1:a med stor västerbalkong!

Blekingsborg, Malmö

Blekingsborgsgatan 3B

På förhand
Pris
550 000 kr
Avgift
1 406 kr
Antal rum
1
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 4
Boarea
19,5 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

1:a med stor västerbalkong!

Kvadratsmart bostad med stor västerbalkong i stabil HSB förening

 • Ansvarig mäklare

  Johannes Rundberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 77

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Blekingsborgsgatan 3 B. Blekingsborgsgatan 3B - Bjurfors
Blekingsborgsgatan 3 B
Interiörbild. Blekingsborgsgatan 3B - Bjurfors
Föreningens nyanlagda och välskötta innergård. Blekingsborgsgatan 3B - Bjurfors
Föreningens nyanlagda och välskötta innergård
Optimalt läge. Blekingsborgsgatan 3B - Bjurfors
Optimalt läge
Interiörbild. Blekingsborgsgatan 3B - Bjurfors
Granne med nya Mobilia. Blekingsborgsgatan 3B - Bjurfors
Granne med nya Mobilia

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen att ta den av denna smart planerade compact-living bostaden för den som är förstagångsköpare, studerande eller pendlare. Beläget med närhet till shopping och restauranger vid Mobila och Kulladals villaområde strax runt hörnet. Blekingsborgsgatan utgör därmed ett lugnt område att bo i med stadens alla bekvämligheter på behagligt avstånd med kommunikationsmöjligheter till såväl City, Triangeln, Emporia/Hyllie, Danmark och Köpenhamn som Lund med såväl kollektivtrafik som eget fordon (2 minuter från Inre ringvägen). Lägg därtill närheten till rofyllda Pildammsparken för att varva ner i med en promenad
eller löprunda.

Denna väldisponerade 1:a på 19,5 kvm ligger på ett ostört läge en trappa upp med en väl tilltagen balkong i västerläge. Den stora balkongen skapar en förlängning av vardagsrummet de varma sommardagarna och skänker ett bra ljusinsläpp åt bostaden. Den välskötta innergården tillsammans med de stoltserande och välskötta fastigheterna välkomnar oss och intygar föreningens välmående och stabila ekonomi.

Detta är ett perfekt boende för den som vill bo bekvämt på bra läge och ha en bostad som är gynnsam för plånboken.

Varmt välkommen att kontakta mig för vidare info.

Interiör

Rumsbeskrivning : En halv trappa upp finner du denna trevliga etta med stor balkong. Innanför säkerhetsdörren möts du av entré med plats för klädavhängning och en inbyggd garderob till vänster om ingången. På golvet ligger laminat och väggarna är målade i vitt.

På lugnt och rofyllt läge in mot gården ligger lägenhetens rum med vitmålade väggar och fräscht laminatgolv. Här finns kokskåp med luckor i trä och bänk i rostfritt stål. Från rummet nås den stora härliga balkongen i västerläge. Här kan många soltimmar avnjutas med utsikt över grönskade omgivning.

Från hallen nås det helkaklade badrummet som renoverades av föreningen 2004 i samband med stambytet. På golvet ligger blått klinker och väggarna är klädda med vitt kakel och en bård i blått. Här finns WC, dusch, handfat samt spegelskåp.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Blekingsborg 1

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör är sydantenn.

Föreningen har tecknat ett gemensamt avtal för bredband och IP- telefoni via Bahnhof. Hastighet: 100/10 Mbit. Inkluderat i den angivna avgiften.

Parkering

Föreningen har 161 p-platser och 44 garageplatser för uthyrning samt 4 MC förråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
1 406 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
0,11364%
Andel av årsavgiften är
0,1364%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
550 000 kr
Lägenhetsnummer
241
Våningsplan
1 av 4*
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
19,5 kvm**

* Våningsplan 1 av 4

** Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2019-06-20

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Eriksfält
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
299
Antal lokaler
20
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningens verksamhet omfattar förvaltningen av fastigheten Blekingsborg 1 med adresserna Per Albin Hansson väg 50 och 52 samt Blekingsborgsgatan 1 och 3. Föreningens byggnad byggdes 1957 och innehåller totalt 299 lägenheter och 20 lokaler. Föreningen har välskötta hus och tillhörande mark. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Föreningens tomt är friköpt. Bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Ekonomi
- Den för år 2019 upprättade budgeten visade inget höjningsbehov och styrelsen beslöt att låta årsavgifterna vara oförändrade samt att januari månad är avgiftsfri för samtliga bostadsrätter. Styrelsen eftersträvar att de ska ha en avgiftsfri månad varje år.
- Föreningen har installerat individuella mätare för el där bostadsrättshavarna betalar efter den faktiska förbrukningen.

