Alla bilder

Väster, Lund

Rallaregatan 2D

Utgångspris
1 950 000 kr
Avgift
3 252 kr
Antal rum
2
Boarea
54 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

28 maj

28 maj

Kl 12:00-12:30

Bokad visning.

29 maj

29 maj

Kl 18:30-19:00

Bokad visning.

Mäklare

Alla bilder

Beskrivning

Högst upp i huset på gavelläge med hiss och balkong

Beskrivning

På populära väster med närhet till allt Lund har att erbjuda finner du denna perfekt planerade tvårumslägenhet. Med välplanerade kvadratmeter och en genomgående planlösning erbjuder den här bostaden ett kök med utrymme för matplats, rymligt vardagsrum med vackert burspråk och utgång till balkong i söderläge, sovrum med garderober samt badrum med badkar. Här bor du högst upp i huset på fjärde våningen och ljust härligt gavelläge! Hiss finns.

Rallaregatan ligger nära Centralstationen och med stadens utbud av butiker och restauranger på nära håll. Lugnt, trivsamt och lummigt läge! På bara några minuters cykelväg befinner du dig på Lunds universitet. Stabil och välskött förening, Välkommen på visning!

Interiör

Inbjudande hall som bjuder på goda förvaringsmöjligheter i både inbyggda garderober och klädkammare. På golvet ligger välbevarad fiskbensparkett som löper enhetligt genom sovrum och vardagsrum. Vitmålade väggar.

Direkt till vänster är köket beläget. Köksinredning i vitt med rostfri bänkskiva, vitt kakel och bra med arbetsytor. Utrustat med spis, fläkt och kyl/frys. Här ges plats för matbord för ca fyra personer. På golvet ligger vackert nyslipat brädgolv.

Efter köket är sovrummet beläget. Bra storlek med plats för dubbelsäng och sängbord. Förvaringsmöjlighet i inbyggda garderober. Vitmålat och fondtapet.

Rakt fram från hallen sett är badrummet placerat. Våtrumsmatta och våtrumstapet. Här finns badkar, wc, handfat och badrumsskåp. Badrumsfönstret släpper in bra med ljus.

Vardagsrummet är stort, luftigt och bjuder på ett härligt ljusinsläpp med fönster i två väderstreck med vackert burspråk på gaveln. Vardagsrummet erbjuder flertalet möbleringsalternativ och ger plats för både soffa och matbord. Härifrån nås också balkongen i soligt läge.

Fakta

Bostadsrättsförening

Brf Rallaren

består av totalt 40 lägenheter varav 2 hyresrätter. Föreningen är bildad 2008.

1990 stambyte, balkonger på södersidan (nyuppförda). Renovering av kök och badrum.

1991 installation av hissar

2008 renovering av tvättstugor

2011 reparation av balkongerna på norrsidan

2012 målning av takfot och entréer

2014 OVK

2016

Föreningen har nyligen infört individuell mätning av el samt renoverat trapphusen.

Föreningen har delvis inhägnat trädgården med häck och skapat en uteplats med grillmöjligheter.

Planerade renoveringar:

Förbättring av utemiljö med plantering, ny grind och bygga fast grill. Pågående för tillfället är översyn av ventilationen.

I dagsläget finns det inga beslutade månadsavgiftsförändringar (2017-04-05). Föreningen höjer avgiften när behov finns, ungefär 2% per år. Kan variera i förhållande till planerande insatser.

Föreningen tillåter delat ägande, dvs att den boende äger 10 %, varpå exempelvis en förälder äger 90 %. Ägare måste vara över 18 år.

Föreningen förvaltas av Örehus fastighetsförvaltning.

Medlemmarna betalar sin elförbrukning via föreningen och tecknar inte själva separat avtal med elleverantör. Förbrukningskostnad för el faktureras kvartalsvis i efterhand och baseras på verklig förbrukning.

TV/Internet-anslutning

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Grundutbud ingår i månadsavgiften.

Ansluten till Fiber via Zitius. Man väljer en av de utsedda leverantörerna och betalar själv den kostnaden.

Övriga utrymmen

Till lägenheten tillhör ett källarförråd och ett vindsförråd.

I källaren finns två tvättstugor som renoverades 2008 med tvättmaskiner, torkskåp och samt torktumlare. Torkrum finns i anslutning till tvättstugorna.

Det finns barnvagnsrum och även cykelförråd på gården samt i källaren.

Uteplats/balkong

Balkong, läge söder.

Gårdsplats/innergård

Gemensam trevlig innergård med utemöbler och grillmöjligheter.

Parkering

Parkering finns i området. Kontakta Lunds Kommun för boendeparkerng. Föreningen har inga p-platser eller garage för uthyrning.

Övrigt

För finansiering kan vi i samarbete med Nordea erbjuda en rad produkter och tjänster som gör det enklare för dig som köper nytt boende. Kontakta gärna Nordea på 0771-22 44 88.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 252 kr
Kommentar månadsavgift
i Månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv. Obligatorisk kostnad för elabonnemang tillkommer, 147 kr/mån. Kostnaden för elabonnemang om 147 kr/mån planeras att sänkas efter december 2017. Utöver månadsavgiften tillkommer förbrukningskostnad för el, faktureras kvartalsvis i efterhand och baseras på verklig förbrukning. IMD

Ekonomi

Andel i föreningen
2,3928%
Årsavgift i föreningen
39 024 kr
Andel av årsavgiften är
2,513%
Pantsatt
Ja
Pantavgift
448 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
1 950 000 kr
Lägenhetsnummer
015-310
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
54 kvm **
Byggår
1946
**

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Karta

Rallaregatan 2D

Området

Att bo i Västra LundAtt bo i Västra Lund – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

Väster är en charmig och varierad stadsdel, lokaliserad på västra sidan om järnvägen i Lund. Här finns en blandning av hyreslägenheter, bostadsrätter, radhus och villor.

I området finns också en mängd vackra grönområden som till exempel Vildandsparken, Trolle-Wachtmeisters park, Papegojelyckan och Folkparken.

Den första samlade husbebyggelsen utanför den medeltida stadskärnan var förmodligen Jutahusen som växte fram kring en kvarn. Under århundradena spred sig bebyggelsen och på 1980-talet byggdes ett helt nytt bostadsområde som döptes till Gasverket.

Värpinge är en relativt ny stadsdel i västra Lund. Här finns bland annat en brittiskinspirerad golfbana med 9 hål. Precis intill finner du Rinnebäcksravinen, ett naturreservat med mycket vacker flora, väl värd ett besök.

Köpa eller sälja bostad i Lunds kommun? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Väster, Lund

  Adress
  Vävaregatan 12B
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  4 195 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  68 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Väster, Lund

  Adress
  Rallaregatan 2D
  Utgångspris
  1 475 000 kr
  Månadsavgift
  2 206 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  33 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Väster, Lund

  På förhand
  Adress
  Domherrevägen 3
  Pris
  1 650 000 kr
  Månadsavgift
  4 537 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!