På bästa adress med balkong i väster

Lund - Centrum, Lund

Bankgatan 9A

Utgångspris
2 195 000 kr
Avgift
3 077 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 4
Boarea
56,9 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

På bästa adress med balkong i väster

Ljus, charmig och välplanerad citytvåa. Genomgående planlösning med balkong i västerläge.

 • Ansvarig mäklare

  Kristoffer Cedergren

  Fastighetsmäklare / Partner
  F d Karlsson

  :
  Telefon: 0739-20 66 54

Bilder

. Bankgatan 9A - Bjurfors
. Bankgatan 9A - Bjurfors
. Bankgatan 9A - Bjurfors
. Bankgatan 9A - Bjurfors
. Bankgatan 9A - Bjurfors
. Bankgatan 9A - Bjurfors
. Bankgatan 9A - Bjurfors
. Bankgatan 9A - Bjurfors
. Bankgatan 9A - Bjurfors
. Bankgatan 9A - Bjurfors
. Bankgatan 9A - Bjurfors
. Bankgatan 9A - Bjurfors
. Bankgatan 9A - Bjurfors
. Bankgatan 9A - Bjurfors
. Bankgatan 9A - Bjurfors
. Bankgatan 9A - Bjurfors
. Bankgatan 9A - Bjurfors
. Bankgatan 9A - Bjurfors
. Bankgatan 9A - Bjurfors
Föreningens gemensamma takterrass. Bankgatan 9A - Bjurfors
Föreningens gemensamma takterrass
Föreningens gemensamma takterrass. Bankgatan 9A - Bjurfors
Föreningens gemensamma takterrass
Föreningens gemensamma takterrass. Bankgatan 9A - Bjurfors
Föreningens gemensamma takterrass

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Tillfälle att förvärva ett underbart cityboende med massor av känsla, ljus och rymd. Lägenheten är genomgående i ett fantastiskt bra skick och erbjuder: ett renoverat helkaklat badrum från 2005, ett renoverat kök från 2009, ett rymligt sovrum med bra förvaring och ett stort vardagsrum med fiskbensparkett, generösa fönsterpartier och utgång till en solsäker västerbalkong. Lägenheten är väldisponerad och har en genomgående planlösning. Tillgång till en stor gemensam takterrass med grill, sittgrupper och vacker utsikt över tinnar och torn.

Rumsbeskrivningar

Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder. Här finns även en praktisk integrerad garderob. Säkerhetsdörr.

Köket renoverades 2009. Utrustat med kyl/frys, spishäll, ugn, diskmaskin, fläkt och betongbänkskiva. På golvet ligger vackert brädgolv och väggarna är bredspacklade och målade i vitt. Här finns utrymme att skapa en matplats för ca 4 personer. Det ljusa köksfönstret bjuder på ett härligt ljusinsläpp.

Badrummet ligger rakt fram. Helkaklat badrum som renoverades 2005. Här finns: WC, badkar och handfat.

Stort och rymligt vardagsrum med gott om plats för både mat- och sällskapsdel. På golvet ligger vacker fiskbensparkett och väggarna är ljusa. Ett stort fönsterparti skänker rikligt med ljus. Här finns utgång till en balkong med kvällssol i väster.

Väl tilltaget sovrum som med lätthet rymmer både dubbelsäng, två nattduksbord och datorhörna om så önskas. På golvet ligger ekparkett och väggarna är ljusa. Här finns även en klädkammare.

Fakta

Uteplats/balkong

Uteplats : Balkong, läge väster.

TV/bredband

ComHem

Leverantör av tv, internet och IP-telefon är ComHem.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 077 kr

Specifikation av månadsavgift: grundavgift 1935 kr/mån ingår vatten och kabel-TV, 155 kr/mån bredband, ca 767 kr/mån för värme, 20 kr/mån, städning, 200kr/mån för tidigare badrumsrenovering.

Ekonomi

Andel i föreningen
5,51957%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 195 000 kr
Lägenhetsnummer
1
Våningsplan
1 av 4*
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
56,9 kvm

* Våningsplan 1 av 4.

Byggnadssätt

Byggår
1944

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
164

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Toppen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
1163
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Föreningen består av 18 lägenheter.

Styrelsen bedömer ekonomin som god. Inga avgiftshöjningar är beslutade i dagsläget (2019-01-16). Senaste höjningen skedde med 2% 2019-01-01.

Föreningen tillåter delat ägande (dvs när en förälder äger en del och barnet, som bor i lägenheten, den andra), den boende skall äga minst 10%.
Andrahandsuthyrning är tillåtet men måste det godkännas av styrelsen i varje enskilt fall. Angående juridisk person som köpare står följande i föreningens stadgar: "Juridisk person som förvärvat bostadsrätt till en bostadslägenhet som inte är avsedd för fritidsändamål får nekas medlemskap. Kommun eller landsting som förvärvat bostadsrätt till bostadslägenhet får inte nekas medlemskap. En juridisk person som är medlem i bostadsrättsföreningen måste ha samtycke av bostadsrättsföreningens styrelse för att genom överlåtelse förvärva bostadsrätt till en bostadslägenhet som inte är avsedd för fritidsändamål. Samtycke behövs inte vid exekutiv försäljning eller tvångsförsäljning om den juridiska personen hade panträtt i bostaden eller vid förvärv som görs av en kommun eller ett landsting".

I föreningen finns en bostadsrätt omgjorda för verksamhet på första våningen. Föreningen har fyra parkeringsplatser som disponeras fritt av föreningens medlemmar.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
Fasadrenovering av fastigheten 2017
Byte av tvättmaskiner 2017
Installation av ny belysning i trapphusen 2016
Ny plåt på del av taket 2016
Dräneringsarbete på baksidan av fastigheten 2016
Installation av porttelefon 2016
Fasader och balkonger sågs över 2010
Byte av vattenstammar och avloppsstammar 2004
Vid stambytet renoverades samtliga badrum 2004
Yttertaken renoverat början av 90-talet
Fönster renoverades i slutet av 90-talet

Planerade renoveringar (kontrollerat 2019-01-16):
Under 20129 planerar föreningen att renovera gemensamma terrassen.

Parkering

Föreningen har tre parkeringsplatser utanför fastigheten men dessa är endast till för att parkera kortare stunder och är alltså inget som hyrs ut till medlemmar.

TV/bredband

Bredbandsleverantör: Bredbandsbolaget

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen. ovan. lund präglas av gröna områden, perfekta för rekreation och avkoppling nedan. inbjudande arkitektur i centrala lund

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Bankgatan 9A

Bankgatan 9A,
223 52 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Kristoffer Cedergren

  Fastighetsmäklare / Partner
  F d Karlsson

  :
  Telefon: 0739-20 66 54

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Östra Vallgatan 37B
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 909 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  51 kvm

  Visning: 2019-02-17 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Tullgatan 10
  Utgångspris
  2 050 000 kr
  Månadsavgift
  3 307 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  50,7 kvm

  Visning: 2019-02-17 13.00 Boka här

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Revingegatan 4B
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 215 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  53 kvm
 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Södra Esplanaden 21
  Utgångspris
  2 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 028 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm
 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Flormansgatan 6A
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 871 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63 kvm

  Visning: 2019-02-24 15.00 Boka här

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Fabriksgatan 12
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 660 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  40 kvm

  Visning: 2019-02-18 16.30 Boka här

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Stora Fiskaregatan 13E
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  5 289 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!