Alla bilder

Väster, Lund

Doppingvägen 6B

Utgångspris
1 595 000 kr
Avgift
3 710 kr
Antal rum
2
Boarea
66 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 4

Visning

28 jan

28 jan

Kl 12:00-12:30

Bokad visning.

30 jan

30 jan

Kl 17:00-17:30

Bokad visning.

Mäklare

 • Ansvarig mäklare

  Simon Wall Sanktnovius

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 046-273 26 52

Alla bilder

Beskrivning

Vidga dina vyer och investera i en välrenoverad marklägenhet med uteplats i åtråvärda sydväst!

Beskrivning

En promenad från Lunds centrum välkomnas du in i en bostad som inte lämnar något att önska. Har bor du i en välrenoverad bostad med såväl renoverat kök som badrum. En bostad som präglas av ljus och rymd och spännande kreativa lösningar. Samtliga rum är rymliga och vardagsrummet "förlängs" med hjälp av inglasat uterum i åtråvärda sydväst. Sovrummet har gott om plats för dubbelsäng och här finns även förvaring i inbyggda garderober.

Läget är optimalt! Här bor du i lugna gröna omgivningar med Lunds centrum och Centralstationen på gång/cykelavstånd. Dessutom finns Nova Lund på bekvämt avstånd.

Varmt välkommen till en bostad som den bör vara!

Interiör

Hall
Innanför dörren, som välkomnande står vidöppen, skymtas en rymlig hall. Till vänster finns en elegant platsbyggd garderob med skjutdörrar och längre in finns gott om yta att inreda precis som du vill. Förslagsvis lämpar sig utrymmet väl som kontor eller skrivbordshörna. På de vita väggarna hänger tolkningsfri konst och ekparketten belyses från ovan med modern takarmatur med vridbara spotlights. Till höger är badrummet placerat.

Badrum (2010)
Sedan blygsamma 2010 har det helkaklade badrummet varit en självklar plats för rogivande stunder. Här kan du njuta av naturnära och tidlösa färgval, varma bad och beskåda konstnärliga detaljer såsom draperihängare av svängda kopparrör. De kvadratiska vita klinkerplattorna på golvet är uppvärmda (golvvärme) och de vita kakelplattorna upplysta med samma typ av belysning som i hallen. Här finns dessutom en måttanpassad tvättmaskin, tvättställ med kommod och avlastningsyta, förvaringsskåp med spegelbelysning, väggskåp, toalett, handdukstork och badkar. Som en modern detalj har ena kortsidan kakelplattor av annorlunda formation och med brun nyans istället för vit. Här finns även ett vädringsfönster.

Kök
Köket från 2015/16 är väl genomtänkt och bjuder på en smakupplevelse benämnd stil, funktionalitet och ett kryddmått konstnärsanda. Här samspelar generösa matlagningsytor med gott om förvaringsskåp. Köksinredningen går i tidlöst vitt med stilrena horisontella och vertikala snitt, delvis röda. Köket ges verkligen en rolig finish med stänkskydd snarlikt ett pussel. När matosen gör sig påmind och därmed oljestänk lyser med sin närvaro kommer du uppskatta stänkskyddet av glas ovan spis (2014).

Köket karakteriseras av ljus och rymd. Med enkelhet får ett matbord plats - uppdukat för 4-6 personer. I köket finns en väggpelare med kyl och frys och inbyggd micro (2011) samt ugn. Pelaren avskiljer köket från hallen på ett elegant sätt. Ena väggen pryds av fondtapet med motiv av månljus som vackert speglar sig i den blanka vattenytan.

Vardagsrum
De vägghängda konstverken för oss vidare in i bostadens största rum - vardagsrummet! Här finns originalparketten från 1965 bevarad (slipad och inoljad 2009). De vitmålade väggarna (2009) ger ett fräscht och ljust intryck vilket förstärks av de väl tilltagna fönsterna i söder. Förläng sommarhalvåret genom att öppna till uteplatsen - belägen i åtråvärda sydväst - med inglasat uterum (färdigställs inom kort). Härifrån kan du njuta av sommarvärmen och känna doften av nyklippta gräsmattor.

Sovrum
Längst in i lägenheten hittar du sovrummet med flertalet garderober och plats för både dubbelsäng, skrivbord och bokhyllor. Tack vare sin rymlighet kan rummet med enkelhet skärmas av om så önskas.

Fakta

Uteplats/balkong

Mysig inglasad uteplats med utsikt mot sydväst (under renovering).

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Klosters Fälad
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Föreningen består av 412 bostadsrätter.

Föreningens mål och ambition är att fastighetsbeståndet skall underhållas och bevaras i den stil det en gång planerades och byggdes.

Föreningen har en gemensam samlingslokal - Holken - som kostnadsfritt lånas ut till medlemmar för tillställningar och dylikt. Lokalen används även som samlingspunkt då föreningen anordnar bl.a. studiecirklar och helgkurser med olika teman.

För den sport- eller lekintresserade finns en basketplan (som vintertid kan förvandlas till isbana), lekplatser, grillplatser och en boulebana.

Föreningen har en allmänt god ekonomi. Avgiften hölls oförändrad under 2015 och har sänkts med 1 % 1/1 2016. I dagsläget finns det inga planerade avgiftshöjningar (2018-01-08).

