Stor genomgående 3:a på Dockan med fin utsikt.

Dockan, Malmö

Krankajen 34

Budgivning pågår
Utgångspris
3 950 000 kr
Avgift
4 991 kr
Antal rum
3
Boarea
98 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
3 av 6
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Stor genomgående 3:a på Dockan med fin utsikt.

På Dockans absolut bästa läge finner ni denna fantastiskt läckra lägenhet om 98 kvm. Söker ni bostad med hög standard är detta lägenheten för er!

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På ett av Dockans absolut bästa lägen finner ni denna fantastiska lägenhet om 98 kvm med en hela 12 kvm stor söderbalkong med fin utsikt. Balkongen förhöjer den marina känslan och inbjuder till många trevliga sommarkvällar. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum skapar en trevlig stämning i ett exklusivt boende där ljus och rymd är ledorden. Här bor man tryggt i en välskött förening! Förutom den fantastiska utsikten lockar detta boende med en öppen planlösning mellan vardagsrum och kök, två sovrum, gäst wc samt badrum och kök i stilfulla färger. Läget är formidabelt. Lugnt, men ändå nära centralstationen, stadens puls, Öresund och Dockans småbåtshamn precis utanför. Stabil förening med en fri månadsbetalning gällande avgiften är ett stort plus som varit de senaste två åren.

En perfekt bostad för er som söker efter ett hem med det lilla extra som vill bo på lugn adress vid havet men samtidigt med gångavstånd till stadskärnan. På Dockan finns allt man kan tänkas behöva i form av caféer, lunchställen, apotek, frisör och blomsterbutik. På kort cykeltur nås matbutiken Maxi på torget i Västra hamnen.

Varmt välkomna på visning!

Interiör

Interiör: Hall
Stor hall med ekparkett och vita släta väggar. Till vänster om hallen finns stor garderob med skjutdörrar. Till höger finns också en rymlig garderob.

Sovrum 1
Sovrum med ekparkett och släta väggar. I sovrummet finns en rymlig garderob. Stort fönster med havsutsikt.

Sovrum 2
Rofyllt sovrum med havsutsikt. Ekparkett och vita släta väggar. Här inne finns en rymlig garderob.

Vardagsrum
Stort och hemtrevligt vardagsrum med öppen planlösning. Stora vackra fönsterpartier ut mot balkongen och marinan. Ekparkett och vita väggar.

Kök
Stort och inbjudande kök med bra förvaringsmöjligheter. Vita släta köksluckor. I köket är det öppen och social planlösning mot matplatsen och vardagsrummet. Ekparkett på golvet och ljusa bredspacklade väggar. Köket är utrustat med rostfria maskiner, keramik häll, ugn, fläkt, micro. Ovanför den fina bänkskivan i teak sitter mörkt kakel. I Köket finns plats för matbord upp till 6 personer.

Badrum
Stort och välplanerat badrum som är helkaklat där väggarna är klädda i vitt och på golvet vilar antracit färgat mosaik. Här finns golvvärme och inbyggda spotlights. Badrummet är utrustat med, dusch, stort handfat med spegelskåp, tvättmaskin och torktumlare.

Gäst-wc
Fin gästtoalett med vid kaklad fondvägg och målade väggar. Antracit färgat mosaik på golvet. Handfat med spegelskåp och wc. Inbyggda spotlights i taket.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Torrdockan 4

Om föreningen

Namn
Brf Kaj 33
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
75
Antal hyresrätter
1
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen består av 75 lägenheter som upplåts med bostadsrätt, en lägenhet som upplåts med hyresrätt och 2 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningen bildades år 2006. Örehus har hand om föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningens tomt är friköpt.

Kaj 33 har ritats av arkitekten Lasse Wretblad på Arkitekt Magasinet som tidigare har ritat bl.a. Globen, fastigheten byggdes av JM år 2007.

I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar. (Kontroll 2019-05-07)

Föreningen har ett gemensamt elabonnemang. Det är viktigt att köpare och säljare reglerar elavgiften antingen i samband med tillträdet eller när den slutliga debiteringen skett för lägenheten. Du kan själv kontrollera din el-förbrukning genom att logga in på www.el-online.se/brf_kaj33. Debitering av elavgiften sker med en fast och en rörlig del per lägenhet. Den fasta delen debiteras månadsvis (85 kr/mån) och den rörliga delen debiteras på första månaden i varje kvartal med ett kvartals förskjutning.

Föreningen har en försäkring som ersätter det individuella bostadsrättstillägget i hemförsäkringen. Det innebär att en boende i Brf Kaj 33 inte behöver teckna en extra bostadsrättsförsäkring i sin hemförsäkring.

Föreningen accepterar delat ägande mellan förälder och barn. Inga speciella ägarandelar krävs. Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

Ovanstående information är hämtad från föreningens årsredovisning, hemsida samt en representant från styrelsen. Slutliga köpare uppmanas att kontrollera informationen. Besök gärna föreningens informativa hemsida: www.kaj33.se.

Renoveringar - Utförda och planerade

2018 Fasadbyte
2018 Nya elmätare installerades för individuell mätning

I dagsläget finns inga planerade renoveringar (kontroll 2019-05-07).

