Materialval och kvalité utöver den vanliga

Davidshall/Malmö Opera, Malmö

Östra Rönneholmsvägen 23

Utgångspris
5 495 000 kr
Avgift
5 900 kr
Antal rum
4
Boarea
116 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Materialval och kvalité utöver den vanliga

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Östra Rönneholmsvägen 23 och en av Malmös mest populära stadsdelar!
Vad vi gillar med dessa kvarter är dess personliga butiker, fantastiska restauranger och sina många gallerier och antikvariat. Med Operan, Slottsparken och Pildammsparken runt hörnet samt Malmö citys otroliga utbud bara några kvarter bort. Här bor man mitt i Malmö med det absolut bästa staden har att erbjuda precis utanför porten.
Älskvärda funkisen med ståtliga teglade huskroppar på rad med den gröna Magistratparken som närmsta granne. Precis så ligger vår nyfunna bostadsdröm på ett förtjusande läge. Tre våningar upp med genomgående planlösning i öster/väster och med en ljuvlig balkong mot innergården. Funkisdetaljer som lamprosetter gör sig påminda och ackompanjeras vackert av fiskbensparkett, snidade takkrön, lister och fin öppen spis. Att lägenheten har genomgått en smakfull totalrenovering är ingenting som man missar när man kliver in. Materialval och kvalité är någonting utöver den vanliga. Här har man skapat en otroligt vacker våning med en harmonisk symbios mellan de vackra 20-tals attributen och den nya moderna "touchen".
Vi ges 116 kvm boyta i en perfekt planlösning med generösa sällskapsrum och kök i öppen planlösning mot gatan med älskvärt ljusinsläpp från dem stora fönsterpartierna och två stora sovrum varav det ena kan med fördel delas till två, mot den lugna innergården. Addera ett lyxigt badrum och du har en fulländad våning.
Här blir man förälskad på en gång. Välkommen på visning.

Interiör

Bakom den vackra fasaden döljer sig en välkomnande och rejäl trappuppgång. Dörrarna till samtliga bostäder är vackra säkerhetsdörrar.

Bakom ytterdörren erbjuds en totalrenoverad bostad om ca 116 kvm med tre rum och kök. Sällskapsrum och kök i öppen planlösning mot Östra Rönneholmsvägen och de 2 sovrummen och balkong mot den lugna innergården.
När vi stigit in bakom den fina entrén, trapphuset och säkerhetsdörren väntar hallen. Golvet pryds av vitpigmenterad och hårdvaxoljad fiskbensparkett.

Sällskapsrum
Ligger i öppen planlösning med köket, en dröm för familjen! Väl tilltagen yta med möjlighet för såväl trevliga middagar som mysiga filmkvällar då rummet ger yta till både soff- och matplats. Tack vare stora fönsterpartier bjuder vardagsrummet på ett generöst ljusinsläpp. Golvet pryds av fiskbensparkett - vitpigmenterat och hårdvaxoljat, släta gråa väggar och vackra stuckaturer. För ett fulländat sällskapsrum finns även en öppen spis.

Kök
Stort kök i fil med sällskapsrummet, köksön blir en naturligt rumsavskiljare. Köket pryder sällskapsrummet som en fondvägg. Här har nuvarande ägare lyckats skapa rätt harmoni med en öppen planlösning och vackra, enkla materialval som gör att köket känns så rätt. Vita släta underskåp från Ballingslöv som bidrar till en stilren känsla. Bänkskiva och stänkskydd i "Silestone lagoon". Integrerad maskinpark från Siemens (2018) med induktionshäll, fläkt, diskmaskin, kyl/frys, ugn och mikrovågsugn. Infälld belysning ovanpå arbetsytan. Golvet pryds här också av fiskbensparkett - vitpigmenterat och hårdvaxoljat.

Master Bedroom
Genom vackra dubbeldörrar finns det stora sovrummet som ligger i fil med sällskapsrummet. Här ges god yta för säng, byrå och vägg med platsbyggda garderober. Ljusgrå, släta väggar och vitoljad fiskbensparkett. Utgång till balkongen mot den lugna innergården.

Sovrum
Ljusgrå, släta väggar och vitoljad fiskbensparkett. Bra med förvaring med garderobslösningar. Möjlighet finns om så önskas att dela rummet. Utgång till balkong.

Badrum
Renoverades 2018. Stort lyxigt badrum klädd i Centro Carrara marmor matt. Dusch med mosaik, centro Carrara marmor, med både inbyggd dusch och kran från "Tapwell". Handfat från "Alterna". Golvvärme. Spotlights i taket med dimmer. Både tvättmaskin och torktumlare från Electrolux (2018).

Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong med kvällssol mot gården

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 900 kr

I avgiften ingår värme och vatten.

Ekonomi

Andel i föreningen
8,137%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
5 495 000 kr
Lägenhetsnummer
8
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
2
Max antal sovrum
3
Boarea
116 kvm*

* Areauppgifter enligt mätning (mätbevis finns. Enligt föreningens register 113 kvm

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1934
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Fönster
3-glasfönster

Det finns källarförråd

Om föreningen

Namn
Brf Två Statyer
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
16
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Två Statyer är en äkta bostadsrättsförening- Föreningen består 16 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Huset byggdes 1934. Föreningens tomt är friköpt.

