Dalby, Lund

Vetevägen 7

Såld, 2018-04-05
Slutpris
3 100 000 kr
Antal rum
4
Tomtarea
933 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea
122 kvm

 • Ansvarig mäklare

  Oskar Leghammar

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 58

Bilder

. Vetevägen 7 - Bjurfors
. Vetevägen 7 - Bjurfors
. Vetevägen 7 - Bjurfors
. Vetevägen 7 - Bjurfors
. Vetevägen 7 - Bjurfors
. Vetevägen 7 - Bjurfors

Området

Att bo i Dalby

Dalby är en tätort i Lunds kommun, en knapp mil öster om Lund. I Dalby råder en positiv anda och det märks att de som bor här är engagerade i sin bygd. Såväl barnfamiljer som ensamstående, äldre och studenter trivs här. I centrum finns flera butiker och annan service. Populära Dalby Gästis med anor från 1600-talet är också väl värt ett besök.

I närheten finns också en av Skånes häftigaste badplatser i det gamla stenbrottet vid Knivåsen. Här kan den orädde kasta sig ner i vattnet från upp till femton meter lodräta klippväggar. För den som inte är riktigt så våghalsig rekommenderas Dalbybadet, ett utomhusbad med tre bassänger samt bastu, kiosk, lekplats och minigolfbana.

Dalby Söderskog är nationalpark och en idyllisk plats för rekreation och promenader. Parken ingår tillsammans med naturreservatet Dalby Norreskog i Dalby hage. Andra vackra naturområden i närheten är Romeleåsen och Skrylle.

Torna Hällestad är en by som ligger på en utlöpare till Romeleåsen. I närheten finns naturområdena Björkensdal och Trollskogen. Strax väster om Torna Hällestad ligger Hällestads rullstensåsar. Större delen av åsarna täcks av vacker bokskog och hela området är ett naturreservat.

Köpa eller sälja bostad i Dalby? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Dalby, Lund

  Adress
  Spannmålsvägen 51
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  4
  Boarea
  141 kvm
  Tomtarea
  330 kvm