Bjurfors Exklusiv presenterar en friliggande tegelvilla på ypperligt läge nära både city och grönska

Linnéstaden, Lund

Sankt Jörgens väg 8

Exklusiv
Budgivning pågår
Utgångspris
11 900 000 kr
Antal rum
8
Tomtarea
688 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
161 kvm / 90 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 11 500 000 kr

BudBudgivareDatumTid
11 500 000 krBudgivare 22019-10-1013:38
11 200 000 krBudgivare 12019-08-2713:26

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Bjurfors Exklusiv presenterar en friliggande tegelvilla på ypperligt läge nära både city och grönska

Fullständig totalrenoverat från topp till tå men samtidigt är den härliga funkisatmosfären från 1949 oklanderligt bevarad

 • Ansvarig mäklare

  Markus Hedhill

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig Lund Centrum

  :
  Telefon: 0739-20 66 55

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

En välpolerad pärla och bostadsdröm för många: totalrenoverat från grund till ytskikt, fantastisk boyta på tre plan, attraktiv adress och ett hav av bevarade originaldetaljer. Med Sankt Jörgens park som granne och centrum inom bekvämt avstånd får du det bästa av två världar. Utanför dörren finns grönskan och lugnet, en promenad bort finns pulsen. Huset som byggdes 1949 är en tegelvilla i exemplariskt skick med originalgolv av Kolmårdsmarmor, kalksten och fiskbensmönstrad ekparkett samt tidstypiska detaljer såsom blyinfattat fönsterglas, originalbeslag i mässing, innerdörrar med mönsterslipat glas och platsbyggda snickerier. De nyare inslagen som har tillkommit under åren har noga utvalts för att passa till husets karaktär och känsla. Varenda kvadratmeter utstrålar smakfull elegans. Familjer kan inte annat än att stortrivas här. Planlösningen erbjuder tre beboeliga våningar med sammanlagt sex sovrum. Trädgården och omgivningarna är en idealisk plats för lek och en aktiv livsstil. Kort och gott ett svårslaget boende på ett fantastiskt läge. Fullständig dränering, nytt yttertak, påkostad renovering av källare med ny platta och vattenburen golvvärme, ny el, flera badrum, påkostat Kvänumkök och alla ytskikt.

Perfekt läge med populära Tunaskolan närmst tillhands. men även den nyöppnade Internationella skolan en kort bit bort. Stans fina utbud med Mårtenstorget, Saluhallen och mer därtill alldeles runt hörnet en kort promenad eller cykeltur bort. Välkommen att boka visning av ett underbart hus med oslagbart läge och skick!

Interiör

I TOPPSKICK. Nu har du chansen att få tag på en av de friliggande dyrgriparna på Sankt Jörgens väg som vetter ut mot den grönskande parken. Det bästa av allt: bostaden är totalrenoverad och den tidstypiska charmen från 1949 är oklanderligt bevarad. Nuvarande ägare totalrenoverade huset mellan 2002–2004 från grund till tak: fullständig dränering hela vägen runt, påkostad renovering av källare med utgrävning, ny isolerad platta, vattenburen golvvärme och ny el lades in, nytt yttertak lades om och samtliga fönster renoverades. Utöver detta renoverades badrum och kök med påkostade, smakfulla materialval. Kvänumkök med Corianbänkskiva. Huset omges av en insynsskyddad, lummig trädgårdstomt med frodiga buskar och träd samt stora gröna ytor. Det finns även ett garage. Läget är perfekt med närliggande skolor som Tunaskolan och internationella skolan. Stans fina utbud med Mårtenstorget, Saluhallen och mycket mer finns på gång- och cykelavstånd. En optimal kombineras av cityliv och lugn får du på Sankt Jörgens väg.

TIDSTYPISK CHARM. Genom den gedigna teakdörren med glas välkomnas du in i en förhall med plats för avhängning. På golvet ligger ett originalgolv av Kolmårdsmarmor som löper vidare in i den stora möblerbara hallen som nås via en tidstypisk dörr med mönstrat glas. Rakt fram ligger det spatiösa sällskapsrummet som omfattar både vardagsrum och en större matplats. På golvet ligger en fiskbensmönstrad ekparkett och stora fönsterpartier med vackra originalbeslag får rummet att bada i ljus. Ett av fönsterpartierna har blyinfattat glas. Mitt i vardagsrummet finns en murad eldstad som både värmer gott under den kalla årstiden och är ett dekorativt inslag. Genom glasade dubbeldörrar kommer du vidare in till matsalen, som ligger i anslutning till köket. Det moderna och påkostade köket har ett ljusgrått golv i kalksten, vit köksinredning från Kvänum med påkostade maskiner från varumärken som Gaggenau, Ilve, Miele och Fjärås. Från hallen nås även ett renoverat gäst-wc med vita kaklade väggar och golv av Kolmårdsmarmor.

STILFULLA RUM. Till vänster i hallen på entréplan finns trappan som tar dig upp till övre plan där det finns allrum, sovrum och badrum. Samtliga sovrum har fiskbensparkett och vita väggar med inslag av tidsenliga tapeter. Här finns ett större allrum med gott om plats att umgås på med vita väggar och fin ekparkett. I dagsläget finns det tre sovrum på detta plan, men möjligheten för 4-5 sovrum finns om så önskas. Det ena sovrummet är av större karaktär och delbart till två. Här finns en hel vägg med platsbyggda skåp. Det andra sovrummet är också av god storlek, där du når en fin balkong med smidesräcke. Här kan du njuta av morgonkaffet med utsikt över trädgården. Det tredje sovrummet är något mindre än de andra och passar perfekt som barn- eller gästrum. På detta plan finns två badrum med golv i grå kalksten och vitkaklade väggar. Det ena badrummet har toalett, dubbla handfat och inkaklat badkar från Kaldewel medan det andra är utrustat med toalett, handfat och dusch.

