjurfors
. Östergatan 1 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Första visningen kommer ske med start från Boulebaren, Drottningtorget 8, för fördrink och introduktion. Sedan traskar vi bort mot Östergatan 1 i samlad trupp för visning/vernissage. Föranmälan krävs och sker enklast på Bjurfors.se.

Franska bakverk, matmarknader, glittrande kanalvatten och rullande bouleklot. Du befinner dig vid Drottningtorget, som ligger i ett av Malmös bäst bevarade och charmigaste kvarter. I gatorna syns både medeltida korsvirkeshus och pampiga fastigheter från förra sekelskiftet och senare. Härifrån har du ett utmärkt gångavstånd till Malmös stora utbud inom kultur, nöjen, shopping och restauranger. Du når Centralstationen på fem minuter, där Öresundståget tar dig till Köpenhamnsk hygge på under halvtimmen.

Våningen som nu presenteras för försäljning ligger i det anrika ”Miljonpalatset” och är placerad på hörnet av Östergatan och Drottningtorget. Denna storslagna fastighet uppfördes i tidstypisk jugendstil 1907 och fick sitt smeknamn på grund av att byggkostnaden översteg en miljon kronor, vilket var sällsynt vid denna tid. Trots de höga förväntningarna, slår insidan dig med häpnad så fort du går över tröskeln. På en imponerande bostadsyta om hela 328 kvadratmeter stoltserar sex rum, kök, två badrum och gäst-wc. Fem av rummen ligger elegant i fil och skiljs åt av vackra par- eller skjutdörrar. På samtliga golv, med undantag av kök och badrum, ligger en genomgående fiskbensmönstrad ekparkett. Ett kolossalt ljusinsläpp kommer från de väl tilltagna fönsterpartierna med munblåst originalglas och dekorativa blyinfattningar. Bostadens hörnplacering gör att du har utsikt och ljusinsläpp från tre håll; Östergatan, Bagersgatan och den lugna innergården där även våningens balkong finns. Det historiskt vackra får en modern kontrast i badrum och kök som har en mer stilren inredning. En bättre våning för storslagna middagsbjudningar, cocktailpartyn eller andra kalas får man leta länge efter.

Interiör

NU OCH DÅ
I dag sjuder det av liv runt Drottningtorget. Unga som gamla spelar boule, njuter av en siciliansk gelato eller en påse färgglada macarons. När Bondens marknad intar torget samlas matintresserade för att inhandla allt från nyplockad svamp, bröd, sylt, charkprodukter, ost till trädgårdsväxter och sillinläggningar. Kanalen vilar stillsamt på baksidan av torget, där även Malmö centralstations tåg bär av mot såväl andra sidan sundet som uppåt i Sverige. När Drottningtorget uppstod i början på 1800-talet var den solgula byggnaden, som i dag huseras av Boulebar, ridhus åt soldaterna. 100 år senare blev det Malmös första saluhall. På hörnet av Drottningtorget och Östergatan finns det praktfulla huset som har kommit att kallas för Miljonpalatset, utifrån dess enorma byggnadsutgifter som var något skandalösa på sin tid. Namnet kommer dock till sin fulla rätt såväl utvändigt som invändigt, där den karakteristiska och pampiga jugendstilen är tydlig med rundade burspråk, ornament och höga småspröjsade fönsterpartier. I trapphuset råder samma elegans. Du kan välja på att ta hissen eller vara hurtig och gå två trappor upp till våningen.

FEM RUM I FIL
Genom en gedigen dörr välkomnas du in i hallen som har en vacker fiskbensmönstrad ekparkett och släta vita väggar. Till vänster finns utrymme samt garderob för avhängning av ytterplagg. Fortsätter du till vänster kommer du till det första av fem ljuvliga rum i fil som sträcker sig över hela gaveln utåt Östergatan i söder och Bagersgatan i väster. Golven i alla rum pryds av en fiskbensmönstrad ekparkett i originalutförande och de släta väggarna är vita.

Det första rummet har säkerligen varit bibliotek på sin tid men fungerar även perfekt som kontor eller sovrum. Genom vackra spegelpardörrar kommer du vidare till den stora salongen, som är ett pampigt rum med ett stort burspråk med blyinfattade glas mot Östergatan. Söderläget och de höga fönsterpartierna får rummet att bada i ljus. I taket finns vackra lamprosetter. Här ryms ett generöst matsalsbord för stora middagssällskap, loungeavdelning och andra möbler. Det tredje sällskapsrummet har ett underbart rundat burspråk med blyinfattade fönster omgivet av vackra snickerier, som är placerat på hörnan där Östergatan och Bagersgatan möts. Pardörrar ansluter till det fjärde rummet som är något mindre och som också kan nås från hallen via en glasdörr. Här finns ett stort fönsterparti som vetter ut mot Bagersgatan och takstuckaturer. Ett perfekt allrum, lekrum eller kontor. Via skjutdörrar nås det femte rummet i fil som i dag är ett sovrum och har ett burspråk.

