Totalrenoverad etta med sovalkov i utmärkt skick

Klostergården, Lund

Sunnanväg 6M

Accepterat pris
1 575 000 kr
Avgift
2 381 kr
Antal rum
1
Boarea
36 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
7 av 8
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Totalrenoverad etta med sovalkov i utmärkt skick

Totalrenoverad etta med sovalkov i utmärkt skick. Perfekt för studenten som inte vill tumma på kvalitet eller standard. Accepterat pris: 1.575.000 kr

 • Ansvarig mäklare

  Joacim Ernstsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 11

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Om du söker en välplanerad etta med renoverat badrum, renoverat kök och stort allrum med en generös sovalkov så har du kommit rätt. Här ges möjligheten att köpa en totalrenoverad lägenhet till det fasta accepterade priset om 1.575.000 kr, först till kvarn! Kontakta gärna mäklaren för mer information.

På våning 7 av 8 med slående utsikt i detta 60-tals hus finner vi denna renoverade etta om ca 36 kvm med allt du kan önska dig. Renoverat badrum med tvättmaskin och vacker mosaik från 2018. Sovalkov där den stora sängen enkelt får plats. Lättmöblerat rum med utrymme för både matbord och soffa. Två stora fönster ger ett fint ljusflöde i hela lägenheten. Renoverat och stilrent kök från 2018 med tidlösa materialval. Den praktiska klädkammaren med smart inredning löser förvaringen. Nyrenoverade ytskikt, bara att flytta in och känna sig som hemma.

Klostergården ligger i södra Lund på ca 5 minuters cykelavstånd från stadskärnan. Området är omtyckt för sin lugna karaktär med flera trevliga promenadslingor. Sankt Lars och Källby Dammar som ligger i närheten är mycket uppskattade grönområden. På Klostergården finns också en mataffär, konditori och utmärkta pendlingsmöjligheter både till Malmö och övriga Lund.

Interiör

Välkommen upp till sjunde våningen antingen via hissen eller trapphuset.

Innanför säkerhetsdörren möts vi av en praktisk hall med bra avhängningsmöjligheter för ytterkläder samt en renoverad klädkammare med smart inredning som löser de flesta förvaringsproblem. Målade ljusa väggar.

I anslutning till hallen ligger det helkaklade badrummet som totalrenoverades 2018. Smart duschhörna med vikbara väggar, mysig golvvärme under fötterna, tvättmaskin, wc samt vask med kommod och spegelskåp. Vitt kakel på väggarna och vacker mosaik på golvet och duschutrymmet.

Det stora allrummet rymmer enkelt både soffhörna och matplats. Två stora fönster ger ett härligt ljusinsläpp. I anslutning finns den praktiska sovalkoven som rymmer en större säng och som enkelt kan skärmas av om så önskas. Vitlaserad ekplanksgolv samt ljusa väggar med en blå fondvägg.

Till sist når vi det stilrena köket som öppnats upp och renoverats 2018. Trots det kompakta formatet finns det bra arbetsytor och alla bekvämligheter. Utrustat med kyl, frys, ugn/häll, micro och diskmaskin. Nylagt klinkergolv och stilrent stänkskydd ovanför bänkskivan insten med underlimmad vask.

Välkommen till en varsamt renoverad lägenhet med känsla för stil och kvalitet!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Solglittret
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
252
Antal hyresrätter
38
Antal lokaler
25
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Solglittret består av 252 lägenheter, varav 38 upplåts med hyresrätt samt 25 hyresrättslokaler. Föreningens byggnader uppfördes 1967 på fastigheten Solglittret 2 som föreningen innehar med äganderätt. Fastighetens adresser är Sunnanväg 6 A-P. HSB Skåne sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Ekonomi
I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat 2019-06-11)

Föreningen tillåter inte juridisk person som köpare.

Uppgifterna är hämtade från berörd förening. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Föreningens ekonomi

I avgiften ingår: värme, vatten, kabel-tv.

Föreningen godkänner delat ägande (exempelvis att föräldrar köper lägenheten tillsammans med barn och att barnet bor där) och har inga krav på ägarandelar mer än att den boende ska äga en del av bostadsrätten. Vanligtvis äger den boende minst 10%.

