Bjurfors Exklusiv presenterar en smakfull etagevåning med Öresundsutsikt på Bellevue Sjösida

Bellevue Sjösida, Malmö

Köpenhamnsvägen 84

Exklusiv
Pris
7 950 000 kr
Avgift
6 667 kr
Antal rum
5
Boarea
149 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Bjurfors Exklusiv presenterar en smakfull etagevåning med Öresundsutsikt på Bellevue Sjösida

Ytorna är generösa och präglas av ljus och rymd. Planlösningen är optimal och flexibel.

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Nebrelius

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 040-608 30 88

Bilder

Vardagsrum med imponerande takhöjd om 6 meter.. Köpenhamnsvägen 84 - Bjurfors
Vardagsrum med imponerande takhöjd om 6 meter.
Matplats med en av balkongerna. Köpenhamnsvägen 84 - Bjurfors
Matplats med en av balkongerna
Ljuvlig utsikt över Öresund från matplatsen. Köpenhamnsvägen 84 - Bjurfors
Ljuvlig utsikt över Öresund från matplatsen
Taket är öppet hela vägen upp till nock. Köpenhamnsvägen 84 - Bjurfors
Taket är öppet hela vägen upp till nock
Vardagsrummet med trappa i varmförzinkad stål. Köpenhamnsvägen 84 - Bjurfors
Vardagsrummet med trappa i varmförzinkad stål
Här njuter du av morgonsolen. Köpenhamnsvägen 84 - Bjurfors
Här njuter du av morgonsolen
Harmoniskt och avkopplande. Köpenhamnsvägen 84 - Bjurfors
Harmoniskt och avkopplande
Murad infälld öppen spis med bänk framför. Köpenhamnsvägen 84 - Bjurfors
Murad infälld öppen spis med bänk framför
Härligt stora fönsterpartier. Köpenhamnsvägen 84 - Bjurfors
Härligt stora fönsterpartier
Etageplanet med jalusier som kan skapa ett separat rum. Köpenhamnsvägen 84 - Bjurfors
Etageplanet med jalusier som kan skapa ett separat rum
Etageplan på ca 25 kvm. Köpenhamnsvägen 84 - Bjurfors
Etageplan på ca 25 kvm
Från etageplanet har du en underbar havsutsikt.. Köpenhamnsvägen 84 - Bjurfors
Från etageplanet har du en underbar havsutsikt.
Fina detaljer. Belyst vägghylla i hall och trappräcke i zink. Köpenhamnsvägen 84 - Bjurfors
Fina detaljer. Belyst vägghylla i hall och trappräcke i zink
Från ovan. Köpenhamnsvägen 84 - Bjurfors
Från ovan
Vy från entrén mot vardagsrummet. Köpenhamnsvägen 84 - Bjurfors
Vy från entrén mot vardagsrummet
Badrum intill entrén med påkostad travertinmarmor. Köpenhamnsvägen 84 - Bjurfors
Badrum intill entrén med påkostad travertinmarmor
Handslagen dansk klinker. Köpenhamnsvägen 84 - Bjurfors
Handslagen dansk klinker
Kök med matplats i burspråket. Köpenhamnsvägen 84 - Bjurfors
Kök med matplats i burspråket
Från köket nås matplats och vardagsrum via skjutdörrar. Köpenhamnsvägen 84 - Bjurfors
Från köket nås matplats och vardagsrum via skjutdörrar
Exklusiva vitvaror. Köpenhamnsvägen 84 - Bjurfors
Exklusiva vitvaror
Vinkyl. Köpenhamnsvägen 84 - Bjurfors
Vinkyl
Bra förvaring vid sovrummen, skjutdörrsgarderober. Köpenhamnsvägen 84 - Bjurfors
Bra förvaring vid sovrummen, skjutdörrsgarderober
Master Bedroom med utgång till stor balkong. Köpenhamnsvägen 84 - Bjurfors
Master Bedroom med utgång till stor balkong
I soligt sydvästläge. Köpenhamnsvägen 84 - Bjurfors
I soligt sydvästläge
Utsikt över Bellevue Sjösidas takåsar. Köpenhamnsvägen 84 - Bjurfors
Utsikt över Bellevue Sjösidas takåsar
Sovrum/arbetsrum. Köpenhamnsvägen 84 - Bjurfors
Sovrum/arbetsrum
Balkongen nås även från mittersta sovrummet.. Köpenhamnsvägen 84 - Bjurfors
Balkongen nås även från mittersta sovrummet.
Badrum vid sovrummen med luxuös känsla. Köpenhamnsvägen 84 - Bjurfors
Badrum vid sovrummen med luxuös känsla
Inmurat badkar med italiensk marmor. Köpenhamnsvägen 84 - Bjurfors
Inmurat badkar med italiensk marmor
Vackert fönster ovanför badkaret. Köpenhamnsvägen 84 - Bjurfors
Vackert fönster ovanför badkaret
Fin trappuppgång/entré till huset. Köpenhamnsvägen 84 - Bjurfors
Fin trappuppgång/entré till huset
Köpenhamnsvägen 84. Köpenhamnsvägen 84 - Bjurfors
Köpenhamnsvägen 84

