Spännande arkitektur i Professorsstaden

Professorsstaden, Lund

Professorsgatan 9

Exklusiv
Pris
12 000 000 kr
Antal rum
8
Tomtarea
721 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
158 kvm / 154 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Spännande arkitektur i Professorsstaden

Välkomna till detta unika och spännande hus med över 300 kvm att utnyttja.

 • Ansvarig mäklare

  Markus Hedhill

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig Lund Centrum

  :
  Telefon: 0739-20 66 55

Bilder

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Söker du efter ett personligt boende på centralt läge i Lund med stor volym och mycket känsla har du kommit helt rätt. Detta unika souterränghus är dessutom placerat i den mest eftertraktade och ”riktiga” delen av Professorsstaden, norr om Tunavägen. Här upplevs tvättäkta funkis med välbevarade originaldetaljer, fina materialval och spännande lösningar. Bland godsakerna finns fina attribut såsom ekparkett, tegelväggar, mosaik, låga fönsterbänkar och flera fungerande eldstäder. Hela bostaden genomsyras av ett stort ljusinsläpp, som strömmar in genom de stora fönsterpartierna. Den öppna planlösningen mellan kök, matsal och vardagsrum är lika rätt nu som då och passar utmärkt för dig som tycker om att bjuda in till middagar och fester. Från de sociala rummen når du ett flertal fina uteplatser. Huset bjuder på hela fem sovrum varav fyra ligger på entréplanet. Souterrängplanet har ett öppet och ljust bibliotek, tvättstuga, fina förvaringsmöjligheter samt ett inbyggt garage i källarplan.

Interiör

UNIK ARKITEKTUR. 1963 stod souterränghuset på Professorsgatan 9 färdigt, som ritades av arkitektfirman Wecke i Växjö. Fastigheten uppvisar tidstypisk funkis med många stora glaspartier och vitputsad tegelfasad men också flera unika karaktärsdrag. Tankarna förs lätt grannlandet Danmark och dess tidlösa arkitektur. Trädgården som omger huset har stora gräsytor, höga träd, väldoftande klätterväxter och frodiga buskar. Det finns flera stensatta uteplatser i olika nivåer och väderstreck. Invändigt bjuder huset på ett vackert och spännande entréplan med fantastiska sällskapsytor i form av ett stort socialt kök, matsal och vardagsrum. På detta plan finns fyra sovrum, varav det ena ligger avskilt vid entrén med utgång till uteplats. Ett stort och tidstypiskt badrum med inmurat badkar finns praktiskt nära sovrummen. Bra förvaringsmöjligheter erbjuds i en stor klädkammare samt ett dressing room vid master bedroom. Nedre plan består av bibliotek i souterrängplan, pannrum, tvättstuga, hobbyrum och bra förvaringsmöjligheter. Hobbyrummet/allrummet är perfekt för tonåringarna eller som gästrum. Biblioteket är ljust och trivsamt och bjuder på en öppen spis. Från det nedre planet nås även det stora inbyggda garaget.

RUM FÖR UMGÄNGE. Du välkomnas in i hallen som har en ljuvlig William Morris-tapet på väggarna och italiensk marmor på golvet. En garderob erbjuder bra förvaringsplats för ytterplaggen. I anslutning till hallen till vänster finns en gästtoalett med handfat och wc. Väggarna är putsade, med undantag från en svartkaklad vägg ovanför handfatet. På golvet finns tidsenlig mosaik i svart, grått och vitt. Ett fönster med glasbetong ger ljusinsläpp. Till höger om hallen finns ett rum som passar perfekt som gästrum eller kontor. Härifrån når du en mysig uteplats med öppen spis. Från hallen, genom ett fint dörrparti, kommer du vidare in i vardagsrummet som har ett fantastiskt ljusflöde tack vare de stora fönsterpartierna som går från golv till tak på ena väggen. En vacker öppen spis i originalutförande pryder den ena väggen och på golvet ligger en fin ekparkett. Även härifrån når du den stensatta uteplatsen med öppen spis samt ytterligare en större uteplats. En vägg med fönsterpartier separerar vardagsrummet delvis mot kök och matplats. Bakom väggen finns trappan som leder ner till souterrängplanet. Matplatsen har ekparkett på golvet, vit träpanel i taket och en stående bjälke mot köket som är ett charmigt inslag. I taket finns träpanel. Köket intill är stort och öppet mot matplatsen. Framför ett av fönsterna i köket finns ett uppfällbart och vägghängt bord med plats för två. På golvet ligger jusgrå klinker med elektrisk golvvärme. Väggen ovanför arbetsytorna är delvis kaklad i mörkblått. Den tidlösa köksinredningen är vit och kommer från danska Boform och har bänkskivor av oljad ek. Vitvarorna är smart integrerade bakom en central vägg som vetter mot matplatsen. Från köket öppnar du upp mot trädgården och en stensatt uteplats.

