Sofiaparken, Lund

Sofiavägen 3 E

Såld, 2017-08-16
Slutpris
2 010 000 kr
Avgift
3 186 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 5
Boarea
55,5 kvm

 • Ansvarig mäklare

  Kristoffer Karlsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 046-273 26 49

Området

Att bo i Lunds Norra Centrum

Strax norr om Lunds centrum ligger Sofiaparken, ett av stadens mest populära bostadsområden. Stadsdelen kännetecknas av sin vackra grönska och lugna stämning. Här ryms både villabebyggelse och bostadsrätter. Härifrån tar det inte mer än fem minuter på cykel till centrum. Sofiaparken har också mycket bra kommunikationer till Malmö, Staffanstorp och Södra Sandby.

Möllevången är en stadsdel direkt norr om centrala Lund. Området avgränsas av Norra Ringen i norr, Södra stambanan i väster, Norra kyrkogården i söder och Ideon i öster. Området Smörlyckan finns omnämnt första gången i slutet av 1600-talet. ”Lyckan” anger att det var ett uppodlat, inhägnat område och ”smör” att det var ovanligt fruktbart.

Kobjer är en grön och lummig stadsdel nordväst om centrum som avgränsas av trafiklederna samt Västkustbanan. I början av 1950-talet byggdes här ett av Lunds första funktionalistiska flerbostadsområden. Vid nybyggnationer har man tagit hänsyn till de äldre fruktplanteringarna och trädbestånden i området, vilket lett till att det finns ovanligt många gamla träd i parkerna runt om husen.

Köpa eller sälja bostad i Lunds Norra Centrum? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Sofiaparken, Lund

  Adress
  Sofiaparken 2C
  Utgångspris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  4 281 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  80 kvm

  Visning: 2018-02-19 17.30 Boka här