Sagovåning i anrika Trekungahuset

City, Malmö

Östergatan 28

Exklusiv
Utgångspris
7 750 000 kr
Avgift
4 233 kr
Antal rum
5,5
Boarea
204 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 6
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Sagovåning i anrika Trekungahuset

Rum efter rum får dig att tappa hakan. Känslan i våningen är slottslik och sekelskiftesdetaljerna flödar.

 • Ansvarig mäklare

  Marielle Jungerup

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 040-608 30 40

Bilder

Beskrivning

Beskrivning

Pampigt, vackert och med mycket känsla. I det anrika Trekungahuset som uppfördes i början av förra sekelskiftet ligger en riktig drömvåning för dig som vill leva storstadsliv. Läget är magiskt. Från porten har du ett par minuters gångväg till Centralstationen, Lilla torg och Stortorget. Ingen planering krävs för shopping, middag ute eller biografbesök. Våningen är storslagen. Vart du än befinner dig vilar ögat på vackra och välbevarade originaldetaljer såsom stuckaturer, spegeldörrar, fiskbensparkett och takhöjden når närmre 3,5 meter. Planlösningen är optimal, med de sociala och privata delarna separerade. Förbered dig på att bli tagen med storm.

Interiör

Rumsbeskrivning: HUS MED HISTORIA. Ett stenkast från Stortorget hittar du vackra Trekungahuset, som ritades av arkitekten John Smedberg. Fastigheten uppfördes mellan 1904-1907 och är byggd i tydlig jugendstil med vackert rundade former och dekorativa utsmyckningar. Trekungahuset fick sitt namn efter att Nordens tre kungar besökte fastigheten samtidigt 1914. Från lägenheten har du en vacker vy över Sankt Petri kyrka, som har anor från 1300-talet.

ELEGANT ENTRÉ. Du når lägenheten från Östergatan, en återvändsgata mitt i Malmös puls. Hissen tar dig upp till tredje plan och lägenhetens entré, som du når via en vacker spegelpardörr i originalutförande. Redan i hallen får du en antydan till hur enastående våningen är. På golvet ligger en oljad fiskbensparkett och väggarna är ljusbeige med vackra foderlister. Tre garderober har gott om förvaringsplats för ytterplagg och skor. Vackra altandörrar leder ut till balkongen, som vetter mot innergården i söder. I anslutning till hallen mot höger finns en gästtoalett som har mörkt melerat klinkergolv med golvvärme och ljusa väggar.

SOCIALA YTOR. Ett par kliv in i bostaden breder den vackra salongen ut sig. Här gör byggnadsåret sig påmint i form av oljad fiskbensparkett, fantastiska tak- och väggstuckaturer samt öppen spis. Ett stort fönsterparti välkomnar ljuset från Östergatan. Genom pampiga skjutdörrar från salongen nås det rum som idag används som tv-rum, men som även kan fungera som sovrum. Även här kläs golvytan av tidstypisk fiskbensparkett medan väggar och tak pryds av vackra stuckaturer. All el till tak och väggar är praktiskt gömt bakom väggarna. I detta rum finns ett ljuvligt, rundat burspråk med stora fönster ut mot Östergatan. Genom ett valv från salongen nås den stora matsalen som i dagsläget används som ett spelrum. Även här återkommer den vackra oljade fiskbensparketten. Ett mäktigt blyinfattat fönsterparti mot innergården skapar en trivsam atmosfär och ett magiskt ljus. Samtliga rum i den sociala delen tar andan ur dig med alla vackra detaljer och dess storslagna atmosfär. Här går du från rum till rum och insuper atmosfären som nästan är lite Parisisk. Du skulle lika väl kunna befinna dig i en våning i Marais som Malmö. Med denna bostad kan du leva ut drömmen om stora tillställningar. Här passar söndagsmiddagen med familjen likaväl som det storslagna cocktailpartyt. Här finns ytorna, takhöjden och känslan.

