Topprenoverad tvåa med stor balkong.

Almvik, Malmö

Tenorgatan 12

Utgångspris
1 250 000 kr
Avgift
4 429 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 2
Boarea
59 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Topprenoverad tvåa med stor balkong.

Topprenoverad och välplanerad tvåa med stor balkong och en härlig utsikt över lugnt grönområde.

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till denna moderna och väldisponerade tvårummare. Här råder genomgående planlöning som i kombination med de ljusa ytskikten skapar ett fantastiskt ljusflöde genom hela bostaden.

På våning 2 möts vi av denna ljusa lägenhet som under 2018 genomgick en totalrenovering. Vi erbjuds en öppen planlösning med ett modernt kök och vardagsrum. Från vardagsrummet når vi den stora balkongen med utsikt över föreningens grönområde. Sovrummet är rymligt med plats för både stor säng och garderob. Tillhörande bostaden finns även ett inbyggt förråd på balkongen.

Föreningens hus och område är nyligen renoverade och har en mycket trevlig och välkomnande atmosfär! Här finns närhet till både skola och dagis. Bra kommunikationer med buss till city samt bara 10 minuters cykelväg till Hyllie och affärscentrum Emporia!

Välkomna på visning!

Interiör

Hall
Hallen välkomnar med ljust laminatgolv och vita släta väggar.Här finns plats för ytterkläder. I anslutning till hallen finns en stor klädkammare. Spotlights i tak.

Kök
Det ljusa golvet löper från hallen in i köket där vi möts av ett modernt kök med vita köksluckor, en bänkskiva i laminat och kakel i olika gråa nyanser. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin (whirlpool), svart diskho med blandare i krom, inbyggd mikro (samsung), spishäll (siemens) med fläkt ovanför (cylinda), inbyggd ugn (electrolux) och kyl/frys (samsung). Samtliga vitvaror är från 2018 enligt säljaren.

Vardagsrum
Det ljusa golvet från köket och hallen fortsätter in i vardagsrummet som ligger i öppen planlösning med köket. Här ryms stor soffgrupp och mindre matgrupp. Härifrån når vi även bostadens stora balkong. Spotlights i tak.

Sovrum
Ljust snyggt laminatgolv och vita släta väggar. Sovrummet är stort nog för både dubbelsäng och garderobsmöbel. Utsikt över föreningens grönområde utan direkt insyn.
Spotlights i tak.

Badrum
Brunt mosaikgolv och vitt kakel. Badrummet är utrustat med golvstående WC (Gustavsberg), handfat i vitt med kommod i svar (Bath deluxe), blandare i krom (Avital) och spegelskåp. Duschhörna med blandare i krom. Spotlights i tak. Kvalitetsdokument finns.

Balkong
Stor balkong med utsikt över grönområdet där man kan njuta av förmiddagens solstrålar. Här finner vi även bostadens förråd.

Fakta

Uteplats/balkong

Öppen rymlig balkong mot grönområde i söder.

Ombyggnad, Renoveringar

2018 Totalrenovering av lägenheten av tidigare ägare

Övriga byggnader/utrymmen

Tvättsuga/ servicehus i anslutning till vändplatsen Tenorgatan.

Förråd finns i anslutning till balkongen.

TV/bredband

Com-Hem är leverantör. Grundutbud ingår i avgiften. Digitala kanaler och tillägg genom Com-Hem.

Bahnhof levererar internet via fiberuttaget i lägenheten. Hastighet 1000/ 1000 Mbit. ingår i den obligatoriska avgiften med 99 kr/mån.

Parkering

Föreningen har 90 P-platser och 205 Garage, föreningen har även Mc garage och cykelförråd. Kösystem tillämpas. Då vi har brist på parkeringar är det viktigt att ni är förbereda på detta innan ni flyttar in.
Vaktmästaren sköter kölistan och dess hantering, maila vaktmästaren för att ställa er i kö. fastighetsskotaremoh25@riksbyggen.se

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 429 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,29792%
Andel av årsavgiften är
0,29794%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 250 000 kr
Lägenhetsnummer
29
Våningsplan
2 av 2
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
59 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
350 kr
Summa
350 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1975

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggens Brf Malmöhus nr 25
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
282
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

I föreningen finns totalt 282 lägenheter samt 2 lokaler I totalt 27 hus. Fastigheten är upplåten med tomträtt genom et tomträttsavtal med Malmö kommun. Kupletten 1-3 tom 2024-12-31 och Kupletten 4-7 tom 2023-12-31. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade I Folksam, bostadsrättstillägget ingår. Riksbyggen har hand om föreningens ekonomiska förvaltning.

