Unik charm i hjärtat av Lund.

Lund - Centrum, Lund

Stora Gråbrödersgatan 3F

Utgångspris
3 850 000 kr
Avgift
4 050 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Boarea
82 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Unik charm i hjärtat av Lund.

Unik bostad mitt i Centrum av Lund med smakfulla färgval och öppen planlösning. På den lugna innergården finns egen entré till bostaden. Välkomna!

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Thodenius

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig Lund Väster

  :
  Telefon: 0701-64 67 20

 • Extra kontaktperson

  Joacim Ernstsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 11

Bilder

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På gågatan i hjärtat av Lunds centrum ligger denna moderna, trivsamma lägenhet. Endast ett stenkast från Grand hotel, Centralstationen och Stortorget. Underbart nära stadens butiker, delikatessaffärer och restauranger. Man kan njuta av Lunds myller på en mysig innergård på tyst läge som en oas mitt i stan. Innergården är indelad i två delar med sällskapliga sittplatser, med möjlighet till grill, omgärdade av de vackra tegelhusen.
Fina stensättningar, en liten gräsmatta och lummiga buskar.

Med eftertanke och känsla för design och trend är bostaden helrenoverad och passar för den som vill ha något extra. Egen entré på bottenplan med några få trappsteg upp i lägenheten.
Köket är öppet mot vardagsrummet med modern köksö. Generösa arbetsytor och bra förvaring.
Stora vackra fönster ger karaktär åt bostaden, och mycket ljus. Två sovrum med stora garderober. Badrummet är snyggt med stora matta plattor i grå nyanser. Den framtagna tegelväggen i köket, tillsammans med den moderna inredningen och de läckra ljuskällorna längs trappan, gör att man får en familjär känsla för bostaden. De två sovrummen ligger insynsskyddade mot innergården.
En mycket välskött förening med trevlig gemenskap.

Obligatoriskt tillägg för el tillkommer med 172 kr/månad.

Lägenheten är registrerad som 1 rok hos föreningen.

Välkomna på visning!

Interiör

Lägenheten har egen entré från gården, med dubbeldörrar in till bostaden. Från en mindre entréhall leder trappsteg upp till lägenheten. Vi kommer direkt in i ett vardagsrum öppet mot kök. Vackra välbevarade fönster ger genomgående ljus i vistelserummen. Takhöjden är imponerande och två höga, spröjsade fönster med djupa fönsternischer vätter mot den lugna innergården. Genomgående ekparkett och ljusa väggar.

Köket har högblanka luckor ända upp till tak och en lång bardisk som köksö mot rummet. Vacker blågrå mosaik över arbetsbänkar i svart laminat. Generöst med spotlights i taket och över diskbänken, all belysning med dimmer. Inbyggd kyl, frys och diskmaskin ger enhetligt intryck och en snygg linje till köket som är lägenhetens naturliga mötesplats. En bostad för matlagning och umgänge i äkta kontinental stil. Stora arbetsytor och bra förvaringsutrymme. Köksgolvet är med ett trappsteg något upphöjt från vardagsrummet, med infälld belysning vid golvet. En delvis framtagen tegelvägg ger karaktär åt rummet.

Från en hall når vi badrummet som har matta stora grå väggplattor och en något mörkare grå ton på golvet. Duschvägg i betongglas och stilrena svarta skåp samt handdukstork. Vask med kommod och spegel.

Båda sovrummen ligger insynsskyddade och har utsikt mot husens innersta gård med träd, stensättningar och grönska. Största sovrummet har idag skjutdörrsgarderober med snygga rökfärgade spegeldörrar. Full inredning ger praktisk förvaring. Infälld el till sänglampor.

Bredvid badrummet finns ett mindre sovrum som med fördel kan användas som barn-/ tonårsrum, arbetsrum, TV-rum eller gästrum. Det stora förvaringsutrymmet ovanför badrummet nås även från detta rum. Även här finns garderober med exklusiva skjutdörrar.

Vid fönstret mellan de båda sovrummen finns en mysig läshörna. En avskild vrå för en stund framför datorn.
Över entréhallen finns ytterligare förvaringsutrymmen.

Fakta

Uteplats/balkong

Innanför porten döljer sig tre fina innergårdar, delvis stensatta, samt med lummiga buskar och gräsmatta. Sommartid ställer föreningen ut små fikabord och stolar - cafékänsla! Bostaden ligger insynsskyddat och mysigt längst in på en av gårdarna.

Övriga byggnader/utrymmen

I lägenheten finns förvaring i djupa utrymmen, ovanför badrummet. Utrymmena nås från köket, samt från det ena sovrummet.

Gemensam tvättstuga finns, med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt en mangel. Cykelförråd invid tvättstugan. Barnvagnsförråd i källaren och även ett källarförråd på cirka 4 kvadratmeter.

TV/bredband

Fiber finns indraget i huset, leverantör är Bredbandsbolaget.

Parkering

Boendeparkering kan erhållas om man är folkbokförd inom stadsdelen. Ansökan kan göras på www.lund.se. Tillståndet är gratis och innebär att Du får parkera på gatan i förningens närområde för ca 12 kr/dygn (mån-lör).
Parkeringshuset Färgaren ligger i närheten. P-plats kostar ca 700 kr/mån. Även parkeringsmöjligheter under stadsbiblioteket.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 050 kr

Inkl. Värme, vatten, kabel-TV och bredband (fiber). Obligatoriskt tillägg för el tillkommer med 172 kr.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,418%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 850 000 kr
Lägenhetsnummer
611
Våningsplan
1 av 3*
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
82 kvm**

* Bottenvåning. Våningsplan 1 av 3.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Utöver månadsavgiften tillkommer eventuell internetuppkoppling samt bostadsrättsförsäkring.

