Nu får vi lov att presentera en välplanerad och fint renoverad trea med balkong

Almhög, Malmö

Rödkullastigen 2B

På förhand
Utgångspris
1 150 000 kr
Avgift
5 042 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
3 av 4
Boarea
76 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Nu får vi lov att presentera en välplanerad och fint renoverad trea med balkong

Välkommen till denna mycket fräscha 3:a om 76 m². Lägenheten erbjuder bland annat ett härligt kök, fint badrum och en fin balkong.

 • Ansvarig mäklare

  Jacob Friberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 08

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna mycket fräscha 3:a om 76 m². Hallen välkomnar med fräscha ytskikt som genomsyrar hela lägenheten. Smakfullt renoverat kök med gott om arbetsytor och god plats för ett större matbord. Ett rymligt sovrum vägg i vägg med en walk-in garderob. Fräscht helkaklat badrum utrustat med badkar. Stort vardagsrum med välbevarat originalgolv och utgång till balkong i ett perfekt sydvästligt läge.

Här bor du i trevliga och välskötta HSB Brf Munkhättan med närhet till alla bekvämligheter. Goda bussförbindelser precis utanför gården och nära till motorväg vilket är perfekt för den som pendlar. Innergården är tryggt inhägnad och här finns utemöbler, grill samt lekplats.

Varmt välkomna på visning!

Interiör

Bostadens interiör genomgick 2015 en omfattande helrenovering då kök sam badrum renoverades. Alla tak samt väggar målades och nya ekparkettgolv lades i samtliga rum. Även nya lister samt innerdörrar.

Vi tar trappan upp till tredje våningen och stiger in genom en bastant och ljuddämpande säkerhetsdörr. Direkt slås vi av bostadens höga standard och smakfulla interiör.

Direkt åt vänster når vi köket genom öppen planlösning och här finns matplats för ca 6 personer. Köket renoverades 2015 och inredningen är stilsäkert vit med bänkskiva i massiv ek. Vitvarorna är inbyggda och rostfria. Utrustning såsom spishäll, fläkt, micro, ugn, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys. Ovanför matplatsen finner vi infällda takspotlights. Även i skåpen finner vi belysning.

Vardagsrummet är mycket rymligt och här ryms enkelt både matsalsmöbel samt tv-soffa- Burspråket skapar ett flödigt ljusinsläpp och vi når ut till balkongen som ligger i soligt söderläge.

Två rymliga sovrum skapar bra ytor för sängar och inredning.

I hallen har vi tillgång till en walkin-garderob med rejäl samt välinredd skjutdörrsgarderob.

Badrummet är renoverat 2015 av fackman och dokumentation i form av kvalitetsdokument finns. Väggarna är helkaklade i toalett, badrumsskåp med belysning, handdukstork samt exklusivt badkar och spotlights.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Kärven 1

TV/bredband

Kabel-tv från Comhem, brundutbud ingår i månadsavgiften.

Bredband via Comhem, seperat abonnemang

Parkering

90 garageplatser går att hyra för 215:-/mån. 152 parkeringsplatser går att hyra 150 :-/mån. Till platserna är det separat kö. För att få en garageplats måste du först ha en parkeringsplats.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 042 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten samt kabel-TV

Ekonomi

Andel i föreningen
0,34752%
Andel av årsavgiften är
0,34752%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 150 000 kr
Lägenhetsnummer
19
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Max antal sovrum
2
Boarea
76 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
300 kr
Försäkring
100 kr
Summa
400 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1959

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
161
Energideklarationsdatum
2011-07-15

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Munkhättan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
313
Antal lokaler
8
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Verksamheten omfattar förvaltningen av fastigheterna Kärven 1, Strået 1, Strået 2 som föreningen innehar med äganderätt. Fastigheterna innehåller tillsammans 313 lägenheter och 8 lokaler fördelat på 6 bostadshus som färdigställdes 1959. Bostadshusen rymmer tillsammans 17 trapphus med adresserna Solvändegatan 1 och 3, Munkhättegatan 22, Rödkullastigen 1,2 och 3. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB. Bostadsrättstillägg ingår i föreningens försäkring.

Medlemskap
Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem. Föreningen vill att den som bor i lägenheten ska stå som ägare.

Avgiftshöjningar
Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år. Föreningen vill fortsätta investera i föreningen och kunna amortera av våra lån i fortsatt stor grad. Senaste höjningen skedde 2019-01-01 med 2%.

Föreningen har individuell mätning och debitering av el. Debitering sker varje månad.

Föreningens ekonomi

Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år. Vi vill fortsätta investera i föreningen och kunna amortera av våra lån i fortsatt stor grad.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar på 2000-talet:
- Fönster och balkongdörrar byttes liksom alla element.
- TV- nätet uppgraderades och föreningen installerade eget bredband.
- Parkeringsplatserna fick grindar och i garaget installerades kameraövervakning.
- Samtliga lägenheter utrustades med säkerhetsdörrar.
- 2014 genomfördes rörstambyte för kallt och varmt tappvatten
- 2014/2015 genomfördes fasadrenovering.
- Utbyte av hissarna på Rödkullastigen 1 och 3.
2019 Renovering och uppgradering av alla tvättstugor

Kommande renoveringar:
2019-2020 Renovering av balkonger och inglasning
Föreningen följer en underhållsplan och där är kontinuerligt arbete, ommålning av både utemiljön och källare/trapphus.