Medlemskap
- Föreningen accepterar inte juridisk person.
- I samband med antagning av medlem genomförs intervju med köpare och säljare och tillsyn av lägenheten. Medlemskap blir inte godkänt förrän detta är gjort.
- Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo

För mer information besök föreningens hemsida: http://www.hsb.se/malmo/eriksfalt
Vid frågor går det bra att kontakta vicevärd på vicevard@hsberiksfalt.se

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och hemsida. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
Under åren 2003 - 2005 genomgick huset en omfattande renovering. Föreningen renoverade då bl a vattenstammar, fönster, balkonger och fasader. Avloppsstammarna i badrummen byttes också i samband med denna renovering, avloppsstammarna i köken är dock inte bytta.
Elsanering har skett både i lägenheterna och de gemensamma utrymmena.
Tvättstugorna renoverades under 2008.
Nytt låssystem med "taggar" i entrén.
Stam- och avloppsspolning, renoverat miljöhus invändigt, markarbeten m.m.
Omfattande renovering av innergården.
2018 utfördes relining av avloppsstammarna. Renovering av entréer samt installation av skjutdörrar.

Kommande renoveringar:
2019 - Byte delar av ytterbelysning, hus och fasader, löpande byte av tvätt utrustning, justering av marksten, byte av dräneringspumpar, omgjutning källartrappor & garagetrappor.
2020 - Asfaltering, parkeringsplatser och gård, vissa gångbanor, målning källarväggar, målning garage.
2021 - Målning staket, byte tryckstegringspumpar, OVK & rensning av im-kanaler.

Föreningen planerar att finansiera framtida underhåll dels med egna medel och dels med lån.

Parkering

Föreningen har 161 p-platser och 44 garageplatser för uthyrning samt 4 MC förråd.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör är Sydantenn.

Föreningen har tecknat ett gemensamt avtal för bredband och IP- telefoni via Bahnhof. Hastighet: 100/10 Mbit. För detta tillkommer en obligatorisk kostnad om 70 kr/mån utöver månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Gemensam innergård med möblemang och grill.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har totalt tio tvättstugor, utrustat med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp/torkrum, m.m. Dessutom finns tre mangelrum.
Cykel- och barnvagnsförråd finns. Föreningen har ett gym.

Övrigt

För att kunna bli godkänd som medlem i föreningen krävs det att man kommer på en intervju med föreningen. Dessutom måste det hållas en tillsyn i lägenheten där köpare, säljare samt representanter från föreningen närvarar.

Området

Att bo i Södra Malmö

Puls och utveckling bildar tillsammans ett stort plus i södra delarna av Malmö. Sedan länge etablerade bostadsområden möter framtidens kvarter bland koloniområden och grönska. I Södra Malmö ökar hela tiden utbudet av aktiviteter och shoppingmöjligheter genom satsningar på Hylliebadet, Malmö Arena och Emporia. Här står man inte still.

Fosie, Hyllie och Oxie är exempel på sedan länge etablerade socknar som idag ingår i vad vi kallar Södra Malmö. Stadsdelen Hyllievång, som etablerades i mitten på 2000-talet med satsningen på Citytunneln, visar vägen. Här finns flera nya områden med flerfamiljshus. Här ligger också Emporia, ett köpcentrum med 230 butiker, samt Malmö Arena där Malmö Redhawks spelar ishockeymatcher och stora konserter äger rum. Hylliebadet är ett modernt badhus för hela familjen.

I Hyllie har man bevarat värdefull mark som t ex koloniområdet Ärtholmen som anlades på 1940-talet. I Bellevuegården och Bellevueparken blandas villor och radhus trevligt med parkers gröna rum. Bostadsområdet Lindeborg erbjuder också ett fint odlingsområde med kolonilotter. I närheten ligger Bergdala med byggnader från 1920-talet.

Nydala samt Kroksbäck etablerades samtidigt som intilliggande Hermodsdal på 1960-talet och domineras av flerfamiljshus. På kullarna i Kroksbäcksparken finns en av Malmö stads uppskattade temalekplatser, Äventyrslekplatsen. Precis invid ligger Holma som tog form under 1970-talet. Kulladal är ett stort och välkänt område med service och skolor vars historia går tillbaka till 1800-talet.

I Fosie har folk levt sedan vikingatiden och området visar på historiens utveckling med sin blandning av äldre bebyggelse och den folkhemssatsning som gjordes under 1950- och 1960-talet då flerfamiljshus uppfördes. Exempel på sådana stadsdelar är Almvik, Gröndal, Heleneholm och Hermodsdal. I Eriksfält finns flera villor och radhus som uppfördes redan tidigt 1900-tal och även i Gullviksborg varierar boendeformerna. I Kastanjegårdens lugna kvarter ligger villor byggda på 1970-talet. Augustenborg är ett område med låga flerfamiljshus som uppfördes under 1940-talet och som nu är känt som ’ekostad’.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Blekingsborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra Malmös 3 bästa

3
 • Katrinetorp
  Vacker gård där restaurangen Klein’s mat huserar
 • Tycho Brahe observatoriet
  Ett måste för den rymdintresserade
 • Trädgårdspaletten
  Botanisk trädgård och handelsträdgård

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Johannes Rundberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 77