Byggnadssätt

Byggår
1904-1906

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
111

Bostadsrättsförening

Namn
Brf S:t Jakob 7 i Lund
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf S.t Jakob 7 i Lund bildades år 2000 och består av 30 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt och 5 lokaler som är upplåtna med hyresrätt (alla är uthyrda). Föreningens tomt är friköpt.

Trevlig förening med aktiva medlemmar. Föreningen har två städdagar, en på våren och en på hösten, då man tillsammans hjälps åt och bland annat ser över innergårdarna. Köparen förväntas delta i föreningens städdagar.

Renoveringar:
Det finns en tydlig underhållsplan som föreningen följer. Alla kommande renoveringar finns i årsredovisningen. Se där för mer information.
Planerade renoveringar: målning av fönster på första gården samt ny värmeväxlare. Föreningen hade som plan att renovera fasaden men den renoveringen är uppskjuten ett par tre år. Det visade sig att fasaden inte är i akut behov av renovering ( enl, ordförande 2019-01-28).

1980: Renovering av vissa V/A-stammar i kök och badrum samt fönsterbyte i fastigheten.
1999: Takomläggning på halva fastigheten. (Övrigt tak är från 1980).
2004: Dränering av grunden längs fastigheten på innersta gården och på andra gårdens västra del 2007.
2005: Renovering av tvättstuga och torkrum.
2005-2006: Källarrenovering - omputsning och ommålning av väggar och tak.
2006: Fasadtvätt samt nya plåtarbeten. Ventilationen besiktigades och de anmärkningar som gjordes har åtgärdats. Ett miljöhus byggdes.
2006: Elstambyte
2007: Spolning av stammar. Ny ytterbelysning. Nytt cykelskjul och cykelställ.
2008: Omfattande renovering av föreningens gård, samt omläggning av de delarna av taket som inte byttes 1999.
2009: Trappbelysning.
2010: Målning och klinkers i trapphus.
2015: Fiberkabel med uppkoppling till Bredbandsbolaget med internet
(100/100) och digital-TV samt möjlighet till IP-telefoni drogs in till samtliga lägenheter i våras. Avgiften för nätet och TV till Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften.

Stammarna är delvis bytta under 1980-talet. De stammar som inte byttes anses vara i gott skick. Samtliga stammar spolades under 2007. Samtliga avloppsstammar frästes i oktober 2017 samt blev delvis filmade och visade sig i stort sett vara i gott skick. Det kommer inte vara aktuellt med relining under de närmaste åren. Avloppsröret fram till gatan är relinat ( kontrollerat med ordförande 2019-01-28).

Föreningen tillämpar ett system med kollektiv-el för att sänka medlemmarnas elkostnader. På avgiftsavierna debiteras en beräknad schablonkostnad för elförbrukningen. Denna är individuell och beräknas på personen/personerna som bor i lägenheten. Avgiften kommer att justeras vid kommande avläsning av den individuella el-förbrukningen.

Trapp- och tvättstugestädning sköts av ett externt företag och trädgårdsskötseln av föreningen.

Föreningen tillåter sk. delat ägande, dvs. när det finns två ägare till lägenheten varav endast den ena bor i lägenheten. Lägsta andel är 25 % av lägenheten.

I dagsläget finns inga avgiftshöjningar planerade (kontrollerat 2019-01-23).

Köparen uppmanas att kontrollera ovanstående information med representant från föreningen.

Föreningen tar ut en städavgift på 100 kr/månad.

För mer information se föreningens informativa hemsida: http://www.brfstjakob7.se/

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Möjlighet till parkering finns i garagehus i närheten.

TV/bredband

Fiberkabel med uppkoppling till Bredbandsbolaget med internet
(100/100) och digital-TV samt möjlighet till IP-telefoni. Avgiften för nätet och TV till Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften.

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen. ovan. lund präglas av gröna områden, perfekta för rekreation och avkoppling nedan. inbjudande arkitektur i centrala lund

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Stora Gråbrödersgatan 3F

Stora Gråbrödersgatan 3F,
222 22 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Thodenius

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig Lund Väster

  :
  Telefon: 0701-64 67 20

 • Extra kontaktperson

  Joacim Ernstsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 11

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Trollebergsvägen 17
  Pris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  5 737 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  103,5 kvm

  Visning: 2019-02-17 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Östra Vallgatan 37B
  Utgångspris
  4 995 000 kr
  Månadsavgift
  5 076 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  102 kvm

  Visning: 2019-02-17 12.00

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Östra Vallgatan 37B
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 909 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  51 kvm

  Visning: 2019-02-17 13.00 Boka här

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Södra Esplanaden 21
  Utgångspris
  2 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 028 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm
 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Magnus Stenbocksgatan 10
  Utgångspris
  4 195 000 kr
  Månadsavgift
  5 293 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  91 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Flormansgatan 6A
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 871 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63 kvm

  Visning: 2019-02-24 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Stora Tvärgatan 38
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  5 268 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  90 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Stora Fiskaregatan 13E
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  5 289 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!