Totalrenoverad charmig tjugotalsvåning med fri utsikt i centrala Lund

Lund - Centrum, Lund

Karl XII gatan 10A

Utgångspris
4 295 000 kr
Avgift
3 156 kr
Antal rum
3
Typ
Andel i bostadsförening
Våningsplan
3 av 5
Boarea
85 kvm

Visning

 • tisdag 26/6, KL 17:30 - 18:00

  Bokad visning.

Boka visning

Totalrenoverad charmig tjugotalsvåning med fri utsikt i centrala Lund

På eftertraktad Kungagata erbjuds en oslagbar våning med fri utsikt. Ett konstverk med tidstypiska 20-tals attribut blandat med påkostade renoveringar

 • Ansvarig mäklare

  Simon Wall Sanktnovius

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 92

Bilder

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en totalrenoverad våning på en av Lunds mest eftertraktade kungagata - Karl XII gatan - i centrala Lund. Med smakfullhet och charm vinner denna bostad våra hjärtan. Här erbjuds ett hem anno 1929 som inte lämnar något att önska. Väl inne i den genomgående bostaden, som genomsyras av härligt ljus och rymd, finns flera välbevarade och tidstypiska attribut. Allt från spegeldörrar och djupa fönsternischer till högt i tak och lamprossetter. De charmerande attributen samspelar harmoniskt med de stilfulla och påkostade renoveringarna, likt ett hantverk baserat på stor omsorg och kvalitet. Tre rum i fil, varav ena med vackert burspråk. Här välkomnas solens söderstrålar in samtidigt som betraktaren skänks fri vy över intilliggande park och ståtliga arkitektur. Vidare är samtliga golv beklädda med fiskbensformerad ekparkett, väggarna är benvita och släta och detaljer såsom beslag och dörrtrycken består av blänkande mässing.

Tack vare lägenhetens genomgående planlösning och väl tilltagna fönsterpartier välkomnas ljuset in från söder till norr och vice versa. Via köksfönstret i norr blickar du ut över föreningens välvårdade och lugna innergård med sittmöblemang och grill.

Såväl kök (2016) som badrum (2017) är totalrenoverade. Välkända märken såsom Bosch utgör maskinparken i köket signerat Lidhult. I badrummet är väggarna kaklade tidsenligt med vita kakelplattor och den antracitsvarta klinkern är hexagonformad. Här finns ett inkaklat badkar med blandare och duschmunstycke från Perrin & Rowe i antikt utförande, övrigt porslin är från Dorchester. I badrummet finns även golvvärme som sätter guldkant på tillvaron! För den som önskar är badrummet förberett för såväl tvättmaskin som dusch.

På Karl XII gatan bor du på optimalt läge på lugn gata med gångavstånd till såväl centralstationen och stadens utbud av shopping och restauranger. Sjukhuset ligger endast några få minuters promenad bort. Kvarteret utgörs av vackra ståtliga fasader och kullerstensgator som skvallrar om en svunnen tid. Planerad spårvagnsstation i höjd med Allhelgonakyrkan samt stadsplanering om nytt centrum en promenad från bostaden gör området mer attraktivt.

Bostadsföreningen Spoletorp upa är en äldre förening med sund ekonomi och låga avgifter.

Välkommen hem!

Interiör

Via tidsenlig trappuppgång tar vi stegen upp till tredje våningen och möts av en fantastisk rymd och känsla.

Entré
Entrén är välkomnande med avhängningsplats för skor och ytterkläder innanför dörren. Här finns även en rymlig garderob till ert förfogande. På golvet ligger vacker fiskbensmönstrad parkett som återfinns i bostadens samtliga rum. Vidare in mynnar entrén ut i en möblerbar hall.

Sovrum
Längs ena sidan av lägenheten finner vi tre spatiösa rum i fil - samtliga med imponerande takhöjd, stora fönsterpartier och vacker parkettgolv. Väggarna är bredspacklade och vitmålade. Ena rummet, vardagsrummet, bjuder på ett vackert burspråk med fönsterbänkar i sten och underbart ljusflöde. Alla sovrum är generösa till ytan och ger plats för såväl dubbelsäng som skrivbord och garderober. Här finns gott om utrymme att möblera helt enligt dina önskemål och behov.

Vardagsrum
Vackra spegeldörrar avgränsar de båda sovrummen från det generösa vardagsrummet som är väldig ljust och luftigt. Här finns plats för större sällskapsmöblemang. Fönster mot söder som bjuder på utsikt över Ribbingska parken och "Kungagatornas" vackra arkitektur och växtbeklädda husfasader.

Kök
Smakfullt Lidhult-kök från 2016 vilket är totalrenoverat med respekt för lägenhetens 20-tals anda. Vackert profilerade köksluckor av massivt trä gör sig elegant tillsammans med parkettgolvet. Vitt kakel i halvförband ovan bänkskiva. Här finns bra med förvaring i över- och underskåp samt ett rymligt skafferi. Gott om plats för matbord uppdukat för 6-8 personer. Fönster med utsikt över föreningens lummiga innergård. Köket är utrustat med kombinerat kyl/frys, diskmaskin, spis med glashäll, ugn.