PRAKTISKT OCH ROFYLLT. Bakom köket finns en stor klädkammare med stort förvaringsutrymme. Utanför denna löper en korridor med tre sovrum som alla har utgång till den stora terrassen, som även nås från vardagsrummet. Till vänster om korridoren finns ett stort familjebadrum med fina inslag från förr. Samtliga sovrum har ekparkett på golvet och målade, tapetserade väggar. Master bedroom ligger längst ner på gaveln och har ett anslutande dressing room. Det rymliga badrummet är av tidstypisk karaktär med vitkaklade väggar, inmurat badkar och blå mosaikklinker på golvet. En generös hylla med infälld belysning löper längs med ena väggen och erbjuder gott om avställningsyta. Husets nedre plan har härliga ytor för umgänge, hobby, förvaring och praktiskt. Direkt till vänster från trappan når du garaget med förrådsutrymme. Detta efterföljs av ett mysigt allrum, en rymlig tvättstuga och en klädkammare. Allrummet har grått klinkergolv och en mönstrad tapet på ena väggen. Till höger om trappan finns ett underbart bibliotek med öppen spis, vackra tegelväggar, ekparkett och platsbyggda bokhyllor.

Här får du ett sällsynt boende med en personlig och varm känsla, på bästa läge i Professorsstaden. Svårslaget på alla sätt och vis.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Pålsjö 3

Planbestämmelser

Stadsplan (1975-09-11) Tomtindelning (1956-09-14)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Last: Avtalsservitut: Ledning, 12-IM3-63/1216.1

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 397 000 kr
Byggnadsvärde
2 648 000 kr
Fastställt
2015
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
30 078 kr
Renhållning
2 880 kr
Vatten/Avlopp
5 000 kr
Summa
37 958 kr

Uppvärmning ingår i posten för el.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ombyggnad, Renoveringar

2002

TV/bredband

Fiber indraget 2013.

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Ledning

Parkering

Inbyggt dubbelgarage och plats för två bilar framför garaget.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
12 000 000 kr
Rum
8
Sovrum
4
Max antal sovrum
5
Boarea
158 kvm*
Tomtarea
721 kvm
Biarea
154 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan i souterräng
Byggår
1963
Fasad
Putsad tegel
Grund
Betongplatta
Stomme
Betong
Bjälklag
Betong
Uppvärmning
Värmepump, luft-vatten
Takbeklädnad
Derbigum (2006)
Ventilation
Självdrag
Fönster
2 & 3-glasfönster

Länkar

Området

Att bo i Lunds Östra Centrum

Lunds Östra centrum, stadsdelen Tuna, består av bostadsområdena Professorstaden, Galjevången, Hyphoffslyckan och Helgonagården. Östra centrum är av tradition mycket populärt bland stadens studenter. I Tuna finns flera stora parker, bland annat Tunaparken med stora gräsmattor och omfattande trädplanteringar.

Bostadsområdet Professorstaden består främst av större villor i sekelskiftesstil som byggdes åt universitetets professorer. I väster finns akademiska byggnader som Lunds Universitetssjukhus och det stora Universitetsbiblioteketet. Den nordöstra delen domineras av teknik med Lunds Tekniska högskola, Ekonomihögskolan och företagsbyn Ideon, Sveriges första forskningsby.

Bostadsområdet Galjevången består mestadels av villabebyggelse och är ett av de mest populära områdena i Lund. I detta område ligger den fina Tunaskolan, som förutom grundskola även har flera fritidshem samt en fritidsklubb.

Köpa eller sälja bostad i Lunds Östra Centrum? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Markus Hedhill

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig Lund Centrum

  :
  Telefon: 0739-20 66 55