Parkering

Brf Munkhättan har 90 garageplatser och 152 parkeringsplatser. Parkeringsplats kostar 150 kronor per månad och garageplats kostar 215 kronor per månad. (För att komma i fråga för garageplats inom brf Munkhättan måste du först ha vanlig parkeringsplats. Kötiden för garageplats är cirka tolv månader medan kötiden till parkeringsplats är en eller ett par månader)

TV/bredband

Föreningen har kabel-tv via Com Hem. Basutbud ingår i avgiften. Bredband via Com Hem 250/10 mbit/s.

Gårdsplats/innergård

Grönskande innergård med gemensam grillplats och lekplats.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns:
- Cykelparkering finns både inomhus och utomhus.
- Hobbyrum i källaren mellan Solvändegatan 1a och 1b.
I hobbyrummet finns två arbetsbänkar och ett måleribord.
- Festlokal kan hyras för max 30 personer för 200 kr.

I varje hus finns en tvättstuga med ett antal tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. De kan man boka på den digitala tvättavlan, på webbsidan eller via appen.

Ett förråd tillhör lägenheten samt ett förråd i matkällare.

Övrigt

Ovanstående information är hämtad från föreningens vicevärd och senaste årsredovisning. För mer info besök gärna föreningens hemsida http://www.hsb.se/malmo/brf/munkhattan/. Det går även bra att kontakta föreningens Vicevärd Marcus Hedenskog, 010- 442 30 00.

Den slutlige köparen uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Länkar

Området

Att bo i Södra Innerstaden

I Södra Innerstaden i Malmö är pulsen hög. Här möts människor över något gott att äta på krogarna runt Möllevången eller på en konsert i Folkets Park. Men området omfamnar mycket mer än så. Här kan man hitta hem nära Europas största stadsidrottsområde eller i eleganta Rörsjöstaden där inspirationen kommer från Paris.

Det mest kända området i Södra Innerstaden är utan tvekan Möllevången. Det kallas allmänt för ”Möllan” och är hela Malmös matkvarter. Här finns restauranger som serverar rätter från alla världens hörn och butiker som säljer svåråtkomliga ingredienser för den som själv vill laga kvällens middag. Möllevångstorget är hjärtat i stadsdelen med en livlig och populär torghandel som erbjuder allt inom frukt och grönt.

Närliggande Bergsgatan har varit insvept i goda dofter sedan år 1888 då Mazetti etablerade sig där. Idag är det prisade Malmö Chokladfabrik som huserar i kvarteret. Butiken Möllans Ost är himmelriket för den som gillar ost – här finns det alla sorter.

En av Malmös viktigaste mötesplatser är Folkets Park. Den anlades i början av 1800-talet och är Sveriges äldsta. Här bjuds det på konserter, teaterföreställningar och ett intensivt klubbliv men det finns också mer familjevänliga nöjen som karuseller, minibondgård, minigolfbana och en plaskdamm. Den har också en populär lekplats och på vintern är det många som åker skridskor på Folkets Parks isbana.

I det vackra området Rörsjöstaden har husen arkitektonisk inspiration från nationalromantik, jugend och nyklassicism. Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar, puts och studs, är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Här tronar S:t Pauli Kyrka.

Rådmansvången ger ett boende mitt i city med utmärkt läge ovanför Pildammsparkens grönska, shoppinggator utanför porten och Triangelns tågstation under fötterna. Precis bortom Pildammsparken ligger Stadionområdet som är ett av Europas största stadsidrottsområden. Mellan Pildammsparken och Stadionvägen ligger Borgmästaregården, som uppfördes i mitten av 1960-talet.

Nobelvägen löper från Malmös östra infarter genom bostadsområdet Katrinelund. Här bor man nära både cityliv och grönområden. I området Flensburg ligger köpcentret Mobilia som rymmer fler än 100 butiker under sina tak. ovan. ta en promenad runt dammarna i pildammsparken så har du fått dagens motion. nedan. roa dig i folkets park, grundad av frank suell på 1800-talet.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Södra Innerstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra Innerstadens 3 bästa

3
 • Pildammsparken
  En oas med flera dammar och rikligt fågelliv.
 • Casual Street Food
  Njut av vällagade hamburgare, fish tacos, fish n chips, milkshakes i avslappnad miljö.
 • Mat- och Chokladstudion
  En butik som ägs av Joel Lindquist, vinnaren av Dessertmästarna 2014.

Karta

Rödkullastigen 2B

Rödkullastigen 2B,
214 57 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jacob Friberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 08

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Almhög, Malmö

  På förhand
  Adress
  Rödkullastigen 9b
  Utgångspris
  995 000 kr
  Månadsavgift
  4 446 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  69 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Almhög, Malmö

  På förhand
  Adress
  Rödkullastigen 6A
  Pris
  1 175 000 kr
  Månadsavgift
  4 550 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  78 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Almhög, Malmö

  På förhand
  Adress
  Rödkullastigen 9A
  Pris
  795 000 kr
  Månadsavgift
  3 726 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!