En av föreningens finaste tvåor

Dammfri, Malmö

Bobergsängen 5B

Utgångspris
1 850 000 kr
Avgift
3 067 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Boarea
55,8 kvm

Visning

 • söndag 27/10, KL 11:00 - 11:30

  Bokad visning.

Boka visning

En av föreningens finaste tvåor

På ett av de bästa lägena i föreningen med härliga Bobergsängen i söder och den stora innergården i norr ligger denna pärla på våningsplan 3/3.

 • Ansvarig mäklare

  Karin Bergkvist

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 67

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På ett av de bästa lägena i föreningen med härliga Bobergsängen i söder och den stora innergården i norr ligger denna pärla på våningsplan 3/3. En mycket yteffektiv och välplanerad tvårummare om hela 55,8 m². Läget högst upp i huset ger extra mycket ljusinsläpp och utsikt, mot norr ser vi ända bort mot Kronprinsen. Lägenheten blev totalrenoverad under 2013 och erbjuder idag ett stilrent, vinkelbyggt kök med påkostad stenbänkskiva, integrerad kyl/frys och diskmaskin. Det helkaklade badrummet går i stilrena linjen och bjuder på dusch, handdukstork och spegelskåp med belysning.

Lägenheten har vidare ett södervänt vardagsrum med utgång till balkongen, läget ut mot Bobergsängen är lummigt och härligt och väl ute på balkongen ser vi bort till Pildammsparken. Söderläget ger många sköna soltimmar och på den platsbyggda bänken kan du sträcka ut dig och njuta av många sköna stunder. Tack vare vardagsrummets yta ges plats åt såväl matgrupp som soffavdelning. Och det gårdsvända sovrummet, mot innergården, är både rogivande och svalt med sitt norrläge. I lägenheten finns goda förvaringsmöjligheter med tre inbyggda garderober i hallen, en trappa upp finns även ett större vindsförråd som tillhör lägenheten.

I Brf Svenstorp 4 bor du i lågt belånad förening med välskött fastighet och bredband inkluderat i avgiften. Centralt och lugnt beläget nära city, Pildammsparken, restauranger, caféer och havets bris. För pendlaren nås triangelstationen på bekvämt cykelavstånd och bra bussförbindelser finns i bostadens absoluta närhet.

Perfekt lägenhet för dig som vill bo på lugnt läge med direkt närhet till park och promenadstråk, där du samtidigt snabbt når stadskärnan. Lägenheten ligger även mycket bra till för dig som pendlar, citytunnelstationen vid Triangeln nås på 5 minuters cykelavstånd. På Bobergsängen 5B kommer du garanterat att trivas, i en inflyttningsklar lägenhet som håller en hög standard - dessutom i en trygg bostadsrättsförening.

Varmt välkommen på visning!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Fyen 3

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Svenstorp 4
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
127
Antal hyresrätter
1
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades år 1948 och omfattar förvaltningen av 127 lägenheter fördelat på 5 bostadshus samt 1 lokal som hyrs ut till en kommunal förskola (Pildammsstadens förskola) och en studentlägenhet med hyresrätt. Bobergsängen är uppkallad efter arkitekten Ferdinand Boberg som bland annat var med och planerade Baltiska utställningen 1914. Örehus sköter den ekonomiska förvaltningen. Fastigheten är upplåten med tomträtt. Tomträttsavtalet med Malmö stad går ut den 31 oktober 2020. (Kontrollerat 2019-10-09).

Föreningen planerar att eventuellt höja månadsavgifterna, beslut kommer att tas i budgetmötet i november i år. För mer information kontakta gärna styrelsen eller fråga ansvarig mäklare.

Föreningen tillåter ned till 10 procents ägarandel för den som inflyttar i lägenheten, i de fall förälder eller nära anhörig står som huvuddelägare.

Informationen är inhämtad från föreningens hemsida samt årsredovisning (2018). Framtida köpare uppmanas att kontrollera ovanstående fakta med representant från föreningen.

Gå gärna in på föreningens hemsida www.svenstorp4.bostadsratterna.se för mer info.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utfört underhåll
2000 - Byte av fönster (plåtbeklädnad samt isolerglas)
2000 - Stambyte av tappvattenledningar
2001 - Installation av säkerhetsdörrar
2002 - Nya elcentraler med jordfelsbrytare i lägenheterna
2009 - Golvbrunnar
2010/11 - Byte av avloppsstammar i två trappuppgångar
2010 - Trapphus ommålade
2012 - Miljöstationer upprättade
2012 - Skyddsrum upprustade
2013-2014 - Relining av avloppsstammar
2016 - Tidigare kolkällaren säkrad
2016 - Delvis fasadbyte mot Mariedalsvägen
2016 - Renovering av gårdsbyggnaden "Gröna huset"
2017 - Utbyte av samtliga källarstaket

Pågående/kommande renoveringar:
Relining av bottenstammar i huset (detta påverkar inte de boende i någon hög grad, relining av alla stammar i lägenheterna är utfört 2013).
Under detta och nästa år kommer föreningen även att lägga om taken.
Eventuellt kommer man att se över innergården lite och sätta lite fler cykelställ.

