Ven, Landskrona

Kyrkvägen 5 lgh 13

Såld, 2018-04-27
Slutpris
1 850 000 kr
Avgift
3 260 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 2
Boarea
111 kvm

 • Ansvarig mäklare

  Malin Jangeroth

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 31

Bilder

Privat terrass med soligt läge!. Kyrkvägen 5 lgh 13 - Bjurfors
Egen entré en trappa upp. Kyrkvägen 5 lgh 13 - Bjurfors
Takhöjden!. Kyrkvägen 5 lgh 13 - Bjurfors
Öppet upp i nock med synliga takbjälkar. Kyrkvägen 5 lgh 13 - Bjurfors
Kök. Kyrkvägen 5 lgh 13 - Bjurfors
Stilrent renoverat kök. Kyrkvägen 5 lgh 13 - Bjurfors

Området

Att bo på Ven

Ven är en underbar oas mitt i Öresund, mellan Landskrona i Sverige och norra Själland i Danmark. Här blomstrar näringslivet av bland annat turism, fiske, jordbruk och kultur. Trots sin lilla area på 7,5 kvm kan Ven skryta med en restaurang omnämnd i White Guide, två whiskydestillerier, durumpasta och glass – av råvaror från ön. Ven ett mecka för dryck-och matupplevelser. Här finns allt från mysiga caféer med hembakat till exklusiva restauranger med havsutsikt.

Några av anledningarna till de gynnsamma odlingsförhållandena är det milda klimatet som råder här och att marken består av moränlera. Detta är en av de nordligaste platserna i Europa där det går bra att odla durumvete, som används till framställning av pasta och bröd.

Hela kusten har branta stup ner mot havet som kallas för Backafall och är ett typiskt kännetecken för ön. Tack vare dessa branter är Ven en enda stor utsiktsplats med vidsträckta vyer över de svenska och danska kusterna. Backafallens naturvärden anses som extra värdefulla och är därför skyddade som naturreservat. Här och var, mellan branterna, öppnar sig fina sandstränder som är perfekta för ett dopp.

Fiskeläget och hamnen på Vens västkust kallas Kyrkbacken. Bäckviken är också en hamn och fiskeläge, och det är där färjan från Landskrona och Råå lägger till. De gula cyklarna som finns att hyra är ett av de mest populära sätten att färdas runt Ven på, men man kan även åka buss, traktor och häst och vagn. Det är en idyllisk miljö man passerar med slingrande grusvägar, gula rapsfält och charmiga gamla hus i olika utformningar.

Sankt Ibbs gamla kyrka från 1200-talet ligger högst upp på Kyrkbacken på Vens västra sida och är en av landets mest populära vigselkyrkor.

Ven har flera ateljéer och gallerier och under Kristi Himmelfärdshelgen arrangeras varje år en konstrunda då alla konstnärer håller öppet hus. Väl värt ett besök är också Tycho Brahemuséet som ligger på Ven, där den danske vetenskapsmannen Tycho Brahe byggde sitt slott Uranienborg och sitt observatorium Stjerneborg mitt på ön under 1500-talet.

Det är också möjligt att spela golf på Ven. Här finns både en traditionell 9-hålsbana och en mer unik fotbollsgolfbana.

Köpa eller sälja bostad på Ven? Kontakta Bjurfors mäklare i Landskrona! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Vens 3 bästa

3
 • Restaurang Ella
  Med i White Guide
 • Hyrcyklar
  Ta dig runt på ön på en gul hyrcykel
 • Backsvalorna
  De lever i branta sluttningarna runt hela ön