Underbar 30-talslägenhet med många tidstypiska detaljer bevarade.

Lund - Centrum, Lund

Kung Oskars väg 1

Utgångspris
2 695 000 kr
Avgift
4 361 kr
Antal rum
2,5
Boarea
78 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 6
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Underbar 30-talslägenhet med många tidstypiska detaljer bevarade.

Underbar 30-talsbostad belägen på de populära Kungagatorna. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, el och bredband!

 • Ansvarig mäklare

  Kristoffer Cedergren

  Fastighetsmäklare / Partner
  F d Karlsson

  :
  Telefon: 0739-20 66 54

Bilder

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Underbar 30-talsbostad belägen på de populära Kungagatorna. Vackra golv, ljusa rum och ett härligt ljusinsläpp gör bostaden luftig och tilltalande. Genom vackra dubbeldörrar hittar man det härliga vardagsrummet med vackert brädgolv. Separat sovrum och en halva som kan användas både som matsal eller varför inte kontor. Rymligt, socialt och funktionellt kök med delvis bevarade originaldetaljer. Köket är bland annat utrustat med diskmaskin och tvättmaskin. Lägenheten har även många bevarade tidstypiska attribut såsom vackra spegeldörrar, höga golvlister, breda fönsterkarmar, charmiga vinklar och vrår. Trevlig förening med låga avgifter där der ingår värme, vatten, kabel-TV, el och bredband i avgiften!

Närhet till Lunds centrum och hela stadens utbud med affärer, restauranger, kulturevenemang, bibliotek och parker. Gångavstånd till centralstationen, sjukhuset och universitetet.

En fantastisk 30-talspärla som måste upplevas!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Plantagelyckan 1

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostadsrätten hör två rymliga förråd, ett vinds- och ett källarförråd.
Gemensam, fräsch och nyligen renoverad tvättstugeavdelning finns i källaren och innehåller 3 tvättmaskiner och 1 torktumlare. Även torkrum och mangelrum finns.

Cykelförråd finns i källaren såväl som på innergården. Föreningen har vidare en gemensam bastu med dusch, wc i källaren samt ett hobbyrum. På innergården finns även en miljöstation.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften.

Bredband. Leverantör: Perspektiv bredband/stadsnät.

Parkering

Gott om parkeringsplatser i området. På gatan utanför är det avgift 9-18 vardagar samt 9 -15 på lördagar.

Vägbeskrivning

Se karta eller www.eniro.se

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 361 kr

Värme, vatten, kabel-tv, bredband, kollektivel. Lägenheternas elmätare läses av 1/9 varje år och ligger till grund för nästa års elavgift.
I avgiften är obligatorisk kostnader inkluderade så som Bredband för 99 kr/månad samt Eltillägg 353 kr/månaden.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,17186%
Andel av årsavgiften är
1,72006%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 695 000 kr
Lägenhetsnummer
1019
Våningsplan
1 av 6*
Hiss
Ja
Rum
2,5
Boarea
78 kvm**

* Våningsplan 1 av 6.

** Areauppgifter enligt säljaren. Areauppgift enligt bostadsrättsföreningen 74 kvm.

Byggnadssätt

Byggår
1934

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
116

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kung Oscar
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Kung Oscar består av 46 lägenheter och 2 lokaler, varav bostadsrätterna är en blandning av mindre och större lägenheter. Trevlig förening som är mån om god stämning.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.
Föreningen tillåter delat ägande, men vill att den boende äger del av lägenheten. Föreningen brukar, i fall då delat ägande blir aktuellt, vilja att man som boende äger minst 10 %. Observera att det alltid krävs Överförmyndarens godkännande i de fall då förvärvaren är yngre än 18 år gammal. Ang andrahandsuthyrning måste man först söka godkännande hos styrelsen. Normalt accepteras andrahandsuthyrning i högst 1 år, med möjlighet till förlängning i högst 1 år till. Dessa regler gäller även föräldrar/barn-relationer.

2017 - komplettering av avloppssystemet. För verifiering av status och förbättring genomfördes filmning av samtliga avloppsstammar i fastigheten. Alla punkter som klassificerades som risker har åtgärdats.
Baserat på detta kan vi fastställa att det planeras bytestidpunkt till ca 2035 som är inlagt i vår underhållsplan. Borttagning av brunnar och byte av alla rör på innergården genomfördes 2017.
2016 Ny fjärrvärmeväxlare, nytt digitalt reglersystem för värmeenergioptimering. Renovering av ventiler. Elementvatten har bytts till syrefritt fjärrvärmevatten vilket minskar korrosion. Föreningen bedriver aktivt energibesparing. Uthyrningslokalen byggdes om till bostadsrätt och såldes.
2014 renovering bastu, förrum, hobbyrum källare , tvättstuga, mangelrum mm
2013 - förbättringsarbete på gård
2012 – 2017 komplettering av avloppssystem
2011- renovering av trapphusen
2007 - nya elstamledningar och jordfelsbrytare
2005 - relining av avloppsstammarna omgång 1