Avgifterna höjdes med 5% vid årsskiftet 2018/2019. Sannolikt kommer samma höjning att behöva göras under 2020 pga omfattande renoveringar som har gjorts under 2016-2018. Kontrollerat 2019-05-08.

Juridisk person godkänns ej.
Angående delat ägande förälder/barn tas detta upp i styrelsen.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

1996 totalrenoverades samtliga balkonger.
1998 lades taket om.
2005 byttes samtliga vattenstammar i kök och badrum.
2005/2006 relinades avloppsstammar i kök och badrum.
2006 fogades fasaden om och grunden mot gårdssidan dränerades.
2006/2007 renoverades fönster utvändigt.
2007 färdigställdes en samlingslokal och hissen moderniserades.
2008 målades fönster, linor byttes till hisskorgen, imkanalerna sotades och galler byttes på skorstenspiporna.
2009 installerades ventilation i källaren.
2010 byttes belysningsarmaturen i port och trapphus samt lagning och putsning av yttervägg i styrelserummet. Samma år byttes även tvättmaskiner, torktumlare och
torkskåp ut.
2016 byttes samtliga fönster mot gatan med bullerskydd.
2017 renoverades hissarna, trapphuset, fönster och balkongdörrar mot gården. Samma år byttes expansionskärl, porten både mot gård och gata, belysning i allmänna utrymme samt delar av golvet i porten.
2018 renovering av samtliga skorstenar, hissen renoverades som omfattande renovering av ventilationssystemet.

Kommande renoveringar:
Plattsättning mellan porten ut mot gården och ner mot tvättstugan.

Parkering

I området råder boendeparkering.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till ComHem.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en innergård med gemensamma utemöbler som delas med grannfastigheten.

Gemensamma utrymmen

Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen i källaren och utrustat med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Det finns även ett styrelserum beläget i källaren.

Länkar

Området

Att bo på Davidshall

Området Davidshall är ett paradis för den som älskar mode och trender. Här samsas exklusiva och unika varumärken med vintage. Utbudet av restauranger och caféer är rikt och varierande. Davidshallstorg omges av eleganta byggnader och anses som ett av Malmös vackraste torg. I området Stadsteatern ligger Malmö Opera som håller högsta internationella nivå.

Davidshall är ett delområde i centrala Malmö. Området avgränsas av Södra Förstadsgatan, Regementsgatan, Fersens väg och Östra Rönneholmsvägen. Bebyggelsen består främst av flerbostadshus på fyra våningar från tidigt 1900-tal.

Södra Förstadsgatan är en härlig gågata med många mysiga butiker. På tvärsgående Storgatan finns biograf och butiker. Fersens väg som är en viktig gata i Malmö är uppkallad efter Fabian von Fersen, statsman och militär som levde på 1600-talet. När före detta statsminister Göran Persson fortfarande var hemmavarande i Malmö var han bosatt i en etagevåning på Fersens väg.

Mitt i området ligger Davidshallstorg. Det uppstod i tomrummet efter Kockums Mekaniska Werkstad som flyttade till Västra Hamnområdet 1910. Under slutet av 1800-talet fanns här också det välbesökta värdshuset Davidshall, vars ägare David Leander givit namn åt det nuvarande området och torget. Gatumiljöerna från sent 1920-tal och tidigt 1930-tal är ett typiskt exempel på Malmöitisk senklassicism. Vid torgets ena sida ligger det gamla polishuset som är står inför en förvandling som bostadshus. Kring torget finns många restauranger och uteserveringar som bjuder på en gemytlig atmosfär. Här finns också ett flertal unika butiker inom inredning och mode.

Ett lugnare område på en mer central plats än Stadsteatern är svårt att hitta i Malmö. Här finns också allt för den kulturintresserade. Malmö Opera, Malmö Konsthall och Konserthuset nås inom några minuters gångväg. Här hittar du också idrottsanläggningar, underbara S:t Petri kyrka samt Triangeln, ett paradis för shoppingfantaster. Triangelns tågstation är idag en av Europas mest trafikerade tågstationer. Här ifrån tar du dig till Kastrup och vidare till Köpenhamn på mindre än 30 min.

Malmö Opera och Musikteater (före detta Malmö Stadsteater) är i dag en av de mest expansiva i Norden med högsta internationella nivå. Här presenteras verk från klassisk till nyskriven opera till musikal och repertoaren är stor. Målet är att uppföra musikteater för alla, såväl barn och ungdomar som vuxna.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Davidshall? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Davidshalls 3 bästa

3
 • Escama
  Trevlig och populär tapasbar med äkta spansk stämning.
 • Di Penco
  En trappa ner hittar du denna genuina italienska pärla där Giovanni serverar typiska italienska rätter.
 • Teddys antikshop
  En personlig antikbutik ett stenkast från Fersens väg.

Karta

Östra Rönneholmsvägen 23

Östra Rönneholmsvägen 23,
211 47 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37