Badrum
Modernt badrum från 2017 med vita kakelplattor och antracitsvart klinker (hexagonformad). Behagligt med golvvärme. Här finns ett inkaklat badkar, handdukstork, tvättställ, spegel och wc. Badrummet är förberett för såväl tvättutrustning som dusch istället för badkar. I den aktuella bostaden är stammarna bytta hela vägen till huvudstamledningarna.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Erik Dahlberg 5

Bostadsrättsförening

Namn
Bostadsföreningen Spoletorp upa
Organisationsform/typ
Bostadsförening
Antal lägenheter
28
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Bf Spoletorp UPA. Föreningens verksamhet omfattar förvaltning av fastigheten Erik Dahlberg 5. I föreningen finns 28 lägenheter och två lokaler.

Föreningen tillåter s.k. delat ägande, dvs. när det finns två ägare till lägenheten, varav endast den ena bor i lägenheten. Exempelvis en förälder äger bostaden men ett barn bor i den. Den boende måste dock minst vara 18 år.

Föreningen accepterar andrahandsuthyrning upp till två år efter föreningens godkännande.

Gjorda renoveringar:
1980 Ny el i alla lägenheter
1990-talet iordningsställdes innergården
1992 renoverades trapphusen och fönstren i fastigheten
2008 Omläggning av tak
2011 Byte av värmeväxlare
2012 Renovering av toalett i övernattningsrummet
2013 Renovering av balkongerna
2014 Sopsortering
2016 Relining av avloppsstammar
2016/2017 Lagt om elen, bytt ut alla elläsare.

Planerade renoveringar:
På föreningsstämman beslutades att styrelsen ska sätta in säkerhetsdörrar i byggnaden till en uppskattad årskostnad av 52 500 kr och kommer att fördelas enligt lägenheternas fördelningstal, vilket för den aktuella lägenheten kommer att innebära en preliminär avgiftshöjning på 110-150 kr/mån (kontrollerat 2018-05-04). Inga fler avgiftshöjningar är planerade.

En fasadrenovering är inplanerad sommaren 2018. Prel. kostnad om ca 30 000 kr vilket ryms i underhållsplanen (kontrollerat 2018-05-03). Huset är väl underhållet. Nytt tak, nya portar, renoverat avloppssystem (relining), renoverat värmesystem, ny värmeväxlare och renoverade balkonger.

Från och med maj/juni 2018 kommer bredband via ComHem ingå i månadsavgiften.

Eventuell överlåtelseavgift betalas av säljaren.
Ekonomisk förvaltning via HSB Skåne.

Föreningens tomt är friköpt.

Föreningen har ett gemensamt elavtal vilket innebär att föreningen köper in all el och sedan delar upp förbrukningen på de enskilda lägenheterna via individuell mätning. Kvartalsvis får varje lägenhet en faktura på förbrukad el.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
140

Uteplats/balkong

Gemensamma balkonger i trapphuset samt underbar innergård med rik flora. På innergården finns gemensamma sittmöblemang och grill om sommarhalvåret.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett större vindsförråd och ett källarförråd. Föreningen har en gemensam tvättstuga på vinden med två st. maskiner och 1 torktumlare. Här finns också stora torkvindar. Gemensamt cykelförråd finns på innergården.

Föreningen har även ett övernattningsrum som kan hyras för 150 kr/natt. Föreningens medlemmar har även tillgång till ett gemensamt hobby/snickarrum i källaren.

TV/bredband

Kabel-tv via ComHem

Perspektiv bredband (atelua), 100 mbit/s.

Parkering

Föreningen har inga egna garage eller parkeringsplatser. God möjlighet till boendeparkering finns längs gatorna utanför.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 156 kr

I avgiften ingår värme, vatten, bredband och kabel-tv.

Gemensamt elavtal som varje bostadsrättsinnehavare avläser årsvis. Varje innehavare debiteras för individuell elförbrukning

Ekonomi

Andel i föreningen
3,28%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Andel i bostadsförening
Upplåtelseform
Andel i bostadsförening
Utgångspris
4 295 000 kr
Lägenhetsnummer
18
Våningsplan
3 av 5*
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
85 kvm**

* Våningsplan 3.

** Areauppgifter enligt mätning, Enspecta 2017-05-16. Enligt bostadsföreningen är lgh 83,9 kvadratmeter

Byggnadssätt

Byggår
1929

Länkar

Området

Att bo i Lunds centrum

Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med såväl den lilla stadens charm som storstadens hela utbud. Lundagård, Botaniska Trädgården och Stadsparken är populära platser för avkoppling och rekreation. Biltrafik är inte tillåtet i Lunds centrum, vilket ger ett skönt och lugnt tempo. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss.

Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna av staden. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Lunds kommun har många fina skolor och har blivit framröstad till en av de främsta skolkommunerna i landet flera år i rad.

Professorstaden är ett populärt bostadsområde som ingår i stadsdelen Tuna. Bebyggelsen består nästan enbart av ståtliga och mycket påkostade villor. Här hittar du den fina idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym.

Vid Stortorget ligger Stadshallen där du bland annat kan lyssna till konserter och föreläsningar. Vid Mårtenstorget hittar du Saluhallen, ett stycke kulturhistoria som uppfördes i början av 1900-talet. I närheten ligger Lunds vackra Domkyrka från 1100-talet och Kulturkvadranten med friluftsmuseet Kulturen.

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Simon Wall Sanktnovius

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 92

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Stora Fiskaregatan 3C
  Pris
  2 875 000 kr
  Månadsavgift
  4 027 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  58 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Stora Gråbrödersgatan 3F
  Utgångspris
  3 850 000 kr
  Månadsavgift
  4 050 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  82 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Revingegatan 4B
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 766 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  89 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Kung Oskars väg 1
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  4 361 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  78 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Prennegatan 6G
  Utgångspris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  4 743 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!