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Kaskader av ljus, takhöjd så det förslår och ett oslagbart läge. Etagevåningen på Bellevue Sjösida imponerar med gedigna, påkostade material och en genomgående känsla av exklusivitet. Tegelväggarna är tjocka, på golven ligger danskt handslaget klinker och italiensk marmor smyckar badrummen. Inifrån våningens två plan kan du blicka ut över Öresund och Ribersborgsstranden, som nås på endast tio minuter till fots. Det är enkelt att njuta av havsbad, bastu eller lunch på det anrika kallbadhuset som finns bekvämt nära. Det spatiösa sällskapsrummet bjuder på en takhöjd om 6 meter, stora fönsterpartier, balkong och en murad öppen spis. Det charmiga etageplanet har öppen planlösning ner till sällskapsrummet, men kan också avskärmas med jalusier för en mer privat känsla. Kom in och upplev denna ljuvliga våning som inte lämnar någon besviken.

Interiör

BAKOM GEDIGNA VÄGGAR. Arkitekten Mikael Wikeborg står bakom byggnaden som ligger vid Köpenhamnsvägens slut, nära Ribersborgs stränder och grönområden. Huset uppfördes 1995, samtidigt som det närliggande bostadskvarteret Potatisåkern började ta form. Favoritvåningen som arkitekten ville ha för sig själv var just denna, som är en etagevåning högst upp på gaveln. Härifrån promenerar du ner till ”kallis” för ett dopp och cyklar till Västra hamnen och city. Allt är nära tillhands samtidigt som du bor på ett lugnt läge intill Bellevue Sjösidas villaområde. Redan från utsidan får du intrycket av att det är en solid arkitektbyggnad. Den putsade fasaden med framträdande tegel, dess varierande och stora fönstersättningar utlovar dynamik och känsla.

KVALITET OCH KÄNSLA. Entrén till huset nås via byggnadens centrala punkt, en cylinderformad utskjutande del täckt av glasbetong. Byggnaden omges av häckar och träd samt grindar, vilket ger en villalik känsla. Varje bostad har tillgång till en privat carportplats. En stensatt gång under tak leder fram till ytterdörren av glas. Entrén i trapphuset är stilfullt utformad med handslaget klinkergolv, en springbrunn och varmförzinkade stålräcken som följer trappan upp till våningen. Bredvid dörren återkommer glasbetongsväggen. I hallen finns gott om förvaring för dina ytterplagg. De tjocka tegelväggarna är putsade och i en av dessa finns en vacker infälld hylla med belysning. Det ljuvliga danska handslagna klinkergolvet vittnar om kvalitet och är vackert mot allt det vita. I hallen får du genast en överblick över den smarta planlösningen. Till vänster finns den privata delen med tre sovrum, förvaring och badrum. I centrum finns kök med matplats och till höger det stora vardagsrummet. Det finns två balkonger. En större i sydvästläge som du har tillgång till från två av sovrummen och en i nordväst utanför vardagsrummet.

