Bostäder till salu i Bunkeflostrand

Hitta din nya bostad i Bunkeflostrand

Attraktiva bostäder till salu i Bunkeflostrand

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Bunkeflostrand just nu!

 • Friliggande villa

  Bunkeflostrand, Malmö

  Adress
  Skogsmätaregatan 48
  Utgångspris
  5 200 000 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  131 kvm
  Tomtarea
  679 kvm

  Visning: 2018-05-27 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Bunkeflostrand, Malmö

  Adress
  Sadelmakarebyn 2D
  Utgångspris
  825 000 kr
  Månadsavgift
  3 884 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  43 kvm

  Visning: 2018-05-23 17.00 Boka här

Området

Att bo i Klagshamn och Bunkeflostrand

Klagshamn är ett delområde i stadsdelen Limhamn. Området består av ett tidigt industrisamhälle som även omfattar landsbygd samt kustområden kända för sin rika fauna och sitt fågelliv. Tidiga planer på bostadsbebyggelse stoppades just med hänsyn till det unika växtlivet. Grunden för samhället i Klagshamn var kalkbrytning och cementtillverkning. Nu när denna tillverkning är nedlagd har man byggt fina hus längs kanten till det vattenfyllda kalkbrottet. Vingården i Klagshamn (som tidigare hette Nangijala Vingård) planterade sina första vinrankor 2001 och den första skörden togs 2003. Resultatet blev det vita vinet Silex som nu finns på Systembolaget. Silex är det latinska namnet för flinta, en bergart som det finns gott om i vingårdens jordmån.

I stadsdelen Limhamn ingår Bunkeflostrand, området som ligger söder om Öresundsbron. En del av Bunkeflostrand består av villor medan en annan del fortfarande huvudsakligen är landsbygd som så smått bebyggs. Ängslätt centrum ligger mitt i samhället. Här bor du nära havet med bra kommunikationer till Malmö och Köpenhamn. Annestad är ett trivsamt och tryggt område nära den framväxande stadsdelen Hyllie.

Vintrie är ett annat litet område nära Bunkeflo norr om Yttre Ringvägen mellan Trelleborgsvägen och Lorensborgsgatan. Nu när Citytunneln är klar förbättras kommunikationerna eftersom det finns en närliggande station i angränsande stadsdelen Hyllievång. Med hjälp av Citytunneln kan du till exempel ta dig direkt in till Köpenhamn helt utan tågbyten.

Tygelsjö ligger en liten bit in från kusten strax väster om E6. Tygelsjö by härstammar från medeltiden och redan i slutet av 1800-talet byggdes en station vid järnvägen mellan Trelleborg och Malmö.

Västra Klagstorp är en liten tätort med medeltida anor som ligger strax norr om Tygelsjö. Västra Klagstorps kyrka byggdes också i slutet av 1800-talet.

Köpa eller sälja bostad i Bunkeflostrand? Kontakta våra Bjurfors mäklare i Malmö! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.