Unik charm i hjärtat av Lund.

Lund - Centrum, Lund

Stora Gråbrödersgatan 3F

Utgångspris
3 850 000 kr
Avgift
4 050 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Boarea
82 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Unik charm i hjärtat av Lund.

Unik bostad mitt i Centrum av Lund med smakfulla färgval och öppen planlösning. På den lugna innergården finns egen entré till bostaden. Välkomna!

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Thodenius

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0701-64 67 20

 • Extra kontaktperson

  Joacim Ernstsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 11

Bilder

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På gågatan i hjärtat av Lunds centrum ligger denna moderna, trivsamma lägenhet. Endast ett stenkast från Grand hotel, Centralstationen och Stortorget. Underbart nära stadens butiker, delikatessaffärer och restauranger. Man kan njuta av Lunds myller på en mysig innergård på tyst läge som en oas mitt i stan. Innergården är indelad i två delar med sällskapliga sittplatser, med möjlighet till grill, omgärdade av de vackra tegelhusen.
Fina stensättningar, en liten gräsmatta och lummiga buskar.

Med eftertanke och känsla för design och trend är bostaden helrenoverad och passar för den som vill ha något extra. Egen entré på bottenplan med några få trappsteg upp i lägenheten.
Köket är öppet mot vardagsrummet med modern köksö. Generösa arbetsytor och bra förvaring.
Stora vackra fönster ger karaktär åt bostaden, och mycket ljus. Två sovrum med stora garderober. Badrummet är snyggt med stora matta plattor i grå nyanser. Den framtagna tegelväggen i köket, tillsammans med den moderna inredningen och de läckra ljuskällorna längs trappan, gör att man får en familjär känsla för bostaden. De två sovrummen ligger insynsskyddade mot innergården.
En mycket välskött förening med trevlig gemenskap.

Obligatoriskt tillägg för el tillkommer med 172 kr/månad.

Lägenheten är registrerad som 1 rok hos föreningen.

Välkomna på visning!

Interiör

Lägenheten har egen entré från gården, med dubbeldörrar in till bostaden. Från en mindre entréhall leder trappsteg upp till lägenheten. Vi kommer direkt in i ett vardagsrum öppet mot kök. Vackra välbevarade fönster ger genomgående ljus i vistelserummen. Takhöjden är imponerande och två höga, spröjsade fönster med djupa fönsternischer vätter mot den lugna innergården. Genomgående ekparkett och ljusa väggar.

Köket har högblanka luckor ända upp till tak och en lång bardisk som köksö mot rummet. Vacker blågrå mosaik över arbetsbänkar i svart laminat. Generöst med spotlights i taket och över diskbänken, all belysning med dimmer. Inbyggd kyl, frys och diskmaskin ger enhetligt intryck och en snygg linje till köket som är lägenhetens naturliga mötesplats. En bostad för matlagning och umgänge i äkta kontinental stil. Stora arbetsytor och bra förvaringsutrymme. Köksgolvet är med ett trappsteg något upphöjt från vardagsrummet, med infälld belysning vid golvet. En delvis framtagen tegelvägg ger karaktär åt rummet.

Från en hall når vi badrummet som har matta stora grå väggplattor och en något mörkare grå ton på golvet. Duschvägg i betongglas och stilrena svarta skåp samt handdukstork. Vask med kommod och spegel.

Båda sovrummen ligger insynsskyddade och har utsikt mot husens innersta gård med träd, stensättningar och grönska. Största sovrummet har idag skjutdörrsgarderober med snygga rökfärgade spegeldörrar. Full inredning ger praktisk förvaring. Infälld el till sänglampor.

Bredvid badrummet finns ett mindre sovrum som med fördel kan användas som barn-/ tonårsrum, arbetsrum, TV-rum eller gästrum. Det stora förvaringsutrymmet ovanför badrummet nås även från detta rum. Även här finns garderober med exklusiva skjutdörrar.

Vid fönstret mellan de båda sovrummen finns en mysig läshörna. En avskild vrå för en stund framför datorn.
Över entréhallen finns ytterligare förvaringsutrymmen.

Fakta

Uteplats/balkong

Innanför porten döljer sig tre fina innergårdar, delvis stensatta, samt med lummiga buskar och gräsmatta. Sommartid ställer föreningen ut små fikabord och stolar - cafékänsla! Bostaden ligger insynsskyddat och mysigt längst in på en av gårdarna.

Övriga byggnader/utrymmen

I lägenheten finns förvaring i djupa utrymmen, ovanför badrummet. Utrymmena nås från köket, samt från det ena sovrummet.

Gemensam tvättstuga finns, med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt en mangel. Cykelförråd invid tvättstugan. Barnvagnsförråd i källaren och även ett källarförråd på cirka 4 kvadratmeter.

TV/bredband

Fiber finns indraget i huset, leverantör är Bredbandsbolaget.

Parkering

Boendeparkering kan erhållas om man är folkbokförd inom stadsdelen. Ansökan kan göras på www.lund.se. Tillståndet är gratis och innebär att Du får parkera på gatan i förningens närområde för ca 12 kr/dygn (mån-lör).
Parkeringshuset Färgaren ligger i närheten. P-plats kostar ca 700 kr/mån. Även parkeringsmöjligheter under stadsbiblioteket.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 050 kr

Inkl. Värme, vatten, kabel-TV och bredband (fiber). Obligatoriskt tillägg för el tillkommer med 172 kr.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,418%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 850 000 kr
Lägenhetsnummer
611
Våningsplan
1 av 3*
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
82 kvm**

* Bottenvåning. Våningsplan 1 av 3.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Utöver månadsavgiften tillkommer eventuell internetuppkoppling samt bostadsrättsförsäkring.