PRIVATA DELEN. I anslutning till hallen åt vänster finns ett badrum med dusch. Här utstrålas det lyx och elegans med italiensk, sandfärgad travertinmarmor på väggar, golv och handfat. Duschen med glasdörr och toalettstolen avskiljs fint med en vägg. Handfatet kommer från Villeroy & Bosch och samtliga armaturer är designade av Philip Starck. I hallen utanför sovrummet finns rejält med förvaringsutrymmen på en hel vägg i form av skjutdörrsgarderober. Samtliga tre sovrum har nyslipade och vitlaserade trägolv. Det första sovrummet används idag som arbetsrum. Ett stort fönsterparti med oregelbunden form släpper in mycket ljus. Det mittersta sovrummet har en glasad dubbeldörr som leder ut till den stora balkongen med trädäck i soligt sydvästläge. Ett ljust och luftigt Master bedroom ligger på gaveln som har öppet upp i nock. Här flödar ljuset in från flera håll; de två takfönsterna, den glasförsedda dubbeldörren som leder ut till altanen och ett mindre fönster intill. Takfönsterna har fjärrmanövrerade heltäckande jalusier. Ute på altanen med trädäck har du fin utsikt över Bellevue Sjösidas takåsar. Här varierar byggnaderna stort med allt från nybygge till sekelskifte. I anslutning till sovrumsdelen når du våningens andra badrum som har samma luxuösa känsla som det andra, men i något mer generös storlek. Travertinmarmorn klär även detta badrum från topp till tå. De dubbla tvättställen kommer från Villeroy & Bosch och erbjuder gott om förvaring i lådorna nedtill. Ett härligt inmurat badkar inbjuder till långa sköna bad. På väggen ovanför badkaret inns ett cirkelformat fönster med passande skepparkänsla. I badrummet ryms även tvättmaskin och torktumlare från kvalitetssäkra Miele. Samtliga armaturer kommer från Philip Starck.

SOCIALT MED HAVSUTSIKT. Rakt fram från hallen löper det vackra klinkergolvet vidare till köket. Även i detta rum fångas den påkostade och gedigna känslan med högkvalitativa maskiner och vitvaror. Här är det en glädje att tillaga måltiderna. Den eleganta köksinredningen går i vitt och frostat glas och är tillverkad av Siematic. Maskinerna kommer från Gaggenau, varav kyl och frys är i extra generöst utförande. Här finns också en vinkyl, som garanterat uppskattas av vinkännaren. Bänkskivorna är av marmor och smälter vackert in med den vita inredningen som ackompanjeras av stålinslag. Vid burspråket finns en perfekt matplats för fyra personer. Genom en skjutdörr kommer du vidare till vardagsrummet som badar i ljus och har en ofantlig känsla av rymd. Taket går hela vägen upp i nock och har en takhöjd om hela 6 meter. Trägolvet från Junkers breder ut sig över de generösa sällskapsytorna som rymmer både matplats för flera middagsgäster och plats för soffgrupp. Matplatsen omges av höga fönsterpartier där du kan blicka ut över havet, som är slående nära. Från vardagsrummet nås en härlig balkong med morgonsol där du kan njuta av kaffet till havsutsikt. En vacker murad öppen spis med sittbänk tillför hög mysfaktor till rummet. Mitt i rummet finns en trappa av förzinkat stål och massiv bok som leder upp till det mysiga etageplanet om cirka 25 kvadratmeter. Även i detta rum dominerar ljuset som släpps in från alla håll. I taket finns både takfönster och en bred kupa av glasbetong som ger ett spännande sken. Här uppifrån kan du givetvis även skåda Öresund, en utsikt du aldrig tröttnar på. Ytan är perfekt för filmkvällar, kreativt skapande, gäster eller barn. Ett flexibelt rum med flera användningsområden. Den öppna planlösningen ner mot vardagsrummet kan med hjälp av de fjärrstyrda, heltäckande jalusierna enkelt förvandlas till ett avskilt rum.