Föreningen godkänner delat ägande, men den som bor i lägenheten måste äga minst 10%.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

Senaste avgiftshöjningen skedde januari 2019. Man planerar att höja avgiften med mellan 1,5 - 5% fram till 2020. Inga summa är bestämd i dagsläget.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen, föreningens hemsida (https://www.mhus25.se/) och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Föreningens ekonomi

Senaste avgiftshöjningen skedde januari 2019. Man planerar att höja avgiften med mellan 1,5 - 5% fram till 2020.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2005 Avloppsstammar spolade
2007-2008 Fasad målad
2008 Mekanisk frånluftsventilation installerad.
2009 Takrenovering, loftgångar och ventilation
2010 Indragning fiberoptisk kabel.
2010/11 Renovering tvättstugor samt utbyte utrustning
2010/11 Vattenreningssystem installerades.
2012 Statuskontroller utförda i alla lägenheter och vid behov har krav på förändring ställts på innehavaren.
2013 Injustering av värme/byte av reglerutrustning för fjärrvärmen
2013 Utbytt alla glödlampor till lågenergi samt satt in avkännare på vissa ställen.
2013 Hängrännor
2014 Fogning loftgångar, målning p-platsmarkeringar.
2015 Lekplatser, boulebana, landhockey, spolplatta och plattgångar, asfalt garage, översyn bruksfogar samt luktsanering.
2016 Byte dagvattenbrunn, dränering
2017 -2019 Fönster, dörrar och fasadrenovering.
2018 Värmecentralerna
2018 Sopsortering

Kommande renoveringar:
2019 och framåt - Renovering på innergårdar, lekplatser och sittgrupper och växtlighet.
2019 och framåt - Målning fastighet
2025-30 - Stammar
2025-30 - Vattenledningar

I dagsläget finns det ingen aktuell energideklaration för byggnaden, det kommer att upprättas år 2020.

Parkering

Föreningen har 212 st garageplatser kostar 300 kr/mån och 91 st parkeringsplatser kostnad om 150 kr/mån. MC-platser kostar 90 kr/mån. Kösystem tillämpas.

TV/bredband

Kabel-tv via ComHem. Bahnhof levererar internet via fiberuttaget i lägenheten, det är en obligatorisk kostnad i avgiften på 99 kr i månaden. Viktigt är att kontrollera att det finns uttag, om det ej finns är det ägarens egna ansvar att installera.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har tre servicehus med tre tvättstugor I vardera. Här finns även mangelrum. Festlokal går att hyra för 250 kr, denna rymmer 30 personer.
Fritidslokal. Cykelförråd kommer göras om senare och avgift kommer tas ut.

Området

Att bo i Södra Malmö

Puls och utveckling bildar tillsammans ett stort plus i södra delarna av Malmö. Sedan länge etablerade bostadsområden möter framtidens kvarter bland koloniområden och grönska. I Södra Malmö ökar hela tiden utbudet av aktiviteter och shoppingmöjligheter genom satsningar på Hylliebadet, Malmö Arena och Emporia. Här står man inte still.

Fosie, Hyllie och Oxie är exempel på sedan länge etablerade socknar som idag ingår i vad vi kallar Södra Malmö. Stadsdelen Hyllievång, som etablerades i mitten på 2000-talet med satsningen på Citytunneln, visar vägen. Här finns flera nya områden med flerfamiljshus. Här ligger också Emporia, ett köpcentrum med 230 butiker, samt Malmö Arena där Malmö Redhawks spelar ishockeymatcher och stora konserter äger rum. Hylliebadet är ett modernt badhus för hela familjen.

I Hyllie har man bevarat värdefull mark som t ex koloniområdet Ärtholmen som anlades på 1940-talet. I Bellevuegården och Bellevueparken blandas villor och radhus trevligt med parkers gröna rum. Bostadsområdet Lindeborg erbjuder också ett fint odlingsområde med kolonilotter. I närheten ligger Bergdala med byggnader från 1920-talet.

Nydala samt Kroksbäck etablerades samtidigt som intilliggande Hermodsdal på 1960-talet och domineras av flerfamiljshus. På kullarna i Kroksbäcksparken finns en av Malmö stads uppskattade temalekplatser, Äventyrslekplatsen. Precis invid ligger Holma som tog form under 1970-talet. Kulladal är ett stort och välkänt område med service och skolor vars historia går tillbaka till 1800-talet.

I Fosie har folk levt sedan vikingatiden och området visar på historiens utveckling med sin blandning av äldre bebyggelse och den folkhemssatsning som gjordes under 1950- och 1960-talet då flerfamiljshus uppfördes. Exempel på sådana stadsdelar är Almvik, Gröndal, Heleneholm och Hermodsdal. I Eriksfält finns flera villor och radhus som uppfördes redan tidigt 1900-tal och även i Gullviksborg varierar boendeformerna. I Kastanjegårdens lugna kvarter ligger villor byggda på 1970-talet. Augustenborg är ett område med låga flerfamiljshus som uppfördes under 1940-talet och som nu är känt som ’ekostad’.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i södra Malmö? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra Malmös 3 bästa

3
 • Katrinetorp
  Vacker gård där restaurangen Klein’s mat huserar
 • Tycho Brahe observatoriet
  Ett måste för den rymdintresserade
 • Trädgårdspaletten
  Botanisk trädgård och handelsträdgård

Karta

Tenorgatan 12

Tenorgatan 12,
215 74 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04