Byggnadssätt

Byggår
1904-1906

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
111

Bostadsrättsförening

Namn
Brf S:t Jakob 7 i Lund
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf S.t Jakob 7 i Lund bildades år 2000 och består av 30 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt och 5 lokaler som är upplåtna med hyresrätt (alla är uthyrda). Föreningens tomt är friköpt.

Trevlig förening med aktiva medlemmar. Föreningen har två städdagar, en på våren och en på hösten, då man tillsammans hjälps åt och bland annat ser över innergårdarna.

Renoveringar:
Det finns en tydlig underhållsplan som föreningen följer. Alla kommande renoveringar finns i årsredovisningen.
Föreningen har vissa planer på en fasadrenovering i år, offerter har begärts in, men något definitivt beslut är inte fattat. Blir det inte i år blir det troligtvis nästa år. Relining av avloppsröret från gatan fram till fastigheten kommer att ske i år. Relining av avloppsrören i fastigheten kommer inte att ske de närmsta åren. Efter fräsning av rören och filmning visade det sig att de var i bättre skick än väntat. (Kontrollerat med ordförande 2018-02-27).

1980: Renovering av vissa V/A-stammar i kök och badrum samt fönsterbyte i fastigheten.
1999: Takomläggning på halva fastigheten. (Övrigt tak är från 1980).
2004: Dränering av grunden längs fastigheten på innersta gården och på andra gårdens västra del 2007.
2005: Renovering av tvättstuga och torkrum.
2005-2006: Källarrenovering - omputsning och ommålning av väggar och tak.
2006: Fasadtvätt samt nya plåtarbeten. Ventilationen besiktigades och de anmärkningar som gjordes har åtgärdats. Ett miljöhus byggdes.
2006: Elstambyte
2007: Spolning av stammar. Ny ytterbelysning. Nytt cykelskjul och cykelställ.
2008: Omfattande renovering av föreningens gård, samt omläggning av de delarna av taket som inte byttes 1999.
2009: Trappbelysning.
2010: Målning och klinkers i trapphus.
2015: Fiberkabel med uppkoppling till Bredbandsbolaget med internet
(100/100) och digital-TV samt möjlighet till IP-telefoni drogs in till samtliga lägenheter i våras. Avgiften för nätet och TV till Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften.

Stammarna är delvis bytta under 1980-talet. De stammar som inte byttes anses vara i gott skick. Samtliga stammar spolades under 2007. Samtliga avloppsstammar frästes i oktober 2017 samt blev delvis filmade och visade sig i stort sett vara i gott skick. Relining kommer att ske av matarledningen från gatan.

Föreningen tillämpar ett system med kollektiv-el för att sänka medlemmarnas elkostnader. På avgiftsavierna debiteras en beräknad schablonkostnad för elförbrukningen. Denna är individuell och beräknas på personen/personerna som bor i lägenheten. Avgiften kommer att justeras vid kommande avläsning av den individuella el-förbrukningen.

Trapp- och tvättstugestädning sköts av ett externt företag och trädgårdsskötseln av föreningen.

Föreningen tillåter sk. delat ägande, dvs. när det finns två ägare till lägenheten varav endast den ena bor i lägenheten. Lägsta andel är 25 % av lägenheten.

I dagsläget finns inga avgiftshöjningar planerade (kontrollerat 2018-02-15).

Köparen uppmanas att kontrollera ovanstående information med representant från föreningen.

Föreningen kan ta ut en städavgift på 100 kr/månad.

http://www.brfstjakob7.se/

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser.

TV/bredband

Fiberkabel med uppkoppling till Bredbandsbolaget med internet
(100/100) och digital-TV samt möjlighet till IP-telefoni. Avgiften för nätet och TV till Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften.

Området

Att bo i Lunds centrum

Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med såväl den lilla stadens charm som storstadens hela utbud. Lundagård, Botaniska Trädgården och Stadsparken är populära platser för avkoppling och rekreation. Biltrafik är inte tillåtet i Lunds centrum, vilket ger ett skönt och lugnt tempo. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss.

Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna av staden. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Lunds kommun har många fina skolor och har blivit framröstad till en av de främsta skolkommunerna i landet flera år i rad.

Professorstaden är ett populärt bostadsområde som ingår i stadsdelen Tuna. Bebyggelsen består nästan enbart av ståtliga och mycket påkostade villor. Här hittar du den fina idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym.

Vid Stortorget ligger Stadshallen där du bland annat kan lyssna till konserter och föreläsningar. Vid Mårtenstorget hittar du Saluhallen, ett stycke kulturhistoria som uppfördes i början av 1900-talet. I närheten ligger Lunds vackra Domkyrka från 1100-talet och Kulturkvadranten med friluftsmuseet Kulturen.

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Thodenius

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0701-64 67 20

 • Extra kontaktperson

  Joacim Ernstsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 11

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Stora Fiskaregatan 3C
  Pris
  2 875 000 kr
  Månadsavgift
  4 027 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  58 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Revingegatan 4B
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 766 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  89 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Kung Oskars väg 1
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  4 361 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  78 kvm
 • Andel i bostadsförening

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Karl XII gatan 10A
  Utgångspris
  4 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 156 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  85 kvm

  Visning: 2018-06-26 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Prennegatan 6G
  Utgångspris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  4 743 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!