MIDDAGSTID. När du har passerat matsalen kommer du till den lite mer privata delen av lägenheten. Först ut är matplatsen som tillhör köket. Här ryms det utan problem sex personer runt matbordet. I anslutning till matplatsen når du en rymlig genomgångsklädkammare. Köket har tydliga sydländska inslag med dekorkakel, mörkt trä och terrakotta. Mitt i köket finns en stor kökssektion med keramikspishäll samt en gaseldstad som sprider värme och härlig stämning i hela köket. På golvet ligger ett terrakottafärgat klinkergolv med dekorativt mönster samt golvvärme. Köksinredningen är i massivt, mörkt trä och kommer från Kvänum. Arbetsytorna utgörs av tåliga granitbänkskivor. En del av väggen har ett kaklat parti med dekorativa kakelplattor. Spishällen kommer från de Dietrich medan övriga vitvaror kommer från Gaggenau och Miele. I taket finns infällda spotlights och synliga takbjälkar. Från köket nås hallen och den gamla pigingången som pryds av ett vackert brädgolv. Här finns goda förvaringsmöjligheter i platsbyggda förvaringsskåp och två inbyggda garderober. En av garderoberna är omgjord till tvättutrymme med tvättmaskin och torktumlare från Bosch.

PRIVATA YTOR. Intill köket ligger ett sovrum som vetter mot den lugna innergården och är utrustat med tre garderober. Detta rum lämpar sig utmärkt som ett barn- eller arbetsrum. Här finner du vacker fiskbensparkett på golvet och väggarna är målade i ljusblått. Från hallen nås hemmets master bedroom som stoltserar med oljad fiskbensparkett och ett sagolikt burspråk. Här bjuds du på en enastående utsikt mot den vackra S:t Petri-kyrkan. Sovrummet är stort nog att rymma både dubbelsäng och förvaringsmöbler. Väggarnas gråa färg är en fin kontrast till de vita snickerierna. Från sovrummet finns en dörr in till lägenhetens badrum som är indelat i två avdelningar. I den första avdelningen finns handfat, dusch, bidé och separat toalett. I den andra avdelningen finns handfat, förvaringsskåp och en stor, inbyggd hörnjacuzzi. Båda utrymmena har kaklade väggar och klinkergolv med golvvärme i ljusa toner. Den stora badrumsdelen har även ingång till klädkammaren vilket skapar ett utmärkt “dressingroom". TV-uttag finns i såväl badrum som i de två sovrummen.

DIN DRÖM. På bästa cityläge i Malmö i en sagolik våning, kan du skapa just din storstadsdröm. På 5 minuters promenadavstånd kan du stiga på tåget till Köpenhamn, stå i provrummet på Åhléns eller njuta på Lilla Torgs uteservering. Här får du en sagolik vacker våning som är indränkt i originaldetaljer från förra sekelskiftet. Känslan, rymden och planlösningen är svårslagen, precis som läget.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Bostaden erbjuder en mysig söderbalkong mot föreningens innergård.

TV/bredband

Parabol tillhörande lägenheten finns på taket och ingår i köpet. Det finns åtta separata kablar från parabolen som gör det möjligt att se lika många olika program samtidigt om så önskas.

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Teknisk information:
- Sonos ljudsystem (fyra olika zoner) med alla dess möjligheter finns i lägenheten. Kontaktuppgifter till IT-tekniker kan förmedlas av nuvarande ägare om så önskas.
- AC finns i bostadens samtliga tre sovrum.

Observera att bostaden säljes inklusive befintliga möbler.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 233 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja

Inkl. värme och vatten.

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
5,8987%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
7 750 000 kr
Lägenhetsnummer
3090
Våningsplan
3 av 6
Hiss
Ja
Rum
5,5
Sovrum
3
Boarea
204 kvm*
Kakelugn/Öppen spis
Ja

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1907
Ventilation
Självdrag

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
155

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Trekungahuset
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
20
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Trekungahuset bildades 2004 och är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen äger fastigheten Sankt Peter 4 som består av 20 lägenheter och 4 hyreslokaler. Byggnaderna är uppförda 1904-1907 och fördelar sig över adresserna Mäster Nilsgatan 1, Östergatan 26-28 och S:t Petrigången 1. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick. Föreningens tomt är friköpt.

Utförda renoveringar:
Fasad 1995
Tak 1995
Trappuppgångar 1995
Ombyggnad av vind till lägenheter 1995-1996
Vatten- och avloppsstammar 2008-2011
Balkonger mot Östergatan 2008-2009
Nya bullerreducerande fönster 2012
Renovering och målning av fönster 2016
Införande av gemensam el 2018

Planerade renoveringar (kontrollerat 2018-03-06):
2018 Reparation av mindre fasadskador
2018 Fiberbredband via Bahnhof AB är beställt och kommer att installeras under året.
Under de närmsta åren finns planer på att installera nya porttelefoner. När detta kommer ske är ännu inte fastställt.
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017-01-13.