Parkering

Föreningen har 66 garageplatser, kostnad 700 kr/mån och 15 parkeringsplatser till kostnad av 400 kr/mån, som hyrs ut till medlemmarna.
I garaget finns 3 MC-platser, kostar 275 kr/mån. Där finns även en plats avsedd för lådcyklar och cykelvagnar, denna är avgiftsfri.
Ansökan om garage- och parkeringsplats görs hos Frontnine/Örehus som administrerar dessa. Kontakta David Larsson som nås på telefon 070-6220226 och på e-postadress david.larsson@orehus.se

TV/bredband

Föreningen har kollektivt Triple Play-avtal med Telia. Det innebär ett TV-utbud på 20 kanaler, telefoni och bredband med en hastighet av 100/10 Mbit/s. Kostnaden för Triple play är 230 kr per månad och läggs på månadsavgiften som en specificerad post.
I varje lägenhet finns en digitalbox för TV och en router som tillhör föreningen.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gästlägenhet medlemmarna kan nyttja. Gästlägenheten rymmer 4 personer: 2 sängplatser i resårsängar, 2 i vikbara extrasängar. Lägenheten har TV, ett stort badrum med dusch samt ett pentry med 2 kokplattor, mikro och kylskåp. Hyran är 200 kr/dygn, gällande från kl 14.00 till kl 12.00 nästföljande dag. Den debiteras på avgiftsavin, i regel första månaden nästkommande kvartal. Lägenheten får bokas högst tre nätter i sträck. I källaren vid förråden i uppgång 34 finns ett litet bibliotek. Här kan du fritt låna böcker.

Uteplats/balkong

Stor inbjudande balkong i skönt söderläge. Trall finns över hela balkongen.

Övriga byggnader/utrymmen

Ett källarförråd på ca. 6,3 m² hör till lägenheten. Föreningen har även ett cykelförråd och barnvagnsrum.

Övernattningslägenhet för 4 personer finns, kostnad: 200 kr/dygn

TV/bredband

Föreningen har ett kollektiv Triple Play-avtal med Telia. TV-utbud på 20 kanaler ingår i avgiften och betalas som ett obligatoriskt tillägg.

Triple Play-avtal via Telia, 100 Mbit nedströms och 10 Mbit uppströms.

Parkering

Underjordiskt garage (68 platser) och p-plats utomhus (15 platser) finns att hyra. Kösystem tillämpas.
Kostnad för garage 700kr, p-plats 400kr, Mc-plats 275 kr.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 991 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband och fast del för el.
Fast del för el debiteras månadsvis på avin och den rörliga delen debiteras på första månaden i varje kvartal med ett kvartals förskjutning.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,54%
Andel av årsavgiften är
1,474%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 950 000 kr
Lägenhetsnummer
B31
Våningsplan
3 av 6
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
98 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2007
Uppvärmning
FJärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
158
Energideklarationsdatum
2011-10-04

Länkar

Området

Att bo i Dockan

Dockan har vuxit fram till ett område som sjuder av liv. Under sommarhalvåret samlas människor som bor och arbetar i området kring Dockan Marina. Här ligger båtarna på rad och känslan av en trendig internationell Marina infinner sig. Här ligger kontorsbyggnader, lägenheter och restauranger granne med varandra och bjuder in till härlig miljö att bo och leva i. Granne med Dockan ligger välkända Västra Hamnen som stoltserar med landmärket Turning Torso.

Områdets namn, ”Dockan” är hämtat från förr då just varvsindustri och Kockums dominerade kustområdet. Nu är det ett trevligt bostadsområde som definieras av flervåningshus med närkontakt till vattnet, restauranger och en fri sikt ut mot horisonten. Den ursprungliga båtdockan har återanvänts och förvandlats till en attraktiv småbåtshamn. Man kan som boende parkera båten utanför porten.

Blandningen av gammalt och nytt är ledord i utformningen av Dockans miljö och flertalet äldre byggnader har fått nya användningsområden. Studenter blandas också med kontorsanställda då många små företag men även större internationella sådana har kontor i området. Även Bjurfors har sitt huvudkontor här.

Ambitionen att skapa en levande stadsdel infriades verkligen. Idag är Dockan med sin granne Västra Hamnen ett mycket attraktivt bostadsområde där förskolor och skolor hör till Malmös mest uppskattade. Här finns också all service, som t ex apotek, gym och matbutiker. Även flera topprestauranger har etablerat sig här lockade av möjligheten att bjuda gästerna på en upplevelse utöver det vanliga. Det är också enkelt att vara nära naturen i Dockan. De boende uppskattar möjligheten att ta ett kvällsdopp vid Scaniabadet och njuter av solnedgången i sundet vid Öresundsbron.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Västra Hamnen eller Dockan? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Dockans 3 bästa

3
 • Årstiderna By The Sea
  Gourmetmat från havet vid havet
 • Dockan Marina
  Härligt promenadstråk vid vattnet med internationell känsla
 • P2 lunchrestaurang
  Lunchställe med exceptionellt god mat

Karta

Krankajen 34

Krankajen 34,
211 12 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Dockan, Malmö

  Adress
  Dockgatan 19A
  Utgångspris
  5 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 926 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  96 kvm

  Visning: 2019-05-20 17.15 Boka här

 • Bostadsrätt

  Dockan, Malmö

  Adress
  Östra Varvsgatan 5C
  Fast pris
  4 400 000 kr
  Månadsavgift
  4 715 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  96 kvm