Ven, Landskrona

Kyrkvägen 5 lgh 11

Såld, 2017-07-24
Slutpris
1 495 000 kr
Avgift
1 331 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 2
Boarea
42 kvm

 • Ansvarig mäklare

  Malin Jangeroth

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 042-611 41 01

 • Extra kontaktperson

  Sara Lundkvist

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0418-48 44 01

Bilder

Området

Att bo på Ven

Ven är en underbar oas mitt i Öresund, mellan Landskrona i Sverige och norra Själland i Danmark. Trots sin lilla area på 7,5 km² kan Ven skryta med ett eget mejeri som tillverkar getost, två whiskydestillerier, durumpasta och glass – av råvaror från ön. Ven är ett mecka för dryck- och matupplevelser.

Hela kusten har branta stup ner mot havet som kallas för Backafall och är ett typiskt kännetecken för ön. Här och var, mellan branterna, öppnar sig fina sandstränder som är perfekta för ett dopp.

De gula cyklarna som finns att hyra är ett av de mest populära sätten att färdas runt Ven på, men man kan även åka buss, traktor och häst och vagn. Det är en idyllisk miljö man passerar med slingrande grusvägar, gula rapsfält och charmiga gamla hus i olika utformningar.

Sankt Ibbs gamla kyrka från 1200-talet ligger högst upp på Kyrkbacken på Vens västra sida och är en av landets mest populära vigselkyrkor.

Väl värt ett besök är Tycho Brahemuséet som ligger på Ven, där den danske vetenskapsmannen Tycho Brahe byggde sitt slott Uranienborg och sitt observatorium Stjerneborg mitt på ön under 1500-talet.

Köpa eller sälja bostad på Ven? Kontakta Bjurfors mäklare i Landskrona! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.