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Men det finns boendeparkering alt garageplatser att hyra enligt nedan.
Ansökan om boendeparkering, kontakta Malmö stad. På närliggande Korsörvägen finns garageplatser att hyra genom MKB.

TV/bredband

Bredband (Ownit) och TV (Telenor) ingår i månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en vacker innergård med sittgrupper och grillmöjligheter.

Gemensamma utrymmen

I varje hus finns tvättstuga och cykelkällare som delas av de boende. I källaren på varje huskropp finns en tvättstuga utrustad med tvättmaskiner, torktumlare samt torkrum.
Medlemmarna har även tillgång till gemensamma lokaler så som övernattningslokal (150 kr/natt), festlokal (250 kr/tillfälle), biljardrum och pingisrum.
På gården finns trevliga uteplatser, välskötta planteringar samt stationer för källsortering.

Varje lägenhet har ett förråd på vinden och ett i källaren.

Uteplats/balkong

Tillhörande lägenheten finns en södervänd balkong.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 067 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,71861%
Andel av årsavgiften är
0,728%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 850 000 kr
Lägenhetsnummer
122
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
55,8 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1948

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
129

Området

Att bo i Västra Innerstaden

Det är snudd på omöjligt att tänka sig Malmö utan Ribersborgsstranden. Att leva i storstaden vid Öresund definieras lätt med sommardagar i sanden där. I Västra Innerstaden finns flera exklusiva bostadsområden som ligger precis invid eller med närhet till Ribersborgsstrandens vatten men ändå lugnt och ostört. Här finns bostäder med både citys och naturens alla möjligheter utanför porten året om. Det signalerar livskvalitet på Malmö-vis.

I västra innerstaden är det lätt att finna ro även om citypulsen slår bara några kvarter bort. Något som verkligen kännetecknar området är parkerna. I Malmös största, Pildammsparken, utnyttjas varje meter fullt ut. Mellan dammarna, vars innehåll en gång betydde skillnad mellan liv och död för stadens folk, ringlar motionsspår. Nu spelas här utomhusteater och man kan både ta en fika och träna på utegymmet i parken. Malmö stad har i flera områden byggt upp temalekplatser åt barnen, här ligger Spindellekplatsen tänkt för de minsta.

Fridhem, som ligger i Slottsstaden, är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Husen är eleganta och skolorna i närområdet utmärkta. Ribersborgsstranden och det vackra Kallbadhuset, som uppfördes 1898 och är klassat som byggnadsminne, ligger bara ett stenkast bort. Att ta ett vinterdopp från bryggan och sedan värma sig i bastun är tradition för många.

Västra Innerstaden är stor till ytan och rymmer många bostadsområden som alla har sin karaktär. Västervång ligger söderut längs Ribersborgstranden. Flera områden följer sedan inåt Malmö Centrum och Kronprinsen där kvarteren idag är mycket livliga. Skyskrapan skulle bli en stad i staden med butiker och service för de boende. Bostadsområden som Rönneholm, Dammfri, Lorensborg och Nya Bellevue ligger alla med närhet till Pildammsparken och Stadionparken.

Om man vill bo centralt i villa eller småhus i Malmö är Solbacken ett givet val. I charmiga Solbacken spänner stilarna över de senaste hundra åren då förtätning skett. Det var här som de första funkisvillorna Malmö byggdes och hela området är inbäddat i lummig grönska. Området länkas ut mot kusten till Mellanheden där flerfamiljshusen byggdes efter idén om ’hus i park med tillgång till ljus och luft’.

Populära Friluftsstaden var länge ett av Malmös mest välkända områden. Det tog form under 1940-talet och radhusens nyskapande finesser som sopnedkast direkt vid köksbänken och inbyggda skohyllor gjorde att det fick stor internationell uppmärksamhet.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Dammfri? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Innerstadens 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Vackert och välbevarat badhus som erbjuder bad, bastu, SPA samt fika och middag året om.
 • Teaterlekplatsen i Pildammsparken
  En dröm för de små med sagoslott, kulisser och scen.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren

Karta

Bobergsängen 5B

Bobergsängen 5B,
217 46 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Karin Bergkvist

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 67

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Dammfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Ribevägen 16A
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 629 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Dammfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Korsörvägen 8B
  Pris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  4 309 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  75,7 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Dammfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Mariedalsvägen 56B
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 523 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Dammfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Bobergsängen 1C
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 502 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Dammfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Ribevägen 14 B
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 795 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!