Ekonomi (kontrollerat 2018-03-13):
I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen anser sig ha en trygg ekonomi. Senaste avgiftshöjningen ägde rum 2014.

Gemensamt elavtal:
Föreningen har installerat nya elmätare och tecknat ett gemensamt elavtal. Individuell mätning av elförbrukningen tillämpas för varje lägenhet och kostnaden för den faktiska elförbrukningen debiteras på månadsavin. De fasta nätavgifterna ingår i månadsavgiften.

Föreningen accepterar delat ägande.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

I samband med överlåtelse utför föreningen en lägenhetstillsyn.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: http://www.trekungahuset.se

Parkering

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser men parkeringsmöjligheter finns i S:t Petri-garaget som ligger mittemot fastigheten. Kontakta P-Malmö för mer information om priser och tillgänglighet.

Kommunal boendeparkering råder i området och kan erhållas om du är folkbokförd inom stadsdelen. För mer information besök: http://malmo.se/boendeparkering

TV/bredband

Bredband via ComHem. Avtal för tv och bredband tecknas av medlemmen och ingår ej i avgiften. Flertalet fasta internetanslutningar finns i den aktuella lägenheten (bland annat bakom varje tv).

Under 2018 kommer det att installeras fiberbredband via Bahnhof AB. Föreningen kommer att stå för alla fasta avgifter för det kollektiva avtalet men det är ännu inte bestämt om föreningen kommer stå för samtliga kostnader eller om varje bostad kommer att få ett obligatoriskt tillägg på månadsavin som avser bredband.

Gemensamma utrymmen

Det finns ett gemensamt cykelförråd i källaren. Samtliga lägenheter har egna tvättmöjligheter varför en gemensam tvättstuga inte finns.

Området

Att bo i Malmö City

Öresundsregionen och Malmö är attraktivt som bostadsort och populariteten fortsätter att stiga. Framförallt märks det på antal invånare som i de centrala delarna hela tiden ökar. I Malmö City har du storstadens puls, med allt vad du kan önska när det gäller shopping och nöjen, samtidigt som det finns trivsamma bostadsområden med små grönskande oaser.

Malmö har anor så långt tillbaka som från 1250-talet. Den äldsta delen ligger kring
Norra Vallgatan och Hamngatan. I det gamla Malmö blev Adelgatan och delar av
Östergatan den viktiga Torggatan i staden. Förr fanns befästningar runt den medeltida stadskärnan. Men i början av 1800-talet revs dessa ner och nya stadsdelar började sakta att växa fram.

Slussen är en del av Östra Förstaden som började bebyggas under slutet av 1700-talet. Namnet kommer från slussen i en kanal som förr fanns i anslutning till hamnkanalen. I dag finns här främst flerfamiljshus från början av 1900-talet uppblandat med nyare bebyggelse. Längs Östra Förstadsgatan finns även flera mysiga butiker och restauranger.

I centrala Malmö finns även Triangelns tågstation. Idag är stationen en av Europas mest trafikerade tågstationer. Härifrån tar du dig till Kastrup och vidare till Köpenhamn på mindre än 30 min. Vid Triangeln ligger även Triangelns köpcenter med ett stort utbud av butiker. Köpcentrat kännetecknas framför allt av ett höghus med hotell i anslutning. i gamla staden finns även Gustav Adolfs Torg som är en naturlig samlingsplats och Drottningtorget som är ett litet mecka för ekologiska och rättvist tillverkade produkter.

Till det gamla Malmö hör naturligtvis också slottet Malmöhus som stod klart
i mitten av 1500-talet. Det är Nordens äldsta bevarade renässansslott och som sedan 1937 är en del av Malmö Museer. Mellan slottet och Stadsbiblioteket ligger Slottsparken och slottsträdgården med ett mysigt kafé som tillsammans med Kungsparken utgör en grön oas i Malmö city. Genom parken flyter dessutom kanalen.

Gamla Väster är bland de charmigaste och mest välbevarade kvarteren i de äldre
delarna av Malmö City. Omgivningarna är fantastiska och området är verkligen en oas mitt i storstaden vilket gör att bostäderna här är mycket eftertraktade.

Köpa eller sälja bostad i Malmö City? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Genom att klicka på "Skicka" godkänner du Bjurfors användarvillkor.

 • Ansvarig mäklare

  Marielle Jungerup

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 040-608 30 40