MODERNT MÖTER GAMMALT
Till höger om entrén ligger ett stort sovrum med fiskbensparkett, släta vita väggar och tidstypiska takstuckaturer. Sovrummet ligger i svalt österläge mot den lugna innergården. Här finns en mysig balkong med morgonsol som är en skön plats att starta dagen på med morgonkaffet. Rakt fram vid entrén fortsätter hallen ut i en lång korridor som avskiljs av en elegant pardörr med rundade glaspartier i både dörr och överstycke. På vänster hand längs med korridoren finns praktiska garderobskåp med skjutdörrar. I anslutning till denna hall finns också ett helkaklat gäst-wc som går i sandigt beige. På andra sidan ligger köket, som har en modern och stilren inredning med vita blanka skåpsluckor, bänkskiva av valnöt och högkvalitativa maskiner i rostfritt. På golvet ligger stora grafitgråa klinkerplattor. I anslutning till köket finns en väl tilltagen matplats.

Efter köket nås två badrum. Det första är utrustat med regndusch, handfat och wc och stilfullt kaklat i sandigt beige. Det andra och största badrummet går helt i svart och vitt och är utrustat med tvättmaskin, torktumlare, handfat, wc och en hörnjacuzzi.

På Östergatan 1 utlovas generösa kvadratmetrar med en känsla av flärd hela vägen igenom och ett idealiskt cityläge i charmiga kvarter.

Fakta

Uteplats/balkong

Gårdsvänd balkong.

Övrigt

Till bostadsrätten hör ett källarförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
9 177 kr

Avgiften inkluderar kostnad för värme, vatten och bredband (fiber). Månadsavgiften erläggs kvartalsvis i förskott.

Ekonomi

Andel i föreningen
5,367%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
10 450 000 kr
Lägenhetsnummer
16A
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja*
Rum
6
Sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
328 kvm**

* Finns hiss för både huvudentré samt kökstrappan.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1907
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glasfönster

Om föreningen

Namn
Brf Drottninghus
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
23
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Drottninghus. I föreningen finns 23 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen sköter sin egen ekonomiska förvaltning. Byggnaden uppfördes 1907. Föreningens adresser är Bagersgatan 4, Drottningtorget 3 och Östergatan 1.

Ekonomi
Föreningen har beslutat att höja avgifterna med 10% från och med 2019-07-01.

Juridisk person tillåts ej.
Föreningen godkänner delat ägande, minsta ägandedel ca 10%.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

För närvarande pågår fönster- och fasadrenovering.

Parkering

I området råder boendeparkering.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till TV via Riksnet och bredband via Bredbandsbolaget.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
128
Energideklarationsdatum
2009-10-05

Länkar

Området

Att bo i Malmö City

I Malmö City går livet i takt med storstadens puls med allt man kan önska vad gäller shopping, service, skolor, nöjen, kaféer och restauranger. Samtidigt utmärker sig områden som alla har en egen speciell karaktär vad gäller boende, livsstil och tillgång till de oaser som kan vara lövgröna eller havsblå. Hela Öresundsregionen och särskilt Malmö är attraktivt som bostadsort, populariteten fortsätter att stiga och det är särskilt de centrala delarna som lockar mest.

Det finns över fem kilometer kanaler i centrala Malmö idag och utmed dessa uppskattade vattenvägar finns vägar, parker, kontor och bostadshus. Malmö fick sitt stadsbrev år 1275 och redan då hade bebyggelsen växt utmed vattnet i flera århundraden. Drottningtorget, som uppfördes på 1800-talet, ligger vid det som var dåtidens shoppingområde, ”torggatan” Adelgatan. Nu för tiden hålls här den populära Bondens Marknad där närproducerade varor lyfts fram. Vid torget finns en boulebar samt en populär glassbutik där alla varianter av glass och sorbet tillverkas för hand. Längre österut fanns Slussen och där ligger nu flerfamiljshus uppförda från början av 1900-talet och framåt.

Gamla staden är det område som klarade sig bäst under rivningsboomen på 1970-talet och idag finns det många charmiga flerfamiljshus av äldre sort vid gatorna runt Stortorget och Lilla Torg likväl som nyskapande restauranger som gör avtryck på den gastronomiska kartan. Runt Lilla Torg ligger också flera designbutiker och nöjeslivet är intensivt på sommarhalvåret då uteserveringarna ramar in ytan av kullersten.

Till det gamla Malmö hör också naturligtvis slottet Malmöhus. Det byggdes på 1500-talet och inramas av kanaler och växtlighet. Malmö är känt som ”parkernas stad” och de gröna oaserna med lekparker och kaféer finns i nästan alla områden. Malmöhus ligger i Slottsparken men det finns totalt 15 större parker i staden.

När man bor i Malmö City ligger det mesta bara en promenad eller cykeltur bort. I kvarteren i områden som Lugnet och vid Kapellplan finns flera köpgator och gallerior, t ex Hansacompagniet, Caroli City och Triangeln. I området Rådmansvången, där bostäder blandas med butiker och kontor, finns också en viktig förklaring till varför så många pendlare väljer att bo i Malmö City, nämligen Triangelns tågstation. Den underjordiska kommunikationslösningen stod färdig år 2010 och är nu en av Europas mest trafikerade stationer, då det går både snabbt och smidigt att pendla lokalt och regionalt. På mindre än 30 minuter tar man sig via Kastrup vidare till Köpenhamn.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Drottningtorget? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Malmö Citys 3 bästa

3
 • Slottsträdgårdens kafé
  TV-kocken Tareq Taylors gröna fik
 • Paddla kanot
  Kanalturen går förbi 6 parker och under 20 broar
 • Malmö Konsthall
  Svensk och internationell samtida konst

Karta

Östergatan 1

Östergatan 1,
211 25 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Robert Hjalmarsson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0703-114 115

 • Extra kontaktperson

  Axel Karlsson Pacheco

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 15