Högst upp i huset med balkong

Lund - Centrum, Lund

Södra Esplanaden 15C

Utgångspris
2 395 000 kr
Avgift
3 939 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Boarea
51 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Högst upp i huset med balkong

Trivsam 2:a på centralt läge högst upp i huset med härlig balkong. Öppen social planlösning med påkostat kök från Kvänum och vitvaror från Gaggenau.

 • Ansvarig mäklare

  Kristoffer Cedergren

  Fastighetsmäklare / Partner
  F d Karlsson

  :
  Telefon: 0739-20 66 54

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna välplanerade lägenhet på fjärde våningen. Här möts vi av en trivsam 2:a på centralt läge placerad högst upp i huset med härlig balkong. Bostaden är väldisponerad och bjuder på en öppen social planlösning mellan kök och vardagsrum. Härifrån nås även balkongen i soligt sydostläge. Vardagsrumsdelen ger utrymme för såväl soffa och matbord. Påkostat kök från Kvänum och vitvaror delvis från Gaggenau. Köket är utrustat med kyl/frys, ugn, spishäll och diskmaskin. Klassiskt kök med vita köksluckor och bänkskiva i trä. Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter i såväl hall och sovum. Helkaklat badrum med tidlösa val. Här finns dusch, handfat med kommod, wc och spegel. Hela lägenheten målades om 2019 med vita fräscha väggar. Bra förvaring i tillhörande två förråd.

Föreningen är mycket välskött och har gjort många av de kostsamma och större renoveringar, såsom takbyte, nya elstammar, byte av vatten och avloppsstammarna etc.

Södra Esplanaden ligger i hjärtat av Lund med närhet till shopping och service. Omgivningarna är idylliska med kullerstensgator och lummiga träd längs med Esplanaden. Goda kommunikationer med busshållsplats precis utanför dörren och knutpunkter som Botulfsplatsen och Bankgatan endast en kort promenad bort. Även nära till Universitetet och studentnationerna. Grönskande Stadsparken ligger endast ett stenkast bort.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong i sydostläge.

Övriga byggnader/utrymmen

Två tillhörande förråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 939 kr

I avgiften ingår: värme, vatten, bredband och kabel-tv.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,41145%
Andel av årsavgiften är
3,41145%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 395 000 kr
Lägenhetsnummer
131
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
51 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1944

Energideklaration

Utförd
Utförd

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Ripa i Lund
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
32
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Ripa bildades 1944 och består av flerbostadshus med adressen Södra Esplanaden 15. Föreningens verksamhet omfattar förvaltningen av fastigheten Ripa 14, vilken byggdes 1944. Föreningen består av 32 bostadsrätter fördelat på 19 st 1 rok, 9 st 2 rok och 4 st 3 rok.

Administrativ och teknisk förvaltning genom HSB Skåne.

I samband med en överlåtelse önskar föreningen göra en enklare tillsyn av bostaden. Denna tillsyn ska ske mellan kontraktsskrivning och tillträdesdag och utförs av HSB och det är önskvärt att både köpare och säljare närvarar.

Kontaktperson: Adrian Borin (ordförande) - vänligen be mäklaren om kontaktuppgifter.

I dagsläget råder inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat med styrelsen 2019-11-04)

Föreningen tillåter delat ägande dvs. när en förälder äger en del och barnet, som bor i lägenheten, äger den andra. Föreningen vill att den boende äger åtminstone 10 %. Föreningen tillåter inte juridisk person som medlem.

Vid inträde i en HSB-förvaltad förening tar HSB ut en medlemskapsavgift om 500 kr/person. Denna avgift återfås den dag du träder ur HSB.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

Följande renoveringar har utförts i fastigheten:
Trapphus målades om 2015
Taket lades om 2015
Nya elstammar 2013
Ny torktumlare i tvättstugan 2011
OVK-besiktning/rensning 2010
Lagning av balkongplattor samt målning av balkongräcken 2009
2005-2006 gjordes mindre underhåll i trädgården såsom renovering av plank.
Stammarna byttes 1991, under senare år har man bytt/renoverat en hel del inom VVS som exempelvis dränpumpar (2009), cirkulationspump (2011), styr- och reglerenheter (2004) samt renovering av värmeväxlare (2002).

Planerade renoveringar:
Föreningen skall fräscha upp fasaden de nedersta 3 metrarna inom kort men annars finns det inga större renoveringar planerade (2019-11-04).

Parkering

Föreningen har 4 parkeringsplatser, kostnad 450 kr/månad, i dagsläget finns inga platser lediga och det kan ta lång tid innan man får plats då kötiden är lång enligt styrelsen 2019-11-04.

TV/bredband

TV anslutning via Comhem ingår i avgiften
Bredbandsanslutning via Bredbandsbolaget, 100 mbit ingår i avgiften

Gårdsplats/innergård

Cykelparkering på innergården.

Gemensamma utrymmen

Föreningens tvättstuga och torkrum ligger i källaren. För närvarande 2 TM, 1 TT och 1 torkskåp.

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Södra Esplanaden 15C

Södra Esplanaden 15C,
223 54 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Kristoffer Cedergren

  Fastighetsmäklare / Partner
  F d Karlsson

  :
  Telefon: 0739-20 66 54

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Änggatan 3A
  Pris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 867 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  43,9 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Mittlinjen 15
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 177 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Flormansgatan 2B
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 492 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Finalgatan 15C
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 901 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Mittlinjen 15
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 177 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Stora Tomegatan 28
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  4 075 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1
  Boarea
  73 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Brunnsgatan 6
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 120 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  66 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Spolegatan 22
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 126 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Karl XII gatan 8B
  Utgångspris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 500 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  74 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!