UNIK BOSTAD. På detta fantastiska läge, nära hav och city får du ett unikt boende med alla bekvämligheter och påkostade detaljer du kan drömma om. Materialvalen är gedigna och av hög kvalitet. Designfaktorn hög. Uteplatser, etageplan och havsutsikt ger det lilla extra. Små men viktiga detaljer som gör vardagen enklare finns i form av centraldammsugare, dimbar belysning, enhetliga elkontakter och fjärrmanövrerade jalusier. Här får du ett citynära kvalitetsboende mitt i villaidyllen intill havet. Svårslaget helt enkelt.

Fakta

Uteplats/balkong

En stor balkong i sydvästläge och en något mindre i nordvästläge.

Ombyggnad, Renoveringar

2015
Nytt Siematic kök, samtliga vitvaror Gaggenau (kyl och frys i lyxutförande och extra stora).
Installerat fjärrmanövrerade heltäckande jalusier till ovanvåningen samt till takfönsterna i Master Bedroom.

2014
Golven i de tre sovrummen slipades och vislaserades.
Samtliga elkontakter och strömbrytare byttes ut (aluminium).
Målade väggar och tak samt snickerier i hela lägenheten.

Övriga byggnader/utrymmen

Källarförråd, ca 6 kvm.
Cykelförråd på gården.

Parkering

Carport
Fri parkering på gatorna i kvarteret

Månadsavgift

Avgift/hyra
6 667 kr

Inkl värme och vatten. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg avseende bredband och kabel-tv på 240kr samt bilplats 600kr.

Ekonomi

Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
7 950 000 kr
Lägenhetsnummer
308
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Ja
Rum
5
Sovrum
3
Boarea
149 kvm*

* Areauppgifter enligt mätning.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
500 kr
Summa
500 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
61

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Skoghem
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
8
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Skoghem är en äkta förening som bildades 1993. Föreningen upplåter 8 stycken lägenheter med bostadsrätt. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. Föreningens tomt är friköpt.

Kommande avgiftshöjningar
Inga planerade i dagsläget (2018-02-01).

Renoveringar - Utförda och planerade

Renoveringar
2010-2011 Genomgång av värmecentral och golvvärmesystem, vilket ledde till investeringar under 2011.
2010 Montering av droppnäsor på samtliga fönster.
2010 Montering av vindskivor och fönsterbleck samt montering av zinkplåt på vissa utskjutande murverk.¨
2011 Byte av grundvattenpumpen till värmepumpen.
2011 Utbyte av isolering samt tätning kring fönster och ytterdörrar.
2011 Utbyte av dåligt trä i fönsterbågar, ytterdörrar och dörrkarmar.
2012 Återställande av mindre murskador på fasaden.
2012 Reparation av kodlås.
2012 Målning av betongväggar i trapphuset.
2013 Byte av fördelningsventilen för varmvatten till golvvärmen respektive varmvatten.
2013 Injustering av golvvärmen efter installation av ny värmepump.
2013 Ersatt befintliga trägrindar i muren med nya grindar.
2013 Utbyte av befintliga nyckellås i hissen.
2013 Omläggning av stenläggningen vid infarten till gården.
2014 Översyn av tak med tätning av foger.
2014 Målning av yttre trå i öst, syd och väst.
2014 Reparation av fönster.
2012-2015 Förbättring av balkongkonstruktionen på vissa balkonger.
2016 Rengöring och ev putsning av fasad.
2017 Översyn av avrinning från balkong samt översyn av vissa fönsterpartier i söderläge.
2017 Trygghetsbesiktning av samtliga lägenheter.