Renoveringar - Utförda och planerade

Kommande renoveringar: Med start i slutet på augusti kommer husens fasader att renoveras genom att bruksfogar och tegel kommer att bytas. Detta arbete är planerat att pågå under hösten 19 och våren 20. Därefter diskuteras att byta entréportar.

Utförda renoveringar:
2019 Relining slutförd av avloppstammar
2016 Utbyte av fönsterbalkar och bruksfogar på höghusens tegelfasader mot gården
2016 Nytt ytskikt på taket på låghuset
2015 Slutfört dränering höghuset 6 H-K
2015 Nya bommar med lägenhetslås
2015 Utbyte av balkongräcke på låghus A-G
2015 Installation av nya utrymningslarm i gemensamma utrymmen
2015 Installation av brandvarnare i lägenheter
2015 Byte av träramp vid parkeringsplatserna
2014 Utvändigt underhåll, fasader
2013 Balkonger
2013 Ventilationssystemet
2013 Nytt bokningssystem i tvättstugorna
2010 Dränering höghuset 6 L-P
2009 Spolning avloppsstammar

I tvättstugorna har äldre utrustning successivt bytts ut.
Årligen genomförs besiktning och underhåll av lekplatsen.

Parkering

I föreningen finns 93 garageplatser och 88 parkeringsplatser utomhus. Parkering utomhus kan hyras till en kostnad om 295 kr/månad, 236 kr/månad för medlemmar. Garageplats kan hyras till en kostnad om 395 kr/månad, 316 kr/månad för medlemmar. Kösystem tillämpas.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem, basutbudet ingår i avgiften. Föreningen har Bredband via Com Hem, Bekostas av medlemmen.

Gårdsplats/innergård

På innergården finns flera lekplatser samt gemensamma trädgårdsmöbler att tillgå.

Gemensamma utrymmen

Det finns nio tvättstugor i föreningen. Tvättstugorna finns i 6A, 6D, 6K och 6L. Ett elektroniskt bokningsystem finns i anslutning till tvättstugorna.

I föreningen finns en samlingslokal med plats för 30 personer. Lokalen kostar 400 kr/dygn att hyra. Det finns flera barnvagnsrum runtom i fastigheten. Det finns gott om inomhusplats för cyklar i fastighetens olika cykelkällare.

Övriga byggnader/utrymmen

I källaren finns ett förråd som tillhör lägenheten, ca 5-6 kvm stort. Det finns även cykelförråd, tvättstuga och en gemensamhetslokal.

Trevlig och välskött innergård med lekplats, buskar, träd och gräsmatta. Här finns även utemöbler och grillplats.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 381 kr

I avgiften ingår: Värme, vatten, kabel-tv

Ekonomi

Andel i föreningen
0,27332%
Andel av årsavgiften är
0,2774%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Accepterat pris
1 575 000 kr
Lägenhetsnummer
1673
Våningsplan
7 av 8
Hiss
Ja
Rum
1
Boarea
36 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1964

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
126

Området

Att bo i Södra Lund

I Södra Lund samsas pampiga villor med omtyckta flerbostadshus, inbäddade i blommande grönska. Området är ett blandat kontors- och bostadsområde med trevlig atmosfär. På banvallen längs den upprivna järnvägen mellan Lund och Harlösa går det så kallade Hardebergaspåret, en populär gång- och cykelväg.

Järnåkra ligger bara några hundra meter från Stadsparken och det är ett blandat kontors- och bostadsområde. Precis intill ligger villa- och radhusområdet Nilstorp som är ett av de mest attraktiva villaområdena i Lund. Stampelyckan, eller ”Planetstaden” som området ibland kallas, ligger sydost om centrum. Här finns många vackra hus, mest villor. Några av dem är ritade av den danske arkitekten Jörn Utzon som även ritat operahuset i Sydney.

Klostergården byggdes i början av 1960-talet. Här finns mängder med grönområden och i närheten Lunds stora sportarena, Färs och Frosta Sparbank Arena.

Köpa eller sälja bostad i Södra Lund? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Sunnanväg 6M

Sunnanväg 6M,
222 26 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Joacim Ernstsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 11