Övrigt
Extra service kan "köpas" av förvaltningen till självkostnadspris (pris: 400 kr/h) för uppgifter som exempelvis rensning av golvbrunn, uppsättning av hyllor, uppsättning av tavlor, byte av glödlampor, etc. Expeditionen har öppet tisdagar kl 09.00 - 12.00.

Föreningen önskar göra en tillsyn vid överlåtelse.

Gjorda renoveringar:
2016 Spolning av samtliga stammar.
2016/17 Förbättring och utveckling av föreningens gemensamma utemiljöer. Parkeringsytorna har breddats. Översyn av lekplatser samt förbättring av utomhusbelysningen i området. Även källargångarna har rustats upp.
2015 Uppförande av nya cykelhus.
2015 Renovering av gemensamhetslokalen Holken.
2015 Ombyggnad samt återställning av entréerna till Doppingvägen 2 efter dräneringsarbeten.
2015 Nya uteplatser och nya utemöbler.
2014 Slutfört takpappsbyte på samtliga hus vilket påbörjades 2012. Asbestsanering, byte av golvbrunnar och "säkert vatten" i badrum som skulle genomgå renovering.
2013 Montering av brytskydd på samtliga källardörrar, källarfönster samt lägenheter på markplan.
2013 Renovering av lokalen Kiosken vilken byggdes om till två lokaler för kiosk samt frisörsalong.
2011 Ombyggnad av värmesystemet med införande av frånluftsåtervinning.
2011 Renovering av miljöstationer för sopsortering och återvinning. Behållarna placerades under mark.
2005-2008 Asbestsanering, byte av golvbrunn och "säkert vatten" i badrum som skulle genomgå renovering.
2007/08 Bröstning av delar av lägenhetsbeståndet. Dvs förbättrad isolering under fönsterpartierna.
2006 Byggnation av pizzerian Aptitens uteservering.
2005 Renovering av pizzerian Aptiten och Kiosken.
2004 Renovering av samtliga tvättstugor.
2002 Byggnation av garage till förvaltningen.
2001 Renovering av ventilationen. Nya takfläktar införskaffades.
1996 Utbyte av alla lägenhetsdörrar till Daloc säkerhetsdörrar.
1993 Renovering av fasader

Vänligen se föreningens hemsida och/eller årsredovisningen för mer info.

Pågående projekt/renoveringar
Balkongutbyggnad är pågår och förväntas bli klart somamren 2018. Projektet innebär betongrenovering och utbyggnad och vikbar inglasning av alla balkonger. Marklägenheterna kommer få inglasade uterum. Renoveringen förväntas inte påverka avgiften.

Föreningen underhåller fastigheten och grönytorna enligt sin underhållsplan.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information, www.klostersfalad.se

Parkering

Parkeringsplatser finns längs Vildgåsvägen, Gässlingavägen och Doppingvägen. Pris: 250 kr/mån. I dagsläget finns platser lediga (2018-01-08). Gästparkeringar finns även.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en övernattningslägenhet för uthyrning samt barnvagnsrum, cykelförråd och tvättstuga. Det finns totalt 8 st tvättstugor i föreningen och en grovtvättstuga.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband. Fiber. 100/100 Mbit bredband finns via föreningens fastighetsnät från Riksnet som kan väljas till för 125 kr/månad.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 710 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,1864%
Årsavgift i föreningen
44 520 kr
Andel av årsavgiften är
0,19%
Reparationsfond
1 241 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 595 000 kr
Lägenhetsnummer
131
Våningsplan
1 av 4*
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
66 kvm**

* Våningsplan 1 av 4.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1964

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
73

Planskiss

Planlösning

Karta

Doppingvägen 6B

Området

Att bo i Västra LundAtt bo i Västra Lund – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

Väster är en charmig och varierad stadsdel, lokaliserad på västra sidan om järnvägen i Lund. Här finns en blandning av hyreslägenheter, bostadsrätter, radhus och villor.

I området finns också en mängd vackra grönområden som till exempel Vildandsparken, Trolle-Wachtmeisters park, Bjeredsparken, Papegojelyckan och Folkparken.

Den första samlade husbebyggelsen utanför den medeltida stadskärnan var förmodligen Jutahusen som växte fram kring en kvarn. Under århundradena spred sig bebyggelsen och på 1980-talet byggdes ett helt nytt bostadsområde som döptes till Gasverket.

Värpinge är en relativt ny stadsdel i västra Lund. Här finns bland annat en brittiskinspirerad golfbana med 9 hål. Precis intill finner du Rinnebäcksravinen, ett naturreservat med mycket vacker flora, väl värd ett besök.

Köpa eller sälja bostad i Lunds kommun? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Väster, Lund

  Adress
  Trastvägen 6B
  Utgångspris
  2 250 000 kr
  Månadsavgift
  3 663 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  69 kvm

  Visning: 2018-01-28 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Väster, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Åldermansgatan 3C
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 191 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  41 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Väster, Lund

  Adress
  Trollebergsvägen 30C
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 812 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  48 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Väster, Lund

  På förhand
  Adress
  Domherrevägen 3
  Pris
  1 650 000 kr
  Månadsavgift
  4 537 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Väster, Lund

  På förhand
  Adress
  Åldermansgatan 3D
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 612 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!