Det har genomförts en successiv förbättring och uppgradering av avloppssystemet och efter plan och vid behov av renovering av avloppsstammar görs det enligt strumpmetoden. Föreningen har sedan 2005 arbetat med att säkra funktion av avloppssystem. Nästan alla synliga rör i källare och gård har bytts. Hela systemet har spolats och filmats flera gånger inklusive 2017 fram till varje lägenhet. Svaga punkter på icke synliga ställen har åtgärdats med strumpmetod. Vid renovering av badrum och kök bytes alla rör mot nya och kopplingen till huvudstam säkras med byte eller strumpmetoden. Vertikala stammar har åtgärdats delvis eller helt utifrån behov. Fastighetens VVS system är i relativt gott skick och ett stambyte planeras 2035 i underhållsplanen.

Kommande renoveringar:
Föreningen undersöker balkong- och fasadrenovering ur teknisk synvinkel samt utvärderar olika metoder för fönsterrenovering.
Balkongerna kontrolleras med jämna intervall och de fortsätter att vara funktionsdugliga. Föreningen överväger uppfräschning via målning eller byte.
Preliminär planering för fasadrenovering någon gång mellan år 2018-2021, fönsterrenovering 2018/2019.

I samband med fönsterrenovering kommer bullerdämpande glas att insättas för ökad komfort I samband med ökad trafik på Kung Oskars väg som en följd av spårvägsprojektet.

Utförligare information om utförda/planerade renoveringar, vänligen se årsredovisningen. Uppgift om renoveringar hämtad 2018-05-15.

Fastigheten är i gott skick och har god ekonomi. Underhållsplan finns för de närmsta 20 åren och revideras ca. var 5:e år. Föreningen avsätter till reparationsfond samt amorterar kontinuerligt lån.

Föreningen arbetar med en årsbudget och en 5-årig ekonomisk plan samt de delar som tillhör fastighetsunderhållet i det längre perspektivet.

Trappstädning ingår i avgiften. Minst en gång per år, oftast på hösten, har föreningen en fixardag där medlemmarna gemensamt genomför lättare förbättrings- och städåtgärder i allmänna utrymmen som trapphus, källare, vind och gemensam innergård.

Fastigheten energideklarerades 2008.

Föreningen höjde avgiften med 1,5% 2018-04-01. Årlig avgiftshöjning med ca. 1,5 % ingår i basplan. Avgiften var oförändrad under 2017. Uppgift hämtad 2018-05-15.

Besök gärna föreningens egna hemsida: http://kungoscar.net/

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Privata och eventuella kommunala parkeringsplatser kan finnas i området för uthyrning.
Boendeparkering finns i området.

TV/bredband

TV: Com Hem som inkluderar deras basutbud. Detta ingår i månadsavgiften. Ytterligare utbud mot tillägg.
Bredband: Perspektiv Bredband 100MB/100MB

Gårdsplats/innergård

Miljöstation på gården.
Innergård med möjlighet att grilla m.m. Bord för 16 personer med parasoll.

Gemensamma utrymmen

Innergård med grillmöjligheter.
Bord och stolar finns för utlåning till större tillställningar.
Snickeri- och fixarlokal.
Bastu.
Övernattningsrum planeras för 2-3 personer.

Området

Att bo i Lunds centrum

Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med såväl den lilla stadens charm som storstadens hela utbud. Lundagård, Botaniska Trädgården och Stadsparken är populära platser för avkoppling och rekreation. Biltrafik är inte tillåtet i Lunds centrum, vilket ger ett skönt och lugnt tempo. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss.

Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna av staden. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Lunds kommun har många fina skolor och har blivit framröstad till en av de främsta skolkommunerna i landet flera år i rad.

Professorstaden är ett populärt bostadsområde som ingår i stadsdelen Tuna. Bebyggelsen består nästan enbart av ståtliga och mycket påkostade villor. Här hittar du den fina idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym.

Vid Stortorget ligger Stadshallen där du bland annat kan lyssna till konserter och föreläsningar. Vid Mårtenstorget hittar du Saluhallen, ett stycke kulturhistoria som uppfördes i början av 1900-talet. I närheten ligger Lunds vackra Domkyrka från 1100-talet och Kulturkvadranten med friluftsmuseet Kulturen.

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Kristoffer Cedergren

  Fastighetsmäklare / Partner
  F d Karlsson

  :
  Telefon: 0739-20 66 54

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Norbergsgatan 3
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  2 886 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1
  Boarea
  63 kvm

  Visning: 2018-06-25 16.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Stora Fiskaregatan 3C
  Pris
  2 875 000 kr
  Månadsavgift
  4 027 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  58 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Stora Gråbrödersgatan 3F
  Utgångspris
  3 850 000 kr
  Månadsavgift
  4 050 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  82 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Revingegatan 4B
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 766 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  89 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Andel i bostadsförening

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Karl XII gatan 10A
  Utgångspris
  4 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 156 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  85 kvm

  Visning: 2018-06-26 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Prennegatan 6G
  Utgångspris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  4 743 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!