Kommande renoveringar
2018 Målning av cykelförråd, plank och grindar.
2018 Avloppsspolning VA-system.
2018 Rengöring hängrännor och tak.

Parkering

En carportplats tillhör varje lägenhet (obligatoriskt tillägg till månadsavgiften).

TV/bredband

Kabel-tv, bredband och ip-telefoni via ComHem (tillkommer som en obligatorisk kostnad om 240 kr/mån.)

Gårdsplats/innergård

Cykelförråd finns på gården.

Byggnadssätt

Byggår
1995
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Fönster
3-glas

Länkar

Området

Att bo på Bellevue Sjösida

Det är snudd på omöjligt att tänka sig Malmö utan Ribersborgsstranden. Att leva i storstaden vid Öresund definieras lätt med sommardagar i sanden där. I Västra Innerstaden finns flera exklusiva bostadsområden som ligger precis invid eller med närhet till Ribersborgsstrandens vatten men ändå lugnt och ostört. Här finns bostäder med både citys och naturens alla möjligheter utanför porten året om. Det signalerar livskvalitet på Malmö-vis.

I västra innerstaden är det lätt att finna ro även om citypulsen slår bara några kvarter bort. Något som verkligen kännetecknar området är parkerna. I Malmös största, Pildammsparken, utnyttjas varje meter fullt ut. Mellan dammarna, vars innehåll en gång betydde skillnad mellan liv och död för stadens folk, ringlar motionsspår. Nu spelas här utomhusteater och man kan både ta en fika och träna på utegymmet i parken. Malmö stad har i flera områden byggt upp temalekplatser åt barnen, här ligger Spindellekplatsen tänkt för de minsta.

Fridhem, som ligger i Slottsstaden, är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Husen är eleganta och skolorna i närområdet utmärkta. Ribersborgsstranden och det vackra Kallbadhuset, som uppfördes 1898 och är klassat som byggnadsminne, ligger bara ett stenkast bort. Att ta ett vinterdopp från bryggan och sedan värma sig i bastun är tradition för många.

Västra Innerstaden är stor till ytan och rymmer många bostadsområden som alla har sin karaktär. Västervång ligger söderut längs Ribersborgstranden. Flera områden följer sedan inåt Malmö Centrum och Kronprinsen där kvarteren idag är mycket livliga. Skyskrapan skulle bli en stad i staden med butiker och service för de boende. Bostadsområden som Rönneholm, Dammfri, Lorensborg och Nya Bellevue ligger alla med närhet till Pildammsparken och Stadionparken.

Om man vill bo centralt i villa eller småhus i Malmö är Solbacken ett givet val. I charmiga Solbacken spänner stilarna över de senaste hundra åren då förtätning skett. Det var här som de första funkisvillorna Malmö byggdes och hela området är inbäddat i lummig grönska. Området länkas ut mot kusten till Mellanheden där flerfamiljshusen byggdes efter idén om ’hus i park med tillgång till ljus och luft’.

Populära friluftsstaden var länge ett av Malmös mest välkända områden. Det tog form under 1940-talet och radhusens nyskapande finesser som sopnedkast direkt vid köksbänken och inbyggda skohyllor gjorde att det fick stor internationell uppmärksamhet.

Köpa eller sälja bostad i västra Malmö? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Värstra Malmös 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus - Vackert och välbevarat badhus som erbjuder bad, bastu, SPA samt fika och middag året om.
 • Teaterlekplatsen i Pildammsparken - En dröm för de små med sagoslott,kulisser och scen.
 • Mineral - 100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Genom att klicka på "Skicka" godkänner du Bjurfors användarvillkor.

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Nebrelius

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 040-608 30 88