EN TRAPPA NER. Från hallen i entréplan når du trappan som leder ner till det inredda källarplanet. Här möts du av en stor hall med fantastiska förvaringsmöjligheter. Till höger finns ett badrum med golvvärme som erbjuder toalett, handfat och dusch. Några av väggarna pryds av vacker grå mosaik. Övriga väggar har ljusgrått kakel och golvet har vitt klinker. I anslutning till badrummet finns det helkaklade tvättrummet med tvättmaskin och torktumlare från Miele samt torkskåp. Från hallen i källaren finns två generösa sovrum med ljust trägolv och fint ljusinsläpp. Källaren kan även nås utifrån via en separat ingång.

I den ljuvliga och insynsskyddade trädgården finns fruktträd, bärbuskar och häckar som omges av staket samt flera fina uteplatser. En av dessa har en praktisk markis.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Domus 8

Ombyggnad, Renoveringar

Totalrenoverat 2002-2004 med nytt yttertak, ny dränering, omdragen el, uppvärmning (fjärrvärme), renoverade fönster.
Ny uteplats och anlagd trädgård 2007.
Kök renoverat 2009.
Påkostad renovering av källare, utgrävd med ny isolerad platta och vattenburen golvvärme 2013-2014

Allt utfört av certifierade yrkesmän och dokumentation finns.

Planbestämmelser

Detaljplan (1995-11-23) Tomtindelning (1964-10-14)

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 279 000 kr
Byggnadsvärde
3 042 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggår
1949
Fasad
Tegel & sten
Grund
Källargrund
Stomme
Tegel
Bjälklag
Betong och trä
Uppvärmning
Fjärrvärme
Takbeklädnad
Tegelpannor & papp
Ventilation
Självdrag
Fönster
2-glasfönster

Uteplats/balkong

Insynsskyddad tomt med fruktträd, bärbuskar och häckar. Staket finns. Uteplats med markis.

Tomt

Hörntomt. Förråd om 6kvm.

TV/bredband

Fiber (1TB, leverantör Kraftringen/Telia)

Parkering

Garage anslutet till huset om 15kvm.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
11 900 000 kr
Rum
8
Sovrum
6
Boarea
161 kvm*
Tomtarea
688 kvm
Biarea
90 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
6
Hushållsström
15 000 kr
Värme
10 000 kr
Renhållning
2 880 kr
Vatten/Avlopp
4 400 kr
Övrigt
2 kr
Summa
32 280 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Länkar

Området

Att bo i Lunds Nord Östra Centrum

I Lunds Nord Östra Centrum samsas stadens mest eftertraktade bostadsområden som består av Galjevången, Linnéstaden, Tuna och Östra Centrum. En mysig oas mitt i Lunds kunskapsstråk med botaniska trädgården på gångavstånd.

Den nordöstra delen domineras av teknik med Lunds Tekniska högskola, Ekonomihögskolan och företagsbyn Ideon och kan med andra ord beskrivas som ett akademiskt område i en grönskande fristad.
Området Galjevången består till mestadels av villabebyggelser och nationsbyggnader. Östra centrum är av tradition mycket populärt bland stadens studenter med närhet till Lunds stadskärna.
Tuna kännetecknas för de vackra parkerna med stora gräsmattor och omfattande trädplanteringar.
Linnéstaden var från början ett område skapat främst för för pensionärer, yngre akademiker och barnfamiljer. Redan 1944 såg framtidsutsikterna för Linnéstaden goda ut och området förmodades bli mycket uppskattat i framtiden vilket fortfarande stämmer.

Lunds Östra Centrums bostäder är en blandning av studentbostäder, villabebyggelser, radhus och flervåningsbostäder. Med natursköna omgivningar och all tänkbar service inom räckhåll underlättar området de där små men viktiga väsentligheterna i vardagen. Kommunikationen är smidigt och med kollektivtrafik tar du dig från exempelvis Galjevången till Lund C på tio minuter med buss. Från Lund C tar du dig till Malmö, Helsingborg och Köpenhamn med Öresundståget som avgår med jämna mellanrum för dig som pendlar.

Ideon-området som ingår i Nord Östra Centrum ligger väldigt nära motorvägen vilket gör att du snabbt och enkelt tar dig till Malmö och Helsingborg. På en smidig cykelbana tar en snabbt ner till centrum när suget efter stadspuls och kultur sätter in i form av restauranger, caféer, butiker och torghandel.

Förskolor och grundskolor finns i närheten och apotek samt matbutiker som ICA och Coop hittar du på nära gångavstånd.
I Nord Östra Lund finns dessutom många grönområden, parker och lekplatser - en familjär oas i trygg miljö. Här hittar du lugn, hämtar energi och bor i en mysig och grönskande omgivning.

Köpa eller sälja bostad i Linnéstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds Nord Östra Centrums 3 bästa

3
 • Tunaparkens Konditori
  Ett klassisk konditori med dagsfärska bullar, bröd och bakverk
 • Meson
  En kulinarisk upplevelse i form av Etiopiska smaker
 • Planetariet
  En av de mest spännande platserna i Lund, lär känna en värld full av stjärnor, planeter, galaxer och kometer

Karta

Sankt Jörgens väg 8

Sankt Jörgens väg 8,
224 60 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Markus Hedhill

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig Lund Centrum

  :
  Telefon: 0739-20 66 55